Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad : Season 5b [Spoiler free till season 5a]

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να πείσουμε ο ένας τον άλλον. Για μένα προοδευτικά έγινε όλο και πιο περίεργο που ο Ουώλτ ανέχεται τον Τζέσι. Και κάποια στιγμή είπα "ε, όχι πάλι!!!!". Που σημαίνει ότι για μένα το ξεπέρασαν το όριο "πιστευτότητας".

Προφανώς για κάποιους από σας δεν είναι έτσι. Ο Ουώλτερ θα μπορούσε να συνεχίσει να ανέχεται για άλλες 2-3 σεζόν τις χαζομάρες από το πρεζόνι και να προσπαθεί να διορθώσει τη ζημιά... και εσείς να το δέχεστε γιατί "τον νιώθει σαν γιό του". Εντάξει. Άλλωστε το συνηθίσαμε το μοτίβο: ο Τζέσι τα θαλασσώνει, ο Ουώλτ προσπαθεί να βρει λύση. 

Σε κάθε περίπτωση η σειρά τελειώνει οπότε η διαφωνία μας είναι για 2-3 επεισόδια αφού ο Ουώλτ επιτέλους το πήρε απόφαση. Όμως επειδή αυτή η σύγκρουση θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο, είναι προφανώς σημαντική.

Τέλος, έχει μεγάλη σημασία τι θα γίνει. Έστω κι αν πεθάνει από καρκίνο ο Ουώλτ, αν τον καταδικάσουν τότε έκανε μια τρύπα στο νερό, επειδή:

1. Η γυναίκα του πιθανότατα θα πάει φυλακή και θα αφήσει τα παιδιά τους ορφανά. Το μικρό είναι ακόμη στη κούνια. 

2. Τα λεφτά από ναρκωτικά κατάσχονται, όπως και όλη η περιουσία τους. Οπότε δεν υπάρχει (εύκολος) τρόπος να τα βγάλουν τα λεφτά στην επιφάνεια. 

Δηλαδή αν καταδικαστεί αφήνει την οικογένειά του σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ότι θα την άφηνε αν απλά πέθαινε από καρκίνο.

Μια τέτοια κατάλληξη δεν θα μου άρεσε γιατί η όλη σειρά τελικά οδηγεί σε συμπεράσματα κλισε (πιθανόν σωστά όμως):

1. Crime doesn't pay.

2. Τα πρεζόνια καταστρέφουν και τα καλύτερα σχέδια από τους πιο έξυπνους ανθρώπους. 

3. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε συναισθήματα με δουλειές. 

4. Είναι βλακώδες να θεωρεί κανείς "γιό του" ένα πρεζόνι που μέχρι και τους γονείς του αηδίασε.

5. Το δις εξαμαρτάνειν ουκ ανδρός σοφού. Πόσο μάλλον αν ανέχεται κανείς πέντε-έξι-δέκα ανοησίες από το ίδιο πρεζόνι που είναι ολοφάνερα αδιόρθωτο. 

6. Άνθρωποι ασταθείς ψυχολογικά καταστρέφουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, ιδιαίτερα εκείνους οι οποίοι προσπάθησαν να τους βοηθήσουν. Τα "φιλαράκια" του που απλώς έπαιρναν δεν έχουν κανένα επιπλέον πρόβλημα. 

7. Τα πρεζόνια γίνονται ρουφιάνοι και καρφώνουν. 

8. Το πρεζόνι, ότι και να κάνει, δεν πρόκειται ούτε όνειρα να αποκτήσει, ούτε σκοπό στη ζωή του. Θα παραμείνει άχρηστο πρεζόνι γιατί στην πρώτη δυσκολία θα το ρίχνει πάλι στα ναρκωτικά. Ούτε καν για εγκληματίας δεν κάνει. 

(Δεν τα λέω εγώ αυτά. Η σειρά τα λέει...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 868
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Από ό,τι φαίνεται, στην έκδοση 2014 των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, θα αναφέρεται και το Breaking Bad, ως "Highest-Rated TV Series" του metacritic (99/100)

AMC's "Breaking Bad" also makes an appearance in the 2014 edition of Guinness World Records as the “Highest-Rated TV Series,” earning a metascore of 99 out of 100 on MetaCritic.com, which aggregates reviews from leading critics.

http://www.huffingtonpost.com/2013/09/04/betty-white-guinness-world-record_n_3870734.html?utm_hp_ref=tw

Επίσης ένα σχετικά ενδιαφέρον άρθρο-συζήτηση μεταξύ Alan Ball (Six feet Under, True Blood), Carlton Cuse & Damon Lindelof (LOST) και Vince Gilligan για το σκεπτικό γύρω από το πως σχεδιάζονται και κυρίως πώς "κλείνουν" οι τηλεοπτικές σειρές, πώς αντιμετωπίζεται αυτό από τους θεατές, τι πιέσεις δέχονται (ή φιλτράρουν) οι δημιουργοί κλπ. Έχει spoilers από τα φινάλε/τελευταίες season των LOST, Sopranos, Six feet under, και μερικές άλλες σειρές. (όχι spoilers από το Breaking Bad). 

Βρίσκω αυτό που αναφέρει ο Lindelof πολύ σωστό (συμφωνεί αρκετά με κάτι στο οποίο έχω καταλήξει, πως γενικά αν συνοψίσεις μια πλούσια σε θέματα και χαρακτήρες σειρά (ή ένα βιβλίο ή ακόμα και μια ταινία - σε μικρότερο βαθμό) σε μια φράση ή σε 5-10 bullets, παραβλέπεις την ουσία της και τα πραγματικά μηνύματά/νοήματά της

. I think to just say that Breaking Bad is about a chemistry teacher who starts cooking meth because he believes that he has a short period of time to live and he wants to provide for his family is the worst possible log line ever to describe the show that I've been watching for the past five or six years. To say that Six Feet Under is about a family that owns a funeral parlor is so reductive. The Wire is not a television show about cops trying to take down drug dealers. That's the format of that show, but that's not what it's about. These shows are so rich that you can come at them from 50 different angles and that's why they persevere.

http://www.interviewmagazine.com/culture/exit-strategies/

Βρίσκω αυτό που αναφέρει ο Lindelof πολύ σωστό (συμφωνεί αρκετά με κάτι στο οποίο έχω καταλήξει, πως γενικά αν συνοψίσεις μια πλούσια σε θέματα και χαρακτήρες σειρά (ή ένα βιβλίο ή ακόμα και μια ταινία - σε μικρότερο βαθμό) σε μια φράση ή σε 5-10 bullets, παραβλέπεις την ουσία της και τα πραγματικά μηνύματά/νοήματά της

http://www.interviewmagazine.com/culture/exit-strategies/

Χα, χα ... ο μόνος λόγος που τα λέει αυτά ο Lindelof είναι επειδή είναι αδύνατο να περιγράψει κανείς το lost. Όχι μόνο με "μερικά bullets" αλλά και με μερικές σελίδες! Πως να χωρέσουν σε bullets οι "Πύλες του Ανεξήγητου";;;; :-D

Aπλα να πω κατι στους συνομιλητες και ελπιζω να μην παρεξηγηθω

Αν κατι δεν μπορειτε να το πειτε μεσα σε 1,5 παραγραφο, γραφτε το σε πμ ο ενας στον αλλο

Τα μεγαλα ποστ συνηθως μετα το 1ο-2ο τα προσπερναμε οποτε τσαμπα γραφετε

Αν παλι δεν σας νοιαζει να σας διαβασουν ολοι αλλα μονο αυτος με τον οποιο εχετε τη διαφωνια και θελετε να γραφετε σεντονι, μπορειτε απλα με πμ

Εμενα δεν με ενοχλει γιατι απλα προσπερναω τα ποστς, απλα το λεω για σας, αν θεωρειτε πως πρεπει να σας διαβασουν, keep it simple

