cris67 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Καλημερα σε ολους Ποια ειναι η γνωμη σας για την συνθεση : 1)Gigabyte GA-Z77X-UD3H & I5-3570K(Ivy Bridge) FOR OC(+/- 4.8GHZ stable & low temp) Εχω ηδη τα παρακατω απο πριν 2)Cooler Scythe Mugen 2 rev.B με 2 ανεμιστηρες 3)VGA ASUS HD7700 4)(4Χ2GB) 8GB KINGSTON; Ευχαριστω και Καλα Χριστουγεννα
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα βρε cris νομίζω ότι έχεις θέσει πολύ υψηλούς στόχους κ προσδοκίες. Καλύτερα το σκεπτικό σου να είναι ότι θα πάρεις αυτά τα κομμάτια επειδή είναι έτσι και αλλιώς η αιχμή της τεχνολογίας και θα έχεις ούτως η άλλος έναν καλό υπολογιστή και όπου φτάσει μιας κ επέλεξες το oc hobby. Μην έχοντας καλή γνώση του αντικειμένου για να φτάσεις αυτόν τον στόχο "θεωρώ" ότι θα ήθελες ακόμα πιο μάχιμη μητρική και υδροψυξη αλλά περίμενε να σου πουν και αυτοί που έχουν δοκιμάσει κ έχουν εμπειρία.
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Μ' αρέσει που έχεις βάλει και συγκεκριμένο clock στον cpu, rofl. Το πόσο ψηλά θα πάει ένας cpu εξαρτάται από το κομμάτι που θα πέσεις, κομμάτι με κομμάτι διαφέρει. Οι περισσότεροι 3570K κυμαίνονται από 4.4 έως 4.8Ghz, οπότε και 4.4 να φτάσεις δεν τίθεται θέμα αφού για παραπάνω διαφορές θα δεις μόνο σε 3Dmark. Η μητρική μια χαρά φτάνει τον 3570Κ εκεί που θέλει, αρκεί να πέσει σε καλό κομμάτι.
Millennium Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Χλωμο το κοβω για τα 4.8.Συνηθως το ταβανι του ειναι χαμηλοτερο.
cris67 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Ενταξει βρε παιδια,ετσι θεωριτικα ανεφερα τα 4.8ghz.Kαι να μην τα φτασω δε θα βαλω δα και τα κλαματα.Απο θεμα ερευνας τα ανεφερα γιατι σε ενα site anandtech μονο με το tool easytune της gigabyte εφτασε στα 4.8ghz.Aυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι αν τα κομματια ειναι ποιοτικα.Και 4.5 να φτασω ή και λιγοτερο δε χαλασε ο κοσμος. Αυτο που λες psycho_warhead για το κομματι που θα μου τυχει αληθευει γιατι σε πολλα sites ολοι σχεδον το ανεφεραν.Αλλα γιατι να συμβαινει αυτο δεν μπορω να καταλαβω εφοσον ολα τα κομματια ιδια τεχνογνωσια και παραγωγη δεν εχουν!
kanesaxo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαιτέρως, (ακόμη) στο αυτόματο μου εβγαλε 4.65 περίπου, και το πισί λειτουργούσε κανονικά Ιn game. Δε το μπεντσαρα για να πώ την αληθεια όμως. Πέρα απο ενα 3d mark, σοτ οποίο κόλλησε εντέλει η 7950. Νομίζω πως οι επεξ. αυτοί κλοκάρουν καλά πάντως. Οχι για να ευλογήσω τα ΄γενια μου. Τώρα να κάτσει να ασχοληθεί κανείς με όλες δαύτες τις ρυθμίσεις, θαρρώ πως θα πάει αρκετά ψηλά. Και πάντα με αεροψύξεις. Μολις με πιασει η χαζομάρα, θα σας βαλω να με βοηθήσετε στο κλοκάρισμα, για να βγαλουμε ενα πόρισμα... Παντως, τοπικ στάρτερ, η μητρική εχει πάμπλλες επιλογές και καλούδια για OC. Οπότε αφού θελεις να ασχοληθείς με το σπορ, γκόου φορ ιτ. Τωρα το υπόλοιπο σύστημα περί ορέξεως...
Djole_7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Μολις εγινα κατοχος και γω της ιδιας μητρικης με το ιδιο cpu σε megahalems(την πρωτη) push pull με 2 12αριδες..μενει μονο να τα στησω βεβαια..οποτε με ενδιαφερει το θεμα.. Α και μνημες εχω της vengeance lp(4χ4)..
cris67 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Βρηκα εναν οδηγο για oc ivy-bridge for gigabyte z77 http://www.overclock.net/t/1247413/ivy-bridge-overclocking-guide-with-ln2-guide-at-the-end psycho_warhead και μενα μου φαινεται οτι εγινε πιο γρηγορο το insomnia Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2012 από cris67
Millennium Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Πιο γρηγορο εγινε,τα bugs ειναι το θεμα
J-son_500 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Ενταξει βρε παιδια,ετσι θεωριτικα ανεφερα τα 4.8ghz.Kαι να μην τα φτασω δε θα βαλω δα και τα κλαματα.Απο θεμα ερευνας τα ανεφερα γιατι σε ενα site anandtech μονο με το tool easytune της gigabyte εφτασε στα 4.8ghz.Aυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι αν τα κομματια ειναι ποιοτικα.Και 4.5 να φτασω ή και λιγοτερο δε χαλασε ο κοσμος. Αυτο που λες psycho_warhead για το κομματι που θα μου τυχει αληθευει γιατι σε πολλα sites ολοι σχεδον το ανεφεραν.Αλλα γιατι να συμβαινει αυτο δεν μπορω να καταλαβω εφοσον ολα τα κομματια ιδια τεχνογνωσια και παραγωγη δεν εχουν! Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα!! 1)Με το easytune 6 είχα κάποια προβληματάκια και όταν ρώτησα μου είπαν το oc να το κάνω από το bios και όχι από πρόγραμμα στα win. 2)Ρε παιδιά το chipset Z77 με το Z77Xpress τι διαφορά έχει ;; Έχει κανένα πλεονέκτημα στο oc το Ζ77X ή τα ίδια ;;;
cris67 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) J-son_500 δεν ξερω την διαφορα αλλα θα ψαξω στο διαδικτυο και θα σου πω. Μαλλον δεν εχει διαφορα οσον αφορα το chipset,ισως η gigabyte βαζει και το "Χ¨για να δηλωσει πως η καρτα εχει πιο πολλα χαρακτηριστικα π.χ.πιο πολλα usb 3.0, pcie, pci, sata3 κτλ.Ετσι νομιζω αν και δεν βαζω το χερι στη φωτια. Τι ειναι bugs & bottlenecks; Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2012 από cris67
J-son_500 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση cris67 πάντως αυτό το είδα στο skroutz που έλεγε cipset Z77 express για την motherboard σου για παράδειγμα Επίσης, bug είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να έχει το οτιδήποτε αυτό είναι ουσιαστικά για πράδειγμα ένα παιχνίδι με αυτοκήνιτα και δεν μπορείς να στρήψεις (τα παιδία μπορεί να στο διατιπόσουν καλύτερα), για το bottleneck εδώ με πιάνεις αδιάβαστο
Djole_7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Bottleneck ειναι,οταν πχ εχεις μια πολυ καλη καρτα γραφικων(7970hd,680gtx,690gtx) σε συνδυασμο με ενα απλο μοντελο cpu πχ(core 2 duo E 6600,E 6700, τυχαια παραδειγματα) ,ετσι το cpu επειδη ειναι παλιο και τα λοιπα δεν μπορει να αξιοποιησει την καρτα 100%..με αποτελεσμα να την φρεναρει και να μην μπορει να αποδοσει οσο μπορει..το ιδιο φυσικα ισχυει και αντιστροφα..
Retromaniac Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Ο 3570 για 24/7 δεν θα είναι στα 4.8 γιατί θα πρέπει να έχει πολύ voltage και αυτό θα φθείρει την cpu σε επικίνδυνο σημείο, ίσως και πιο γρήγορα από τι θα προλάβεις να την ξεφορτωθείς. Όσον αφορά την επιλογή mb με βάση το λογισμικό για o/c είναι τελείως λάθος προσέγγιση για μένα. Το τελευταίο πράγμα που θα κοίταζα είναι το λογισμικό για o/c. Σοβαρό o/c μόνο από το bios και είναι πολύ εύκολο. Για την ψύκτρα θα σου έλεγα να βγάλεις τον ένα ανεμιστήρα, τον push, που και πάνω από το slot της 1ης θέσης μνήμης θα κάθεται αλλά και επιπλέον θόρυβο θα κάνει χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιατικό. Άφησε μόνο τον pull. Απλά σφράγισε γύρω γύρω τον ανεμιστήρα με μονωτική ταινία ώστε να αναγαστικά να ρουφιέται ο αέρας μόνο μέσα από την ψύκτρα και όχι από τα πλάγια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα