sv2kgl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Έχω το εξής πρόβλημα. Την οθόνη του υπολογιστή μου την είχα τόσο καιρό με dvi. Ε σκέφτηκα μιας και υποστηρίζει hdmi να την συνδέσω εκεί. Όμως όταν την έβαλα με hhdmi, η ποιότητα της εικόνας ήτανε επιεικώς απαράδεκτη. Φαίνονται θολά τα γράμματα, τα χρώματα μουντά καθώς και η εικόνα μίκρυνε και δεν πιάνει όλη την οθόνη. Πραγματικά έφαγα τον τόπο να βρω μια λύση αλλά δεν τα κατάφερα. Ξέρει κανείς που μπορεί να οφείλεται αυτό? Έχω την LG IPS236 και κάρτα γραφικών την ASUS 6670 1GB.
GothmogGr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Αν και η αλλαγή απο dvi σε hdmi δεν είχε απολύτως κανενα νόημα .. την λύση θα την βρείς στον catalyst εκει που λεει για scaling....
deesnider Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Αν και η αλλαγή απο dvi σε hdmi δεν είχε απολύτως κανενα νόημα .. την λύση θα την βρείς στον catalyst εκει που λεει για scaling.... scaling-options-catalyst-center.png ...αυτό! Γιατί παιδεύεσαι χωρίς λόγο;
sv2kgl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα και χρόνια πολλά! Άλλαξα σε hdmi για δοκιμή και πειραματισμό. Έτσι την επόμενη φορά που είτε χρειαστώ είτε ερωτηθώ θα γνωρίζω την απάντηση. Στο πρόβλημα τώρα. Με το scaling διορθώθηκε το μέγεθος. Εξακολουθώ όμως να 'χω πρόβλημα με την ποιότητα. Όλα φαίνονται θολά και μουντά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 υποθέτω ότι παίζεις στην native resolution, ρίξε μια ματιά μπας και έχει κάποιο option στο OSD της η LG
sv2kgl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 υποθέτω ότι παίζεις στην native resolution, ρίξε μια ματιά μπας και έχει κάποιο option στο OSD της η LG Δεν έχει. Είναι στο auto και δεν μου δίνει την δυνατότητα να το ρυθμίσω manual. Τώρα κάνω εγκατάσταση το easy set package της LG μήπως και μπορώ να ρυθμίσω κάτι από εκεί.
GothmogGr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Θυμαμαι μια εντονη διαφωνία που είχα για το συγκεκριμένο θέμα με ενα παλικάρι λιγο καιρο πριν... να ομως που βλεπω τα προβήματα με το συγκεκριμένο θέμα με τις amd και το HDMI να αυξανονται και πληθύνονται... Και ναι πιθανώς να λύνοντια με χιλιες δυο ρυθμίσεις στους drivers και στις τηλεοράσεις.... Αλλα πραγματικά για πιο λόγο να συμβαίνει αυτο και να μπαίνουν σε τόσους μπελάδες χρήστες οι οποίοι δεν έχουν την σχετική εμπειρία!
Ntinaras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 σε τι αναλυση τη ρυθμισες? βαλτην 1920Χ1080
sv2kgl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Εννοείται πως έχω αλλάξει ένα σκασμό αναλύσεις και frames. To πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και πιθανόν οφείλεται στις ρυθμίσεις της amd. Και με το easy set package της LG δεν έκανα δουλειά. Θυμαμαι μια εντονη διαφωνία που είχα για το συγκεκριμένο θέμα με ενα παλικάρι λιγο καιρο πριν... να ομως που βλεπω τα προβήματα με το συγκεκριμένο θέμα με τις amd και το HDMI να αυξανονται και πληθύνονται... Και ναι πιθανώς να λύνοντια με χιλιες δυο ρυθμίσεις στους drivers και στις τηλεοράσεις.... Αλλα πραγματικά για πιο λόγο να συμβαίνει αυτο και να μπαίνουν σε τόσους μπελάδες χρήστες οι οποίοι δεν έχουν την σχετική εμπειρία! Το συζητούσατε όπως είπες. Γνωρίζετε όμως την λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα?
sv2kgl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 βαλτο με dvi Με συγχωρείς αλλά άμα διαβάσεις παραπάνω θα διαπιστώσεις και από τα δικά μου post αλλά και από των υπολοίπων συναδέλφων πως το θέμα μας είναι το γιατί συμβαίνει αυτό και πως να το διορθώσουμε. Ναι το ξέρουμε ότι το να το συνδέσουμε σε hdmi παρά σε dvi δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ναι το ξέρουμε ότι αν το συνδέσουμε σε dvi θα'ναι όλα OK, αλλά προσωπικά θέλω να μάθω το γιατί. Θέλω να μάθω το πως θα διορθωθεί και επίσης θέλω να διαπιστώσω το αν όντως είναι πρόβλημα της amd για να μην την ξαναπροτιμήσω στο μέλλον. Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τον χρόνο σου.
GothmogGr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Με συγχωρείς αλλά άμα διαβάσεις παραπάνω θα διαπιστώσεις και από τα δικά μου post αλλά και από των υπολοίπων συναδέλφων πως το θέμα μας είναι το γιατί συμβαίνει αυτό και πως να το διορθώσουμε. Ναι το ξέρουμε ότι το να το συνδέσουμε σε hdmi παρά σε dvi δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ναι το ξέρουμε ότι αν το συνδέσουμε σε dvi θα'ναι όλα OK, αλλά προσωπικά θέλω να μάθω το γιατί. Θέλω να μάθω το πως θα διορθωθεί και επίσης θέλω να διαπιστώσω το αν όντως είναι πρόβλημα της amd για να μην την ξαναπροτιμήσω στο μέλλον. Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τον χρόνο σου. Δεν συμβαίνει μονο στις amd απλά στις amd το φαινόμενο είναι πιο συχνό ... Ουσιαστικά δεν γίνεται pixel to pixel mapping... οι περισσότερες οθόνες/τηλεοράσεις έχουν επιλογη καπου στο μενού τους ( αλλα για καποιο περιεργο λογο είναι παρα πολυ συχνα πολυ καλα κρυμμένη.) για να διορθώνεται αυτό το προβλημα... και καποιες δεν εχουν καθόλου επιλογή!
Αστροβασίλης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 To ειχα και γω στην 6850. Μεσω του scaling εφτιαξε η αναλυση και δυο τριες φορες εβγαλα εβαλα το HDMI και καπως ενεργοποιουσα απενεργοποιησα ρυθμισεις στον CCC και καπως εφτιαξε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα