Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad : Season 5b [Spoiler free till season 5a]

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για μένα αυτό το επεισόδιο αξίζει 10,χωρίς να υποτιμώ το προηγούμενο.Δεν μπορώ κι εγώ να εξηγήσω τι ακριβώς μου άρεσε σε αυτό το επεισόδιο τόσο πολύ.Ίσως το γεγονός πως ό,τι έγινε μου φάνηκε φυσική εξέλιξη των γεγονότων και τίποτα δεν με ξένισε,καμιά σκηνή δεν μου φάνηκε αχρείαστη,όλα κύλησαν σε φυσιολογικά πλαίσια χωρίς καμιά τρελή υπερβολή..έπαιξε και με τα συναισθήματα ωραία

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μη πειτε δε σας το πα... :whistle:

φασεις που περναει ο γουωλτερ σε αυτο το επεισοδιο

Φαση 1. Επιβλητικος εν δυναμει αδιστακτος. Υψωνει το αναστημα απειλωντας σχεδον τον Σολ αλλα η αρρωστια του τον γονατιζει. Τον αποκαθηλωνει θα λεγαμε.

Φαση 2. Σκληρος. Διωχνει τον μεταφορεα απο το καταφυγιο που μενει ανοιγωντας του και τη πορτα και παιζοντας το αδιαφορος στην ατακα οτι ειναι ομορφα εδω νομιζοντας οτι δε θα κατσει πολυ

Φαση 3. Μαλθακος. Μετα απο 1-2 μηνες που μενει στο καταφυγιο δινει 10000 ευρω για 1 ωρα παρεα

Φαση 4. Ευαισθητος. Κλεινει το τηλεφωνο μην μπορωντας να ακουει το παιδι του να τον βριζει. Σε μια φαση ψυχικης πιεσης αποφασιζει να παραδοθει.

Φαση 5. Ολικη επαναφορα (heisenberg mode enabled). Αθελα της η Γκρετσεν λεγοντας οτι ο γλυκος Γουωλτ που ξεραμε δεν υπαρχει ποια, κανει τον Γουωλτ να καταλαβει οτι εχει δικιο και να τον επαναφέρει σαν ηλεκτροσοκ στη φαση 1

σας εφιστω τη προσοχη οτι στο spoiler υπαρχει σχεδον περιληψη του 15ου επεισοδιου...μην εχουμε κανα δραμα δε θελω να χαλαστει καποιος, προτελευταιο επεισοδιο

• Like 6

Για μένα αυτό το επεισόδιο αξίζει 10,χωρίς να υποτιμώ το προηγούμενο.Δεν μπορώ κι εγώ να εξηγήσω τι ακριβώς μου άρεσε σε αυτό το επεισόδιο τόσο πολύ.Ίσως το γεγονός πως ό,τι έγινε μου φάνηκε φυσική εξέλιξη των γεγονότων και τίποτα δεν με ξένισε,καμιά σκηνή δεν μου φάνηκε αχρείαστη,όλα κύλησαν σε φυσιολογικά πλαίσια χωρίς καμιά τρελή υπερβολή..έπαιξε και με τα συναισθήματα ωραία

συμφωνο απολυτος. Το επεισοδιο ηταν αριστο και βασικα δεν περιμενα κατι τετοιο. Για την εξελιξη μιλαω. Δλδ ενω γινεται ο γενικος χαμος (στο νετ) οτι θα γινει ο χαμος μεχρι το τελος, εχουμε ενα επεισοδειο που μοιαζει μεταβατικο και που δεν το περιμεναμε, διοτι ελεγα οτι θα ειναι με τσιτα το γκαζι, αλλωστε 2 επεισοδια μεινανε (πριν δω δλδ αυτο). Ομως ολα μοιαζουν δεμενα, μια φυσικη ουσιαστικη εξελιξη που εινα δωσμενη κινηματογραφικα. Ειναι ενα επεισοδειο αρτιστικο και βαρυ, θα ελεγα οτι μοιαζει με αυτο με την μυγα. Δεν βαρεθηκα ουτε δευτερολεπτο. 

Επισης τονιζω ξανα οτι τρελαινομαι και καταχαιρομαι για τον απιστευτο πατο που εχουν ποιασει οι χαρακτηρες. Ολα γυριζουν μπουμεραγκ και ερχοται αντιμετοποι με τις συνεπειες των πραξεων τους. Αυτο απο μονο του ειναι επανασταση στα τηλεοπτικα (δεν εχω δει σοπρανος, χμμμ εχω δει shield, και εκει the shit hits the fan). Δεν υπαρχει τιποτα γλυκοφορεμενο, ολλα χτυπουν αδιστακτα και σκοτεινα.

• Like 3

Ενταξει τι να πω. 

και ελεγα πως διαολο θα το ανατρεψουν, αυτος δεν ξυπναει ουτε με ηλεκτροσοκ!! μακραν το καλυτερο κλεισιμο επεισοδιου στη σειρα, ιδιαιτερα και για ψυχολογικους λογους καθως κατι λιγοτερο απο 1 ωρα bb παραμενει και Heisenberg is back!! BRING IT ON!!

• Like 2

Φαση 5. Ολικη επαναφορα (heisenberg mode enabled). Αθελα της η Γκρετσεν λεγοντας οτι ο γλυκος Γουωλτ που ξεραμε δεν υπαρχει ποια, κανει τον Γουωλτ να καταλαβει οτι εχει δικιο και να τον επαναφέρει σαν ηλεκτροσοκ στη φαση 1

Μπα.

Το ότι είπανε στην τηλεόραση ότι το μονο που πρόσφερε ο Walt στην εταιρία ήταν το όνομα τις, εξόργισε των Walt.

Έχει σημειωθεί πολλές φορές στην σειρά ότι ο Walt έχει σκυλομετανιώσει που πούλησε τις μετοχές του τόσο γρήγορα ήταν θυμωμένος με τον ίδιο του τον ευατό.

Τώρα βρίσκετε σε μια κατάσταση που το 7/8 των λεφτών που είχε μαζέψει περνώντας τα πάνδεινα έχουν κάνει φτερά, ένα μέλος τις οικογενείας του πέθανε προστά στα ματια του χωρίς να καταφέρει να τον σώσει, η υπόλοιπη οικογένεια του τον μισεί είναι no.1 καταζητούμενος σε όλη την χωρα και ο καρκίνος του τον σκοτώνει κάθε μέρα και ποιο πολύ. Αυτό το βαρέλι που έχει απομείνει δεν μπορεί να το δώσει στην οικογένεια του, σε μια ύστατη προσπάθεια να πιάσουν η κόποι του τόπο, σκέφτεται να βάλει μέσα σε ένα μικρό κουτί merika λεφτά και να τους το στείλει.

Στο μυαλό του ο μονος που υπήρχε πιθανότητα να το δεχτεί ήταν ο γιος του, αυτός όμως ο καθυστερημένος ανίκανος να καταλάβει των βρίζει και τον στέλνει στον διάολο. Ο Walt λοιπών πλέον βουτηγμένος μέσα στην απελπισία και την απογοήτευση παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία και κάθεται να πιο το τελευταίο ποτό τις ζωής του... ΟΜΩΣ εκείνη την στιγμή στην τηλεόραση βλέπει τους πρώην συνεταίρους του στην εταιρία να τον υποβιβάζουν χωρίς να ξέρουν τι έχει τραβήξει και να λέτε ότι το μόνο που προσέφερε στην εταιρία ο Walt ήταν το όνομα.

Ο Walt εκείνη την στιγμή σκέφτηκε "έκανα τόσα, πούλησα την ψυχή μου στον διάολο, υπέφερα, έκανα τα πάντα για να μαζέψω λεφτά για την οικογένεια μου για να αφήσω κάτι πίσω μου και να έχω αυτός τους καραγκιόζηδες να εκμηδενίζουν ακόμη και την τίμια δουλειά που έκανα? να με ισοπεδώνουν τελείως? Τι ξέρουνε αυτοί? Τι είπε? "I'm sure he not out there?" τώρα θα δείτε ποιος είναι ο Heisenberg θα δείξω σε όλους πόσο λάθος είναι, θα κάνω την οικογένεια μου να καταλάβει γιατί έκανα αυτά που έκανα, δεν γίνετε να τελειώσει έτσι"

Η θέληση και η αξιοπρέπεια του Walt αφού κάλεσε την αστυνομία και έκατσε να ποιο το ποτό τις ζωής του ήταν σαν μια μισοσβησμένη φωτιά στην οποία η πάντες είχανε ρίξει νερό και χώμα πάνω, η πρώην συνεταίροι του όμως άθελα τους ρίξανε 1 γαλόνι βενζίνη!

• Like 8

ε τι μπα το ιδιο λεμε...διαβασες τι ειπα?

αυτό:

"Αθελα της η Γκρετσεν λεγοντας οτι ο γλυκος Γουωλτ που ξεραμε δεν υπαρχει ποια, κανει τον Γουωλτ να καταλαβει οτι εχει δικιο και να τον επαναφέρει σαν ηλεκτροσοκ στη φαση 1"

ε δεν λέμε το ίδιο...

εσύ λες οτι τον αφύπνισε εγω λέω οτι τον εξόργισε κάνοντας σάκο του box την αξιοπρέπεια του.

κανε edit βαλε spoiler γιατι πολυ συμφορουμιτες εχουν δηλωσει 8α δουν τα 2 τελευταια μαζι.

φορτωσε καλα καλα ο γουωλτερ απο τη συνεντευξη αλλα το ματι του γυριζει μια συγκεκριμενη στιγμη. νομιζω και ο σκηνοθετης το τονιζει να φανεi ετσι. τελος παντων μη κολλαμε στις λεπτομερεις. σε οτι ειπες ειχες δικιο αλλα βεβαια θεωρω αυτα τα ηξερε απο καιρου ο γουωλτ και τα ειχε χωνεψει. Δε θα τους μαθει τωρα τι κουμασια ειναι. η αχαριστια των παλιων του συνεργατων ειναι ενα βασικο στοιχειο που τον εκανε heisenberg. δεν επεσε και απο τα συννεφα. Τελος παντων φωτια του αναψε η συνεντευξη εχεις δικιο. Θα πουλησει ακριβα το τομαρι του

Ναι εχεις δίκιο για το σποιλερ το κανα edit

Ποτε ξαναδείξανε αχαριστία οι πρώην συνεταίροι του? Εγώ θυμάμαι ότι και στα γενέθλια τους καλέσανε, και προσφερθήκανε να βοηθούν στην χημειοθεραπεία

• Like 1

Ναι εχεις δίκιο για το σποιλερ το κανα edit

Ποτε ξαναδείξανε αχαριστία οι πρώην συνεταίροι του? Εγώ θυμάμαι ότι και στα γενέθλια τους καλέσανε, και προσφερθήκανε να βοηθούν στην χημειοθεραπεία

2η σειρα επεισοδιο peekaboo. στη συναντηση που ειχαν ο γουωλτ με την γκρετσεν στο εστιατοριο βγαζει το αχτι του και της μαρτυραει γιατι δεν δεχεται τη φιλανθρωπια τους. Τον κανανε ακρη, χρησιμοποιησαν τα χρονια ερευνας του για να βγαλουν εκατομμυρια και αυτον τον πεταξαν εκτος...Και οταν του λεει η γκρετσεν οτι δεν πιστευει οτι της το χτυπαει στα μουτρα του περιγραφει μια σκηνη που τελος παντων δειχνει οτι δεν ηταν δικο της φταιξιμο. Και ο γουωλτ της λεει επι λεξει. Αυτη ειναι η δικαιολογια σου επειδη εχτισες μια αυτοκρατορια πανω στη δουλεια μου? Η γκρετσεν του λεει οτι τον λυπαται...Και ο γουωλτ της λεει να παει να γα...

Πολύ καλό επεισόδιο, χωρίς βεβιασμένες και ακατανόητες ενέργειες για να προχωρήσει το plot... To μόνο που με ανησυχεί πλέον είναι πώς θα καταφέρουν να κλείσουν ικανοποιητικά όλες τις άκρες στη μια μόνο ώρα που απομένει.

• Like 1

• Moderators

όλες τις άκρες; can you explain?

Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω γενικά για αυτούς.

Ο Walt όσον αφορά την Gray Matter και όσον αφορά τα στοιχεία που έχουμε για το πώς αποχώρησε από την ομάδα και πώς έφυγε από την εταιρεία με μια μικρή αποζημίωση σε σχέση με το πού έφτασε η εταιρεία, βγάζει μόνο κόμπλεξ. Κάπως, κάπου, σε κάποια φάση, παρεξηγήθηκε ή θίχτηκε και παράτησε την Gretchen και παρακάτω έφυγε όπως όπως και από την εταιρεία.

Μπορεί να του φέρθηκαν κάπως, ή να του φάνηκε πως του φέρθηκαν κάπως ή να νόμιζε ότι δεν αναγνωριζόταν η συνεισφορά του. Δεν έχουμε τις λεπτομέρειες. Ίσως σκόπιμα τις απέφυγαν (πολλαπλές ερμηνείες), ίσως τις μάθουμε στο finale.

Όπως παίζει στη σειρά, αυτοί, δεδομένου του πόσο άτσαλα έληξε η συνεργασία τους -και μάλλον ψυχράθηκαν κιόλας, φέρθηκαν σχετικά τίμια με το να προσφερθούν για τη χημειοθεραπεία. Ο Walt προτίμησε να κάνει του (ξερο)κεφαλιού του και να σώσει την υπερηφάνιά του (από ελεημοσύνη από λεφτά που πιστεύει ότι δικαιούνταν/του τα πήραν από τα χέρια or something).

Ενα ιδανικο προτελευταιο επεισοδιο, 53 λεπτα αφιερωμενα στο στρωσιμο του χαλιου, για το κυκνειο ασμα, το οποιο κακα τα ψεματα φανταζει αδυνατο να μην ειναι ενα επος.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι σε μια εβδομαδα, καπου τετοια ωρα θα λυπαμαι που Breaking Bad τελος... Ελπιζω να χωρεσουν 50κατι λεπτα γι αυτο που πρεπει ν ακολουθησει...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...