Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, σοβαρά τώρα, 

για την οπτική απλά αστειευόμουν. Νόμιζα ότι και οι υπόλοιποι το ίδιο έκαναν με το cat6.

Δεν νομίζετε ότι το cat6 είναι υπερβολή για οικιακό περιβάλον. Αυτή η τυποποίηση έγινε για βαρύ βιομηχανικό περιβάλλον όπου απαιτούνται μεγάλες ταχύτητες και υπάρχουν πολύ μεγάλοι ηλεκτρομαγνητικοί θόρυβοι.

Δεν θα κερδίσεις σε ταχύτητα κάτι περισότερο από ένα cat5e (1Gbps). Μόνο μεγαλύτερο κόστος υλοποίησης και περισσότερη μανουρα για να τερματίσεις τους connectors.

Νομίζω ότι καλύτερα να υλοιποιήσεις το δίκτυό σου σε cat5e με κανένα καλό ftp καλώδιο (προτείνω belkin).

υπαρχουν και cat6 Καλωδιο που δεν ειναι κατι το xtreme.δεν μιλαμε για stp cat6 ftp cat6 Και διαφορα τετοια τα οποια ειναι λιγο ολοκληρη ιστορια.εχω δει και cat6 που μπορει καποιος να τα τερματισει χωρις θεμα και χωρις πολλα ζορια.και μπορει καποιος να πει.μα αμα τα τερματισεις σε απλα klips κτλ η διαφορα τετοια να μην παιζει τερμα.το βασικο ειναι οτι το καλωδιο επειδη το περνας που το περνας περασε το καλο.απο την αλλη επειδη στο σπιτι λογικα δεν θα τερματισεις 100 πριζακια οπως ειναι σε μια εταιρεια αξιζει τον κοπο αμα ειναι λιγα να τα κανεις σωστα.μετα βεβαια ναι υπαρχουν και τα ta cat6 που το καθε ζευγαρι ειναι σε δικο του "πλεγμα" και παει λεγοντας.βεβαια αν τα τερματισεις απο την μια πλευρα σε patch panel βοηθαει την κατασταση αρκετα.εσυ λες για cat6 Που ειναι ακριβα λογω θωρακισης μεχρι και κατι cat6 που εχω δει πορτοκαλι χρωμα για πλοια τα οποια περνανε τα διαφορα τεστς

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απο οτι καταλαβα δεν θελει νατ ο περασει πιστοποιηση αλλιως δεν θα αναφεροταν στο καλωδιο δικτυου μεσα απο την πριζα.απλα θελει κατι που να παιζει πολυ καλα και στα μεγιστα οσο γινεται.αλλωστε δεν νομιζω να εχει εργαλεια η να εχει κανας γνωστος του τεστερ γα να πιστοποιησει 1000 δικτυο.0

Προφανώς δεν θέλει πιστοποίηση ο άνθρωπος.

Από την στιγμή όμως που ένα δίκτυο ΔΕΝ θα περνούσε πιστοποίηση CAT6, δεν παίζει και σαν CAT6.

Δημοσ.

Από την στιγμή όμως που ένα δίκτυο ΔΕΝ θα περνούσε πιστοποίηση CAT6, δεν παίζει και σαν CAT6.

προφανως και δεν καταλαβαινω, ουτε ξερω τι λες ή σε τι αναφερεσαι (its all new to me)

αλλα το

belkin cat6 κανει 50GDP

http://www.amazon.co.uk/Belkin-100m-Cat6-Solid-Cable/dp/B0002AGJ08/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1360146101&sr=8-1

belkin cat5e κανει 48GDP

http://www.amazon.co.uk/Belkin-Cat5e-Solid-Bulk-Cable/dp/B0006374MI/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1360146101&sr=8-3

οποτε γιατι να μην παρω το cat6?

ΥΓ cat6e δεν βρηκα στο αμαζον

Δημοσ.

α.εφοσον η τιμη στην διαφορα ειναι μικρη δεν βρισκω λογο να μην βαλει cat6.επισης οτι ενα δικτυο δεν εχει δοκιμαστει για να περασει πιστοποιηση δεν σημαινει οτι δεν παιζει 1000.το να παει να πληρωσει ενα καρο λεφτα για να του πιστοποιησουν οτι παιζει 1000 για Home use το βρισκω περιττο.αλλω δεν περναει πιστοποιηση (κοβεται)και αλλο οτι μπορει να παιζει μια χαρα στα 1000 απλα δεν θελει να το περασει

προφανως και δεν καταλαβαινω, ουτε ξερω τι λες ή σε τι αναφερεσαι (its all new to me)

αλλα το

belkin cat6 κανει 50GDP

http://www.amazon.co.uk/Belkin-100m-Cat6-Solid-Cable/dp/B0002AGJ08/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1360146101&sr=8-1

belkin cat5e κανει 48GDP

http://www.amazon.co.uk/Belkin-Cat5e-Solid-Bulk-Cable/dp/B0006374MI/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1360146101&sr=8-3

οποτε γιατι να μην παρω το cat6?

ΥΓ cat6e δεν βρηκα στο αμαζον

επισης πολυ καλα καλωδια εχει και η Panduit

Δημοσ.

επ ωπ

σας ξαναβρηκα

μια ερωτησουλα:

ενα καλωδιο cat6, εχει απωλειες μετα απο καποια μετρα...?

THANKS

Δημοσ.

Όλα τα καλώδια έχουν απώλειες από το πρώτο εκατοστό. Ευτυχώς τα ενεργά συστήματα (NICs, Switches, Routers, κτλ.) έχουν μεγάλες ανοχές και αντέχουν κάποιες συνολικές απώλειες. Τα πρότυπα για ethernet σε συνεστραμμένα ζεύγη ορίζουν το μέγιστο μήκος στα 100 μέτρα (θεωρητικό μέγιστο). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει αν είναι λίγο παραπάνω. Επίσης δεν σημαίνει ότι θα έχεις και μέγιστη απόδοση εαν μείνεις και κάτω από τα 100μ. Γενικά, είναι καλό να μείνεις μέχρι τα 90 μέτρα και να είσαι σχολαστικός με τον τερματισμό (υλικά και διαδικασία τερματισμού).

Για περισσότερα δες εδώ.

Δημοσ.

για ενα καλωδιο μιλαμε, σωστα?

αν ναι τοτε ειμαι okay...

επισης 

μια ακομα χαζη ερωτησουλα:

μπορω να μεταφερω δορυφορικο σημα μεσω cat6? 

Δημοσ.

ρε παιδες μια ερωτηση

ετσι και κοπη ενα καλωδιο cat6 (στην μεση) μπορω να το ξαναενωσω? Αν ναι, πως λεγεται η διαδικασια?

THANKS

Δημοσ.

ρε παιδες μια ερωτηση

ετσι και κοπη ενα καλωδιο cat6 (στην μεση) μπορω να το ξαναενωσω? Αν ναι, πως λεγεται η διαδικασια?

THANKS

ναι μπορεις να το ενωσεις με coupler>κοινως μουφα rj45 σε rj45.αν εισαι βεβαια ηδη στα 90 μετρα και κοπει το καλωδιο μπορει να εχεις θεμα με το coupler αλλα σε νορμαλ μηκη παιζει μια χαρα και ειναι πιο ανθρωπινο απο το να τα στριψεις οπως κανουν μερικοι.

για ενα καλωδιο μιλαμε, σωστα?

αν ναι τοτε ειμαι okay...

επισης 

μια ακομα χαζη ερωτησουλα:

μπορω να μεταφερω δορυφορικο σημα μεσω cat6? 

ναι το καθε καλωδιο μπορει να ειναι μεχρι 100 μετρα.αν βαλεις switch εκει που τελειωνει το καλωδιο μπορεις να το στειλεις αλλα 100 μετρα και παει λεγοντας.καποιες φορες ειναι υποχρεωτικο και το εχω κανει με 3 switch να στελνω σχεδον 300 μετρα πιο κατω.γιατι πολυ απλα δεν γινοταν να περαστει οπτικη ινε και β.χρειαζοντας switch ανα 100 μετρα περιπου για να μπει και το access point.

δορυφορικο σημα δεν ξερω.εχω δει γενικως να περνανε πολλαπραγματα πανω απο utp αλλα εξαρτατε τι converter θα βρεις.εχω δει να περνανε για καμερες ρευμα σε στυλ Poe αλλα πιο χυμα δηλαδη απο κανονικο μετασχηματιστη και οχι απο Poe εχω δει απο την μια το καλωδιο να ειναι Utp και απο την αλλη να βγαινει σε τελειως διαφορετικο τυπο για μικροκυματικο συστημα(Nokia siemens).θα δεις διαφορα κουφα να περνανε απο πανω.Ολα γινονται οπως λενε αρκει να υπαρχει Hardware που να μπορει να κανει το convert που θες.

επ ωπ

σας ξαναβρηκα

μια ερωτησουλα:

ενα καλωδιο cat6, εχει απωλειες μετα απο καποια μετρα...?

THANKS

Οπως σου ειπαν μεγιστο θεωρητικο 100.απο εκει και περα θα δεις να παιζει και 110 ανετα ακομα και με Poe αλλα γενικως μην κανεις πειραματα.οσο πιο μικρο τοσο καλυτερο.κοινως οτι περισσευει κοψιμο οχι κουλουρα στο πατωμα:P οπως κανουν καποιοι.τους αφηνει ο ηλεκτρολογος 15 μετρα και αντι να τα κοψουν μετα τα αφηνουν.

Δημοσ.

λοιπον περασα καποια καλωδια και χρειαζομαι συμβουλες (3)

δεκτη οποια προταση

THANKS

Δημοσ.

ρε παιδες μια ερωτηση

θελει ο πατερας μου να περασει τηλεφωνα και ψαχνεται για καλωδια. απο οτι ειδα τα καλωδια που περνανε ειναι cat5e...

αυτη η κουλουρα θα του κανει?

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007MYOWY2/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE#productDetails

THANKS

Δημοσ.
Gembird 305m 7x0.18mm CCA FTP Stranded Cat5e Cable

κανει για internet και τηλεφωνο?

ρωταω επειδη ειναι φθηνο αλλα και γιατι δεν βρισκω reviews 

thanks ρε παιδες

Δημοσ.

Απλά να ξέρετε ότι στα καλώδια cat6 είναι πιο δύσκολο να βάλεις με πρέσα ακροδεκτών τα κλιπσάκια (σε περίπτωση που το καλώδιο κοπεί για να περαστεί π.χ από τοίχο). Αυτό γιατί έχουν εσωτερική μόνωση που δυσκολεύει την ευθυγράμμιση των εσωτερικών καλωδιών.

Μονόδρομος η αγορά cat6+ wire guides (οδηγούς). Εναλλακτική επιλογή πριζάκια και πέρασμα καλωδίου με punch-krone tool.

λοιπον περασα καποια καλωδια και χρειαζομαι συμβουλες (3)

δεκτη οποια προταση

THANKS

Ναι επιλέγεις είτε 568Α είτε 568Β. Δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Αυτό το switch το έχω σε 4-πορτη έκδοση. Καλό είναι για οικιακό δίκτυο και φθηνό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ξαναφερνω στην ζωη το θεμα γιατι εχω καποιο προβλημα με τον τερματισμο καλωδιων

εχω κοψει και εχω συνδεσει τα παντα με το προτυπο 568-α 

αλλα το προβλημα βρεθηκε οταν ελενξα τα καλωδια με το networking tool.

Παρατηρησα οτι καποιες ενδειξεις αναβανε μαζι ενω καποιες αλλες οχι.

Επισης παρατηρησα οτι καποια καλωδια μπορουν να τραβηχθουν απο το κλιψακι. ποτε τα ιδια αλλα παντα 1...

Εχω κανει κατι λαθος ή ειναι κινεζικα τα κλιψακια?

οποια βοηθεια, δεκτη.

Thanks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...