On the Breaking Bad topic

Ενα πολυ ενδιαφερον της σειρας ειναι η αποφυγη της παγιδας που λεγοταν Τονυ Μοντανα. Στην αρχη ενιωθα οτι περιοριζε το μεγαλειο του Ουολτερ αλλα τελικα κανει καλο στη σειρα οτι απεφυγε να φτασει τον Ουολτερ σε φαση "Ειμαι στην βιλλα μου στο Μεξικο, με τονους μεθ, με δισεκατομμυρια δολλαρια, με πουτανακια και 100 αντρες ιδιωτικο στρατο, πεταω με τζετ και φοραω Αρμανι". Εμεις μπορει να τον χαρακτηριζουμε βαρωνο των ναρκωτικων αλλα δεν ειναι, ποτε δεν εγινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βαρωνος των ναρκωτικων και ειναι λογικο και ρεαλιστικο αν σκεφτουμε απο που ξεκινησε

H απειλη του Τζεσε "...i'll get you were you really live"...χμ...Δεν νομιζω οτι το εννοει κυριολεκτικα, εννοει είτε κατι με την οικογενεια είτε με τα ναρκωτικα. Δεδομενου οτι τον εχει σβερκωσει ο Χανκ χλωμο να μπορει να κανει κατι στην Σκαιλερ ή τα παιδια. Αρα κατι θα παιξει με την προσωπικοτητα του ως Χαιζενμπεργκ

Η Σκαιλερ btw δειχνει ετοιμη να αναλαβει την μπιζνα. Αν ακουει και τον Σολ - που μεταξυ μας, αν τον ακουγανε ολοι η σειρα θα ειχε απλοποιηθει μεσα σε 10 επεισοδια - θα παει μπροστα

• Like 3

• Moderators

Aπλα να πω κατι στους συνομιλητες και ελπιζω να μην παρεξηγηθω

Αν κατι δεν μπορειτε να το πειτε μεσα σε 1,5 παραγραφο, γραφτε το σε πμ ο ενας στον αλλο

Τα μεγαλα ποστ συνηθως μετα το 1ο-2ο τα προσπερναμε οποτε τσαμπα γραφετε

Αν παλι δεν σας νοιαζει να σας διαβασουν ολοι αλλα μονο αυτος με τον οποιο εχετε τη διαφωνια και θελετε να γραφετε σεντονι, μπορειτε απλα με πμ

Διαφωνώ με την πρόταση,  μου αρέσει να διαβάζω αναλύσεις άλλων, και αν βρω χρόνο θα παραθέσω και τις δικές μου σκέψεις. Νομίζω ότι γενικεύεις στα bold. Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις όταν διαβάζεις τα posts - δεν νομίζω να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα αν κάνεις skip τα αναλυτικά. Εγώ συνήθως κάνω filter out τα πολύ σύντομα :D.

Συμφωνώ μόνο στο ότι η κατάσταση (και εγώ) ξέφυγε στα τελευταία post όπου έγινε μια σχετικά μονότονη κουβέντα χωρίς αποτέλεσμα (μάλλον χειρότερα έγιναν τα πράγματα).

• Like 2

Οκ, θα ηταν ισως ενδιαφερον να μας πουν οι περισσοτεροι πως αντιδρουν

Σου ειπα, εμενα δεν με ενοχλει, ειδικα αφου το βαζετε σε spoiler και απλα το προσπερναω

Και mind you, δεν μιλησα για αναλυσεις. ΕΠΙΣΗΣ με κουραζουν αλλα οπως και συ πιθανως να διαβασω μερικες, ειδικα τις πρωτες μετα απο καθε επεισοδιο. Αναφερθηκα κυριως στις διαφωνιες μελων, οπου ξερουμε ολοι πως επειδη κατα βαθος ειμαστε 12χρονα και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ δημοσια να παραδεχτουμε πως ο αλλος εχει δικιο, καταληγουμε σε ποστ σεντονια που δεν ειναι αναλυσεις αλλα προσπαθεια να δειξουμε στην κοινοτητα πως εχουμε δικιο or at least δεν εχουμε τοσο αδικο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...