Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγες ημέρες έκανα Format στον υπολογιστή του ανιψιού μου. Φόρτωσα τα Win 7 (που λειτουργούσε και παλιότερα), εγκατέστησα όλα τα προγράμματα (που είχε και πριν) και ξεκίνησα να τον λειτουργώ δοκιμαστικά.

Ο υπολογιστής μετά το Format λειτούργησε κανονικά. Όμως, στην 3η ή 4η επανεκκίνηση, ενώ φόρτωναν τα windows μου πετά μαύρη οθόνη και κάνει chkdisk όπου μου εμφάνιζε κάποια orphan files. Έκανε επανεκκίνηση και ξεκίνησε κανονικά. Την επόμενη φορά που τον ξεκίνησα δεν έμπαινε στα Windows αλλά προσπαθούσε να κάνει επιδιόρθωση στην οποία αποτύγχανε και το σύστημα έκλεινε. Αυτό συνέβαινε κάθε φορά που προσπαθούσα να λειτουργήσω τον υπολογιστή. Δεν μπόρεσα να μπω ούτε με ασφαλή λειτουργία. 

Έκανα και πάλι Format κι αυτή τη φορά τον δοκίμασα μόνο με τα Win 7 και τα drivers του υλικού. Και πάλι μετά από κάποιες εκκινήσεις όπου όλα λειτούργησαν κανονικά, άρχισαν τα προβλήματα. Καθυστερήσεις και δυσλειτουργία.

Υποψιάζομαι πως το πρόβλημα είναι στον σκληρό δίσκο αλλά τον έλεγξα με τα προγράμματα της εταιρείας και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα.

Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω;

Δημοσ.

Υποψιάζομαι πως το πρόβλημα είναι στον σκληρό δίσκο αλλά τον έλεγξα με τα προγράμματα της εταιρείας και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα.

Έκανες τον σύντομο έλεγχο ή τον ολόκληρο;;;

Μπορείς να τρέξεις και το hard disk sentinel μέσα από τα windows και να δώσεις εικόνα να το δούμε.

Υπάρχει και η περίπτωση να έχουν πρόβλημα η μνήμες ή να μην είναι σωστά ρυθμισμένες μέσα από το bios και για αυτό να βγάζουν πρόβλημα,να χαλάνε δηλαδή οι πληροφορίες μέσα στην μνήμη και να γράφονται έτσι χαλασμένες στον δίσκο.

Τρέξε το memtest για αρκετές ώρες για να της ελέγξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα με windows XP και σε εμένα έφταιγε ο sata controller. Οι μητρικές σου δίνουν τις υποδοχές sata που προσφέρει το chipset αλλά επειδή είναι λίγες βάζουν και δικό τους sata controller για να σου δώσουν παραπάνω (συνήθως θα δεις είναι με διαφορετικό χρώμα). οπότε δες που έχεις συνδέσει το δίσκο σου και αν έχεις θύρα sata με άλλο χρώμα βάλε τον εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...