Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eδώ και λίγο καιρό συμβαίνει να μην εμφανίζεται το dvd player στον explorer. Προσπάθησα από την διαχείριση συσκευών να κάνω απεγκατάστασή του και με την ανίχνευση υλικού επαναγκατάστασή του αλλά συνεχίζει να εμφανίζεται (στην διαχείρηση συσκευών) με ερωτηματικό και να μην εμφανίζεται καθόλου στον explorer. Μάλιστα 3 εικονικούς dvd players που είχα (μέσω virtual clonedrive της elaborate bytes) εξαφανίστηκαν και αυτοί, ενώ όταν κάνω την παραπάνω διεργασία εμφανίζονται και αυτοί στην διαχείρηση με ερωτηματικό, ενώ στον explorer καθόλου. Πώς μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Sorry για την καθυστέρηση, αλλά λόγω της φασαρίας των εορτών τώρα μόλις ασχολήθηκα ξανά. Δοκίμασα όλα όσα αναφέρεις αλλά πεισματικά δεν γίνεται τίποτα. Δοκίμασα επίσης να κατεβάσω τον οδηγό από την dell για να τον επαναγκαταστήσω, αλλά μου λέει πως δεν βρίσκει οπτικό οδηγό για να κάνει την εγκατάσταση. Τζίφος. Έχεις κάποια άλλη πρόταση;

Δημοσ.
  1. Μήπως απλώς έφτασε η ώρα του; Μήπως δηλαδή τα έπαιξε γι αυτό;
  2. Φωτάκια - κουμπάκια πάνω στο DVD player σου δουλεύουν κατά τ' άλλα ή νεκρά κι αυτά;
  3. Σε τι σύστημα υπάρχει το DVD player σου; Φορητός υπολογιστής ή σταθερός;
  4. Είναι εσωτερικό DVD player ή εξωτερικό (USB κλπ);
  5. Τελικά δεν απάντησες. Δεν το βλέπεις μεν αλλά αν βάλεις μέσα κάποιο δισκάκι το βλέπει κάπως; Π.χ. Μ' ένα ένα audio CD τι κάνει;
  6. Έχεις τρόπο να συνδέσεις κάποιο άλλο DVD player στον υπολογιστή σου να δεις τι θα κάνει;
  7. Έχεις εύκολο τρόπο να μπουτάρεις τον υπολογιστή σου με κάποιας άλλης εγκατάστασης λειτουργικό σύστημα (XP ή και άλλο) έστω και πολύ πρόχειρα και προσωρινά;
  8. Από ιούς πώς τα πας; Είσαι σίγουρα καλά προστατευμένος; Μην την έχεις αρπάξει από κάπου;
  9. Όταν ξεκίνησε αυτό με το DVD player σου, ήταν και η μόνη περίεργη συμπεριφορά του υπολογιστή σου ή πήγε πακέτο μαζί με άλλα κουλά;

Σε παρακαλώ, προσπάθησε να απαντήσεις με ακρίβεια και σε καθεμία από τις ερωτήσεις μου!

Δημοσ.

1. Μήπως απλώς έφτασε η ώρα του; Μήπως δηλαδή τα έπαιξε γι αυτό; ειναι 1 ετους και σχετικα αδουλευτο
  2. Φωτάκια - κουμπάκια πάνω στο DVD player σου δουλεύουν κατά τ' άλλα ή νεκρά κι αυτά; αναβουν
  3. Σε τι σύστημα υπάρχει το DVD player σου; Φορητός υπολογιστής ή σταθερός; σταθερος με win xp
  4. Είναι εσωτερικό DVD player ή εξωτερικό (USB κλπ); εσωτερικο
  5. Τελικά δεν απάντησες. Δεν το βλέπεις μεν αλλά αν βάλεις μέσα κάποιο δισκάκι το βλέπει κάπως; Π.χ. Μ' ένα ένα audio CD τι κάνει; ανοιγει το το πορτακι βαζω δισκακι και μετα ....τιποτα
  6. Έχεις τρόπο να συνδέσεις κάποιο άλλο DVD player στον υπολογιστή σου να δεις τι θα κάνει; οχι
  7. Έχεις εύκολο τρόπο να μπουτάρεις τον υπολογιστή σου με κάποιας άλλης εγκατάστασης λειτουργικό σύστημα (XP ή και άλλο) έστω και πολύ πρόχειρα και προσωρινά; οχι
  8. Από ιούς πώς τα πας; Είσαι σίγουρα καλά προστατευμένος; Μην την έχεις αρπάξει από κάπου; ειμαι προστατευμενος
  9. Όταν ξεκίνησε αυτό με το DVD player σου, ήταν και η μόνη περίεργη συμπεριφορά του υπολογιστή σου ή πήγε πακέτο μαζί με άλλα κουλά; μονο το DVD

Σε παρακαλώ, προσπάθησε να απαντήσεις με ακρίβεια και σε καθεμία από τις ερωτήσεις μου!

ειναι σε αλλο pc και οχι της υπογραφης μου

ευχαριστω

Δημοσ.

Με βάση τα όσα απάντησες, θα περάσω σε μια άλλη σειρά ερωτήσεων:

1. Έχεις τρόπο να συνδέσεις, έστω και προσωρινά, ένα άλλο DVD player (εσωτερικό εννοώ) στον υπολογιστή σου, Έστω και δανεικό καθαρά για τον χρόνο του συγκεκριμένου ελέγχου;
  2. Έχεις τρόπο να συνδέσεις, έστω και προσωρινά, το συγκεκριμένο DVD player σου σ' έναν άλλον υπολογιστή (είτε πάλι ως εσωτερικό είτε και ως εξωτερικό εκεί);
  3. Μπορείς να συνδέσεις το καλώδιο του DVD player σου (εσωτερικά) σε μια άλλη αντίστοιχη θέση της μητρικής σου; Ακόμα κι αν θα πρέπει να αποσυνδέσεις προσωρινά, κάποιο άλλο εσωτερικό σου περιφερειακό που μπορεί τώρα να την καταλαμβάνει;
  4. Στο BIOS σου μπορείς να μπεις; Αν ναι, βλέπεις εκεί αν είναι δηλωμένο το DVD player σου κάπως;
Δημοσ.

kosmos ευχαριστώ πολυ για τη βοήθειά σου. Έχουμε και λέμε:

1. Όντως συνέδεσα ένα εξωτερικό dvd player (όχι εσωτερικό διότι ο υπολογιστής μου είναι φορητος win 7X64) και δεν το βλέπει ούτε εκείνον. Στη διαχείρηση συσκευών εμφανίζεται με ερωτηματικό όπως και ο ενσωματωμένος (ο οποιος είναι slot όπως στα mackidosh, χωρίς tray).

2 & 3. Επειδή όπως είπα είναι ενσωματωμένος σε φορητό, όχι δεν το έκανα. Ωστόσο, επειδή έχω επίσης εγκατεστημένο το ubuntu 10.04 lts στον ίδιο φορητό, εκεί το βλέπει και παίζει κανονικά. Έκανα επίσης και boot από live cd χωρίς πρόβλημα. Προφανώς είναι πρόβλημα μόνο των win. Eίχα επίσης εγκατεστημένο το virtual drive της elaborate bytes. Είχα δημιουργήσει τρία virtual dvd player τα οποία επίσης δεν τα βλέπει. Στη διαχείρηση συσκευών επίσης εμφανίζονται με ερωτηματικό. Δοκίμασα να απεγκαταστήσω το πρόγραμμα αλλά δεν έγινε τίποτα.

4. Στο bios δεν μπόρεσα να βρω άλλη αναφορά στο dvd player  πέρα από την σειρά εκκίνησης του υπολογιστή. Όπως ανέφερα, δοκίμασα να εκκινήσω τον φορητό από live cd και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Επίσης: δεν έχω πρόβλημα ιών, τουλάχιστον αυτό λέει το αντιικό μου. Φωτάκια δεν υπάρχουν στο dvd player. Όταν βάζω ένα cd audio ή dvd πολύ απλά δεν γίνεται τίποτα, σαν μην έβαλα τίποτα.

Δοκίμασα από την διαχείρηση συσκευών να απεγκαταστήσω τον οδηγό και με την ανίχνευση υλικού να εγκατασταθεί αυτόματα, αλλά και πάλι υπάρχει η ίδια συμπεριφορά. Μού βγάζει μόνο ένα μήνυμα πως ο οδηγός δεν εγκαταστάθηκε σωστά. Δοκίμασα να απεγκαταστήσω τον οδηγό και μετά να κάνω επανεκκίνηση ώστε να γίνει η αυτόματη επανεγκατάστασή του τότε, αλλά και πάλι τίποτα.

Όσον αφορά τυχόν άλλα προβλήματα κατά την εμφάνιση του συγκεκριμένου υπήρξαν δύο, τα οποία δείχνουν άσχετα: α) μερικές φορές ο ήχος δεν λειτουργεί και χρειάζεται να κάνω επανεκκίνηση για να λειτουργήσει πάλι, ή περιμένω λίγη ώρα και λειτουργεί μόνος του. β) το mouse pad του φορητού εμφανίζει μια έλλειψη απόκρισης ενοχλητική μετά από κάποια ώρα χρήσης. Και τα δύο αυτά προβλήματα προϋπήρχαν του συγκεκριμένου. Κάτι που εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά ήταν η εμφάνιση της συσκευης ανάγνωσης καρτών με ερωτηματικό αλλά με μία επανεγκατάσταση του οδηγού λειτούργησε κανονικά.

Προς το παρόν δεν μπόρεσα να βρω λύση και η έλλειψη dvd player είναι ενοχλητική και ουσιαστική. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Κατά την άποψή μου, έχεις πλέον κάποιο "σοβαρό" θέμα λογισμικού.

Σα να λέμε, κάτι στα έχει κάνει μαντάρα.

Εγώ δεν αποκλείω κάποια "πονηρή" παρέμβαση από κάποιο είδος υιού που απλά διέφυγε της προσοχής του αντιυιικού σου. Δεν είναι και απίθανο ξέρεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις:

Αν δεν έχεις υιό, δοκίμασε για πιο εύκολα να κάνεις διορθωτική εγκατάσταση του λειτουργικού σου, πάνω δηλαδή στην υπάρχουσα, μήπως και μαζέψει τέτοια προβλήματα.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου μάλιστα (αλλά δε θυμάμαι να σου πω ακριβώς που) και κάποιο σχετικά μικρό utility της ίδιας της Microsoft, που το κατεβάζεις και κάνει ένα σκασμό διαγνωστικούς ελέγχους στο σύστημα. Εγώ το είχα πετύχει και το είχα τρέξει πριν λίγους μήνες που ήμουν ακόμη με τα 7άρια. Μου φάνηκε για καλό αν και δεν είχα κάποιο πρόβλημα για να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η όποια άποψή μου. Αν πάντως σε παίρνει, ψάξ' το για πριν κι από την επανεγκατάσταση που σου πρότεινα.

Αν όμως έχεις κάνει λάθος και υπήρχε τελικά υιός, τσάμπα ο κόπος...

Αν έχεις υιό και μάλιστα κάποιον που δεν ανιχνεύεται εύκολα, δοκίμασε να ψαχτείς και με κανένα άλλο, εναλλακτικό αλλά καλό αντιυικό κι αν πάλι δεν κάνεις ζάφι, τότε λυπάμαι αλλά θα πρέπει να κάνεις πλήρη επανεγκατάσταση λειτουργικού (όχι απλώς πάνω από την παλιά) και μάλιστα φορμάροντας κανονικά (όχι απλώς quick) τους δίσκους του συστήματός σου.

Ειδικά σε αυτήν την περίπτωση πάντως, αν δεν είσαι "αντίθετος" με τα 8άρια, σκέψου μήπως "εκμεταλλευτείς" την φτηνή ακόμα τιμή τους ώστε, μετά, να είσαι τζετ! Ακόμα περισσότερο μάλιστα, αν δεν έχεις ήδη και σε παίρνει, σκέψου και το να βάλεις κατευθείαν και SSD. Το απόλυτο!

Δημοσ.

Cosmos ευχαριστώ και πάλι πολύ. Μία ερώτηση μόνο: είναι προτιμότερο να κάνω αναβάθμιση απο win 7 σε win 8 ή να αγορασω την πλήρη έκδοση σε cd;

Δημοσ.

Όσο προλαβαίνεις (έως τέλος Γενάρη δηλαδή), μπες στης Microsoft (από τον υπολογιστή που θα θες να εγκαταστήσεις τα 8άρια) και ενώ θα φορά (έστω και στοιχειωδώς) ένα παλιότερο λειτουργικό της (παλιότερο έως και XP), κατέβασε το utility της που ελέγχει το σύστημά σου ώστε να σου πει το κατά πόσο θα του κάνουν (σε αυτόν τον υπολογιστή δηλαδή) τα 8άρια.
Αν τα αποτελέσματά του σου αρέσουν, προχώρα (μέσω αυτού) στην απόκτηση της έκδοσης των 8 που αρμόζει (και σου προτείνει) για τον υπολογιστή σου. Εκεί πληρώνεις το πολύ 30€ (τιμή έως τέλος Γενάρη) και σου δίνει το αποκλειστικό σου κλειδί της ενεργοποίησης των windows 8 που θα το χρησιμοποιείς μετά, σε κάθε μοναδική τους εγκατάσταση.
Κάποια στιγμή (νωρίς) σε ρωτά και για το τι τύπου εγκατάσταση θα θες, αυτό που με ρωτάς κι εσύ εδώ δηλαδή, πλήρη - καθαρή (από την αρχή διαγράφοντας δηλαδή τα πάντα στο σκληρό δίσκο της εγκατάστασης) ή αναβάθμιση κρατώντας στοιχεία και μάλιστα μόνο αρχεία ή και προγράμματα.

Η άποψή μου:
Αν σε παίρνει, προχώρα για πλήρη - καθαρή εγκατάσταση (όλα από την αρχή).
Μπορεί να σε "αγχώνει" κάπως αλλά είναι ό,τι το καλύτερο για να είσαι σίγουρος πως τα πάντα θα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα. Άλλωστε δεν αργεί πλέον καθόλου συνολικά.
Αν βέβαια έχεις τίποτα πολύ "ιδιαίτερα" προγράμματα που δε θα μπορούσες να τα ξαναπεράσεις από την αρχή μετά (με τυχόν πολύ ιδιαίτερες ρυθμίσεις, να έχεις χάσει κλειδιά ενεργοποίησης κ.ο.κ.), επέλεξε την άλλη μέθοδο. Ωστόσο προσπάθησε να την αποφύγεις όσο περισσότερο σε παίρνει, συνυπολογίζοντας και ότι:

• Τα περισσότερα αρχεία δεδομένων είτε αποθηκεύονται σε άλλο δίσκο προσωρινά για μεταφορά είτε δεν ενοχλούνται αν ήδη βρίσκονται σε άλλο δίσκο από αυτό της εγκατάστασης του λειτουργικού.
  • Οι δε εφαρμογές, όσες έτρεχαν στα παλιά σου Windows, τρέχουν απροβλημάτιστα (με νέες τους εγκαταστάσεις βέβαια) και στα 8άρια.
  • Τέλος, τυχόν drivers, τους περισσότερους τους βρίσκουν σωστά από την αρχή τα 8άρια η έστω μετά από τα πρώτα τους updates (και τα non critical). Ακόμα όμως κι αν πέσεις σε κάτι που δεν το βρουν, αν δεν είναι από προϊόν που το έχει εγκαταλείψει και η ίδια η εταιρία παραγωγής του, κάπως θα το βρεις μετά είτε από την σελίδα της εταιρίας του είτε και πάλι από νεότερα Windows updates.

Να σου πω μόνο να προσέξεις από την αρχή τα εξής δύο σημεία:
1. Το αν θα ήθελες να είναι 32 ή 64 bit η έκδοση των Windows 8 που θα σου προτείνει.
Θα σου προτείνει αυτή που θα ήταν ήδη και το λειτουργικό του υπολογιστή σου, κατά την ώρα του ελέγχου του.
Άρα, ενδεχομένως να πρέπει να φροντίσεις από πριν να φορά ήδη κάτι σε 32 ή 64 bit σύμφωνα δηλαδή και με το τι θα ήθελες να είναι και τα 8άρια σου μετά.

Αν δεν κάνεις με τέτοιο τρόπο την σχετική επιλογή σου και αγοράσεις την "λάθος" (σε bit) έκδοση, θα δυσκολευτείς μετά να το αλλάξεις.
2. Το να επιλέξεις να σώσεις σε μορφή .ISO αυτό που θα είναι να κατέβει από Microsoft (το σε εγκαταστίσημη μορφή λειτουργικό της) έτσι ώστε να μπορείς να το κάψεις αμέσως μετά σε όσα αντίγραφα DVDs θες και να κάνεις την εγκατάστασή σου κανονικά από ένα από αυτά τα DVDs και όχι δηλαδή κατευθείαν από την αρχική διαδικασία (άρα όχι τη λύση χωρίς την αποθήκευση σε .ISO).
Αν δεν το κάνεις έτσι εκείνη τη στιγμή, γίνεται και μετά αλλά θα σου είναι κάπως μπλέξιμο μέχρι να βρεις την άκρη.

Τέλος, μη σε απασχολεί το αν η έκδοση θα είναι σε Αγγλικά ή σε Ελληνικά ή σε όποια γλώσσα.
Πλέον, η γλώσσα του περιβάλλοντος, επιλέγεται εύκολα και μεταγενέστερα της αρχικής εγκατάστασής του.

Άντε και καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...