Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω το εξης θεμα/προβλημα.

φτιαχνω τις μουσικες μου συλλογες χρησιμοποιωντας το Mp3tag κανοντας τα απαραιτητα album,βαζοντας χρονολογια,εικονα(κοκ) αλλα μερικα τραγουδια οταν τα ανοιξω στο media player εχουν αντι για το ονομα που τους εχω δωσει εγω, τα "track 1 , track 2 " κλπ.

γινεται με το mp3tag να το φτιαξω αλλα επειδη πρεπει να να κανω ολα ενα-ενα(δεν υπαρχει περιπτωση δηλαδη) σκευτομουν μηπως υπαρχει καποιο προγραμμα που να του πεταξεις μερικα τραγουδια και να ταυτισει των εξωτερικο τιτλο(αυτον που γραφρουμε εμεις δηλαδη) με τον εσωτερικο (αυτο που φαινεται στο windows media player) ή τελος παντων οπως λεγονται αυτοι οι τιτλοι!

Δημοσ.

Το mp3tag πρέπει να το κάνει αυτό. Η διαδικασία λέγεται generate tag from filename και του ορίζεις με ποιον τρόπο να αναγνωρίζει και να διανέμει τα στοιχεία από το filename.

π.χ. αν το mp3 έχει όνομα αρχείου 01. Michael Jackson - Beat it.mp3 και είναι στον φάκελο Michael Jackson The Best του δίνεις σαν φίλτρα %album%\%track%. %artist% - %title% και θα στο κάνει σε όσα τραγούδια του δώσεις. Στο παράδειγμα θα πάρει από το όνομα φακέλου το album (γι΄αυτό βάζω την \ ), από ότι έχει πριν την τελεία θα πάρει το track number, από αυτό που έχει μετά την τελεία και πριν την παύλα με κενό πριν και μετά θα πάρει το atist και από το υπόλοιπο μέρος θα πάρει το track title.

Στο mp3tag πας Convert->Filename-Tag αφού επιλέξεις πρώτα τα Mp3 (καλά είναι να τα βάζεις ανά αλμπουμ για να μην χαθείς). Μετά βάζεις τα φίλτρα και στο preview βλέπεις πως θα γίνει για να είσαι σίγουρος πριν το εφαρμόσεις.

Εγώ δουλεύω το tagscanner που είναι επίσης δωρεάν αλλά είναι πανίσχυρο αν το μάθεις.

Δημοσ.

Καλησμπερα!

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

το βρηκα αυτο που μου ειπες  "Μετατροπη -> Ονομα αρχειου - Ετικετες" και δουλεψε μια χαρα σε μερικα που δοκιμασα!

τωρα δηλαδη μπορω να βαλω ενα ενα τεραστιο φακελο (π.χ. δισκογραφια του Μαλαμα) και θα τα κανει ολα στον αυτοματο η μπορει να εχουμε και τιποτα απωλειες/λαθη?

Δημοσ.

Γι' αυτό υπάρχει και η... "προθέαση". Βλέπεις πως θα γίνει και αν είναι εντάξει το προχωράς.

Όσον αφορά τις δισκογραφίες δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να είναι σωστά τα ονόματα αρχείων.

Αν τα τραγούδια είναι σε υποφάκελους ανά cd (cd1, cd2, cd3 κτλ) τότε στο παραπάνω παράδειγμα που σου έδωσα ίσως χρειαστεί ένα επιπλέον tag, δηλαδή:

%album%\%disc%\%track%. %artist% - %title%

οπότε από τον υποφάκελο θα πάρει τον αριθμό του cd και από τον επόμενο προς τα πάνω φάκελο θα πάρει το όνομα του album. Αν όμως σε κάποια έχει φάκελο cd και σε κάποια όχι τότε θα μπερδευτεί το θέμα.

Μπορείς βέβαια να αγνοήσεις τα επιπλέον tags και να παραμείνει στο κλασσικό %track%. %artist% - %title%

Έκανα μια δοκιμή σε μια δισκογραφία για να καταλάβεις τι εννοώ αλλά δεν μπορεί να δουλέψει σε όλα τα album γιατί τα υπόλοιπα δεν είχας cd1 και cd2 οπότε θα πρέπει να γίνει με το παρακάτω για το συγκεκριμένο άλμπουμ και σε όλα τα υπόλοιπα να αφαιρέσω το %disc%\.

Το path ήταν: Kwstas Tournas\1998 - Tournas Dantis Live\cd1\

Τα κομμάτια ήταν του στυλ: Tournas-Dantis live - 01 - Krufo sxoleio.mp3

Χρησιμοποίησα τα εξής tags: %album artist%\%album%\%disc%\%artist% - %track% - %title%

Και πήρα το παρακάτω id3tag:

album artist: Kwstas Tournas
album: 1998 - Tournas Dantis Live
disc: cd1
artist: Tournas-Dantis live
track: 01
title: Krufo sxoleio

Δημοσ.

micos000

τα καταφερα με ολα!

ευτυχως και το παραδειγμα που εδωσες για τα διαφορετικα cd(το δοκιμασα μονο οπως ειπες και οχι οπως τα απλα,μην παθουμε και καμια ζημια και τρεχουμε :P)

σε ευχαριστω παρα πολυ για ολες τις πληροφοριες!

Να'σαι καλα φιλε μου!

καλες γιορτες!

Δημοσ.

Thanx kyriakh. Αυτό προσπαθούμε εδώ, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε και όσο μπορούμε.

leonidas χαίρομαι που τα κατάφερες. Μην αγχώνεσαι, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ζημιά. Το πολύ-πολύ να ξαναέκανες τα id3tags από την αρχή. Το ζόρικο θα ήταν να χαλούσες να filenames χωρίς να είχες σωστά tags. Εκεί θα ήταν η πίκρα.

Καλές γιορτές σε όλους.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα αμα χαλουσαν τα ονοματα θα τα εσβηνα ολα μαζι και θα ακουγα μουσικη μονο απο το youtube..

εχω κατι μερες τωρα που τα φτιαχνω απο κεφαλαια-greeklish σε μικρα γραμματα με τονους.. αμα χαλουσανε :shock:

οντως τις δινει kyriakh!

Καλα Χριστουγεννα να εχουμε και καλες γιορτες! :) 

Ευχαριστω και παλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...