Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Πέρα από το σπαμινγκ όπου συμμετείχα και γω και απολογούμαι, καθώς όντως ξεστράτισε το τοπικ, δεν βοηθάς και συ. Να σου πω τι εννοώ: Μπορείς να δώσεις ένα αυστηρό μπάτζετ τόσο για καινούριο σετ όσο και για μεταχειρισμένο? Σε αφορά το o/c, σε τι βαθμό? Tα σχόλια για 3220 μην τα παίρνεις σοβαρά, ειρωνίες προς εμένα ήταν.
Xorxhs! Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δεν εχει νόημα δεινοσαυρε, ελάχιστοι προσέχουν αυτα που αναφέρει ο καθε topic starter, αφορμές ψάχνετε για να 'πετάξετε έξω' τα ηλεκτρονικά σας πουλια (no offence) Φιλτράρισα 2-3 χρήσιμες απαντήσεις οπότε θα κινήθω αναλόγως Thanks! 1
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) τωρα που αναφερετε αρκετοι τον 3220, (στο μυαλο μου εχω να μαζεψω λιγα χρηματα παραπανω και να παω σε 3470 απο τον g540 που εχω τωρα) , κοιταζω εδω : http://www.game-debate.com/can-I-run/?Activision/Blizzard&game_id=828οτι σε πολλά παιχνίδια ειναι ο ι3 3220 είναι πίσω 10-20% στις επιδοσεις στα παιχνιδια , αυτο αντικατροπτιζει την πραγματικότητα? διότι τα 70 ευρώ διαφορά που εχουν ι3 3320 με ι5 3470 δεν αξιζουν τα παραπάνω χρήματα . διαφωτίστε λιγάκι όσοι δουλεύετε με αυτά τα cpu στην πραξη... - κάπου αναφέρθηκε οτι είναι περίπου στις επιδοσεις του 2400 , ο 3220 ... αλλά τι γίνεται σε περιπτώσεις που παιχνίδια ή εφαρμογές χρειάζονται πάνω από 2 φυσικούς πυρήνες για να αποδόσουν τα μέγιστα ..? - το σιτε που κοιταζω ειναι εγγυρο σ μετρησεις ή μπαρούφες λενε? ευχαριστώ για το χρόνο σας. To "κλειδί" φίλε μου είναι αυτό ακριβώς κατά πόσο τα προγράμματα που έχεις τους είναι απαραίτητοι οι πάνω από 2 φυσικοί πυρήνες.. εγώ με το downgrade μου από 2700κ και το πέρασμα μου από 2500κ προγενέστερα στην πράξη με τον 3225 σήμερα δεν έχω καμιά διαφορά γιατί ότι χρησιμοποιώ καθημερινά δεν έχουν την παραπάνω ανάγκη.με λίγα λόγια δεν έχω νιώσει στην καμία κανένα απολύτως κράτημα του υπολογιστή λόγω επεξεργαστή κάτι που θα με ξένιζε αμέσως λόγω όπως είπα προγενέστερων πολύ πιο δυνατών επεξεργαστών. Αυτό είναι κ μια απάντηση στον φίλο @ xorxhs! φυσικά δεν μπορεί ν'αποφασισει άλλος για εσένα προτάσεις θα ακουστούν εσύ είσαι ο τελικός κριτής - σταθμιστής γιατί μόνο εσύ ξέρεις τις πραγματικές σου ανάγκες και τι σε καλύπτει - ικανοποιεί.. Υ.γ Το μεγάλο ατου των δυνατών επεξεργαστών είναι το μεγαλύτερο βάθος χρόνου που θα σου δώσουν κ την ξεγνοιασιά οτι αν και ότι χρειαστείς ακόμα και ως αυριανή ανάγκη θα την έχεις.. είναι με λίγα λόγια μια επένδυση που αποδίδει αργότερα .. αν έχεις την κάνεις αν είναι μετρημένα πολύ δεν την κάνεις.. Γι'αυτο οι i5 είναι ανάρπαστοι γιατί είναι μια μεσαία λύση.. Υ.γ ΙΙ Οποιοσδήποτε νομίζει ότι είμαστε εδώ χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να αστειευτούμε μεταξύ μας και να χαλαρώσουμε και εμείς κάποια στιγμή αργά το βράδυ ας μην μας κολλήσει τα ένσημα ένα και δεύτερον να το δηλώνει ευθαρσώς στο 1ου ποστ και όχι στο τελευταίο του για να ξέρουμε και εμείς πως να συμπεριφερθούμε.. Το ότι γράφουμε γνώμες κ εμπειρίες σε φορουμ τεχνολογίας δεν μας καθιστά ρομποτακια.. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ξεφύγαμε και κάναμε 2 ποστ παραπάνω (ο καθένας ) και το παραδεχτήκαμε και ζητήσαμε και συγνώμη.. Το να κολλήσουμε όμως σε αυτό δεν βοηθάει κανέναν.. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2012 από MoviemakerGr
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δεν εχει νόημα δεινοσαυρε, ελάχιστοι προσέχουν αυτα που αναφέρει ο καθε topic starter, αφορμές ψάχνετε για να 'πετάξετε έξω' τα ηλεκτρονικά σας πουλια (no offence) Μάλιστα. Το ακούσαμε και αυτό. Καλές αγορές και καλές γιορτές.
