Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απαπα καλα το μυρίστηκα και εκανα την διευκρίνηση !!

Μωρε εσυ καλα το μυριστηκες αλλα αξιζει ρε παιδια να πάρεις ενα επώνυμο τροφοδοτικό.

Τι παραπάνω προσφέρει εκτος απο προστασια της τασης του ρευματος? Το λεω γιατι εχω ηδη σταθεροποιητη τασης για το pc!

Τα 500watt θα φτάνουν πιστευεις για το συγκεκριμενο pc?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ο σταθεροποιητής που έχεις δίνει τις σωστές τάσεις στο τροφοδοτικό. Απο κει και πέρα και μετά τη λειτουργία του τροφοδοτικού σαν μετασχηματιστής ac->dc το τι θα κάνει το τροφοδοτικό στα εντός του pc parts είναι αποκλειστικά δική του δουλειά.

Το επώνυμο τροφοδοτικό θα σου δίνει α) Μεγαλύτερη πραγματική ισχύ στα ίδια watt β) συνεχή σταθερη ισχύ γ) προστασία

Δημοσ.
Ο σταθεροποιητής που έχεις δίνει τις σωστές τάσεις στο τροφοδοτικό. Απο κει και πέρα και μετά τη λειτουργία του τροφοδοτικού σαν μετασχηματιστής ac->dc το τι θα κάνει το τροφοδοτικό στα εντός του pc parts είναι αποκλειστικά δική του δουλειά.

Το επώνυμο τροφοδοτικό θα σου δίνει α) Μεγαλύτερη πραγματική ισχύ στα ίδια watt β) συνεχή σταθερη ισχύ γ) προστασία

Ok κατάλαβα τι εννοείς.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Λιγο πολύ συμφωνώ με τα παραπάνω. Από μεριάς μου θα πρότεινα επίσης καλό τροφοδοτικό, 450-500watt.

Θα πρότεινα Corsair ή Seasonic. Το καλό τροφοδοτικό πέρα από τα παραπάνω, προσφέρει αθόρυβη λειτουργία που είναι πολύ σημαντική για υπολογιστή τηλεόρασης.

Επίσης σίγουρα πάρε καλύτερο κουτί, αυτό που έγραψες είναι 100% τενεκές ψεύτικο. Καλά σε σχετικά συμπαθητικές τιμές είναι τα xigmatec

http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?from=catspan&keyphrase=xigmatek

Απο εκεί και πέρα θα πρότεινα gigabyte σε motherboard, αν και οι (Ass)rock δεν είναι εντελώς του κώλου (σε άλλους υπολογιστές μου έχω gigabyte και σε άλλους assrock... δεν υπάρχει σύγκριση σε υποστήριξη bios κτλ)

Κόψε λίγο απο επεξεργαστή, και μην δώσεις πολλά σε μνήμες δεν θα δεις απολύτως καμία διαφορά. Μια 7850 ή 7870 θα έχει διαφορά. Επίσης ένας SSD θα κάνει συγκλονιστική διαφορά, αλλά σε βγάζει εκτός budget...

Γενικά οι επεξεργαστές καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των σύγχρονων προγραμμάτων και αν δεν έχεις ιδιαιτερες ανάγκες σε προγράμματα προσωμοίωσης κτλ, δεν αξίζει να δωσεις πολλά παραπάνω. Εγώ είμαι με έναν 965 3ετίας, 6GB μνήμη DDR2 και με μια 4850 και πετάει το σύστημα. Μόνο στα τελευταία παιχνίδια πρέπει να κατεβάζω λίγο τα settings γιατί η οθόνη μου είναι 1920x1200 και στρεσσάρει λίγο την κάρτα. Επόμενη πιθανή αναβάθμιση θα ήταν ένας SSD, αν και οι 2 WD Black edition που έχω σε RAID0 με καλύπτουν μια χαρά...

Πλέον πιο σημαντικό για το 90% των νορμάλ χρηστών είναι να μην έχεις προβλήματα και να είναι αθόρυωο το σύστημα (που το καταφέρνεις με καλής ποιότητας motherboard, τροφοδοτικό και κουτί) παρά επιδόσεων.

Καλά ψώνια Κώστα!

Edit: Απο e-gate καλό κουτί θα έλεγα οτι είναι το

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/cases/corsair-carbide-series-200r-black-cc-9011023-ww.html αλλά είναι λίγο τσουχτερό...

και τροφοδοτικό αυτό

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/power-supply-units/corsair-builder-series-cx500-500w-12cm-fan-80-bronze-cp-9020047-eu.html

Αν και με το 430 νομίζω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Για 10Ε όμως δεν πιστεύω οτι αξίζει να ρισκάρεις (ειδικά αν σκοπεύεις να βάλεις πολλούς δίσκους πάνω ή να φορτίζεις τα άπειρα γκατζετάκια σου απο το USB...)

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τα παραπάνω, απλά θα άλλαζα την motherboard σε αυτήν. To on-off USB το χρειάζεσαι για τα gadgetάκια, και με ~15Ε παίρνεις πολύ ανώτερη ποιοτικά motherboard...

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/gigabyte-970a-ud3-am3.html

To 3πλό SLI δεν θα το χρησιμοποιήσεις ποτέ όμως...

EDIT: Η παραπάνω σύνθεση βγαίνει περίπου 80Ε εκτός budget σου, αλλά αξίζει με το παραπάνω. Παίρνεις υπολογιστή για αρκετά χρόνια, μην κόβεις απο ποιότητα εξαρτημάτων που μένουν (mobo, κουτί, τροφοδοτικό), καλύτερα να κόψεις απο επιδόσεις και να κάνεις αναβάθμιση αν χρειαστείς κάτι παραπάνω αργοτερα...

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη gigabyte ειναι καλυτερη οκ ειδικα νεωτερο revision της.Εχει καλυτερα vrm,διπλο bios,μεγαλυτερη εγγυηση.Οχι οτι η Asrock δεν τα αξιζει τα λεφτα της ετσι?

• Like 1
Δημοσ.

Το λέω απο προσωπική εμπειρία, έχω κορυφαία μοντέλα και απο τις δύο εταιρείες, και δεν συγκρίνονται. Το BIOS της Asrock έχει ηλήθια BUGS που δεν τα διορθώνει η εταιρεία, και οι USB θύρες της Gigabyte δουλεύουν απροβλημάτιστα με συσκευές που θέλουν παραπάνω ρεύμα (2.5 USB δίσκους) την στιγμή που με την Ashrock χωρίς εξωτερικό τροφοδοτούμενο USB HΘΒ δεν κάνω δουλειά... Όχι οτι η Asrock είναι κακιά εταιρεία, απλά για 15Ε δεν αξίζει να παρεις κατι αισθητά κατώτερο. Εγώ είχα πάρει τότε την Asrock γιατί η αντίστοιχη gigabyte είχε ~ 70Ε διαφορά...

Δημοσ.
Αρκετά χειρότερο. Δες τη σύνθεση που σου έκανα παραπάνω.

Συμφωνω. Μην πάρεις ντενεκέ κουτί, για να βάλεις 2 ακόμα πυρήνες στον επεξεργαστή που δεν θα κάνουν καμία απολύτως διαφορά, αν δεν χρησιμοποιείς εξειδικευμένα προγράμματα. Δεν παίρνεις κινητό που οι πυρήνες κάνουν πολλή διαφορά. Desktop PC παίρνεις. ;-)

Ακόμα δεν έχουν βγει mainstream προγράμματα που να αξιοποιούν πάνω απο 4 πυρήνες.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...