Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά το πιο ουσιώδες που διάβασα και που συμφωνώ 100% είναι το post του moukoublen. Στην πραγματικότητα είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει: ένα λειτουργικό 64bit έχει ολόκληρο subsystem 32bit για να τρέχουν 32bit εφαρμογές. Πρακτικά δηλαδή γίνεται emulation 32bit συστήματος μέσα στο 64μπιτο με ότι συνέπειες στην απόδοση σημαίνει αυτό.

Η 32μπιτη εφαρμογή τρέχει πιο γρήγορα σε 32μπιτο λειτουργικό παρά σε 64μπιτο το οποίο υποτίθεται βάζεις για να έχεις καλύτερες επιδόσεις. Το ότι τρέχουν 32μπιτες εφαρμογές σε 64μπιτο λειτουργικό είναι καθαρά για λόγους συμβατότητας και από άποψη επιδόσεων είναι ότι χειρότερο.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν λέω πως είναι παράλογα αυτά που λέτε, αλλά απλώς δεν ισχύουν

έχουν γίνει αρκετές συζητησεις στο internet, είναι αρκετά δύσκολο να βρεις χρήσιμα στοιχεία όμως γιατί δεν έχει κάτσει κανείς να μαζέψει συγκριτικά υπό σταθερές συνθήκες και να τα εμφανίσει

ψιλοαξιόπιστα στοιχεία μπορείτε να βρείτε σε forum για συγκεκριμένα προγράμματα περισσότερο όπου οι χρήστες μελετούν τη συμπεριφορά τους και κάθονται και αναλύουν και τι σύστημα χρησιμοποιούν κτλ

αυτό που θέλω να πω είναι πως οι διαφορές σε ταχύτητες δεν ακολουθούν καμμία λογική προς το παρόν

αυτό για διαφορους λόγους αν και πολλοί κατηγορούν την αρχιτεκτονική των windows x64 για διάφορα θέματα αλλά εγώ δεν έχω γνώσεις τόσο βαθιά για να κρίνω

το x32 emulation στα x64 σημαίνει πάντα περισσότερο φόρτωμα, πάντα από όσο ξέρω

όμως αν ψάξετε θα βρείτε ότι τα αποτελέσματα σε σχέση με την ταχύτητα δεν ακολουθούν αυτή τη λογική, καθόλου

άλλες εφαρμογές x64 (σε x64 προφανώς) είναι πιο γρήγορες από τις x32 σε x32, άλλες πιο αργές ενώ υπάρχουν κι εφαρμογές που τρέχουν πιο γρήγορα x32 σε x64, με τον emulator δλδ

πριν μου εξηγήσει κάποιος πόσο κουλό είναι αυτό ας ξαναδιαβάσει τρεις προτάσεις πιο πάνω για να καταλάβει ότι ξέρω πως αντικρούνται αυτά τα δύο αλλά δεν θα έκανα τον κόπο να το γράψω αν δεν είχα σχηματίσει άποψη

είμαστε σε μία φάση σαν πριν κάποιες δεκαετίες που δεν ξέραμε για τις περιπτώσεις bottleneck και σκεφτόμασταν, καλύτερη κάρτα > πιο γρήγορα, καλύτερος επεξεργαστής > πιο γρήγορα κτλ ενώ ήταν πιο πολύπλοκο το θέμα

οπότε προς το παρόν ως χρήστης δεν θα ανακάτευα καθόλου τα θέματα ταχύτητας γιατί κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα πως συγκρίνεται η μία οδός με την άλλη εκτός αν μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο

πχ αν κάποιος έχει στατιστικά δεδομένα για τον firefox θα είχε νόημα αλλά όχι γενικά

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...