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δεν νομίζω ότι στέκει μια τέτοια δήλωση καθώς δεν είδα κανέναν να παινεύεται για το σύστημά του.
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Αυτό που παρατηρώ είναι πως υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την πραγματικότητα και κατ' επέκταση τα νούμερα. Ο φανμποϊσμός σε όλο του το μεγαλείο. Για να δούμε άλλη μία φορά τα νούμερα και πως αποδίδουν οι επεξεργαστές. Πριν παραθέσω τις μετρήσεις να πω κάτι. Ο i7 3770, είναι το ταχύτερο σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις και ακριβότερο CPU. Η τιμή του είναι περίπου στα 310€. Πάμε να δούμε τις μετρήσεις των Vishera (83xx), όπου το τοπίο είναι πλέον ξεκάθαρο σε σχέση με τους Bulldozer (81xx). Σε προγράμματα όπου χρειάζονται πολλοί πυρήνες τόσο ο 8350, όσο και ο 8150 είναι πιο γρήγοροι από τους i5. O 8350 μάλιστα, είναι πιο γρήγορος και από τον i7 3770 όπως φαίνεται στο δεύτερο Link. http://www.hardwaresecrets.com/article/FX-8350-vs-Core-i5-3470-CPU-Review/1657/10 http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/4 Στα παιχνίδια με ρυθμίσεις ώστε να μην πέφτει το βάρος στη κάρτα γραφικών, δηλαδή με Medium Settings ο i5 είναι πιο γρήγορος τόσο από τον 8150, όσο και από τον 8350. Δεν μιλάμε για ρεαλιστικές συνθήκες καθώς τα fps είναι πάνω από 60 για όλα τα CPU και επιπλέον όταν έχεις μία καλή κάρτα γραφικών μαξάρεις τα settings. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι το CPU δεν είναι για παιχνίδια. Η κάρτα γραφικών είναι αυτή που μας δίνει απόδοση σε αυτά. Με ένα σύγχρονο CPU ή με μία σύγχρονη πλατφόρμα τέλος πάντων ακόμα και CPU Dependent να είναι το παιχνίδι, θα παίξει μία χαρά. http://www.hardwaresecrets.com/article/FX-8350-vs-Core-i5-3470-CPU-Review/1657/11 http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5 Σε παιχνίδια με μία καλή κάρτα γραφικών και σωστά Settings όλα τα CPU αποδίδουν σχεδόν τα ίδια. Προτάσεις που αρχίζουν με "το cpu αυτό είναι καλύτερο για games", είναι από το ξεκίνημα τους καταδικασμένες. http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_hd_7970_cpu_scaling_performance_review,1.html Τα Intel CPU, δεν είναι τυχαία πιο ακριβά και δεν πληρώνεις όνομα, όπως αρκετοί φανμπόις του άλλου στρατοπέδου ισχυρίζονται. Έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, πιο αθόρυβα συστήματα ψύξης και υποστηρίζουν PCI Express 3.0. Δεν εξετάζουμε πόση διαφορά έχει από το PCI Express 2.00. Από την άλλη οι 8 Core της AMD είναι ξεκάθαρα γρηγορότεροι από τους i5 σε mutithreaded προγράμματα και σε λίγες περιπτώσεις ο νέος 8350 πιο γρήγορος και από τον i7 3770. Επειδή λοιπόν αρκετοί δίνετε συμβουλές σε κόσμο για το σύστημα που πρόκειται να αγοράσει, καλό θα ήταν να είστε λίγο πιο προσεκτικοί για να μην τους παίρνετε στο λαιμό σας και κάθε φορά να εξηγείτε που υστερεί και που υπερτερεί η κάθε πλατφόρμα. Το παράδειγμα μου με τον AMD FX 6300 και την GTX 680, όσο προκλητικό και να φαίνεται σε κάποιους δεν παύει να είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Αν τα λεφτά που γλιτώσει από το CPU τα ρίξει στην κάρτα γραφικών η απόδοση στα παιχνίδια θα είναι καλύτερη από το να δώσει χρήματα για καλύτερο CPU και χειρότερη κάρτα γραφικών. 