enteacher04 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι "ειδικός" στους υπολογιστές, απλά παρατήρησα κάτι περίεργο στο μηχάνημα μου και είπα να ρωτήσω: Τρέχοντας το CPU-Z, ένα προγραμματάκι για να βλέπεις πληροφορίες για το hardware του υπολογιστή σου, μου έβγαλε τα εξής στοιχεία για τις μνήμες μου: Οι μνήμες μου είναι DDR2 στα 667 MHz. Γιατί λοιπόν τρέχουν σε χαμηλότερη συχνότητα; Είναι φυσιολογικό αυτό;
TheELF Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Ο χρονισμός της μνήμης πάει πακέτο με τον χρονισμό του επεξεργαστή,αν τα έχεις όλα στο αυτόματο στο bios τότε μην ανησυχείς,,. Δώσε και την καρτέλα του cpu... Αν θες να βγάλεις ό,τι μπορείς από το μηχάνημα σου,πρέπει να μάθεις μερικά πράγματα για overclocking για να ρυθμίσεις χειροκίνητα τους χρονισμούς cpu/ram/fsb για να δεις αν μπορεί να πάει παραπάνω.
enteacher04 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 ΟΚ τότε. Δεν ενδιαφέρομαι αυτή τη στιγμή για overclocking, απλά ήθελα να δω αν οι μνήμες δουλεύουν στη σωστή συχνότητα ή όχι. Ορίστε και η καρτέλα για τον επεξεργαστή:
samniotis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 νομίζω ότι πρέπει να τσεκάρεις στο bios τις ρυθμίσεις για τις μνήμες (κάτι σε ram frequency ή κάτι παρόμοιο...) είναι σε dual, άρα σωστά τοποθετημένες αλλά στις τρέχει στα 400Mhz με τους χρονισμούς για 667! Έχω και καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω.
TheELF Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Λογικά πρέπει να κατεβάσει το multiplier για να ανεβάσει το bus speed στα 300 για να δουλεύουν οι μνήμες στο 300χ2=600... καλύτερα να ρωτήσει και στο topic του overclocking να του πούνε στα σίγουρα.
enteacher04 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις - θα αντιγράψω το thread στην ενότητα του overclocking μήπως μάθω κάτι πιο συγκεκριμένο
Aena0n Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Οι μνήμες σου τρέχουν κανονικά στα 667 Mhz ! Το frequency που σου δίνει το Cpu-z το διπλασιάζεις χ2 ! Πάντα ετσι δουλευε !Μην πειράζεις τιποτα απο Bios !
TheELF Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Οι μνήμες σου τρέχουν κανονικά στα 667 Mhz ! Το frequency που σου δίνει το Cpu-z το διπλασιάζεις χ2 ! Πάντα ετσι δουλευε !Μην πειράζεις τιποτα απο Bios ! Ρε αδερφέ το 201χ2 από πότε κάνει 666( ) έχασα κάνα μάθημα στα μαθηματικά;;
adtakhs Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 ΟΚ τότε. Δεν ενδιαφέρομαι αυτή τη στιγμή για overclocking, απλά ήθελα να δω αν οι μνήμες δουλεύουν στη σωστή συχνότητα ή όχι. Ορίστε και η καρτέλα για τον επεξεργαστή: 4.jpg Τον επεξεργαστή τον δουλεύεις με Cool N Quiet ενεργοποιημένο από το bios ? Αν ναι ποια μητρική έχεις ? Μήπως είναι MSI ? Οι μνήμες σου παίζουν στα 400Mhz βάση της καρτέλας του CPU-z που δείχνεις αλλά με αλλαγή της ρύθμισης στο bios μπορούν να παίξουν και στα 667Mhz ! Όμως υπάρχει μια περίπτωση η μητρική (αν είναι με Nvidia Chipset σειράς 560, 570) να κάνει με ενεργοποιημένο το Cool n Quiet ΔΥΝΑΜΙΚΗ διαχείρηση της συχνότητας του ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ και της ΜΝΗΜΗΣ μαζί !!!! Ανοξε λοιπόν την καρτέλα του CPU-Z και κάνε μια αποσυμπίεση με WINRAR και πες μας αν ανεβαίνουν οι χρονισμοί των μνημών !!! Αν δεν ανεβαίνουν προτείνω να πας και να τις ανεβάσεις στα 667 από το bios !! Και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσεις το COOL N QUIET στο BIOS και να πας στην καρτέλα διαχείρισης ενέργειας των WINDOWS XP και να βάλεις ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και αν έχεις WINDOWS 7 / VISTA να πας και να βάλει balance !!! Σε XP για να δουλέψει το cool n quiet χρειάζεται έναν DRIVER που τον κατεβάζεις από εδώ : http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/Others/Asus-Crosshair-AMD-Cool-n-Quiet-Driver-V1320.shtml Ετσι τα WINDOWS κάνουν δυναμική διαχείρηση της συχνότητας και της τάσης που δίνει το κύκλωμα στον επεξεργαστή σου σε συνάρτηση με το έργο που καλείται να εκτελέσει ! Ετσι έχεις χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χωρίς να μειώνονται οι επιδόσεις !!! Για αυτό βρε παιδιά οι ATHLON 64, ATHLON X2 64 ήταν στην εποχή τους οι TOP επεξεργαστές !!! Γιατί υποστήριζαν πράγματα που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα