Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad : Season 5b [Spoiler free till season 5a]

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε μου όπως είπα βάζεις το απο πάνω και στα βρίσκει, αμα δεν τα βρει τότε δε βγήκαν. Εμένα πάντως μου έβγαλε υπότιτλους και για το breaking bad και για το dexter που ρωτάς σε άλλο θέμα. Στα αγγλικά βέβαια αλλα ακόμη καλύτερα γιατι τα ελληνικά χάνουν στην μετάφραση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε στο addicted,ούτε στο subs4series,ούτε στο podnapisi....θα το δω με αγγλικούς όπως και το προηγούμενο.

"

Is it possible for a person in last stage cancer to show the level of physical activity that Walt does?
Walt is shown throughout the series to be very active physically. Won't all the chemo and meds he's taking make this improbable?

"

• Like 2

• Moderators

Πολύ καλό επεισόδιο.

Στη σκηνή με τον Huel που ξαπλώνει στα λεφτά, δε μπορούσα να σταματήσω να γελάω. 

Πολύ ωραία και η σκηνή με Skyler και Hank, λίγο ψυχοφθόρα η σκηνή με την Marie vs Skyler (όσο προχωράμε προς το τέλος μάλλον πρέπει να περιμένουμε περισσότερα βαριά σκηνικά), και η σκηνή της Lydia (με την επαναφορά του Todd στο προσκήνιο). 

Αξίζει αναφορά στη συμπεριφορά του Walt στην αρχή, αμέσως μόλις κλείνει ο Hank την πόρτα του γκαράζ, που ξανακυλάει πίσω σε πανικόβλητο Walt-mode. Μπορεί η σειρά να έχει κάποια στοιχεία καρτούν/graphic novel, αλλά αυτή η αλλαγή ήταν άψογη προσθήκη στη σκηνή για να θυμίσει πως ο Walt ακόμα και μετά όλα όσα έχουν συμβεί, δεν μπορεί να κρατήσει τη μάσκα του Heisenberg όταν φτάνουν τα σκατά στον ανεμιστήρα.  

Όντως απότομα μας το έκοψαν (αν και εκεί κοντά είχα ελέγξει τον χρόνο που απομένει, και ήταν βέβαιο ότι δεν προλάβαιναν να χωρέσουν σοβαρή σκηνή σε ότι απέμενε). 

"

Is it possible for a person in last stage cancer to show the level of physical activity that Walt does?
Walt is shown throughout the series to be very active physically. Won't all the chemo and meds he's taking make this improbable?

"

Όποιος το λέει αυτό έχει ένα δίκιο.

Στη σειρά ειδικά προς την αρχή έχουν δείξει τον Walt να τρελαίνεται στο βήχα, να λιποθυμάει σε κρίσιμες στιγμές (πριν ξεκινήσει chemo). Με τη μεταμόρφωση του σε Heisenberg συμπίπτει και η υποχώρηση του καρκίνου, οπότε θα μπορούσες να πεις ότι σε αυτό το mode βρίσκει resources και επιμονή που δεν θα είχε αλλιώς (στα πλαίσια του ότι βλέπουμε και τηλεοπτική σειρά βέβαια). Στη συγκεκριμένη σκηνή σε αυτό το επεισόδιο, παίζει και το ότι κρέμεται η τύχη του από αυτό, και πρόκειται για τους καρπούς όλων των ενεργειών του (και το ότι μαζί με τον καρκίνο, γύρισε και ο αρχικός στόχος να εξασφαλίσει πάνω από όλα την οικογένεια του, δεδομένου ότι θα πεθάνει σύντομα).

Δεν ξέρω αν το quote υπονοεί ότι ο Walt προσποιείται ότι επανήλθε ο καρκίνος, αλλά δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο (μετά και το σημερινό επεισόδιο) και ας μας τον έδειξαν να σκάβει τάφρους και να σπρώχνει/συγυρίζει ασήκωτα βαρέλια. 

Πάντως, ο ρυθμός που το πηγαίνουν για την ώρα, μου αρέσει πολύ. Απλώνουν τα σημαντικά γεγονότα σε όλη τη season και δεν περιμένουν να τα φορτώσουν στα τελευταία 2-3 επεισόδια.

Αυτό πχ επιτρέπει να εξερευνήσουν και πολλαπλά "end game cases" χωρίς απαραίτητα να τελειώνει και η σειρά. Πχ το "O Hank ξέρει" δεν οδηγεί σε ένα επεισόδιο που πιάνουν τον Walt και έχουμε game over. Μετά πάμε στο "Ο Hank "ανακρίνει" τη Skyler, λέει την αλήθεια στη Marie*, και ο Jesse ανακρίνεται για τα χρήματα που πέταξε... Και έχουμε 6 ακόμα επεισόδια...

*. Σχετικά νορμάλ εξηγήθηκε η Marie (που εύκολα βρήκε πόσο πίσω πήγαινε η ιστορία με τον Walt). Ίσως θα ήθελα μια σκηνή που ο Hank της εξηγεί την αλήθεια (η οποία υπονοείται ότι συνέβη). Πάντως όσο σοβαρά και να δείχνει ότι το έχει πάρει, η Marie εξακολουθεί να είναι liability (νομίζω ότι στη σειρά έχει αναφερθεί ότι δεν της λένε πολλές αλήθειες γιατί το μαθαίνει όλος ο ντουνιάς, ή θυμάμαι λάθος; )  

• Like 3

Εγώ είδα ότι από ένα σημείο και ύστερα ο Hank αρχίζει να το καλοσκέφτεται.Σου λέει άμα τον αποκαλύψω χάνω την δουλειά μου.
Από την άλλη ο Walt τιμά την οικογένεια του (ίσως το μόνο πράγμα που τιμά )και θεωρεί και τον Hank μέρος της.
Κάτι μου λέει ότι έτσι όπως πάει δεν πρόκειται να τον δώσει ...τουλάχιστον όχι σύντομα .Η τελευταία σκηνή ενισχύει την υποψία μου αφού ο Hank δείχνει να ξέρει να τι πάει να κάνει ο Jesse και λογικά θα μπει μέσα για να τον καλμάρει και να τον λογικέψει όσο μπορεί μέχρι να κατασταλάξουν τα πράγματα.....Αναμένουμε την κίνηση του walt....Θα τα αφήσει όλα και θα φύγει?Να παραδοθεί δεν νομίζω λόγω της 1ης σκηνής του 1ου επεισοδίου....

Ελπίζω μόνο σε ένα σχετικά happy ending.. Ο οπλισμός να έχει να κάνει με την προστασία της οικογένειας του συμπεριλαμβανομένου και του χανκ (οπότε μετά ο χάνκ του την χαρίζει) απέναντι σε εκείνους που είδαν την ποιότητα της meth να μειώνεται και θέλουν να συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα...

Γιατί βάζετε τις απαντήσεις σας σε spoiler? αφού είναι spoiler free...

• Moderators

Γιατί βάζετε τις απαντήσεις σας σε spoiler? αφού είναι spoiler free...

Spoiler free till Season 5a. 

Οτιδήποτε για 5b (5x09 και μετά) μπαίνει σε spoilers.

• Like 2

ενα mini-spoiler απο την Marie για το αυριανο

Εγω περίμενα εκεί στην σκηνή με το μωρό

πως θα την έπιανε η Skyler απ τα μαλλιά σε φάση υπερπροστατευτική μάνα και θα γινόταν μετά χαμός μεταξύ των 2 οικογενειών (γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν όλοι ακόμα αρκετά ψύχραιμοι).

Για τα δεδομένα που μας έχουν συνηθίσει, το επεισόδιο ήταν "χαλαρό" απο άποψη σκηνικών, αλλα απο την άλλη μας ετοιμάζει για μεγάλα πράγματα. Λογικό για το δεύτερο επεισόδιο της (ημι)σεζόν να ρίχνει τους σπόρους για την συνέχεια. "Χαλαρό" μεν αλλα πολύ καλό και δυνατό.

Για το τέλος που λέτε και εσείς, εκεί που πάει ο Hank να μπει μέσα κοίταξα την ώρα και είδα πως έμειναν 7 δευτερόλεπτα. Μου ράγισε η καρδιά!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...