Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε games τι εννοείς ότι παέι σφαίρα? Ελάχιστα games επωφελούνται από τους ssd άρα και από το raid τους κατ επέκταση. Εκτός αν μιλάς για το loading time που σε κάθε περίπτωση δεν είναι άξιο λόγου.

Αυτό που σου λέω είναι ότι στη συστοιχία σου δεν λειτουργεί το trim και οι επιδόσεις σου όσο περνάει ο καιρός θα πέφτουν. Η μόνη περίπτωση να έχεις trim σε raid είναι αυτή που σου έγραψα παραπάνω. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Πέρα από το trim, στη καθημερινή χρήση περισσότερο χάνεις παρά κερδίζεις από το raid. Κι αυτό γιατί μεγαλώνεις το access time που 9/10 περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικότερο από το υψηλό throughput που παίρνεις.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε games τι εννοείς ότι παέι σφαίρα? Ελάχιστα games επωφελούνται από τους ssd άρα και από το raid τους κατ επέκταση. Εκτός αν μιλάς για το loading time που σε κάθε περίπτωση δεν είναι άξιο λόγου.

Σε αρκετα FPS,κ ΜΜΟ, ειδα διαφορα, κ πιο συγκεκριμενα σε ενα game που παιζω συχνα , Call Of Duty 4, καθε φορα που αλλαζει map, αυτος που θα κανει load πιο γρηγορα προλαβαινει το 1 διαθεσημο sniper, απο τοτε που το γυρησα σε RAID0, εχω βαρεθει να παιζω sniper :-D  Οπως σου ειπα το χω 2 μηνες ετσι, προς το παρον ολα τρεχουν σφαιρα

Δημοσ.

Τελικά αγόρασα τον intel 330 180GB. Ευχαριστώ όλους :D

Α και κάτι άλλο. Θα πρέπει να του κάνω firmware update ή δεν χρειάζεται;

Επίσης να τον συνδέσω πρώτα για format μέσα από τα windows που έχω τώρα ώστε να κάνω και ότι άλλο χρειάζεται (χρειάζεται κάτι άλλο; ) ή περνάω τα νέα windows κατευθείαν;

Δημοσ.

Δεν έχει βγει νέο firmware απ όσο ξέρω. Στήσε windows χωρις να τον φορμάρεις και μετά διάβασε αυτά: http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/

Πριν στήσεις τα win, μπες στο bios και βάλε το sata mode σε ahci αν υπάρχει τέτοια επιλογή.

Δημοσ.

Δεν έχει βγει νέο firmware απ όσο ξέρω. Στήσε windows χωρις να τον φορμάρεις και μετά διάβασε αυτά: http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/

Πριν στήσεις τα win, μπες στο bios και βάλε το sata mode σε ahci αν υπάρχει τέτοια επιλογή.

Ναι το είχα υπόψιν μου το άρθρο αυτό. ΟΚ thanks!
Δημοσ.

Επειδή περιμένω να παραλάβω τον Samsung 840 που αγόρασα χθες, θέλω να ρωτήσω εάν αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σε κάθε ssd ή μόνο στον Intel 330;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...