Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad : Season 5b [Spoiler free till season 5a]

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Εξαιρετικό και εύστοχο άρθρο. Με βρίσκει σύμφωνο και στην εξέταση του τηλεφωνήματος και της ειδικής μερίδας των fans.

Μου αρέσει και η αντιστοίχιση που κάνει με τη σκηνή που ο Todd διηγείται στο θείο του την επιχείρηση με το τρένο.

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 868
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

10 Things We Learned From ‘Breaking Bad’ S5E14 “Ozymandias”

Γενικά nice read, με κάποιες δικές του ερμηνείες - που δεν είχα σκεφτεί ή δεν θα πήγαινε εκεί το μυαλό μου, ή είναι τραβηγμένες ίσως (εκεί που λέει για το βαρέλι και το Σίσυφο ή τον 4ο κύκλο της Κόλασης του Dante - αν και είχα το συνειρμό με την 1η season όταν με τον Jesse είχαν πάει να κλέψουν το βαρέλι μεθυλαμίνης).

Μου αρέσει και το κομμάτι που λέει:

There’s a third layer here because, at least for me, Bryan Cranston‘s maw looked exactly like the traditional Greek tragedy mask.  Once again making this story larger than just Albuquerque.  More enduring than just five seasons.

Δεν ξέρω για "τρίτο" επίπεδο, σε μένα ήταν από τις πρώτες εικόνες (οι μάσκες τραγωδίας) που μου ήρθαν στο μυαλό :)

• Like 2

Σχετικά άσχετο και δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί αλλά

Η Μαρί εδώ και 2 επεισόδια φορούσε μαύρα. Ήμουν αρκετά σίγουρη ότι ήταν προοικονομία για τον θάνατο του Χανκ.

• Like 5

Τι προβλέπω εγώ για το τέλος

Πολύ παίζουν με τις παρομοιώσεις του Γουόλτ με τον Γκας.....το πώς σηκώνει ψηλά τα χέρια, το πως πήρε την θέση του, η σκηνή που σκότωσαν τον φίλο του/συγγενή του και σπαράζουν στο έδαφος και οι δυο, κτλ

Όπως ο Γκας δηλητηρίασε την μεξικάνικη μαφία θα δηλητηριάσει ο Γουόλτερ τους νεοναζί και την γκόμενα που κάνει το εμπόριο.

Το τέλος του, είτε θα δηλητηριαστεί και αυτός κατά λάθος είτε θα τον σκοτώσει ο Τζέσε και μετά θα αυτοκτονήσει και ο ίδιος.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

:D

Έχει και άλλα τέτοια, αλλά so far αυτό είναι το καλύτερο, (με κοντινό δεύτερο το Fixing Breaking Bad 5 και "Walt tries the neighbor trick again")

Επεξ/σία από Praetorian
  • Like 2

Μια από τις συγγραφείς και παραγωγούς του Breaking Bad δίνει συμβουλές για την παρακολούθηση του επόμενου επεισοδίου:

Any advice for watching the next/second-to-last episode?

Medication. Whatever form that takes. Astronaut diapers. Keep soft objects around. You’re in for a couple of uncomfortable, extraordinary, nerve-shattering evenings.

πηγή: 'Breaking Bad': Co-executive producer Moira Walley-Beckett spills on last night's episode, 'Ozymandias'

Μετάφραση: πάρτε χάπια, φορέστε πάνες και μείνετε μακρυά από σκληρά αντικείμενα. :D

• Like 4

thats how i roll biiittcchhhh, long and detailed λοοολ

btw εκανα ενα κοπυ ενα ωραιο σχολιο απο ενα αρθρο στο hollywoodreporter

That phone call was as close as we could ever get to seeing Heisenberg and Walter on the screen at the same time. It was Heisenberg talking for Walter's reasons. It was brilliant.

It was like Heisenberg was the one talking and Walt was the one crying.

μεταφρασης για οσους δεν κατεχουν τα ινγκλις, "ισως η μοναδικη φορα που ειδαμε τον χειζεμπεργκ και τον γουολτ ταυτοχρονα. Μιλουσε ο χειζεμπεργκ (σαν καθηκι αδιστακτο) προς οφελος του γουολτ (και της οικογενοιας). Σαν να μιλουσε ο χειζεμπεργκ και να κλαιγε ο γουολτ.

Thank you. Αισθανομαι δικαιωμενος. lol

Με το που τελειωσε το επεισοδιο και το συζητησα με 2 ατομα η πρωτη μου σκεψη ηταν αυτη. Οι 2 εαυτοι του την ιδια στιγμη. Ειναι η σκηνη που μας καθηλωσε ολους πραγματικα και δειχνει επισης ποσο εξαιρετικος ειναι ο Κρανστον.

Να πω την αληθεια,

δεν το επιασα (οταν το ειδα) οτι ο Γουολτ μιλησε ετσι για να βγαλει απο οτιδηποτε νομικο μπελα την Σκαιλερ.

Για χαζεψτε ενα εξαιρετικο Ozymandias montage με τον Κρανστον να τον αφηγειται. Περιεχει spoilers εννοειται απο το τελευταιο επεισοδιο.

Αναλυση επεισοδειου

Η σειρα εξαρχης επαιζε με μας και μας οδηγουσε στο να συμπαθησουμε τους πρωταγονιστες που κανανε το ενα εγκλημα πισω απο το αλλο. Κατι που ξεκινησε το ντεξτερ και για να μην το θαβουμε, το πηγε και αυτο πολυ καλα για 3-4 σεζον. Οι τυποι ειναι μαμουνια, εξυπνοι, καλοι μαγειρες, κουλ, εχουν γαμω τις ιδεες, παλευουν για κατι καλυτερο, ενα μελλον για την οικογενεια...............ΝΑΙ ΑΛΛΑ σε ολη την πορεια περνουν κακες αποφασεις και διανυουν ενα δρομο που σιγα σιγα οδηγει σταθερα ολο και ποιο κοντα στην κολαση. Ειναι μεθ ντιλερς, κλεφτες, πρεζακια, απατεωνες, αμεσοι δολοφονοι αλλα και εμεσσα μεσα απο το εμποριο ναρκωτικον.  

Κατ'αρχας εκοψα το κομματι αυτο διοτι θελω κατι να σε διορθωσω. Εγκυκλοπαιδικα και μονο. Ολη η αναλυση σου ειναι top notch και με βρισκει απολυτα συμφωνο.

Λοιπον σχετικα με την παραθεση.

Το ολο θεμα με τους πρωταγωνιστες που μας ειναι συμπαθης παρ'ολο που τους εχουμε δει να σκοτωνουν κτλ και με το πως οι πραξεις τους επηρεαζουν τους αλλους και φερνουν δυστυχια καθε αλλο παρα ξεκινησε με τον Ντεξτερ. 

Ξεκινησε και εφαρμοστηκε μαεστρικα με τον συγχωρεμενο

Sopranos_ep107.jpg

Εφαλτηριο για ενα καινουργιο και απολυτα επιτυχημενο ειδος σειρας που ακουμπησαν παρα πολλοι πανω του αφου ειδαν την επιτυχια που ειχε.

• Like 3

Εγώ φοβάμαι ότι ...

Θα γλυτώσει ο Τζέσι και θα φάει την οικογένεια του Ουώλτ.

Οπότε η τελευταία μάχη θα είναι Ουώλτ εναντίον Τζέσι.

145 σχολια μεσα σε 3 μερες...

Νομιζω οτι η σειρα πρεπει να διδαχτει σε Πανεπιστημια, σε Κολλεγια, στη ΝΑΣΑ, στη ΣΕΛΕΤΕ, στα ΙΕΚ Ξυνη και στη LeMonde

Απλα δεν εχω λογια για την γαμιστεροτητα αυτης της σειρας

Επειδη δεν μπορω να διαβασω ολες τις θεωριες, εχει αναφερει κανεις το ενδεχομενο στο τελος

να καπνισει το τσιγαρακι με τη ρισινη o ιδιος ο Γουολτερ?

Εντωμεταξυ ο τροπος που ο Κρανστον αλλαζε την φωνη του στην ιδια σκηνη οταν αλλαζε περσονα, αξιζει ενα ξεχωριστο βραβειο που δεν εχει ανακαλυφθει ακομα, Βραβειο Γαμιστεροτερου Ηθοποιου ξερω γω

και τωρα το δίλημμα  που γενναται ειναι αλλο,

καθεσαι και περιμενεις 2 εβδομαδες να δεις τα τελευταια επεισοδια μαζι χωρίς να ανοιξεις το πισι σου μηπως και φας κανα σποιλερ, ή 

βλεπεις το προτελευταιο και για μια εβδομαδα νιωθεις σα πρεζακι μεχρι να βγει το season finale....?

Μεγάλο δίλημμα, σαν το βαν νταμ ή στιβεν σιγκαλ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...