ninos30 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Θα φάει BSODs με το κουτάλι. Αν ποστάρει καν το bios. Δεν ξέρω αν πειράξει ρεύματα τι θα γίνει. Φίλε μου άκου τον Φάνη. Είτε άστα έτσι (τρέχοντας για 7-8 ώρες ένα memtest) είτε βγάλε τις 2 Apacer και οι Corsair θα χρονιστούνε σωστά με το XMP profile. Τι να τα κάνεις τα 10GB??? Τζάμπα κουράζεις τον IMC του επεξεργαστή σου...
pilitss Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 ειναι οκ? αλλα δεν θελω να εχω προβληματα μετα τι λετε να το αφησω?
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Τρέξε ένα bootable memtest να σιγουρευτείς ότι είσαι εντάξει, αν θες να τις έχεις όλες πάνω.
pilitss Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 ποσες ωρες περνει ? και πως θα ξερω αν εχει προβλημα?
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δεν τελειώνει ποτέ το memtest, τρέχει εσαεί. Aν αρχίσουν να πετάνε λάθη οι μνήμες, θα το δεις αφού θα κοκκινήσει η μισή οθόνη. Βέβαια αν μετά από κανα 10ωρο δεν έχουν πετάξει λάθη, σταματάς και κάνεις τη δουλειά σου.
ninos30 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) OFF-TOPIC Θα πω κι ένα off-topic το οποίο δεν το έχω ξαναναφέρει εδώ στο Insomnia, έτσι για να το μοιραστώ μαζί σας. Κάποτε είχα την τύχη να έχω ως καθηγητή όταν σπούδαζα στην Αγγλία, έναν τυπά που ήταν υπεύθυνος στο κέντρο σχεδιασμού των CPUs της Digital τα κραταιά της χρόνια. Το πιθανότερο οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν, μιας και έφτιαχνε μόνο main και mini-frames, και όχι PC. Ήταν το αντίπαλο δέος της IBM, και αντικειμενικά είχαν καλύτερα προϊόντα από την IBM. Κατά πολύ. Όταν λοιπόν μας γεννήθηκε η εύλογη απορία "Καλά πως επιβίωσε τότε τελικά η IBM και έκλεισε η Digital", μας απάντησε το θεικό: "For every penny we put in the HW design in Digital, they put a hundred times more in their Marketing Dptt" Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν μου είχε πει (επειδή τον ρώτησα για μνήμες που ήθελα να πάρω): "No matter how much complicated the CPU design is gonna be, it will always end up in 1s and 0s".* Εννοώντας φυσικά ότι τα PC δουλεύουν σε δυαδικό σύστημα, όταν κατέβεις σε low level επίπεδο. Οπότε ο υπολογιστής καταλαβαίνει πάντα καλύτερα δυνάμεις του 2. Τα πολλαπλάσιά του δλδ. Μου έλεγε χαρακτηριστικά τότε, είναι πολύ καλύτερο για ένα PC να το αφήσεις με 4ΜΒ (μην γελάτε τόσο ήταν τότε οι μνήμες), παρά να του βάλεις 5 ή έξι. Αν θέλεις upgrade θα πας στα 8. Μετά 16..32..64 κ.ο.κ. Κάτι για error parity μου έλεγε, κάτι για λάθη στην κινητή υποδιαστολή και τις πιθανότητες στατιστικών λαθών που αυξάνονται αν δεν ακολουθήσεις την πεπατημένη και άλλα πολλά. Χαρακτηριστικά μου είπε πως σε Server Καταστάσεις, όπου χρησιμοποιούνται ECC-registered μνήμες, αυτό θεωρείται ευαγγέλιο. Έκτοτε, προσπάθησα ουκ ολίγες φορές να ψάξω στο ΝΕΤ για την επαλήθευση αυτών, αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. Λόγω όμως ότι ο τύπος είχε τρελές γνώσεις και τον σεβόμασταν όλοι, εγώ έχω κρατήσει ευλαβικά την συμβουλή του. Πάντως δεν είναι τυχαίο πως καμία εταιρία δεν παράγει DIMMs διαφορετικά από 1-2-4-8-16-32 GBs το καθένα. Δυνάμεις του 2 δηλαδή... (Και μην πεταχτεί κανάς έξυπνος και πει καλά το 1GB πως προκύπτει! Όλα έχουν ξεκινήσει από τα bits->Bytes->KBs->Mbs->GBs->TBs... Άρα το ένα 1GB για την ακρίβεια είναι 1024ΜΒs, το οποίο είναι 4x256MBs και πάει προς τα πίσω σχεδόν επ' άπειρον ως ότου φτάσουμε στο 1 bit) ONTOPIC Κατεβάζεις από εδώ το memtest, κάνεις ένα Bootable CD και το γράφεις εκεί. Μετά μπουτάρεις από αυτό και το αφήνεις όλο το βράδι όταν πέσεις για ύπνο. Αν ξυπνήσεις το πρωι και δεις κόκκινα, κάτι πρέπει να αλλάξεις. Αν τα δεις μπλε είσαι ΟΚ http://www.memtest.org/ Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2012 από ninos30 2
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Συμφωνώ. Παρόλο που απ' ότι φαίνεται δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα, για κάποιο λόγο πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να ισχύει, σε ένα βαθμό βέβαια, αλλιώς δε θα υπήρχε το Triple Channel. Πάντως για ψυχολογικούς και μόνο λόγους, κι εγώ θα προτιμούσα στρογγυλά νούμερα. Και ενώ τα 10GB είναι πιο στρογγυλό από τα 8GB, για τον κόσμο της πληροφορικής ισχύει το αντίθετο.
pilitss Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 ακριβως αν και 1.000000 πιθανοτητες εχω να παει καλυτερα το pc θελω να το κανω Λοιπον προχαραω σε memtest και σας λεω result
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Αφού γουστάρεις go for it, μαζί σου είμαστε
ninos30 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Έμπαινε γιούτσο! (πάνω στο edit σου έβαλα από που να το κατεβάσεις) Συμφωνώ. Παρόλο που απ' ότι φαίνεται δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα, για κάποιο λόγο πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να ισχύει, σε ένα βαθμό βέβαια, αλλιώς δε θα υπήρχε το Triple Channel. Πάντως για ψυχολογικούς και μόνο λόγους, κι εγώ θα προτιμούσα στρογγυλά νούμερα. Και ενώ τα 10GB είναι πιο στρογγυλό από τα 8GB, για τον κόσμο της πληροφορικής ισχύει το αντίθετο. Αυτό η αλήθεια είναι ότι με είχε προβληματίσει ιδιαίτερα όταν πρωτοβγήκε με το 1366. Αλλά είδες ότι τελικά δεν προχώρησε και η Intel δεν το στήριξε (ενώ είναι γνωστό πως ότι θέλει κάνει στον χώρο των PCs). Τουναντίον, όταν βγήκαν οι νέοι high-end 2011, το γύρισαν σε quad-channel Επανήρθε η αρμονία ένα πράμα
pilitss Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια θα γραψω τα αποτελεσματα αυριο , καλο σας βραδυ και καλο ξημερωμα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Σε σένα καλό ξημέρωμα γιατί προβλέπω αγρυπνία. Εντελώς μάταιο αυτό που θέλεις να κάνεις αλλά σου εύχομαι να πετύχεις τουλάχιστον.
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Και μόνο που έχει την όρεξη να το ψάξει ενώ δε γνωρίζει πολλά, την ώρα που οι περισσότεροι θα επέλεγαν τον εύκολο δρόμο, από μένα έχει +1. Εξάλλου, αν μπει στο χορό για τα καλά, μπορεί ν' αρχίσει να παίζει με διαφορετικές τιμές και να βρει τη χρυσή τομή, στο χέρι του είναι. Αυτό η αλήθεια είναι ότι με είχε προβληματίσει ιδιαίτερα όταν πρωτοβγήκε με το 1366. Αλλά είδες ότι τελικά δεν προχώρησε και η Intel δεν το στήριξε (ενώ είναι γνωστό πως ότι θέλει κάνει στον χώρο των PCs). Τουναντίον, όταν βγήκαν οι νέοι high-end 2011, το γύρισαν σε quad-channel Επανήρθε η αρμονία ένα πράμα Όντως, το Triple Channel ψόφησε «αμέσως», αν και δε μπορώ να ξέρω αν έπαιξε αρνητικά το ρόλο του κάπου, π.χ. στο overclocking.
pilitss Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Παιδιά έχω καλά νέα μετά από 13 ώρες του memtest δεν μου έβγαλε απόλυτος κανένα πρόβλημα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα άτομα που με βοήθησαν , καλά χριστουγεννα και καλές γιορτές με υγεία πάνω από όλα!
phanispal Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Ωραίος Απλά, αν παρατηρήσεις οτιδήποτε περίεργο, από το να crashάρει ο browser μέχρι μπλε οθόνες, ρίχνεις άλλο ένα memtest και το αφήνεις περισσότερη ώρα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα