Moderators Praetorian Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Moderators Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Τον μικρό τον δηλητηρίασε ο Walt, με το λουλουδικό, πιθανότατα και λογικά για να μην τον σκοτώσει (αυτό ως προς το γιατί χρησιμοποίησε το φυτό και όχι τη ρικίνη).Ως προς το γιατί δηλητηρίασε τον μικρό (με ποιό στόχο), ο Walt το έκανε για να βάλει τον Jesse στην όλη διαδικασία να σκεφτεί ότι ο μικρός κινδύνευε από τη ρικίνη που *έτυχε* να έχει χαθεί από την τσέπη/από το πακέτο του την ίδια μέρα, και ότι υπεύθυνος μπορούσε να είναι o Walt (ως αδίστακτος, απελπισμένος, τέρας κλπ). Και το απώτερο σχέδιο ήταν να καταφέρει ο Walt να πείσει τον Jesse ότι όχι μόνο έκανε λάθος (που υπέθεσε σωστά) αλλά ο Gus είναι ο μόνος που θα μπορούσε να σχεδιάσει κάτι τέτοιο, και μάλιστα να χρησιμοποιήσει μικρό παιδί, να το δηλητηριάσει κλπ.Τέλος πάντων, the point is, κάπως έτσι έπαιξε το όλο σκηνικό, ο Jesse έκανε τη σύνδεση ότι ο Walt πήρε τη ρικίνη με τη βοήθεια του Saul, τουλούμιασε τον Walt και τον απείλησε με το όπλο του, ο Walt τον έπεισε ότι δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, και ότι το σχέδιο ήταν απίθανο, οπότε ο Jesse στράφηκε ενάντια στον Gus (που τον είχε προσεταιριστεί σε εκείνη τη φάση), και (...) τελικά ο Walt ξεμπέρδεψε με τον Gus. Και μετά από αυτά, εμφανίστηκε και το χαμένο τσιγάρο.Το ότι τελικά ο Brock δεν δηλητηριάστηκε από ρικίνη έχει λίγο βάρος. Μπορεί τελικά ο Jesse να χαλάρωσε (αν κι αν θυμάμαι καλά έφτασε σε σημείο να κατηγορεί τον εαυτό του που παραλίγο να σκοτώσει τον Walt), αλλά αργότερα μπήκε στη φάση (λόγω του παιδιού στο heist) να αμφισβητεί τα πάντα που του έχει πει ο Walt. Η φάση με τον ελαφροχέρη Huel (και ότι ήταν σίγουρος ότι έβαλε τη σακούλα στην τσέπη του), ξύπνησε εύκολα την ανάμνηση του τσιγάρου με τη ρικίνη. Σχόλια α': Για μένα, το κόλπο του Walt με το τσιγάρο στην 4η season, είχε παίξει στα όρια του πιστευτού και δεν μου είχε πολυαρέσει που επέλεξαν να το στήσουν (σεναριακά) ως *μυστήριο* που θα είχε την τελική ανατροπή στο φινάλε. Ωστόσο, αν δεχτείς ότι όντως τα κατάφερε ο Walt και το σχέδιο δούλεψε, το μόνο σημείο που πραγματικά δεν μου κόλλαγε ήταν το πόσο ελαφροχέρης ήταν ο Huel. Οπότε αυτό μου είχε μείνει και σαν παράπονο κάπως. Στη σημερινή σκηνή, με το που βλέπω τον Huel να κάνει την κίνηση, η υπόλοιπη εξέλιξη (να κάνει τη σύνδεση ο Jesse) έγινε απλό ζήτημα χρόνου. Σχόλιο β': Μου αρέσει πολύ όταν κάποιοι χαρακτήρες της σειράς φτάνουν σε έξυπνα συμπεράσματα σχεδόν off-camera (μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση ήταν όταν η Skyler συμπεραίνει ότι ο Walt πάνω-κάτω είναι έμπορος ναρκωτικών). (Εδώ αναφέρομαι στο ξέσπασμα του Jesse στην έρημο, το ότι δεν έχαψε το παραμύθι για την εξαφάνιση του Mike, και ότι γενικά πιάνει το ότι ο Walt σκέφτεται πρώτα το τομάρι του, και τον έχει φλομώσει στο ψέμα) Σχόλιο γ: Η σκηνή στο εστιατόριο έχει πολλή φάση (ο Hank είναι έτοιμος να σκαρφαλώσει στο τραπέζι), αλλά από τη φάση που η Marie (που αν και με μικρό ρόλο, δίνει ρέστα στα τελευταία) του λέει "γιατί δεν αυτοκτονείς, να μας γλιτώσεις" μέχρι και το τέλος/aftermath του βίντεο-"εξομολόγηση"-ρουα-ματ, είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στο επεισόδιο. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Kasrith, αντίλαλο κάνεις; Σποιλερ :·ρ Το ίδιο θυμόμουν κι εγώ, αλλά πιστεύω πως ο τζέσι τα συνέδεσε διότι ουσιαστικά ήταν το τελευταίο στοιχείο που τους συνέδεε. Επομένως, κλέβοντας του το, ο τζέσι κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο λόγος ήταν η δηλητηρίαση του μικρού. Οπως ανέφερε και στο προπροηγούμενο επεισόδιο, ο τρόπος του Walter είναι οι οριστικές λύσεις. Είναι η πρώτη φορά που σαούλ προδίδει την εμπιστοσύνη του γουολτερ. Σπόιλερ τέλος Η σκηνή με το βίντεο, ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον χάιζενμπεργκ να περιπλέκεται και να εναλλάσσεται τόσο γρήηγορα με τον γουόλτ. Εμπνευση ενός ψυχοπαθή εγκληματία παρουσιασμένη απο το δασκαλάκο της γειτονιάς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thephotoshoped Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Παιδια οριστε οι υποτιτλοι , μολις τελειωσα ! Και παλι πρωτια στην Ελλαδα ! Καλη θεαση παιδες ! http://gr.tvsubtitles.net/subtitle-247249.html 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YiN Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Α ναι, σωστά. Κατατά, τι να σχολιάσουμε από αυτό το επεισόδιο τώρα. Εγώ έχω περάσει σε μια φάση που δεν προσπαθώ καν να προβλέψω το τέλος, απλά απολαμβάνω το καινούριο του κάθε επεισοδίου. Τέλος. Έχεις δίκαιο, αλλα με το κλέψιμο του Ricin τσιγάρου από την τσέπη του Jesse κατάφεραν να τον πείσουν πως ο Brock δηλητριαστηκε από τον Gus και ετσι τον ξαναπήρε στο μέρος του ο Walt Σχόλιο γ: Η σκηνή στο εστιατόριο έχει πολλή φάση (ο Hank είναι έτοιμος να σκαρφαλώσει στο τραπέζι), αλλά από τη φάση που η Marie (που αν και με μικρό ρόλο, δίνει ρέστα στα τελευταία) του λέει "γιατί δεν αυτοκτονείς, να μας γλιτώσεις" μέχρι και το τέλος/aftermath του βίντεο-"εξομολόγηση"-ρουα-ματ, είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στο επεισόδιο. Αυτό ακριβώς που λες για τη Marie το σκεφτόμουν κι εγώ τελευταία. Έχω αρχίσει και την λατρεύω. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salazar1991 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Βγηκαν ελληνικοι υποτιτλοι τελικα!!Ξεκιναει η δραση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Preview για το 12 http://www.youtube.com/watch?v=VDQURHpBduA 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 το θεμα ειναι οτι ο brock δεν δηλητηριαστηκε με ricin αλλα με lilly of the valley...που δεν ειναι θανατηφορo γιατι να υποθεσω ο Γουολτερ υπολογισε τη δοση. το θεμα ηταν ο τζεσε να νομιζει οτι ηταν ρικινη και να νομιζει οτι την εδωσε ο Γκας Καποια στοιχεια της πλοκης σημερα ηταν τραβηγμενα απο τα μαλλια...Ο συνειρμος του τζεσσε, το ραντεβου της οικογενειας για να τους παραδωσουν την απολογια στο πιο ηλιθιο μερος που θα μπορουσαν να διαλεξουν, η φαση με το χασισι του τζεσσε που δε το πεταει ετσι ωστε να πει ο Σολ στο χοντρο να του το βουτηξει για να μπορεσει να κανει το συνηρμο ο Τζεσσι...Δε μου κατσε καλα.Συγνωμη αλλα τραβηγμενα πραγματα, που δε θυμιζουν φυσικη εξελιξη των πραγματων οπως θυμιζε η σειρα εως τωρα Στο τελος θα δει και φαντασμα την πρωην γκομενα του αυτη τη γκοθου δε θυμαμαι πως τη λενε να του λεει οτι ο δικος σου ηταν μπροστα οταν πνιγομουν στον εμετο μου και δε με εσωσε...Ολα για να μαθει ο τζεσσι τα παντα. πολυ δυνατο επεισοδιο. Αλλα δε θα το ξαναβλεπα. Παραηταν δυνατο που καταντουσε καπως ενοχλητικο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Technology fan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Κάτι που δε κατάλαβα για το σημερινό... Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο ο Walter να ήθελε να πάρει το τσιγάρο του Jesse? Τι τον πείραζε δηλαδή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papahlamidas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Ούτε εμένα μου άρεσε αυτό με τον Jesse. Του ήρθε επιφοίτηση στα καλά του καθούμενα ενώ ήταν μόνιμα σε έναν απίστευτο λήθαργο. Μου άρεσε το πως το χειρίστηκε ο Walter με τον Hank. Επίσης έδειξε ότι δεν ήθελε να φτάσει στο σημείο να του δώσει το DVD αλλά αφού δεν παίρναν από λόγια αντάλλαξε ματιές με την Skyler και το έδωσε. Νομίζω πλησιάζει η ώρα που θα μας αφήσει χρόνους ο Jesse. Κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι δεν έχει άλλη δουλειά μέσα στην σειρά. (δυστυχώς) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Σε όσους δε φάνηκε ρεαλιστική η επιφοίτηση του Jesse, θεωρώ ότι η εξήγηση είναι πως έχει να κάνει με αυτή η φάση που περνάει τις τελευταίες μέρες. Είναι μια φάση που σκέφτεται συνεχώς το παρελθόν, προσπαθώντας να εξηγήσει πράγματα και καταστάσεις, να τα ξαναδεί από μια διαφορετική γωνία, μέσα από το πρίσμα της πλήρους απομυθοποίησης του πρώην συναδέλφου του, τον οποίο έχει πια ικανό για τα πάντα, ακόμα και για φόνο. Και κάπως έτσι του ήρθε η φλασιά. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 ο τζεσι δεν ειναι σε μονιμο ληθαργο, εδω και πολυ καιρο αμφισβητεί τις πραξεις του γουολτ και τις δικες του ακομα. Απλα ο γουολτ ειναι μαστερ μανιπουλειτορ. Και στα προηγουμενα επεισοδεια φαινοταν οτι εχει κουραστει απο τις δικαιολογιες του γουολτ. Τωρα ειχαμε το ξεσπασμα. Ισως καποιο αποτελεσμα να ξεπεταχτηκε σεναριακα βολικα και γρηγορα στην διαρκεια του επεισοδειου, αλλα η αληθεια ειναι οτι ψηνεται πολυ καιρο. Οπως και να το κανουμε, μην ξεχνατε οτι βλεπουμε τηλεοπτικη σειρα και οχι μυθηστορημα με 5 τομους. Λιγα επεισοδεια μεινανε και τελειωνει. Λογικα θα κηνηθουμε σε ποιο γρηγορους και αποκαλυπτικους ρυθμους που ισως εχουν καποιες σεναριακες ευκολιες για την επιταχυνση αυτη. Σην συνολικη τελειοτητα της σειρας αυτα ειναι μηδαμινες θυσιες. Εδω ο ντεξτερ εχει γινει κλοουν εδω και 3-4 σεζον, μια δυο σκηνες ξεπεταγμενες στο breaking bad δεν ειναι τιποτα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timoboll Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 καλο νταξει αλλα οχι και τοσο καλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ckrystall Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 τον λυπάμαι πολύ τον τζέσσυ, νόμιζα ότι ο γουόλτ καταβάθος τον ένιωθε ως 2ο γιο και ενδιαφερόταν γι'αυτόν αλλά μάλλον δεν είναι έτσι γουολτ :angry: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 τον λυπάμαι πολύ τον τζέσσυ, νόμιζα ότι ο γουόλτ καταβάθος τον ένιωθε ως 2ο γιο και ενδιαφερόταν γι'αυτόν αλλά μάλλον δεν είναι έτσι γουολτ :angry: για αυτο πιο πολυ με εχει απογοητευσει ο γουωλτερ. για την αναισθησια του. Ο γουωλτ του τελευταιου επεισοδιο ειναι ενας καινουργιος χαρακτηρας φτιαγμενος και ραμμενος στις αναγκες της πλοκης και του σεναριου να εξελιχτει, καθως ο καλοκαγαθος γουωλτ που δινει ενα σακ βουαγιαζ με μερικα μυρια δολλαρια στον πρωην συνεργατη του ενω δεν ειναι αναγκασμενος δεν εχει ενδιαφερον και δεν βοηθα να εξελιχτει το στορυ. Τωρα τον αγκαλιαζει δειχνοντας του σαφη ψευτικη στοργη για να τον πεισει να φυγει απο προσωπου γης γιατι πλεον του ειναι αχρηστος και επικινδυνος. H αντιδραση του τζεσσε ειναι η μονη φυσιολογικη αντιδραση του τελευταιου επεισοδιο. Μπορει οσα εγιναν για να φτασει να μαθει την αληθεια να ηταν ξεκουδουνα και τραβηγμενα απο τα μαλλια (κατα τη γνωμη μου παντα) αλλα πλεον η αντιδραση να του καψει το σπιτι και να τον σκοτωσει εν δυναμει ειναι φυσιολογικη. Για αυτο και γουωλτ περνει τα μετρα με το οπλο. Ξερει τι εκανε, ξερει οτι εφερε τον τζεσε στο αμην και ξερει ισως οτι θα χασει παντελως τον ελεγχο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Α ναι, σωστά. Κατατά, τι να σχολιάσουμε από αυτό το επεισόδιο τώρα. Εγώ έχω περάσει σε μια φάση που δεν προσπαθώ καν να προβλέψω το τέλος, απλά απολαμβάνω το καινούριο του κάθε επεισοδίου. Τέλος. Και εγώ κάπως έτσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα