Kasrith Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά ομελέτα έχει γίνει ο εγκέφαλος σήμερα. Γιατί; Από την αρχή του επεισοδίου η Marie είναι τραγικός χαρακτήρας (γιατί περιμένεις κάποιος να της το ανακοινώσει για τον Hank και να της καταστρέψει την ψυχολογία), αλλά επίσης κάνει και κινήσεις που οδηγούν στο να μάθει ο junior την αλήθεια (που επίσης έδωσε ενδιαφέρουσες σκηνές στον RJ). PS . Γμτ, δε θα ξανακουστεί το "Jesus Christ, Marie" ξανα Γιατί ακόμα δεν την πήρε τηλ ο Hank (ας πέρασαν 3 ώρες όπως λεει) και πήγε να βγει απο πάνω. Πηγαίνοντας στον χώρο εργασίας και όλας, δεν μπορούσε να περιμένει να πάει σπίτι ξερωγω. "Όχι, τώρα θα τον πεις τον Flynn". Σκέψη 0 απο μέρος της, πόσο θα κατέστρεφε τον ανηψιό της. Ας το σκεφτόταν 2-3 μέρες να δει πως να τον έλεγε. Την Marie γενικά την συμπαθούσα, αλλα απο τότε που μαθεύτηκε και άρχισε να φοράει μαύρα (όταν άλλαξε δλδ και ο χαρακτήρας της) δεν την πήγαινα μια. Σχεδόν χάρηκα να φανταστείς όταν ενώ πήγε να βγει απο πάνω λέγοντας την Skyler πως έπιασε ο Hank τον Walt, τελικά βρέθηκε η ίδια στην θέση που ήθελε να βάλει νωρίτερα την αδερφή της. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexgi Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Τι να συζηταμε τωρα....τι επεισοδιαραααααααααααααααααααααααααα ηταν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Γιατί ακόμα δεν την πήρε τηλ ο Hank (ας πέρασαν 3 ώρες όπως λεει) και πήγε να βγει απο πάνω. Πηγαίνοντας στον χώρο εργασίας και όλας, δεν μπορούσε να περιμένει να πάει σπίτι ξερωγω. "Όχι, τώρα θα τον πεις τον Flynn". Σκέψη 0 απο μέρος της, πόσο θα κατέστρεφε τον ανηψιό της. Ας το σκεφτόταν 2-3 μέρες να δει πως να τον έλεγε. Την Marie γενικά την συμπαθούσα, αλλα απο τότε που μαθεύτηκε και άρχισε να φοράει μαύρα (όταν άλλαξε δλδ και ο χαρακτήρας της) δεν την πήγαινα μια. Σχεδόν χάρηκα να φανταστείς όταν ενώ πήγε να βγει απο πάνω λέγοντας την Skyler πως έπιασε ο Hank τον Walt, τελικά βρέθηκε η ίδια στην θέση που ήθελε να βάλει νωρίτερα την αδερφή της. Βασικά σε μένα φάνηκε κλασσική Marie (ίσως και στα καλύτερά της, νομίζω το έχω ξαναπεί ότι εκεί στο Confessions δίνει ρέστα). Η αλλαγή της (σε μαύρα) ήταν γιατί από την μια είναι το στήριγμα του Hank (που μόλις έμαθε, και δέχεται πλήγματα από τον Walt/Heisenberg) και από την άλλη, "χάνει" την αδελφή της. Και γιατί έχει μαύρες σκέψεις πια, και πιθανότατα λόγω του foreshadowing για τον Hank, την καταστροφή της οικογένειάς της. Όντως κινήθηκε βιαστικά. Ίσως λόγω χαρακτήρα (είναι και λίγο επιπόλαιη), και ίσως γιατί περίμενε να γίνουν μπαμ μπαμ συλλήψεις (και της Skyler), οπότε ο Junior θα βρισκόταν προ τετελεσμένων και να μαθαίνει από άλλους τι συνέβη και πιθανότατα μια διαστρεβλωμένη εκδοχή. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι την έκαναν σκόπιμα και ενοχλητική/φουσκωμένη λίγο με τον αέρα της σύλληψης του Walt, για να γκρεμιστεί χειρότερα παρακάτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Το βλεπα χθες με παρέα, και μια φίλη μου πρόσεξε ότι η φάτσα του Pinkman, αφου τον έπιασαν οι Ναζί, είναι μισόγδαρμένη. Σίγουρα μας θυμίζει κάτι αυτό, ε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικά σε μένα φάνηκε κλασσική Marie (ίσως και στα καλύτερά της, νομίζω το έχω ξαναπεί ότι εκεί στο Confessions δίνει ρέστα). Η αλλαγή της (σε μαύρα) ήταν γιατί από την μια είναι το στήριγμα του Hank (που μόλις έμαθε, και δέχεται πλήγματα από τον Walt/Heisenberg) και από την άλλη, "χάνει" την αδελφή της. Και γιατί έχει μαύρες σκέψεις πια, και πιθανότατα λόγω του foreshadowing για τον Hank, την καταστροφή της οικογένειάς της. Όντως κινήθηκε βιαστικά. Ίσως λόγω χαρακτήρα (είναι και λίγο επιπόλαιη), και ίσως γιατί περίμενε να γίνουν μπαμ μπαμ συλλήψεις (και της Skyler), οπότε ο Junior θα βρισκόταν προ τετελεσμένων και να μαθαίνει από άλλους τι συνέβη και πιθανότατα μια διαστρεβλωμένη εκδοχή. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι την έκαναν σκόπιμα και ενοχλητική/φουσκωμένη λίγο με τον αέρα της σύλληψης του Walt, για να γκρεμιστεί χειρότερα παρακάτω. Απλώς το 'μίσος' που λέω πιο πάνω ήταν πάνω στην ένταση του επεισοδίου, και αυτή πήγε να πει "νια νια ο άντρας μου έπιασε τον άντρα σου, νια νια" (η τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα). Βάλε απο πάνω την αμεσότητα με την οποία έπρεπε ντε και καλά να μάθει ο Jr για τον πατέρα του, μέβγαλε απ τα ρούχα. Παίζει να βριζα την οθόνη Χαχαχαχαχα... O κατά τα άλλα πανούργος και δολοπλόκος Walt δίνει για δεύτερη φορά μετά το προηγούμενο επεισόδιο, εξομολόγηση για όλα τα εγκλήματα που έχει κάνει, μέσω τηλεφώνου. Την πρώτη φορά ήταν retarded, τη δεύτερη φορά καταντά γελοίο. Δε με ενδιαφέρει καν πως τελειώνει πλέον η σειρά, fuck it. Έχασες σημαντικό κομμάτι γύρω απο το όλο τηλεφώνημα, το συζητάμε μια δυο σελίδες πιο πίσω. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_ace Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 αναβοσβηνει ο κερσορας ποση ωρα τωρα...τι να γραψω δεν εχω λογια... WTF! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Το βλεπα χθες με παρέα, και μια φίλη μου πρόσεξε ότι η φάτσα του Pinkman, αφου τον έπιασαν οι Ναζί, είναι μισόγδαρμένη. Σίγουρα μας θυμίζει κάτι αυτό, ε? Εμένα όλο αυτό το σκηνικό μου έβγαλε κάτι από εφιάλτη/θρίλερ. Ειδικά στην τελευταία σκηνή που εμφανίζεται στο επεισόδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Το βλεπα χθες με παρέα, και μια φίλη μου πρόσεξε ότι η φάτσα του Pinkman, αφου τον έπιασαν οι Ναζί, είναι μισόγδαρμένη. Σίγουρα μας θυμίζει κάτι αυτό, ε? Update, οριστε και φωτογραφία Εμένα όλο αυτό το σκηνικό μου έβγαλε κάτι από εφιάλτη/θρίλερ. Ειδικά στην τελευταία σκηνή που εμφανίζεται στο επεισόδιο. Ναι τον λυπήθηκα πολύ εκεί. Ειδικά αφου είδε την φωτογραφία στον τοίχο. Δίκαιο είχε ο Hank πάντως, ο Walt είναι "too stupid" για να δει πόσο έχει μπλέξει με τους Ναζί. Ο ίδιος τους έδωσε τον Brock, τα λεφτά, τον Hank και τον Jesse. Ποιός ξέρει και τι άλλο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostool13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Έχασες σημαντικό κομμάτι γύρω απο το όλο τηλεφώνημα, το συζητάμε μια δυο σελίδες πιο πίσω. Φυσικά είναι προφανής ο λόγος που κάνει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα... Το θέμα όμως είναι ότι εδώ και κάποια επεισόδια ο μόνος τρόπος που προχωράει η πλοκή, είναι οι διάφοροι χαρακτήρες να εξομολογούνται όλες τις αμαρτίες τους που είχαν μείνει κρυφές σε όλη τη σειρά, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει. - Στο προηγούμενο επεισόδιο ο Walt τα ξερνάει όλα στο τηλέφωνο με τον Pinkman χωρίς λόγο, και αυτό ουσιαστικά είναι που επιτρέπει στον Hank να τον συλλάβει. - Ο Walt λέει στον Jesse για την Jane, χωρίς λόγο από τη στιγμή που μιλάει σε κάποιον που ήδη πάει για βασανιστήρια και εκτέλεση. Προφανώς βέβαια αυτή η "εσκεμμένη γκάφα" θα έχει συνέπειες αργότερα. - Η Skyler τα ξερνάει όλα στον Jr αμέσως μόλις της το προτείνει η Marie, ενώ μέχρι πρότινος περίμενε να μιλήσει πρώτα με τον Walt πριν κάνει οτιδήποτε. - Και τέλος ο Walt σε άλλη μια εξομολόγηση για να τα πάρει όλα πάνω του. Αυτό δεν αξίζει σε μια σειρά που έγινε γνωστή για το υψηλού επιπέδου σενάριο. Οι ερμηνείες παραμένουν κορυφαίες και αυτές κρατάνε της σειρά κατ' εμέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 O σκηνοθέτης για αυτό το επεισόδιο ήταν ο Rian Johnson (Fly, Fifty One, κι επίσης ταινίες Looper και Brick) και writers Vince Gilligan και Moira Walley-Beckett (Gliding over all). Μου αρέσει που έκαναν τη σύνδεση με την Jane, και εμμέσως με το Fly (που ήταν η άλλη στιγμή που ο Walt έφτασε κοντά στο να πει την αλήθεια στον Jesse, υπο άλλες συνθήκες και με άλλο σκοπό τότε). Και το έκαναν με τον μόνο τρόπο που μπορούσε να γίνει (πλέον, και ίσως εξ'αρχής). Να το ξεφουρνίσει ο Walt για να "χτυπήσει" τον Jesse. Υπέροχο timing. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sog96Ch Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Φυσικά είναι προφανής ο λόγος που κάνει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα... Το θέμα όμως είναι ότι εδώ και κάποια επεισόδια ο μόνος τρόπος που προχωράει η πλοκή, είναι οι διάφοροι χαρακτήρες να εξομολογούνται όλες τις αμαρτίες τους που είχαν μείνει κρυφές σε όλη τη σειρά, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει. - Στο προηγούμενο επεισόδιο ο Walt τα ξερνάει όλα στο τηλέφωνο με τον Pinkman χωρίς λόγο, και αυτό ουσιαστικά είναι που επιτρέπει στον Hank να τον συλλάβει. - Ο Walt λέει στον Jesse για την Jane, χωρίς λόγο από τη στιγμή που μιλάει σε κάποιον που ήδη πάει για βασανιστήρια και εκτέλεση. Προφανώς βέβαια αυτή η "εσκεμμένη γκάφα" θα έχει συνέπειες αργότερα. - Η Skyler τα ξερνάει όλα στον Jr αμέσως μόλις της το προτείνει η Marie, ενώ μέχρι πρότινος περίμενε να μιλήσει πρώτα με τον Walt πριν κάνει οτιδήποτε. - Και τέλος ο Walt σε άλλη μια εξομολόγηση για να τα πάρει όλα πάνω του. Αυτό δεν αξίζει σε μια σειρά που έγινε γνωστή για το υψηλού επιπέδου σενάριο. Οι ερμηνείες παραμένουν κορυφαίες και αυτές κρατάνε της σειρά κατ' εμέ. στο δευτερο spoiler το πρωτο. Δεν τον επιασαν για αυτο το λογο αλλα επειδη βρηκαν τα χρημματα του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Οι ερμηνείες παραμένουν κορυφαίες και αυτές κρατάνε της σειρά κατ' εμέ. Νομίζω ότι έχεις απορρίψει το context, τις συνθήκες, και το οτιδήποτε οδήγησε σε αυτά που αναφέρεις ως προβλήματα του σεναρίου. Υπάρχει απάντηση, από απλή έως πιο σύνθετες, στο καθένα από αυτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zugzwang Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Φυσικά είναι προφανής ο λόγος που κάνει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα... Το θέμα όμως είναι ότι εδώ και κάποια επεισόδια ο μόνος τρόπος που προχωράει η πλοκή, είναι οι διάφοροι χαρακτήρες να εξομολογούνται όλες τις αμαρτίες τους που είχαν μείνει κρυφές σε όλη τη σειρά, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει. - Στο προηγούμενο επεισόδιο ο Walt τα ξερνάει όλα στο τηλέφωνο με τον Pinkman χωρίς λόγο, και αυτό ουσιαστικά είναι που επιτρέπει στον Hank να τον συλλάβει. - Ο Walt λέει στον Jesse για την Jane, χωρίς λόγο από τη στιγμή που μιλάει σε κάποιον που ήδη πάει για βασανιστήρια και εκτέλεση. Προφανώς βέβαια αυτή η "εσκεμμένη γκάφα" θα έχει συνέπειες αργότερα. - Η Skyler τα ξερνάει όλα στον Jr αμέσως μόλις της το προτείνει η Marie, ενώ μέχρι πρότινος περίμενε να μιλήσει πρώτα με τον Walt πριν κάνει οτιδήποτε. - Και τέλος ο Walt σε άλλη μια εξομολόγηση για να τα πάρει όλα πάνω του. Αυτό δεν αξίζει σε μια σειρά που έγινε γνωστή για το υψηλού επιπέδου σενάριο. Οι ερμηνείες παραμένουν κορυφαίες και αυτές κρατάνε της σειρά κατ' εμέ. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτεσαι το θέμα. Το λέω αυτό γιατί, κατ' εμέ, όλα όσα περιγράφεις έγιναν για έναν πολύ λογικό και συγκεκριμένο λόγο: 1. Στο προηγούμενο επεισόδιο τα ξερνάει, όπως λες, όλα στον Pinkman για να του δείξει ότι νοιάζεται για εκείνον και να τον πείσει να αλλάξει γνώμη λέγοντάς του τι έκανε για αυτόν. 2. Πιστεύω ότι είπε αυτό για τη Jane για να τον πληγώσει όσο τον πλήγωσε κι εκείνος (τον "έδωσε" στην αστυνομία, τον έφτυσε -κυριολεκτικά- όταν ήταν με τις χειροπέδες). 3. Η Skyler τα είπε όλα στον Junior γιατί, απ' τη στιγμή που ο Walt είχε συλληφθεί και μάλιστα είχαν ακράδαντα στοιχεία εναντίον του, η είδηση θα είχε δημοσιευτεί παντού μέσα στις επόμενες ώρες. Προτίμησε λοιπόν να το μάθει απ' την οικογένειά του και όχι απ' τις εφημερίδες. 4. Ήθελε να απαλλάξει την οικογένειά του και απ' την σύλληψη αλλά και απ' το διασυρμό και το στίγμα του εγκληματία, που θα έκανε τη ζωή τους για πάντα πιο δύσκολη. Εγώ γενικά απόλαυσα αυτές τις σκηνές που λες ότι μπορούσαν να είχαν αποφύγει, και γενικά τα τελευταία 2 επεισόδια μου φάνηκαν επικά. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedy23 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον οχι το χρειαζοτανε η σειρα (να πεισει και τους πιο απιστους) αλλα το τελευταιαο επεισοδιο την εβαλε εκει ψηλα (οχι στην θυρα 13) με τις καλυτερες που εχουν βγει ποτε. Το τι ειδαμε και τι εγινε αλλα κυριως η ψυχολογια των χαρακτηρων σ'αυτο το επεισοδιο ηταν απλα jaw-dropping. Απλα συγχαρητηρια στον Gilligan για το αριστουργημα που δημιουργησε. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 κατ αρχας βαζε spoiler. κατα 2ον το εκανε επιτηδες για να ξελασπωσει τη skyler. ηξερε πριν απο εσενα οτι παρακολοθειτε το τηλεφωνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα