Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν το θελει ο paylidis που μου εχει στειλει πρωτος μηνυμα, γυρνας το λαπτοπ σου εφοσον εχει καμμενο πιξελ, παιρνεις τα χρηματα σου και μετα αγοραζεις αυτο που εχω καπαρωμενο στα 764ευρω.   :ph34r:

Thanks για τη πρόταση, προς το παρόν έχω κανονίσει αλλαγή λόγω του pixel. Θα τους επαναφέρω το θέμα με το -10% πάντως. Για τρίτη-τετάρτη μου είπανε. Για να δούμε. Δε θέλω πάντως να σε δεσμεύσω σε κάτι, απ'όσο βλέπω ενδιαφέρονται αρκετά παιδιά οπότε χαμένη η προσφορά δε θα πάει.  :-)

btw δεν έχει Ελληνικά windows. Ξενερώνω λίγο και με την ιδέα ότι πληρώνω windows (msdnaa ftw). Δεν έχω όμως χρόνο να τρέξω το θέμα με το refund μήπως και.. anyway, καλή χρονιά σε όλους παίδες! Εύχομαι τα καλύτερα και με το λαπτόπι να πάνε όλα καλά και να μας βγει καλό το μηχάνημα  :-D

Δημοσ.

μισο, τι να τα κανεις τα ελληνικα; τεσπα το msdnaa εχει μεσα

Microsoft Windows 7 Language Pack που τα γυρίζει Ελληνικά, ετσι δεν ειναι; επισης εγω θέλω λιγο να το σκεφτω, δε θα με χαλάσει να με προλάβει αλλος...

Δημοσ.

μισο, τι να τα κανεις τα ελληνικα; τεσπα το msdnaa εχει μεσα

Microsoft Windows 7 Language Pack που τα γυρίζει Ελληνικά, ετσι δεν ειναι; επισης εγω θέλω λιγο να το σκεφτω, δε θα με χαλάσει να με προλάβει αλλος...

Βρε δε τα χρειάζομαι τα Ελληνικά, επειδή σε προηγούμενη σελίδα ρώτησαν για τη γλώσσα το είπα. btw windows 8 θα βάλω, απλά ψάχνω λίγο το θέμα των drivers γιατί κάτι διάβαζα πως υπάρχει (ίσως υπήρχε) θέμα με τα drivers. Επίσης διάβασα στα forums της HP κάποιον να διαμαρτύρεται καθώς έχουν (είχαν; ) να βγάλουν 1 χρόνο νέα drivers για τη gpu και ο catalyst δε φόρτωνε (; ). Πολύ Sony θυμίζει η κατάσταση εάν είναι όντως έτσι και αυτό δεν είναι καλό. Έχει βάλει κανείς windows8 και του παίζουν όλα τα features κανονικά;

Δημοσ.

Το ίδιο laptop πήρα και εγώ (λόγω τιμής του) πριν 1 εβδομάδα. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα (εκτός του ότι είναι HP).

Είχα ένα HDX16 παλιά με τρελά προβλήματα θερμοκρασίας που τελικά έκαψε την motherboard του όταν το χρησιμοποίησα εκτός βάσης (thermaltake με 3 μετκινούμενους ανεμιστήρες).

Σε αντίθεση με το HDX16 (που είχε nvidia) το συγκεκριμένο μηχάνημα μάλλον δεν κάνει και τόσο πολύ για χρήση σε linux (λόγω της hybrid ATI 6850Μ/intel HD3000) και δουλέυει μόνο σε HD3000 σε linux (με σχετικά υψηλότερες θερμοκρασίες από ότι σε windows).

Αν θέλεις μόνο windows, δείχνει να είναι ένα αρκετά πιοτικότερο από τα hdx16 / DV7 μηχάνημα που μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικά παιχνίδια με κατάλληλη ψύξη. Κακά τα ψέματα ούτε alienware ούτε Asus (ROG) είναι, οπότε πάρε μια καλή βάση για καλό και για κακό.

Πάντως εγώ (επειδή δεν θέλω να την ξαναπατήσω) πλήρωσα για 3ετή επέκταση εγγύησης.

Βρε δε τα χρειάζομαι τα Ελληνικά, επειδή σε προηγούμενη σελίδα ρώτησαν για τη γλώσσα το είπα. btw windows 8 θα βάλω, απλά ψάχνω λίγο το θέμα των drivers γιατί κάτι διάβαζα πως υπάρχει (ίσως υπήρχε) θέμα με τα drivers. Επίσης διάβασα στα forums της HP κάποιον να διαμαρτύρεται καθώς έχουν (είχαν; ) να βγάλουν 1 χρόνο νέα drivers για τη gpu και ο catalyst δε φόρτωνε (; ). Πολύ Sony θυμίζει η κατάσταση εάν είναι όντως έτσι και αυτό δεν είναι καλό. Έχει βάλει κανείς windows8 και του παίζουν όλα τα features κανονικά;

Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο πριν βάλεις τα windows8. Επίσημα το site της εταιρίας (HP) έχει x86/x64 drivers για windows 7 και είναι καλό να χρησιμοποιήσεις τους catalyst του site (αν και είναι παλιότεροι από τους επίσημους της AMD) γιατί παρέχουν δοκιμασμένη συμβατότητα με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Οι Catalyst (ΑΤΙ drivers) σε custom μηχανήματα είναι μια (πολύ) κακή ιδέα, καθώς συνήθως έχουν προβλήματα και πρέπει να καταφύγεις σε τροποποίηση τους (modification) για να τους κάνεις να δουλέψουν. (Έχω κακή εμπειρία).

Γενικά το μηχάνημα είναι πολύ custom made από HP και το bios (Insyde) πολύ κλειδωμένο με ελάχιστες επιλογές διαθέσιμες.

Αμερικάνικο πληκτρολόγιο έχει ευτυχώς. Δεν θυμάμαι εάν έχει αντίστοιχα windows ή Ελληνικά. Όταν θα το δουλέψω πάλι αύριο θα δω και θα σου πω.

Προς τους χρήστες windows που μόλις παρέλαβαν:

Τρέξτε το Link.png Site: http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html">CrystalDiskInfo και δείτε πόση ώρα έχει ήδη δουλέψει ο σκληρός δίσκος του μηχανήματος μόλις σας ήρθε.

Ωραία άρα οκ ΙΣΩΣ λένε την αλήθεια ότι έρχονται ανοικτά κλπ. κλπ. Ας μας πουν και άλλα παιδιά που παρέλαβαν να το σιγουρέψουμε.

3D έχει δει κανείς σε αυτό το laptop (ταινία, όχι gaming); Αξίζει ή τσάμπα το marketing?   :-)

Το 3D του είναι ικανοποιητικό (αν δεν σου δουλέψει αρχικά, δοκίμασε να αλλάξεις την μπαταρία στα 3D γυαλία που δίνουν - 1 x CR2032). Σε τανίες παίζει καλά και το PowerDVD10 είναι καλό γενικά. βέβαια έχω δει και καλύτερα αποτελέσματα σε άλλα μηχανήματα...

Δημοσ.

Βασικά στα linux βρίσκει κανονικά την ATI... αν την απενεργοποιήσουμε λογικά θα παίζει με οκ θερμοκρασίες με την Intel. Άλλωστε τα linux δεν τα θέλω για gaming (και βασικά και το λάπτοπ γενικά δε το πολυθέλω για gaming αλλά θα "αναγκαστώ" με τέτοια specs :P ).

btw για τους χρήστες windows. Δοκιμάστε από τον Catalyst να ορίσετε την high performance κάρτα (ATI) και τρέξτε παράλληλα το prime95 + Furmark + hwmonitor (για να δείτε θερμοκρασία) + CPU-Z.

Και πείτε μου πόσα Ghz βλέπετε στο CPU-Z. Κάνει καθόλου throttling η cpu ή παίζει full τα πάντα;

Αν κάνει throttling, δοκιμάστε το παραπάνω με την Intel (μέσα από το Catalyst πάλι).

Το θέμα είναι να μη κάνει ποτέ throttling.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok, θα παω αυριο

εκτος αν θελει αλλος να το κανονισουμε.

edit: πάντως, να πάρει, όσο το ψάχνω τόσο απογοητεύομαι. εχει μητρική με chipset που απο τη μανα του δεν υποστηρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστη (προηγούμενη γενιά) και το hdmi του είναι 1.3, δηλ εχει το λαπι 3d αλλά δεν προβάλλει σε τηλεοραση 3d. γιατι να μην πάρω ένα καινούριο που δε θα εχει 3d οθόνη, αλλα θα δείχνει 3d? αυτο δεν εχει περισσότερη πρακτικότητα; ας μπορεί ας με διαφωτίσε κάποιος τι παίζει.

Επεξ/σία από Konstantin77
Δημοσ.

Ουτε η 6850Μ βγαζει στην εξοδο hdmi 3D εικονα; Γιατι κι εγω εκει προσδοκουσα με την 6530Μ ενος ωραιου fujitsu σε τρομερη τιμη πριν σχεδον 1,5 χρονο αλλα τελικα 3D (full hd 3D frame packed παντα) δεν ειδα ποτε απο την hdmi! Γενικα εκεινη την περιοδο ειπα "κομενη οριστικα" η amd απο καρτες γραφικων... Δεν ειναι δυνατον το PS3 με κατι 7800 μεσα του 2006 να υποστηριξε σχεδον αψογα το 3D (πλην του συνδιασμου 3D + HD audio) και τετοιες καρτες/εταιριες να τα κανουν μουσκεμα..

Δημοσ.

το manual λεει: HDMI version 1.3c supporting up to 1080p, 1920×1080 at 60 Hz and 1920×1200 at 60 Hz
in DVI mode

για το αλλο ειχα λαθος ευτυχως, εχει την Intel HM67 Express chipset και υποστηρίζει κανονικα τον επεξεργαστη.

παντως το hdmi με πληγωσε διοτι η καρτα γραφικων λεει οτι υποστηρίζει κανονικα hdmi 1.4a...

Δημοσ.

ok, θα παω αυριο

εκτος αν θελει αλλος να το κανονισουμε.

Ακυρο τελικα.

Αλλη παραγγελια μου εχει ερθει στα Public και οχι το λαπτοπ.

Με ενημερωσαν οτι λογικα αυριο θα ερθει.

Αλλα θα πρεπει να παμε μαζι μιας και το παιδι στο τηλεφωνο μου ειπε να δειξω στο ταμειο την καρτα μου λογω του -10%.

Μου εχει στειλει παντως και ο chocorello οτι ενδεχεται να το παρει.

Βρειτε τα και οποιος το θελει κανονιζουμε και παμε.

• Like 1
Δημοσ.

Αύριο λογικά θα περάσω από εκεί και θα γνωρίζω περισσότερα για το τι θα γίνει με το δικό μου. Μεσημεράκι μάλλον θα πάω, θα ενημερώσω σε κάθε περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά στα linux βρίσκει κανονικά την ATI... αν την απενεργοποιήσουμε λογικά θα παίζει με οκ θερμοκρασίες με την Intel. Άλλωστε τα linux δεν τα θέλω για gaming (και βασικά και το λάπτοπ γενικά δε το πολυθέλω για gaming αλλά θα "αναγκαστώ" με τέτοια specs :P ).

btw για τους χρήστες windows. Δοκιμάστε από τον Catalyst να ορίσετε την high performance κάρτα (ATI) και τρέξτε παράλληλα το prime95 + Furmark + hwmonitor (για να δείτε θερμοκρασία) + CPU-Z.

Και πείτε μου πόσα Ghz βλέπετε στο CPU-Z. Κάνει καθόλου throttling η cpu ή παίζει full τα πάντα;

Αν κάνει throttling, δοκιμάστε το παραπάνω με την Intel (μέσα από το Catalyst πάλι).

Το θέμα είναι να μη κάνει ποτέ throttling.

Στο linux (mint 14, ubuntu 12.10 και γενικά τα τελευταία με πυρήνα 3.5.0-17 +) μόνο οι open source drivers δουλεύουν και όλες οι λύσεις που δοκίμασα για εγκατάσταση proprietary ΑΤΙ (είτε από gnome shell είτε από terminal) κατέληγαν σε αδυναμία εκίνησης του X server. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου notebook όλα διάφορες λύσεις που δοκίμασα από ubuntu και mint community αλλά και διάφορα ppa δεν άλλαξαν την κατάσταση. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι πυρήνες είναι πολύ καινούργιοι και θα χρειαστεί καιρός για να έχουμε λειτουργικά αποτελέσματα. Οι θερμοκρασίες σε linux με λειτουργία της intel δεν είναι και τόσο χαμηλές: idle 50 - 51 C και load 58 - 61 C). H AMD δεν απενεργοποιείται ακόμη και αν βγάλεις όλα τα fglrx drivers.

Δυστυχώς χωρίς proprietary AMD ξεχνάμε τον steam client (ή στην καλύτερη αποδεχόμαστε εξωφρενικά χαμηλά frame rates).

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: (Δεν δείχνει να υπάρχει πρόβλημα throttling - πλην όμως υψηλές θερμοκρασίες. Στο δικό μας μοντέλο χρησιμοποιείται η 6850M που είναι λίγο ψυχρότερη σε θερμοκρασίες και ο i7-2630 που έχει λίγο καλύτερη θερμική συμπεριφορά από την προηγούμενη γενιά και λίγο χειρότερη από την ivy-bridge)

http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Envy-17-1190eg-Notebook.49612.0.html

http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Envy-17-1190eg-Notebook.49612.0.html

Παρατήρησα ότι στο συγκεκριμένο (Envy 17-2080en) αν ενεργοποιήσεις το powerplay στα catalyst (Windows) έχεις καλύτερη απόδοση της 6850M και μεγαλύτερες θερμοκρασίες ενώ αν το απενεργοποιήσεις έχεις χαμηλότερες επιδόσεις και θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Τελικά θα μπορέσω να πάω κατά τις 7-8 απόψε για το δικό μου. Δε θέλω να δεσμεύσω κανέναν οπότε εάν απόψε μπορεί ο Konstantin και έχει έρθει και το λάπτοπ του Χριστόφορου και μπορούν να το κανονίσουν, ας πάνε να το παραλάβουν τα παιδιά. Αν όχι, βλέπουμε. Υπολογίζω μετά τις 8 να έχω νεότερα για το δικό μου.

@freelove welcome to the club  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...