Προς το περιεχόμενο

Υπερχρονισμός-Θερμοκρασία Athlon Χ4 620

sakis543

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ την παρέα. Έχω εδώ και δύο χρόνια τον Athlon x4 620 2,6 και είπα να τον "πειράξω" λίγο, έτσι από περιέργεια χωρίς να κατέχω το αντικείμενο του υπερχρονισμού, με τη βοήθεια του google. Μετά από πειραματισμό με το FSB στο bios, κατέληξα στο 239 καθώς μου φάνηκε σταθερό. Ο επεξεργαστής πήγε στα 3,1 και υποχρεωτικά ανέβηκε και ο χρονισμός της μνήμης, Corsair XMS3 1600C9 4Χ2gb, στα 1593 από 1333 που αναγνωρίζει ως μάξιμουμ η μητρική κάρτα MSI 785GM-E51 (αναφέρει όμως *1600 OC). Τα volt είναι 1.375 (μάξιμουμ) για τον επεξεργαστή και 1.584 για τη μνήμη (μάξιμουμ 2.42).

Πριν επιχειρήσω τον υπερχρονισμό, εγκατέστησα το CoreTemp και μου έδειχνε 25-29 βαθμούς σε αδράνεια και έφτασε ως 62 κατά τη μετατροπή ενός βίντεο με το Vidcoder, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς και η μετατροπή ολοκληρώθηκε σε 40 λεπτά, με 100% χρήση και των 4 πυρήνων. Μετά τον υπερχρονισμό, οι αντίστοιχοι βαθμοί ήταν 31-35 και 72 και η μετατροπή έγινε σε 32 λεπτά. Δοκίμασα και το Prime95, μόνο μετά, και έφτασε στο μισάωρο η θερμοκρασία στο 80 και το σταμάτησα. Ο δείκτης αξιολόγησης των Windows 7 Ultimate, πριν ήταν 7,1 για τον επεξεργαστή και 7,2 για τη μνήμη και μετά έδειξε 7,3 και 7,4 αντίστοιχα.

Εδώ λοιπόν οι γνώσεις και η εμπειρία σας θα βοηθήσουν. Να το αφήσω ως έχει, υπερχρονισμένο, ή να ξαναγυρίσω στις αρχικές ρυθμίσεις; Τι θα έπρεπε να προσέξω; Οποιαδήποτε συμβουλή χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

80 βαθμοι ειναι πολλοι.

Το κατα ποσο η μητρικη σου κανει για Overclock δεν το ξερω αλλα απο τα 2,6 στα 3,1 δεν ειναι παρα πολυ.

Aftermarket ψυκτρα εχεις? Ναι αν ναι ποια?

Να το αφήσω ως έχει, υπερχρονισμένο, ή να ξαναγυρίσω στις αρχικές ρυθμίσεις; Τι θα έπρεπε να προσέξω; Οποιαδήποτε συμβουλή χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη.

Αφού έκανες το κέφι σου και πειραματίστηκες, γύρνα τον στις αρχικές. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να τον ταλαιπωρείς άδικα.

8 λεπτά κέρδος στην μετατροπη του ίδιου video ειναι αδικα??

Εγώ απο την αλλη θα έλεγα αν είναι με στοκ ψυκτρα να πάρει μια aftermarket! 

Συμφωνω.

Υπαρχουν περιπτωσεις που το OC βοηθαει.

Π.Χ αν εχεις Bottleneck

Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου αλλά χρησιμοποιώ photoshop για επεξεργασία εικόνας και ασχολούμαι αρκετά με μετατροπές βίντεο.

Ο υπερχρονισμός νομίζω βοηθάει. Άρα το πρώτο βήμα είναι η αγορά aftermarket ψύκτρας έτσι;

Για αυτά εδώ τι λέτε;

Xigmatek Gaia

Arctic cooler

Hyper 212

Scythe mugen 3 3100 (39€)

από το bestprice.gr 

Φοβερή και τρομερή ψύκτρα !

Από την άλλη όμως θα σου έλεγα να πουλήσεις τον ATHLON II X4 620 με 45€ !

και να πας σε έναν AMD PHENOM II X4 965 ( 90€ )

ή σε έναν AMD PHENOM II X6 1090T ή 1100Τ μεταχειρισμένο με 100€ 

Θα έχεις πολύ μεγαλύτερο κέρδος σε αυτό που θες να κάνεις, χωρίς να χρειάζεται να πάρεις ψύκτρες και να κλοκάρεις τον x4 620 ...........

Ασε που οι παραπάνω επεξεργαστές που προανέφερα μπορούν κάλιστα να παίξουν στα 3,6-3,7Ghz με την μαμά ψύκτρα με τα heatpipes !

Προχθές παρήγγειλα το Xigmatek τελικά και την πάστα Shin Etsu 7783D. Συνολικό κόστος 31,5.

31,5+45=76,5. 

87 ευρώ έχει αυτήν τη στιγμή στο amazon o 965. 

Δεν το πολυσκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, περισσότερο γιατί ήμουν της λογικής "Ποιός θα πάρει τον 620;;;"

Η αλλαγή επεξεργαστή ήταν καλύτερη επιλογή..Απο την αλλή πήρες την ψυκτρα τωρα οπότε αν αργοτερα αλλαξεις επεξεργαστη θα σου χρειαστεί ..

Απο τη στιγμή που κανεις πολύ encoding ισως να μπορουσες να βρεις κ ενα μεταχειρισμενο 960Τ που να ξεκλειδώνει σε εξαπυρηνο..

Εγω εναν 960 ειχα παρει ο οποιος εχει ξεκλειδωσει σε εξαπυρηνο και τρεχει ανετα στα 3.7 ghz(με εξι πυρηνες) ,ενω τωρα το χειμωνα παει μεχρι και 3.9...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...