Προς το περιεχόμενο

PS-3 VS X-box

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ισχυει αυτο που ειπε ο βουρδουλας.<br>Επισης μετα το περας της συνδρομης μπορεις να παιζεις το παιχνιδι αρκει να μη συνδεθεις στο δικτυο. αν συνδεθεις στο δικτυο το παιχνιδι θα υπαρχει μεν στο σκληρο του ΠΣ3 αλλα δε θα φορτωνει η απενεργοποιειται εως οτου ξαναενεργοποιηθει η συνδρομη.

Οποτε αν το κατέβασω και απλα δεν συνδαιωμαι στο διαδίκτυο μετα μπορω να παίζω το παιχνίδι σωστά;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Χτες όταν πήγα στο κατάστημα και ρώτησα αν ισχύει ότι τα παιχνίδια μπορω να συνεχίζω να τα παίζω μετα τη λήξη μου είπαν ναι Τώρα τι ήθελε να πει ο ποιητής;; Αυτο που ήθελα να ακούσω η δεν ήξερε να δώσει έγκυρες πληροφορίες;;Sent from my iPhone using Insomnia

Άσε αυτούς από τα καταστήματα δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Η μόνη λύση για να συνεχίζεις να παίζεις τα παιχνίδια σου αφού τελειώσει η συνδρομή είναι να μην μπαίνεις στο PSN.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To LBP δεν ειναι platform,δεν βγηκε για να προσφερει γελιο,ουτε για το co-op του(δεν ειναι αυτα το point).Το LBP ειναι δημιουργια.Δεν ανηκει σε καποια κατηγορια.

Ειναι η δυνατοτητα να εκφραστει ο μεσος gamer με διαφορετικο τροπο μεσα απο την δημιουργικοτητα.Αυτο ειναι το LBP.

To intro του αλλωστε δεν αφηνει περιθωρια για παρεξηγησεις.

Οταν ειχα παιξει το πρωτο lbp(ειδικα αυτο που η ομορφια του αυθορμητισμου εβγαινε περισσοτερο γιατι ηταν καινουριο παιχνιδι) ειχα παθει σοκ απο τις ιδεες.levels που με συγκινησαν,γελασα με τις ιστοριες τους ή και θαυμασα για το καλλιτεχνικο ταλεντο που εβγαζαν.Levels που με προβληματισαν ή ειχαν σατυρα.

Απλα υπεροχο αυτο που εβλεπα.

Απο κει και περα ο καθενας μπορει να μην εχει την διαθεση να δει τα παραπανω και απολυτα σεβαστο αυτο.Αλλα αυτο ειναι το LBP,δεν ειναι ουτε sonic ουτε rayman.Ειναι πολυ αδικη και λαθος η συγκριση.

Ασε που θεωρειται πολυ καλυτερο παιχνιδι απο αυτα.

Συμφωνω οτι οι βαθμολογιες δεν ειναι το παν.Αλλα τουλαχιστον εμενα με προβληματιζουν.Μιλαμε για 80+ reviews και ενα 9.5 μ.ο ,πολλους τιτλους GOTY κτλ.Σιγουρα το ειδες απο λαθος πλευρα το παιχνιδι ,γιατι τελικα δεν ειδες το lbp αλλα κατι αλλο.Οχι το LBP.

Για να με καταλαβεις(σιγουρα σε αυτο θα με καταλαβεις :P),ειναι ρε παιδι μου σαν να σου πεικαποιος οτι το journey ειναι κακο παιχνιδι(πολλοι θα το εχουν πει),εχει κακο πλατφορμινγκ,το ratchet and clank εχει πολυ μεγαλυτερη ποικιλια στο gameplay(ενω το αλλο μια ερημο και εναν ηχο που βγαζει ο χαρακτηρας).Ναι, εχει αλλα αυτο ειναι το point? :P

Δεν ειναι δικαιο τελικα να κρινουμε ενα παιχνιδι για αυτο που πραγματικα ειναι?

Γραφεις.

''Επίσης, το ότι έχει παιχνίδια που καλύπτουν πολλά είδη πάλι δεν αρκεί αν είναι όλα μέτρια.''

Μα ειναι ολα πολυ καλα.Ειναι κοινως αποδεκτο αυτο,ασχετα αν μας αρεσουν ή οχι.Αποθεωνονται απο κοσμο,εχουν παρει βραβεια και εξαιρετικες βαθμολογιες.Ειναι παραπληροφορηση ναι να λες οτι ειναι μετρια,οταν σπανια καποιος τα βρισκει ΟΛΑ μετρια.Εκτος απο ατομα κολλημενα που δεν νομιζω οτι εισαι τετοιος,απλα θεωρω οτι εισαι ο ενας στους 10 που εγραψα παραπανω.

Ακομα και ετσι κατ'εμε θα ηταν καλυτερο να πεις ''κοιτα εμενα για καποιον λογο δεν μου αρεσουν,αλλα κατι τρεχει με μενα εφοσον αρεσουν και σε κριτικους και ολον τον κοσμο''

Εγω αυτο λεω τουλαχιστον για τα παιχνιδια του 360 που δεν με τρελαινουν.

Φυσικα και να αναφερεις τα ελλατωματα.(επειδη με ρωτησες,οχι δεν με καιει το chat οταν ο αλλος παιζει αλλο παιχνιδι.Στο vita δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε,για την ακριβεια εγω δεν βρισκω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ λογο που το live ειναι καλυτερο,ακομα και πριν το plus,αλλα δεν το λεω στο παιδι,γιατι θα ηταν παραπληροφορηση οταν οι αλλοι βρισκουν οτι ειναι πιο σταθερο ξερω γω.(βλ. την ενσταση που ειχα για τα ''αδιαφορα'' exclusives,το ιδιο πραγμα ειναι)

Οσο για αυτο που λες οτι μπορει να τα εχεις ηδη τα παιχνιδια του Plus,ειναι δυσκολο.Τα περισσοτερα συνηθως δεν τα εχεις.Και στο κατω κατω δεν ξαναγοραζεις συνεχεια παιχνιδια απο δω και περα.Δεν σου δινει αρχαια παιχνιδια ετσι και αλλιως.

Πραγματικα σημερα με το plus δεν ξερω αν υπαρχει σοβαρο επιχειρημα που θα επειθε οτι ειναι καλυτερο να δωσεις χρηματα για να πληρωσεις κατι που ο αλλος σου δινει free,αλλα και και με τα λεφτα αυτα 45-50 παιχνιδια.

Μου φαινεται αδιανοητο.Sorry:p

Αποψεις ειναι βεβαια αλλα οκ..

ΥΓ.btw για να σου δωσω να καταλαβεις τι εννοω με το παραπληροφορηση.Εμενα για παραδειγμα με βολευει πολυ περισσοτερο το χειριστηριο του ps3 μιας και εγινε κουβεντα.Αλλα ΠΟΤΕ δεν εχω πει οτι ειναι καλυτερο.Ασε που πιστευω οτι αντικειμενικα ειναι συνολικα καλυτερο αυτο του 360.Δεν μπορουν να κανουν ολοι λαθος και να ειμαι εγω σωστος.Εκει κολλαω και με τα exclusives.Ολος ο πλανητης θεωρει ατου του Ps3 τα απειρα exclusives.Αν πω εγω οτι ειναι αδιαφορα,παραπληροφορησα τον φιλο.Το ιδιο θα γινοταν και με το χειριστηριο αν του προτεινα αυτο που βολευει εμενα και οχι τον περισσοτερο κοσμο.

Οκ ειναι να εχει ο καθενας την αποψη του,αλλα καλο ειναι να υπαρχει και μια ισορροπια.Γιατι αν πχ απο την κουβεντα βγει ως συμπερασμα οτι το 360 εχει τα καλυτερα exclusives και το ps3 το καλυτερο online,επειδη ετυχε καποια ατομα που συμμετεχουν στην κουβεντα να εχουν αυτη την αποψη,θα εχει επικρατησει τελικα μια λαθος εικονα ΕΝΤΕΛΩΣ εκτος πραγματικοτητας.

Λοιπόν, ένα ένα, γιατί είναι πολλά και πάνε μέρες και είχα βγει από τον ειρμό του νήματος :P

Η πρώτη μου αντίδραση σε αυτά που γράφεις για το LBP, οφείλω να παραδεχτώ, είναι πως το τραβάς από τα μαλλιά για να το κάνεις meaningful. Η δεύτερη, όμως, πιο ψύχραιμη, είναι ότι δεν μπορώ εγώ να κρίνω τον άλλον αν βρίσκει νόημα και βάθος κάπου όπου εγώ δε βρίσκω. Μόνο να προσπαθήσω να τον καταλάβω. Οπότε, σου είναι εύκολο να μου εξηγήσεις, ίσως και σε pm αν θεωρείς ότι εδώ θα ξεφύγουμε πολύ, τι ακριβώς στο LBP σου τα έβγαλε αυτά που λες; Ποιες πίστες; Με τι mechanics; Παίζοντάς το εσύ ή φτιάχνοντας εσύ levels; 

Πάντως, ακόμα κι αν με πείσεις και καταλάβω κι απλώς δεν μπορεί να με αγγίξει εμένα, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο κ στημένο σαν platformer, με διάφορους μηχανισμούς εγγενείς σε αυτό το είδος. Γι' αυτά δε θεωρώ πως είναι άκυρη η σύγκριση με το Rayman. Τέλος, το εισαγωγικό βίντεο δε μου λέει τίποτα για το πώς παίζει το παιχνίδι, ό,τι και να δείχνει κι όσο χαριτωμένο και να είναι. 

Οσο για τις βαθμολογίες, έχεις καλή λογική και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ, γι' αυτό και όποτε εκφράζω απόψεις λέω "θεωρώ το τάδε μπλα μπλα..." και δεν το λέω ως απόλυτη αλήθεια. Το βρίσκω λίγο περιττό, βέβαια, καθώς οποιοσδήποτε εκφράζει άποψη εκφράζει την άποψή του και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε τέτοια θέματα, αλλά δεν έχει τόση σημασία ούτε είναι τόσο δύσκολο να βάλεις μια έξτρα λέξη για να μην τραβάμε τα θέματα κολλώντας σε σημειολογικές διαφορές. 

Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι βαθμολογίες, αν και ενδεικτικές κάποιων τάσεων, δεν είναι τόσο αξιόπιστες, ειδικά όταν είναι από τόσο μικρό  κι αναξιόπιστο δείγμα, το οποίο δε γνωρίζεις με ποια λογική και με τι background και τι κριτήρια έχει βάλει τους βαθμούς που έχει βάλει. Το LBP, ας πούμε, φαινόταν πολύ καινούργιο και καινοτόμο όταν βγήκε, ήταν exclusive, ήταν νωρίς στη γενιά, είχε πλασαριστεί όμορφα. Εδώ όμως προκύπτει ένα ενδεχόμενο να μπήκε ο καθένας με τον αρχικό ενθουσιασμό και να το βαθμολόγησε στα ύψη και να έμεινε. Οφείλω εγώ να συμμορφώσω τις προτάσεις που θα κάνω σε άλλους με βάση κάτι το οποίο δε γνωρίζω πού βασίζεται και πώς έχει προκύψει; Φυσικά και όχι. Θα ενημερώσω, αν χρειαστεί, ότι αυτά έχουν αυτούς τους βαθμούς, αλλά νιώθω ότι πρέπει να εκφράσω τη διαφωνία μου όπου υπάρχει. Και, το σημαντικότερο, όχι ως κατώτερη της κοινής γνώμης απλώς επειδή η κοινή γνώμη διαφέρει από τη δική μου. Κανείς δεν είναι ειδικός στα videogames. Δεν είναι επιστήμη. Τέχνη είναι. Δε χρειάζεται τώρα να αναφέρω αστείους παραλληλισμούς με τον Τζάστιν Μπίμπερ ή την Γκάγκα πάλι, χρειάζεται; 'Η το Twilight; Εκεί τι θα έλεγες, δηλαδή; Θα το πρότεινες ως καλή ταινία; 

Να προσθέσω σε αυτά περί βαθμολογίας, ότι υπάρχουν παιχνίδια που τα θεωρώ αγαπημένα μου τα οποία αν μου έλεγες να τα βαθμολογήσω στην κλίμακα του 10 θα τους έβαζα 6 και 7. Οχι 10. Επειδή μπορώ να ανγνωρίσω ατέλειες και προβλήματα και πράγματα που μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Αυτό θα το σκεφτεί, πιστεύεις, ο μέσος gamer που μπαίνει και βαθμολογεί με οπαδιστική σχεδόν νοοτροπία τα exclusives της κονσόλας του; 'Η θα πάει απλώς και θα βάλει 10, επειδή έτσι μόνο μπορεί να σκεφτεί; 

Για το Live vs PSN δεν έχω να προσθέσω κάτι. Η αξία του καθενός έγκειται στις ανάγκες και στη χρήση που σκοπεύει να κάνει ο καθένας. Και δεν είναι μόνο το party chat, είναι και το matchmaking, είναι και το lag, είναι και το πώς είναι στημένο κι ενσωμετωμένο μέσα στο dashboard, είναι η ευκολία στην επικοινωνία με άλλους παίκτες. Υπάρχει κριτική να του κάνεις, προφανώς, απλώς μην τα λέμε μονόπλευρα, όπως πολύ καλά λες.

Και, φτάνοντας στο τέλος, να πιαστώ από την τελευταία πρόταση της προηγούμενης παραγράφου και να σου πω ότι εφόσον δεχτούμε αυτό που λες περί παραπληροφόρησης, τότε, η παραπληροφόρηση όσον αφορά το 360 πάει σύννεφο σε αυτό το νήμα. Μόνο Gears και Forza έχει το 360; Ολα τα άλλα τα ξεχνάμε δηλαδή, ενώ παράλληλα ξετρυπώνουμε ό,τι exclusive έχει βγει στο PS3; Kameo τίποτα; Lost Odyssey, που αν είσαι φαν των jrpgs και θες να παίξεις ένα πραγματικά καλό σε αυτή τη γενιά είναι έγκλημα σχεδόν να μην το αναφέρεις, τίποτα; Shadow Complex τίποτα; Trials HD και Trials Evolution; Viva Pinata; Project Gotham Racing; Alan Wake και Alan Wake's American Nightmare; Metro 2033; Αυτά είναι που θεωρώ βασικά, όπως είπαν κι άλλοι πιο πάνω, κι όχι λίστα με ό,τι exclusive έχει βγει απλώς για να αποδείξω κάτι.*

Και όχι, το ότι κάποια είναι MS exclusives και βγήκαν και σε Windows δεν τα κάνει ανάξια αναφοράς, επειδή μιλάμε για σύγκριση κονσολών. Στο PS3 δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.

Για να μην πω για GTA 4, ένα τεράστιο παιχνίδι από όλες τις απόψεις, που τρέχει εμφανέστατα καλύτερα στο 360. Το ίδιο και το RDR, που θεωρείται αριστούργμα της γενιάς. Και το πρώτο Darkness. 

Και πάλι, αυτά τα αναφέρω επειδή τα θεωρώ πολύ καλά κι έχουν έντονες διαφορές μεταξύ κονσολών, όχι ως αράδιασμα συγκρίσεων.

Οταν όλα αυτά τα σκουπίζεις κάτω από το χαλάκι (όχι εσύ συγκεκριμένα, αλλά το κάνεις έμμεσα) δεν μπορείς να λες μετά ότι είναι παραπληροφόρηση να πει κάποιος ότι βρίσκει αδιάφορα τα exclusives του PS3.

*Και όλα αυτά που πρόσθεσε ο privateer από κάτω.

Επεξ/σία από Vole Maulder
  • Like 2
Δημοσ.

Πραγματικά φέτος το XBLA σάρωσε. Πέρα απο το GOTY για εμένα Fez είχαμε Trials Evolution/ Dust/ Mark of the Ninja/ Minecraft/ Sine Mora/ Spelunky/ American Nightmare/ Hybrid/ Happy Wars και πολλά άλλα ακόμη που ξεχνάω τώρα.

• Like 2
Δημοσ.

τι να πω ρε παίδες.

πάω mall με την κοπελιά με πιάνει η μαλακία να ψωνίσω κάτι. Έχουμε wii αλλά λόγω βιντεοπροβολέα πλέον δεν μπορούμε να το βάλουμε (δεν δοκίμασα να πω την πικρή αλήθεια, αλλά απο ότι διαβάζω στο ιντερνέτι. Μιλάω πάντα για την μπάρα και παιχνίδι όρθιο). Λέμε, θα πάρουμε μια κονσόλα να παίζουμε τίποτα στο προβόλι. Τι να πάρουμε PS3 ή Χbox? η απάντηση μας ήρθε αυθόρμητα εκείνη την ώρα : κινέκτ  ftw. και το πήραμε. μαζί με 1-2 παιχνίδια, κατι τηλεκοντρόλ  κάτι έξτρα χειριστήρια και μπαταρίες να το 400άρι.

στα πρώτα παιχνίδια που προσπάθησα να παίξω με το κοντρόλ πήρα τα @@ μου. Παίζω χρόνια παιχνίδια σε PC και μόνο fps/mmorg/rpg/action πάντα πληκτρολόγιο. πήγα να παίξω το call of duty, αποτυχία. αλλού κοίταγα, αλλού βάραγα, αλλού περπατούσα.... Resident evιλ , εκεί να δείτε γέλια... ούτε την εισαγωγή δεν έβγαλα

βάζω το fablle και βουαλά... ούτε χειριστήρια ούτε τίποτα. Σπέλ στα χέρια, κίνηση , τα πάντα!  μετά βάλαμε να παίξουμε αυτό το adventures με τις βάρκες με την κοπελιά, εκεί να δείτε γούστο.... Και μετά κάτι παιχνίδια με γυμναστική και σπόρ. γαμώ! Όταν πιάνω πάντως χειριστήριο στο χέρι δεν μπορώ να παίξω τίποτα, συνήθεια απο το pc βλέπεις...

οπότε μην ξεχνάτε και το κομμάτι του κινέκτ. μακράν μπροστά απο το να κρατάς κάτι στο χέρι σου (wii/ps3)

τώρα στο κομμάτι του Blu Ray , εμένα λίγο με νοιάζει έχω κανονικό, αν κάποιος δεν έχει, σίγουρα αποτελεί κίνητρο.

στα σπαστικά του xbox :

* το interface του είναι ένα απο τα χειρότερα που έχω συναντήσει ποτέ μου σε συσκευή. μενού που βρίσκονται άλλα αντι άλλων, τρισάθλια μετακίνηση μεταξύ τους κτλ

* Κατεβάζεις explorer (180ΜΒ, αλλά δεν το σχολιάζω) και για να δεις ίντερνετ σου λέει πρέπει να πληρώσεις συνδρομή για gold!!!!

* επειδή είχα πρώτα wii όλα αυτά τα καρτουνοάβαταρ που έχει μου κάνουν φτηνή αντιγραφή της nintendo

* δεν το έχει κανείς φίλος μου και δεν έχω με ποιόν να ανταλλάξω παιχνίδια

στα θετικά του xbox

* kinect

* μόλις έβαλα πάνω του το arc και mouse τα αναγνώρισε σε δευτερόλεπτα.

επίσης ερχόμενος απο το PC τα γραφικά και το loading time μου φανήκαν ΣΚΑΤΑ! *παίζω σε full HD 3d projector 110" περίπου

προφανώς δεν είμαι άτομο που θα μιλήσει για κονσόλες, απλά ως γέρος και νέος στο xbox είπα να πω τις εντυπώσεις μου.

Υ.Γ. το wii δεν το ξεπερνά τίποτα σε γέλιο και gameplay.

Δημοσ.

Χμ, καλά, το kinect πολύ πολύ πολύ δύσκολα θα το πρότεινα ως λόγο αγοράς του 360. Το μόνο που έχει πλάκα ως τώρα για μένα είναι το Gunslinger και τα voice controls στο ME3. Αντε, και λίγο βόλεμα όταν έχω σαπίσει στον καναπέ και το χειριστήριο είναι out of reach και του μιλάω. Τίποτα άλλο. Σοβαρό gaming με ακρίβεια και χωρίς lag δεν μπορεί να προσφέρει. Οταν με το καλό βελτιωθεί η τεχνολογία και βγει το 2.0 ίσως να είναι καλύτερα τα πράγματα. Ειδικά spells θα έχει φάση να τα κάνεις με χειρονομίες. 

Αυτό με τον ie και την προϋπόθεση του Gold είναι επιεικώς απαράδεκτο, πράγματι.

Το χειριστήριο συνηθίζεται. Δε θα γίνεις μάλλον ποτέ καλύτερος απ' ό,τι είσαι με mouse/keyboard σε fpses εφόσον έρχεσαι από PC, αλλά σε action games όταν το συνηθίσεις θα δεις ότι βολεύει πολύ περισσότερο. Επίσης, ξέρω άτομα σε παρόμοια φάση, από PC background, που γκρίνιαζαν για το χειριστήριο στα shooters και σε ένα μήνα έπαιζαν αξιοπρεπέστατα. 

Οσο για τα γραφικά, εντάξει, 7 ετών κονσόλα είναι. Στο set up σου ειδικά θα τα δείχνει τα χρόνια της.

Για το interface το έχω πει ξανά, ποτέ δε θα καταλάβω αυτούς που το βρίσκουν κακό ή τους δυσκολεύει. 2 λεπτά υπόθεση είναι να βρεις πού είναι το κάθε τι, γρήγορο είναι, όλα streamlined στο dashboard είναι. Σκέψου να είχες πάρει PS3 τι θα έλεγες :P

Καλοπαίχνιδο, πάντως. 

Δημοσ.

Και, φτάνοντας στο τέλος, να πιαστώ από την τελευταία πρόταση της προηγούμενης παραγράφου και να σου πω ότι εφόσον δεχτούμε αυτό που λες περί παραπληροφόρησης, τότε, η παραπληροφόρηση όσον αφορά το 360 πάει σύννεφο σε αυτό το νήμα. Μόνο Gears και Forza έχει το 360; Ολα τα άλλα τα ξεχνάμε δηλαδή, ενώ παράλληλα ξετρυπώνουμε ό,τι exclusive έχει βγει στο PS3; Kameo τίποτα; Lost Odyssey, που αν είσαι φαν των jrpgs και θες να παίξεις ένα πραγματικά καλό σε αυτή τη γενιά είναι έγκλημα σχεδόν να μην το αναφέρεις, τίποτα; Shadow Complex τίποτα; Trials HD και Trials Evolution; Viva Pinata; Project Gotham Racing; Alan Wake και Alan Wake's American Nightmare; Metro 2033; Αυτά είναι που θεωρώ βασικά, όπως είπαν κι άλλοι πιο πάνω, κι όχι λίστα με ό,τι exclusive έχει βγει απλώς για να αποδείξω κάτι.*

Και όχι, το ότι κάποια είναι MS exclusives και βγήκαν και σε Windows δεν τα κάνει ανάξια αναφοράς, επειδή μιλάμε για σύγκριση κονσολών. Στο PS3 δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.

Για να μην πω για GTA 4, ένα τεράστιο παιχνίδι από όλες τις απόψεις, που τρέχει εμφανέστατα καλύτερα στο 360. Το ίδιο και το RDR, που θεωρείται αριστούργμα της γενιάς. Και το πρώτο Darkness. 

Επειδή τα περισσότερα απο αυτά τα είχα παίξει όταν είχα 360, να σου πώ οτι μόνο το Trials HD μου έλειψε απο το PS3. Πολύ όμως. μιάς και ήταν εξαιρετικό παιχνίδι. Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω να είναι τόσο must exclusive το Shadow Complex, βρίσκεις και στο PSN αντίστοιχα πιστεύω, επίσης για κάθε Viva Pinata υπάρχει ένα LBP και ένα Rachet, για κάθε PGR υπάρχει και ένα NFS, για κάθε Alan Wake και Metro 2033 (που μπορείς να παίξεις και στο PC), υπάρχουν ένα Siren και ένα Resistance αντίστοιχα.

Εν τέλει αν παραβλέψουμε όλα τα παραπάνω που σου αντιστοίχισα, βάλε αυτά τα exclusives που δεν έχει το 360 τα οποία δεν έχει νόημα να γράψω για πεντηκοστή φορά. Αυτό μου την έσπασε στο 360 και το πούλησα, η έλλειψη exclusives πλήν Gears-Halo.

Για το GTA IV θα συμφωνήσω, αλλά μην ξεχνάς οτι είναι παιχνίδι 5ετίας πλέον. Όλα τα παιχνίδια τότε έτρεχαν καλύτερα στο 360, αλλά πλέον -ειδικότερα αυτά της R*-, απο το RDR και μετά είναι ισάξια οπτικά και στις δύο κονσόλες. Δεν μπορώ να φανταστώ π.χ το GTA V να τρέχει καλύτερα στο Xbox, με τίποτα. Πόσο μάλλον όταν όλα του τα demo παρουσιάστηκαν σε PS3. Επίσης ποιό Darkness, μετά απο 5 χρόνια ποιός θα κάτσει να ασχοληθεί με αυτή την μετριότητα, όταν σε αυτό το διάστημα έχουν βγεί άλλα 100 παιχνίδια πολύ καλύτερα απο αυτό;

Δημοσ.

Ναι, ρε συ, δεκτά όλα αυτά από τη δική σου σκοπιά. Γι' αυτό κι εγώ συνήθως ρωτάω αν ο άλλος έχει PC όταν ρωτάει τι κονσόλα να πάρει. Αν δεν έχει όμως gaming PC ή, γενικά, δεν τον ενδιαφέρει να παίζει στο PC, αυτά είναι πολύ σημαντικές αποκλειστικότητες απέναντι σε αυτές του PS3, δεν μπορείς να τα παραβλέψεις. Και ναι, υπάρχουν αντιστοιχίες. Εγώ είδα όμως όλους να λένε ότι το 360 έχει μόνο 3 παιχνίδια. Οταν ο άλλος δεν ξέρει και τα διαβάζει αυτά θα σχηματίσει πολύ στρεβλωμένη εικόνα.

Πλέον ούτε κι εγώ περιμένω να δω διαφορές, πέρα ίσως από UE3 παιχνίδια, μεταξύ των δύο κονσόλων. Το RDR ήταν μάλλον το τελευταίο με εμφανές πλεονέκτημα στο 360. Πάλι καλά, δηλαδή, γιατί ήταν κρίμα για όσους είχαν μόνο PS3 ναι παίζουν μέτρια ports. Ωστόσο, όταν κάποιος μπαίνει τώρα στη γενιά θα έχει να παίξει και παιχνίδια 5ετίας και βάλε. Οπότε πάλι έχει νόημα να το αναφέρεις κι αυτό. Μην κοιτάς εμάς, που τα ακολουθούσαμε σε πραγματικό χρόνο και μας φαίνονται πλέον αυτονόητα ή πασέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πρώτη μου αντίδραση σε αυτά που γράφεις για το LBP, οφείλω να παραδεχτώ, είναι πως το τραβάς από τα μαλλιά για να το κάνεις meaningful. Η δεύτερη, όμως, πιο ψύχραιμη, είναι ότι δεν μπορώ εγώ να κρίνω τον άλλον αν βρίσκει νόημα και βάθος κάπου όπου εγώ δε βρίσκω.

Kακως ειχες αυτη την αντιδραση αρχικα.Ειναι μαλλον το καλυτερο ps3 game για μενα,και δεν εχω λογο να κολλησω με το lbp αν πραγματικα δεν το θεωρω σημαντικο τιτλο(δεν προσπαθω να σε κοροιδεψω ,αλλα υποστηριζω αυτο που πιστευω).Εξηγησα το γιατι ειναι σημαντικος τιτλος και γιατι βραβευτηκε ως το καλυτερο παιχνιδι εκεινης της χρονιας.Μην κοιτας μονο τους βαθμους ,αν θες διαβασε τα reviews.

Πάντως, ακόμα κι αν με πείσεις και καταλάβω κι απλώς δεν μπορεί να με αγγίξει εμένα, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο κ στημένο σαν platformer, με διάφορους μηχανισμούς εγγενείς σε αυτό το είδος. Γι' αυτά δε θεωρώ πως είναι άκυρη η σύγκριση με το Rayman. Τέλος, το εισαγωγικό βίντεο δε μου λέει τίποτα για το πώς παίζει το παιχνίδι, ό,τι και να δείχνει κι όσο χαριτωμένο και να είναι.

Το intro δεν το εβαλα για να ομορφυνει το ποστ,αλλα γιατι ειδα οτι δεν εχεις καταλαβει(δεν εισαι υποχρεωμενος να το κανεις,αλλα κουβεντα κανουμε) τι παιχνιδι ειναι το lbp (εφοσον το συγκρινεις με rayman).Το intro εξηγει με πολυ απλο τροπο τι παιχνιδι ειναι.Για αυτο και το ποσταρα.

Σου εφερα το παραδειγμα με το journey που αν το συγκρινεις με οποιοδηποτε 3rd person adventure,action οτι θες,χωλαινει,αλλα εκει ειναι το point?Οριστε επαναλλαμβανομαι. :P

Κι ομως καποιοι με τον ιδιο τροπο που κρινεις το lbp, κρινουν και το Journey.Για αυτους η αναλυση σου/μου/του για το μεγαλειο του ειναι και εκει τραβηγμα απο τα μαλλια για να το κανεις meaningful εφοσον οι μηχανισμοι του ειναι μετριοι.Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.Και στις 2 περιπτωσεις τα παιχνιδια απο μεριδα του κοσμου κρινονται με λάθος ματιά.Ματιά που δεν κοιταζει καθολου το παιχνιδι.

Oχι δεν μπορει να συγκριθει με το rayman, γιατι οι μηχανισμοι του lbp ειναι οσο απλοικοι χρειαζεται για να ΜΗΝ εχουν χαρακτηρα.Δεν μπορει να εχει χαρακτηρα ο βασικος μηχανισμος ενος παιχνιδιου που τον χαρακτηρα συνολικα επιλεγεις να τον δωσεις εσυ στα levels(γιατι αυτο ειναι το παιχνιδι).

Το LBP, ας πούμε, φαινόταν πολύ καινούργιο και καινοτόμο όταν βγήκε, ήταν exclusive, ήταν νωρίς στη γενιά, είχε πλασαριστεί όμορφα. Εδώ όμως προκύπτει ένα ενδεχόμενο να μπήκε ο καθένας με τον αρχικό ενθουσιασμό και να το βαθμολόγησε στα ύψη και να έμεινε.

Μα και το lbp2 εχει υψηλες βαθμολογιες.(91).2-3 χρονια μετα..

'Η το Twilight; Εκεί τι θα έλεγες, δηλαδή; Θα το πρότεινες ως καλή ταινία;

5.3/10(imdb) 5.6/10 metactitic.

οχι? :P

Αυτό θα το σκεφτεί, πιστεύεις, ο μέσος gamer που μπαίνει και βαθμολογεί με οπαδιστική σχεδόν νοοτροπία τα exclusives της κονσόλας του;

Συμφωνω.Στα παιχνιδια δεν κοιταω ποτε τις βαθμολογιες των gamers για αυτον ακριβως τον λογο.Μιλαω για reviewers σε sites ,περιοδικα.

Eμπiστευεσαι το edge(10/10 στο lbp)?

Yπαρχουν 80 reviews.Καποιο θα σου κανει δεν μπορει. :P(Αν δεν σου κανει ο μεσος ορος στο 9.5 που σπανια βλεπουμε)

Για το Live vs PSN δεν έχω να προσθέσω κάτι. Η αξία του καθενός έγκειται στις ανάγκες και στη χρήση που σκοπεύει να κάνει ο καθένας.

Δεκτο.

Οσον αφορα την τελευταια παραγραφο σαφως και εχει περισσοτερα exclusives απο τα 2 που αναφερονται,αλλα τα τελευταια χρονια εχουμε σηριαλ 2-3ων παιχνιδιων.

Εμενα μου φαινεται τουλαχιστον περιεργο να μην χαλαει καποιον το παραπανω γεγονος και να τον χαλανε τα καινουρια ips και η ποικιλια των exclusives της sony.Ε δεν μπορει να μην αρεσει τιποτα.

Τεσπα.Παραπληροφορηση για μενα εγραψα στο προηγουμενο ποστ τι ειναι.Ας μην ξαναγραφω τα ιδια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πραγματικά φέτος το XBLA σάρωσε. Πέρα απο το GOTY για εμένα Fez είχαμε Trials Evolution/ Dust/ Mark of the Ninja/ Minecraft/ Sine Mora/ Spelunky/ American Nightmare/ Hybrid/ Happy Wars και πολλά άλλα ακόμη που ξεχνάω τώρα.

Tο γυρναω αναποδα :P

''Πραγματικά φέτος το PSN σάρωσε. Πέρα απο το GOTY Journey για εμένα είχαμε Dyad /Tokyo Jungle /Velocity /The Unfinished Swan/ Machinarium/ Rainbow Moon/ Sine Mora/ Papo & Yo/ Closure /Sound Shapes και πολλά άλλα ακόμη που ξεχνάω τώρα.''

Aπο τα οποια τα περισσοτερα ηταν πραγματικα αποκλειστικα.(βαλε και τις remake/remastered εκδοσεις ακομα και xbox1 παιχνιδιων,αλλα και okami κτλ)

Οχι οτι δεν τα πηγε καταπληκτικα το 360,αλλα τα πηγε τουλαχιστον εξισου καλα και το ps3.

Δημοσ.

PDS, κατάλαβα γιατί το έβαλες το intro. Και περιέργως το intro αυτό αποδεικνύει και το point μου, όπως το βλέπω εγώ. Οτι το παιχνίδι είναι μόνο bells and whistles. Οσο για τα reviews, που λες, και τα Halo 10/10 έχουν και τα reviews τα εκθειάζουν, αλλά χίλιες φορές να ξανάπαιζα το LBP ή το Heavy Rain ακόμα (που δεν το λέω ως τόσο κακό, απλώς ξέροντας πώς τελείωσε δεν μπορώ να το ξαναπαίξω. You get the point, I hope), παρά να κάτσω να τελειώσω ένα Halo. Ο,τι και να λένε τα reviews είναι ένα βαρετό, επαναλαμβανόμενο παιχνίδι για μένα. Ειδικά αν το παίζεις μόνος σου είναι αντίδοτο στην αϋπνία.

Είμαι περίεργος. Δε σου έχει τύχει κανένα παιχνίδι που να εκθειάζεται από reviewers και εσύ να το θεωρείς κακό; 'Η τουλάχιστον όχι καλό; Και να το έχεις παίξει όμως. Οχι να το έχεις δει/παίξει λίγο και να μη σε έχει ψήσει, γιατί εκεί μπορεί απλώς να μην έχεις ολοκληρωμένη εικόνα ή να μην ήσουν σε φάση ή να ήθελε λίγη ώρα παραπάνω, πολλοί παράγοντες.

Με το Journey δυσκολεύομαι να δω τον παραλληλισμό. Δηλαδή, βγάζει νόημα με το συλλογισμό σου, αλλά το Journey δεν είναι τίποτα όσον αφορά το genre. Υπάρχει μόνο του. Αν κάποιος το προσέγγισε περιμένοντας action platformer μάλλον ήταν εκτός τόπου και χρόνου, επειδή δε θυμάμαι ποτέ το παιχνίδι να πλασαρίστηκε ή να έμοιαζε έστω πως θα ήταν κάτι τέτοιο. Θα ήταν σχεδόν σαν κάποιος να έπαιζε το flower και να έλεγε ότι δεν είναι καλό flight sim. 

Το Twilight πρέπει να πω ότι δεν κοίταξα τι βαθμολογία είχε πριν το πω ως παράδειγμα :P

Εχει κάνει όμως τεράστια επιτυχία, άρα κάτι καλό δε θα έχει; (trolling κάνω εδώ προφανώς)

Πάντως, όπως έχω ξαναπεί, τυφλά reviews δεν εμπιστεύομαι. Πρέπει να ξέρω τον reviewer - όχι προσωπικά, αλλά αν γινόταν κι αυτό ακόμα καλύτερα :P - και να εμπιστεύομαι τον ίδιο ότι, πρώτον, έχει αρκετά ψύχραιμη και κριτική ματιά και, δεύτερον, είναι ειλικρινής. Δε χρειάζεται καν να συμφωνούν τα γούστα μας. Αν έχω πιάσει το γούστο του και το σκεπτικό του, αντιπαραθέτοντάς το με το δικό μου μπορώ να καταλάβω αν κάτι μου κάνει ή όχι. Από εκεί και πέρα, παίζονται πολλά πολιτικά παιχνίδια στα μεγάλα mainstream gaming sites, αλλού δίνουν παιχνίδια σε reviewers με αρνητική προκατάληψη προς το παιχνίδι/είδος (πρόσφατο καλό παράδειγμα το ZombiU review του Gamespot) κι άλλα πολλά, τα οποία για μένα κάνουν αναξιόπιστη μια βάση σε αυτά μόνο. 

Για να καταλάβεις καλύτερα πώς λειτουργώ, περισσότερη βαρύτητα δίνω στο ότι εσύ μου λες ότι στο LBP βρήκες αυτά που βρήκες - ανεξαρτήτως αν μπορώ εγώ να τα δω - παρά σε έναν reviewer με τον οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ.

Πάντως, ναι, τα τελευταία χρόνια, εκτός του XBLA, έχουμε όντως 2-3 σίριαλ από ΑΑΑ. Αλλά είναι και στα τέλη της γενιάς, αυτό είναι λογικό. Και δεν ακυρώνει τα προηγούμενα. Εγώ κόλλησα κυρίως στο γεγονός ότι μπήκε ένα άτομο που δεν ήξερε, ρώτησε τι παίζει με τις κονσόλες και πολλά posts έγραφαν ότι το 360 έχει 2-3 παιχνίδια μόνο. Αυτό είναι χειρότερη παραπληροφόρηση από το να πεις έχει 10-15, αλλά τα πιο πολλά μου φαίνονται αδιάφορα. 

"Οχι οτι δεν τα πηγε καταπληκτικα το 360,αλλα τα πηγε τουλαχιστον εξισου καλα και το ps3."

Αυτό δε θα το αντιλαμβανόταν με τίποτα ο άλλος διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεκτη η αποψη σου για το halo,αλλα οταν σε ρωτησει καποιος ''ειναι καλο το halo?'' αν του πεις οτι ΕΙΝΑΙ πατατα δεν ειναι παραπληροφορηση?

Εγω θα του ελεγα,κοιτα να δεις ,εμενα δεν μου αρεσει αλλα θεωρειται παιχνιδαρα.Το ιδιο ισχυει και για τα exclusives του ps3.

Aυτο δεν το θεωρω παραπληροφορηση.

Είμαι περίεργος. Δε σου έχει τύχει κανένα παιχνίδι που να εκθειάζεται από reviewers και εσύ να το θεωρείς κακό;

Resistance 2.Το εχω τερματησει.

Εγώ κόλλησα κυρίως στο γεγονός ότι μπήκε ένα άτομο που δεν ήξερε, ρώτησε τι παίζει με τις κονσόλες και πολλά posts έγραφαν ότι το 360 έχει 2-3 παιχνίδια μόνο. Αυτό είναι χειρότερη παραπληροφόρηση από το να πεις έχει 10-15, αλλά τα πιο πολλά μου φαίνονται αδιάφορα. 

Eχω διαβασει και τα κομματια που δεν εχω βαλει σε quote.

Θα σου πω που κολλαω εγω.

Συμφωνω οτι ειναι παραπληροφορηση να λεει καποιος οτι το 360 εχει 2-3 exclusives.Απο κει και περα οταν θελω να πω την αποψη μου για μια κονσολα δεν θα πω ξεκαθαρα τι αρεσει σε μενα,αλλα θα σκεφτω και τι εχω δει οτι αρεσει και στους αλλους(κοσμο ,reviewers).

Aν κατσω να πω την αποψη μου συμφωνα με τα δικα μου θελω για τις 2 κονσολες,θα ειναιπολυ ασχημη για το 360,το οποιο δεν εχει ουτε ενα παιχνιδι που θα με εκανε να το αγορασω ,ενω το ps3 τουλαχιστον 5.

Αλλα αυτο θα ηταν παραπληροφορηση.Γι αυτο και οταν μιλαω για το 360 σε φιλους/γνωστους κτλ ,μιλαω με καλα λογια.Θα το εχεις διαπιστωσει και στο thread του wiiu πριν μηνα/μηνες.

ΥΓ.Για το LBP σε spoiler γιατι ξεφευγουμε λιγο απο το thread.

Με το Journey δυσκολεύομαι να δω τον παραλληλισμό. Δηλαδή, βγάζει νόημα με το συλλογισμό σου, αλλά το Journey δεν είναι τίποτα όσον αφορά το genre. Υπάρχει μόνο του. Αν κάποιος το προσέγγισε περιμένοντας action platformer μάλλον ήταν εκτός τόπου και χρόνου, επειδή δε θυμάμαι ποτέ το παιχνίδι να πλασαρίστηκε ή να έμοιαζε έστω πως θα ήταν κάτι τέτοιο. Θα ήταν σχεδόν σαν κάποιος να έπαιζε το flower και να έλεγε ότι δεν είναι καλό flight sim.

Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η απαντηση που θα σου μπορουσα να σου δωσω το παραπανω quote,αν οπου journey βαλεις lbp.

Η διαφορα ειναι οτι αυτο που δεν βλεπουν αλλοι στο journey ,δυσκολευεσαι να δεις και εσυ στο lbp.

Kαι στα 2 το third person gameplay (journey) και 2d πλατφορμιγκ gameplay(lbp) υπαρχουν απλα για να εξυπηρετουν διαφορετικα παιχνιδια απο αυτα που επιφανειακα μπορει να δει καποιος.Το ιδιο ισχυει και για το flower.

Για καποιον λογο ομως δεν το βλεπεις αυτο οταν μιλαμε για το ''play create share'' του lbp.Βλεπεις ΑΛΛΟ παιχνιδι.Το intro μιλαει για ιδεες και δημιουργια,οχι για κουκλακια που χωροπηδανε και ειναι cute,ουτε για ιδιαιτερες ικανοτητες του sackboy που δινουν χαρακτηρα σε ενα πλατφορμερ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ.

Ειναι ενα generic 2d platformer ωστε να εξυπηρετει το play create share και ως τετοιο πλασαριστηκε.Το ιδιο ισχυει αντιστοιχα και για τα journey,flower.

Generic μηχανισμοι που εξυπηρετουν την βασικη ιδεα των παιχνιδιων.

Εισαι αδικος με το lbp,οπως αδικοι με αλλα παιχνιδια τυπου journey ειναι και αυτοι που τα κρινουν με βαση το generic κομματι τους.

Δεν θα μπορουσε εν τελη να ειναι παιχνιδι της χρονιας και να βγαλει 95%(λιγα παιχνιδια το εχουν καταφερει και ειναι το 4ο στην σειρα παιχνιδι του ps3 στην λιστα με τις υψηλοτερες βαθμολογιες) μονο επειδη ειναι cute.

Τεσπα,αν συνεχισεις να εχεις την ιδια αποψη παρ'ολα αυτα,plz ας μην το συνεχισουμε γιατι νιωθω προσπαθω να πεισω οτι η γη ειναι στρογγυλη(ειλικρινα απο την πλευρα μου αυτο νιωθω). :P:P:P

Δεν εχω να προσθεσω και κατι αλλο.Πρεπει να εχω παιξει πανω απο 1000 levels(απο τα 10εκατομ που θα εχει φτασει τωρα) σε αυτο το παιχνιδι απο το πρωτο lbp και η αποψη μου εξακολουθει να ειναι οτι στο τελος μαλλον θα ειναι το καλυτερο ps3 game για μενα ή μεσα στην 3αδα σιγουρα.

Ειναι ο ορισμος του 10.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

NES or .. NES ( πιο master system ? , Atari 7200 )

NES or Mega Drive  ? Snes or mega drive ?  Snes or mega drive με Sega CD & X32 ?

όλα αυτά η jag  (χαχαχαχαχαχ )?

ps1 , saturn η Ν64 ?

streeet fighter η  mortal kombat ?   GT5 η Fortza 4 ?  και παι λέγοντας  ..

ρωτάς κάτι που δεν μπορεί να σου απαντήσει κάνεις  , θα πρέπει να βρεις μονός σου την απάντηση .

παιχνίδια υπάρχουν καλά και στο Wii , το θέμα είναι εσύ τι θεσ να παίζεις .

PS :  η απόψεις είναι σαν της *** , όλοι έχουμε απο μια ..

αυτά στα λέει άτομο που πείρε το ps3 μόνο κ μόνο για το GT5  .

για gaming έχω το pc :P

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@PDS

Για την παραπληροφόρηση συμφωνούμε, κατά βάση. Απλώς εγώ είμαι και της άποψης ότι όταν κάποιος εκφράζει γνώμη είναι η προσωπική του γνώμη by default και ως τέτοια την εκλαμβάνω, όχι ως στατιστική περιγραφή. Αν ο άλλος που ψάχνεται ήθελε στατιστικά, υπάρχουν πολλά σάιτ για να τα βρει, δε θα χρειαζόταν να μπει σε φόρουμ να πάρει γνώμες. Απλώς, το "έχει παιχνίδια αδιάφορα" είναι μια γνώμη, ενώ το "έχει μόνο 2 παιχνίδια" δεν είναι γνώμη, είναι αναληθής πληροφορία. (Ξέχασα και το Witcher 2 πριν που ανέφερα τα βασικά του 360!)

Το Resistance θα το πρότεινες ως καλό παιχνίδι; Οχι στατιστικά. Εσύ, ως PDS, αν σου έλεγε κάποιος "πες μου κατά τη γνώμη σου τι καλά παιχνίδια έχει το PS3" θα του έλεγες το Resistance 2;

Οσο για το LBP, απ' ό,τι φαίνεται υπάρχει μια πτυχή του που δεν μπορεί να με αγγίξει, ενώ εσένα σε αγγίζει. Δεκτό. Αλλωστε, ο λόγος που συνέχισα να παραθέτω τη διαφωνία μου ήταν για να διαφωνήσεις μαζί μου έτσι ώστε να καταλάβω τη δική σου οπτική, όχι για να σε πείσω ή κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ, λοιπόν, για την προσπάθεια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...