Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα isomniacs

ψαχνω απεγνωσμενα εναν καλο tutorial για GUI programming σε python {οπτικο προγραμματισμο} ελληνικο tutorial ωμως γιατι καλα και τα αγγλικα αλλα με την μητρικη σου γλωσσα ειναι σαφως καλυτερα

ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα καλά tutorial είναι ένα πράγμα. Τα καλά tutorial στα ελληνικά είναι κάτι τελείως διαφορετικό όμως.

Στην περίπτωση σου τώρα, μάλλον δε θα βρεις κανένα GUI Programming tutorial με Python στα Ελληνικά. Πόσο μάλλον καλό.

Αν ασχολείσαι/θέλεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό, τότε χρειάζεσαι Αγγλικά. Ανεξαρτήτως γλώσσας. Αν δεν ξέρεις καθόλου, και λόγω ηλικίας και υποχρεώσεων δεν υπάρχει η δυνατότητα να μάθεις τότε θα ζοριστείς αρκετά να βρεις πληροφορίες που όλοι οι άλλοι θα βρίσκουν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα στο google. Αν ξέρεις κάποια Αγγλικά, τότε δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα γιατί μέσα από την τριβή που θα κάνεις μέσω του προγραμματισμού θα μπορέσεις να τα βελτιώσεις.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με GUI Programming στην Python τότε πρέπει να αποφασίσεις με ποιο Framework θέλεις να ασχοληθείς. Υπάρχουν τρία βασικά. Το PyGTK, το WxPython και το PyQt. Εγώ σου προτείνω το PyQt. Υλικό για αυτά (στα αγγλικά) θα βρεις και για τα 3 αλλά για το PyQt υπάρχει και ένα πολύ καλό βιβλίο (και το WxPython έχει) ενώ και το API του νομίζω είναι καλύτερο.

Όπως και αν έχει, ρίξε μια ματιά στα ακόλουθα links

wxPython

PyGTK

PyQt

Αν έχεις πρόβλημα με την license της PyQT (GPL3 εκτός και αν πληρώσεις την RiverBank για να αγοράσεις commercial άδεια) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PySide το οποίο είναι ουσιαστικά ίδιο με την PyQt αλλά βγαίνει σε LGPL. Για ότι θέλεις ρωτάς. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ.

γενικοτερα θελω να μαθω GUI programming

ακομα βρισκομαι στο σταδιο text mode οποτε οπτικα προγραμματα φαινοντα σαν κινεζικα για μενα

αγγλικα ξερω αλλα το να εχεις κατι στα ελληνικα ειναι ξερεις πιο...βολικο

ευχαριστω παντως θα δω και τα links που εστειλες οποτε κατι γινεται :) :) :)

οσο για την ηλικια ειμαι 14,5 και αγγλικα ειμαι C class οποτε στο μελλον θα ειμαι αρκετα καλος στα αγγλικα

Δημοσ.

Για να μάθεις GUI Programming γενικά νομίζω ότι σε καλύπτουν και τα 3 frameworks. Ξεκίνα με το PyQt που έχει πιο καθαρό API.

Για τα Αγγλικά μη φοβάσαι, ίσα ίσα που η τριβή θα σε κάνει καλύτερο.

To βιβλίο που σου έλεγα για το PyQt είναι στο πρώτο link. Ψάξε να το βρεις.Δες και τα άλλα links.

https://www.google.gr/search?q=pyqt+book&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=fflb

Έχε υπόψη σου ότι στο ίντερνετ θα βρεις και αναφορές για PyQt version 3. Μην ασχοληθείς είναι πολύ παλιά και αυτά που θα διαβάζεις δεν ισχύουν πια. Πλέον υπάρχει η έκδοση 4.9 και σύντομα θα βγει η έκδοση 5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...