Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια.

Οπως αναφερει και ο τιτλος του θεματος μου χρειαζομαι να ενισχυσω το σημα του wifi για να το πιανω στο μεγιστο δυνατο με τις ελαχιστες απωλειες.Η αποσταση του ρουτερ απο το desktop μου ειναι γυρω στα 8 με 10 μετρα και ενδιαμεσα μεσολαβει εσωτερικη σκαλα  και μια πορτα (πρακτικα το ρουτερ ειναι κατω και το δωματιο μου επανω).Ψαχνοντας στο web για λυσεις επεσα πανω σε αυτα --->http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?keyphrase=range+extender αλλα δεν γνωριζω πως συνδεεται και πως δουλευει πρακτικα μια τετοια συσκευη.

Οποιαδηποτε ιδεα-αποψη-εμπειρια που εχετε παιδια ειναι καλοδεχουμενη και χρησιμη πραγματικα.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Υ.Γ. Ξεχασα να αναφερω οτι το ρουτερ μου ειναι μαρκας Thomson TG585 v7.

Δημοσ.

Τα περισσότερα από αυτά που βρήκες προορίζονται για μεταφορά και όχι για ενίσχυση του σήματος που θέλεις εσύ.

Επίσης, η μεταφορά σήματος είναι δύσκολη στις μεζονέτες, όπως η περίπτωσή σου (πάνω-κάτω).

Γνωρίζω ότι η Cosmote πουλάει ένα ενισχυτή σήματος που κουμπώνει στο router, αλλά πρέπει να το ψάξεις.

Καλά Χριστούγεννα.

Δημοσ.

Τα περισσότερα από αυτά που βρήκες προορίζονται για μεταφορά και όχι για ενίσχυση του σήματος που θέλεις εσύ.

Επίσης, η μεταφορά σήματος είναι δύσκολη στις μεζονέτες, όπως η περίπτωσή σου (πάνω-κάτω).

Γνωρίζω ότι η Cosmote πουλάει ένα ενισχυτή σήματος που κουμπώνει στο router, αλλά πρέπει να το ψάξεις.

Καλά Χριστούγεννα.

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.

Κοιτωντας λιγο στο web βρηκα αυτο--->http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612224 δεν εχω ιδεα ομως αν κανει για εμενα.

Δημοσ.

Τα ΑΡ όπως αυτό που δείχνεις παραπάνω κάνουν τα εξής. Η θα παίρνουν το σήμα ασύρματα και θα το διανέμουν ενσύρματα. Η θα παίρνουν το σήμα ενσύρματα και θα το διανέμουν ασύρματα. Αν θες από ασύρματα να το διανέμεις πάλι ασύρματα, τότε χρειάζεσαι ένα range extender-repeater

Δημοσ.

Καλά Χριστούγεννα.

Δεν είναι δύσκολη υπόθεση αρκεί να ακοουθήσεις κάποιους κανόνες. πχ Το repeater πρέπει να το βάλεις σε μέρος που έχεις δυνατό σήμα. Εγώ κάνω stream ταινίες 1080p ασύρματα.

Η πιο εύκολη λύση στο σετάρισμα είναι αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/313111/NetGear-WN2000RPT.html

Δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, το συνδέεις με lan σε υποολογιστή, μπαίνεις με internet explorer στις ρυθμίσεις, βρίσκεις το δίκτυο σου, βάζεις το password του δικτύου σου και τέλος. (Δημιουργεί καινούργιο δίκτυο με αλλο όνομα. Αν το δίκτυο σου έχει ssid πχ thomson, αυτό θα σου δημιουργήσει ssid thomson_exg )

H άλλη λύση είναι να πάρεις access point και να το ρυθμίσεις ως universal repeater. To όνομα δικτύου είναι το ίδιο και αναλόγως τη θέση σου, αυτόματα συνδέεσαι στπ δίκτυο με το πιο ενισχυμένο σήμα. Θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο με της ρυθμίσεις.

Προσωπικά εγώ έχω το router μου στον πάνω όροφο (draytek vigor 2710n), στο δωμάτιο που είναι κάτω από το router έχω το access point (tp-link 801nd v2) και όπως είπα στριμάρω άψογα στο σαλόνι ασύρματα (δύο δωμάτια πιο πέρα) στο media player.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...