Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H οπως προτεινα και σε αλλο θεματακι αυτο στα 599 τελικη με μεταφορικα για Ελλαδα...!

Το παραλαβαμε πριν 1 βδομαδα Γερμανια sta 569 και με εξαιρεση τον σκληρο που προσωπικα αντιμετωπιζω υπο την σκοπια 'once you go ssd you never go back' ειναι ΚΓΜ :P!

xristoforos να σου πω το μυριζομουν οτι για 3ο παρελαβες το λαπτοπι... οπως ειπα πιστευω οτι αν ημουν για αγορα τετοιου λαπτοπ και ειχα αυτο το μπατζετ πιθανοτατα θα το τιμουσα στα 764!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά.

Είμαι και εγώ πλέον ένας κάτοχος του κλασσικού HP Envy.

Έχω κάποιες ερωτήσεις και κάποιες παρατηρήσεις να κάνω.

Καταρχάς το κουτί ήταν ανοιγμένο και μου είπαν ότι είναι ανοιγμένο για να βάλουν ευρωπαικό καλώδιο ρεύματος γιατί δεν είχε από τη μάνα του. Βέβαια το είδα το μηχάνημα (κλειστό) πρωτού το παραλάβω. Φαινόταν όντως νέο αλλά σίγουρα ανοιγμένο και μάλλον και χρησιμοποιημένο (πχ. δεν είχε τη κλασσική ζελατίνα κολημένη στην οθόνη, ωστόσο ήταν πεντακάθαρη).

Τέλος πάντων, λόγω προσφοράς το πήρα, άλλωστε εκείνη τη στιγμή δεν είχε και άλλο να μου δώσει. Σε εσάς ήταν όντως σφραγισμένο το κουτί;

Το ανοίγω, βάζω ένα live usb linux και το ψαχουλεύω. Τι παρατήρησα:

α) Ο σκληρός είχε δουλέψει 11 ώρες πριν έρθει το λάπτοπ στα χέρια μου, άρα μάλλον το λάπτοπ ήταν από επιστροφή

β) Η οθόνη έχει ένα κόκκινο κολλημένο pixel λίγο αριστερά από το κέντρο της οθόνης και ενώ στα περισσότερα χρώματα δε φαίνεται, στο μαύρο φόντο κάνει μπαμ. (υποθέτω ήταν ο λόγος για τον οποίο το λάπτοπ επιστράφηκε...)

γ) Θερμοκρασίες σε idle: 50+ βαθμούς και σε full load (prime95 σε linux): 85...

Αυτά χωρίς να ζορίζω την gpu (εκτός αν τα linux χειρίζονται άσχημα τα ρεύματα κλπ. και παίζει κανονικά και η gpu)

δ) Οι θύρες USB είναι ΜΑΚΡΑΝ στη χειρότερη θέση που έχω δει ποτέ σε laptop. Μα καλά τι σκεφτόντουσαν όταν τις τοποθετούσαν εκεί;;

Κατά τ'άλλα:

α) Εκπληκτική ποιότητα κατασκευής.

β) Εκπληκτική οθόνη. Εκπληκτικά χρώματα, ανάλυση, γωνίες θέασης. Απλά wow.

γ) Εκπληκτικό πληκτρολόγιο. Τέλεια αίσθηση στο πάτημα, backlit...

Αυτά από μένα.

Ας μας πει κάποιος θερμοκρασίες που παρατηρεί καθώς και αν ήταν σφραγισμένο το κουτί...

Και κάτι άλλο που μόλις θυμήθηκα. Το μικρόφωνο είναι αρκετά κοντά στο ανεμιστηράκι και ακούγεται όταν κάνω κλήση στο skype. Βλακεία να πάρω mic για αυτό το λόγο.

Επεξ/σία από chocorello
Δημοσ.

αναφερθηκαν πισω οι θερμοκρασιες.

Φιλικη συμβουλη, πηγαινε το πισω οσο ειναι καιρος γιατι θα βαρεθεις να τρεχεις στις αντιπροσωπειες οσο εισαι μεσα στην εγγυηση

Αν πας να παιξεις παιχνιδι θα σου σβησει στο 15λεπτο αν βαλεις καποιο με ψιλοιδιαιτερες απαιτησεις.

Δυστυχως HP και θερμοκρασια ειναι μεγαλοι εχθροι εδω και αρκετα χρονια.

• Like 1
Δημοσ.

αναφερθηκαν πισω οι θερμοκρασιες.

Φιλικη συμβουλη, πηγαινε το πισω οσο ειναι καιρος γιατι θα βαρεθεις να τρεχεις στις αντιπροσωπειες οσο εισαι μεσα στην εγγυηση

Αν πας να παιξεις παιχνιδι θα σου σβησει στο 15λεπτο αν βαλεις καποιο με ψιλοιδιαιτερες απαιτησεις.

Δυστυχως HP και θερμοκρασια ειναι μεγαλοι εχθροι εδω και αρκετα χρονια.

Θα το πήγαινα... εάν δεν είχαν εξαντληθεί όλα! Έχω 14 μέρες περιθώριο να το επιστρέψω πίσω και να πάρω τα χρήματα μου. Το λειτουργώ με linux live usb μόνιμα, χωρίς να προχωρώ την εγκατάσταση των windows. Για τη θερμοκρασία όσο το έψαξα στο ιντερνετ αρκετοί λένε πως φταίει η πολύ κακής ποιότητας πάστα που έχει βάλει η hp και με μια arctic βελτιώνεται η κατάσταση. Για το κολλημένο pixel θα δοκιμάσω κάποια προγράμματα, θα το αφήσω για ώρες μήπως και ξεκολλήσει. Το μηχάνημα το έχω ήδη ερωτευθεί και μου είναι αρκετά δύσκολο να το επιστρέψω και να πάρω κάτι κατά πολύ κατώτερο. Και οκ στα χρήματα αυτά βρίσκεις και με καλύτερο επεξεργαστή ενώ η κάρτα γραφικών δε με καίει τόσο να είναι πολύ δυνατή (μια μέτρια ATI ή nVIDIA μου επαρκεί) αλλά τέτοια ποιότητα κατασκευής και το κυριότερο,  17άρα οθόνη με τέτοια εικόνα σε νέο λάπτοπ με αυτά τα χρήματα δε θα βρω με τίποτα. Είναι απίστευτη.

Δημοσ.

Axx και τα ειχα πει για τις θερμοκρασιες :P

Δεν ειναι μονο δικο σου προβλημα, γενικοτερα θεμα ειναι.

Παντως εγω επαιζα κανονικα παιχνιδια. Δεν εκλεινε για προστασια.

Δημοσ.

Axx και τα ειχα πει για τις θερμοκρασιες :P

Δεν ειναι μονο δικο σου προβλημα, γενικοτερα θεμα ειναι.

Παντως εγω επαιζα κανονικα παιχνιδια. Δεν εκλεινε για προστασια.

Χριστόφορε εσύ θα το κράταγες στη θέση μου; Χρειάζομαι κυρίως επεξεργαστική ισχύ, ραμ και καλή οθόνη. Πήζω στο κώδικα αρκετές ώρες την ημέρα... Παιχνίδια δε πολυπαίζω και όποτε παίζω είναι κυρίως ποδοσφαιράκια και manager. Για αυτό πιστεύω και με μια μέτρια κάρτα είμαι οκ. Ήθελα i7 και έψαχνα κυρίως για Ivy Bridge αλλά αυτό μου φάνηκε υπερπλήρες ενώ έχω εντυπωσιαστεί από τη κατασκευή και την οθόνη (με εξαίρεση το κολλημένο pixel). Οι θερμοκρασίες είναι σίγουρα ένα θέμα αλλά δε πιστεύω να έχω προβλήματα για τη χρήση που θα κάνω. Ξέρουμε για την εγγύηση αφενός γιατί είναι 1 χρόνο (ενώ παντού για τα envy δίνουν 2) και εάν ισχύει γενικά στην Ευρώπη ή μονο στην Ελλάδα;

Δημοσ.

Γιατι ρωτας 3ους αν θα το κρατουσαν; Αυτο που πηρες σου κανει εσενα; Αν ναι το κρατας. Εγω πχ με το που θα εβλεπα το pixel θα το εστελνα με βολέ πισω στο public. Επισης για το θεμα "χρησιμοποιημενο και μου πεταξατε αισχρα και γελοια ψεματα για δηθεν καινουργιο" θα ζητουσα γραπτη απαντηση και θα ετρωγαν καταγγελια απο μενα (εσυ θα μπορουσες απλα να απαιτησεις "μειωση τιμηματος" να γλιτωσεις κανα 100αρικο τουλαχιστον, οπως εχουν κανει και στο παρελθον).

Απο την αλλη αυτο που σε πειραξε για το μικροφωνο προσωπικα το θεωρω λιγοτερο κι απο πταισμα, ΕΑΝ θεωρητικα το μηχανημα ηταν αψογο δε θα με ενοχλουσε καθολου μα καθολου να δωσω 3-4-5...10 ευρω για ενα μικροφωνο ή λιγα παραπανω για σετακι ακουστικα+μικροφωνο.

ΥΓ. Και ο sandy μια χαρα ειναι, και αν πιανει το χερι σου η αλλαγη παστας ειναι κατ'εμε το #1 που πρεπει να κανεις αν εχεις ψηλες θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Απο οτι εχω δει σε ολα τα envy στην Ελλαδα δινουν 1 χρονο εγγυηση.

Οσον αφορα τις θερμοκρασιες, εμενα δεν θα με πειραζε και τοσο μιας και απο οτι θυμαμαι ο ανεμιστηρας ακουγεται απειροελαχιστα ως λιγο.

Αλλα το κολλημενο πιξελ θα με χαλαγε τρελά. Καινουριο λαπτοπ και να ειχα τετοιο θεμα; Οχι τιποτα αλλο,

αλλα το ματι θα εστιαζει εκει περα και θα ειναι ενοχλητικο.

• Like 1
Δημοσ.

HP πανευρωπαϊκή εγγύηση δίνει οποτε μην αγχωνεσαι.όσο αφορά θερμοκρασίες αγόρασε μια καλη βαση στήριξης για 17-19 ιντσών γύρω στο 30αρι και θα είσαι μια χαρά.γενικά η hp δεν έχει μονο μειονεκτήματα σα μάρκα,είμαι φανατικός χρόνια.σε μοντέλα με τέτοιου βεληνεκούς καρτες γραφικών πολλά μοντέλα ανεβάζουν θερμοκρασίες,αν εξαιρέσεις μονο τα dell alien ware που είναι πολύ καλό στημένα μηχανηματα ,αντίστοιχα τα ακουμπας όμως...με ανεμιστήρες που νομίζεις οτι απογειώνεται harrier όταν παίζεις παιχνίδια.

Δημοσ.

όσον αφορά στις θερμοκρασίες πάρε αυτήν εδώ http://www.amazon.co.uk/Coolermaster-Notepal-U3-Cooler-Notebook/dp/B00441LYEW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1356868633&sr=8-1 και θα 'σαι κομπλέ...
Την έχει κιόλας σε πολύ καλή τιμή το public http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptop-accessories/baseis-coolers/cooler-master-notepal-u3/prod903534pp/#.UOAtDayweBg

Δημοσ.

Λοιπόν δε γνωρίζω από που και πως αλλά βρέθηκε νέο λάπτοπ από επαρχεία και έρχεται να αντικαταστήσει το δικό μου... ΚΑΙ αυτό μου είπανε ότι θα έχει ανοιγμένη συσκευασία και ΞΑΝΑ μου είπανε ότι όλα τα λάπτοπ τους έχουν ανοιχτεί από την ίδια την αντιπροσωπεία για να περαστεί το Ευρωπαϊκό φις και ότι αυτοί δεν τα αγγίζουν. Είμαι περίεργος να δω πόσες ώρες έχει δουλέψει ο σκληρός καθώς και τη γενικότερη κατάσταση του. Εννοείται πως δε θα πρέπει να έχει προβληματικό pixel κλπ. Υπάρχει κανείς εδώ -στα σίγουρα- που να το πήρε 100% σφραγισμένο και να είχε όντως Αμερικάνικο φις μέσα το κουτί;

btw τώρα το εμφανίζει ως άμεσα διαθέσιμο... dafuq;  :huh:

Δημοσ.

btw τώρα το εμφανίζει ως άμεσα διαθέσιμο... dafuq;  :huh:

Ε αφου κανονισες να επιστρεψεις το δικο σου να μην το ξαναματαπουλησουν οι καημενοι στα 849 να το παρει ο επομενος; :P

• Like 3
Δημοσ.

Ε αφου κανονισες να επιστρεψεις το δικο σου να μην το ξαναματαπουλησουν οι καημενοι στα 849 να το παρει ο επομενος; :P

Μου είπανε ότι δε θα πάει πάλι προς πώληση και ότι θα το θεωρήσουν DOA. Λέτε να πάρω πάλι λάπτοπ από επιστροφή;  :unsure:

Εκθεσιακό πάντως αυτό που έχω τώρα δεν είναι, κάμποσες ώρες λειτουργίας γράφει ο σκληρός.

Ας μας πει κάποιος πως ήταν η συσκευασία όταν παρέλαβε το δικό του Envy και τι είδους φις είχε μέσα στο κουτί να λυθεί το μυστήριο..!  :ph34r:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...