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Το παράδειγμα μου με τον AMD FX 6300 και την GTX 680, όσο προκλητικό και να φαίνεται σε κάποιους δεν παύει να είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Αν τα λεφτά που γλιτώσει από το CPU τα ρίξει στην κάρτα γραφικών η απόδοση στα παιχνίδια θα είναι καλύτερη από το να δώσει χρήματα για καλύτερο CPU και χειρότερη κάρτα γραφικών. 1) Πολύ βάσιμα όλα αυτά που λες, έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά είναι ψίλοι στα άχυρα. Θα σταθώ, λοιπόν, μόνο στο θέμα του παραδείγματος. Το παράδειγμα δεν στέκει όχι επειδή είναι ψεύτικο αλλά επειδή είναι παραπλανητικό. Και το πρόβλημά του -ξαναλέω- δεν είναι στον 6300, αλλά ότι στο "άλλο στρατόπεδο" επιλέγεις επίτησες i7 για να ανεβάσεις το κόστος ενώ ξέρεις ότι ακριβώς την ίδια δουλειά θα κάνει ο i5 3470. Με αυτήν την όμορδη ταχυδακτυλουργία προφανώς δεν μένουν λεφτά για 680 και προφανώς η δεύτερη λύση είναι προτιμότερη. 2) Όταν αναφερόμαστε σε ένα site, δεν μπορούμε να αναφερόμαστε επιλεκτικά, κοινώς να quotάρουμε ότι μας βολεύει. Αν εμπιστεύεσαι, λοιπόν, το guru3d, τότε δεν μπορείς να παραβλέψεις και αυτήν του την παρατήρηση: As much as we like competition unfortunately Intel stands unchallenged for gaming CPUs. Yes I know there will be angry emails from people claiming "but most games are GPU limited." True, but some are not and when they aren't the Intel processors race way ahead. We wish it was more balanced, but honestly Intel is the way to go if gaming is concerned. http://www.guru3d.com/articles_pages/pc_buyers_guide_winter_2012,1.html Όσο τα -κακά- ports θα πληθαίνουν, ο επεξεργαστής θα πάιζει κι αυτός το ρόλο του, λιγότερο ή περισσότερο. Σ αυτήν την περίπτωση υπάρχει η ρεαλιστική στάση που λέει "έτσι έχει η κατάσταση και πρέπει να την αντιμετωπίσω" και η αντεστραμμένη που λέει "δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα, άρα δεν με νοιάζει". Ο 6300 αλλά και οι νέοι FX έχουν πολλά θετικά να επιδείξουν και στο gaming παρόλο που δεν είναι ο κατεξοχήν τομέας τους. Ωστόσο όταν βάζεις μέσα στην κουβέντα 7970, 680 κτλ είναι απλά dont buy. Για να παίρνεις τέτοιες κάρτες σημαίνει ότι σε ενδιαφέρει και το τελευταίο frame που μπορείς ή και δεν μπορείς να δεις. Δεν υπονομεύεις μόνος σου την επιλογή σου. 3) Eσύ έχεις κάνει τις επιλογές σου, έχοντας όλα τα δεδομένα μπροστά σου και γνωρίζοντας καλύτερα απο τον καθένα τις προσωπικές σου ανάγκες. Εξ ου και η ακριβή υδρόψυξη σε ένα σύστημα που -κατά τη γνώμή μου- δεν αξίζει μια τέτοια επένδυση. 4) Έχω ξαναγράψει -σε παρόμοια συζήτησή μας- γιατί κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε καν να κυκλοφορούν οι FX 8Χ50 στην αγορά. Πάνω σ αυτά δεν είχα δει τεκμηριωμένη την altera pars. 2
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Σ αυτήν την περίπτωση υπάρχει η ρεαλιστική στάση που λέει "έτσι έχει η κατάσταση και πρέπει να την αντιμετωπίσω" και η αντεστραμμένη που λέει "δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα, άρα δεν με νοιάζει". Είμαι ο πρώτος που υποστηρίζω το τελικό αποτέλεσμα. Δεν με νοιάζει ποιος φταίει και γιατί. Και όπως φαίνεται στο Guru3D και στο "way ahead" που παρέθεσες, οι διαφορές δεν είναι αντιληπτές όταν ο intel cpu είναι πιο γρήγορος από τον AMD. Με λίγα λόγια καταλαβαίνουμε πως η κάρτα γραφικών είναι αυτή που μας ενδιαφέρει όταν μιλάμε για παιχνίδια. Όταν πρόκειται για ένα νέο σύστημα όπου ο αγοραστής δεν διαθέτει τα χρήματα για i7 3770, πλέον η σειρά 83xx της AMD είναι σαφώς καλύτερη από τους i5. Επίσης δεν αναφέρομαι επιλεκτικά και δεν έγραψα την άποψη του Reviewer. Παρέθεσα τα νούμερα, όπου ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. 3) Eσύ έχεις κάνει τις επιλογές σου, έχοντας όλα τα δεδομένα μπροστά σου και γνωρίζοντας καλύτερα απο τον καθένα τις προσωπικές σου ανάγκες. Εξ ου και η ακριβή υδρόψυξη σε ένα σύστημα που -κατά τη γνώμή μου- δεν αξίζει μια τέτοια επένδυση. Το χάσμα που μας χωρίζει στο πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα είναι τεράστιο. Έχω επενδύσει πριν χρόνια σε μία πολύ καλή υδρόψυξη και κάνοντας αναβάθμιση σε ένα από τα κορυφαία CPU αγόρασα και ένα block. Το ότι η κάρτα γραφικών (παλιά πλέον) είναι στο κύκλωμα είναι overkill, αλλά βρήκα το block σε καλή τιμή. Η επιμονή σου στο να προτείνεις συνεχώς ακόμα και σε low badget συστήματα intel επεξεργαστές, ενώ τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, σε βάζουν στη τάξη των φάνμποι. Μέχρι και Intel i3 προτείνεις!
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ θα πω ότι όποιος έχει μόνο τα απόλυτα νούμερα ως οδηγό μόνο χαμένος τελικά θα βγει. Πέρα από αυτά τα Pc είναι και μια τεχνολογία,μια αξιοπιστία,μια "αναβαθμισιμοτητα",μια επεκτασιμότητα μια εμπειρία,ακόμα και μια μεταπώληση αν θέλετε.. Άρα μια "συνταγή" άρα εδώ πρέπει να μπει η υποκειμενικότητα η ανάγκη και η οικονομική δυνατότητα του καθενός ώστε αυτό που θα έχει μπροστά του για τα επόμενα 2-3 χρόνια ίσως και περισσότερο να είναι τελικά αυτό που θέλει και όχι ένα απλό Pc με ένα διακόπτη κ ένα μονιτορ. Νομίζω ότι ένα φορουμ που γίνονται συζητήσεις αυτό προσπαθεί να μεταφέρει την "εμπειρία" περισσότερο του καθενός. αλλιώς θα είχαμε μόνο πίνακες με επιδόσεις και συμβατότητες και δεν θα χρειάζονταν να γράψουμε τίποτα άλλο. Άρα εγώ και είναι προσωπική επιλογή προτιμάω να μου μεταφέρεις την εμπειρία σου από αυτό που έχεις παρά να μου μεταφράσεις τους πίνακες που είναι απλά μια εργασία και εσύ ένας καλός μαθητής.. 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Η επιμονή σου στο να προτείνεις συνεχώς ακόμα και σε low badget συστήματα intel επεξεργαστές, ενώ τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, σε βάζουν στη τάξη των φάνμποι. Μέχρι και Intel i3 προτείνεις! Σβησε το αυτό για να μην αρχίσω να παραθέτω άπειρα ποστ μου με amd προτάσεις.
Prospector8 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Εστω σαν gamer αποφασισει να παιξει την Παιχνιδαρα Hitman Absolution,στο οποιο παιζει ρολο και η cpu για να δουμε τι θα γινοταν. http://www.techspot.com/review/608-hitman-absolution-performance-benchmarks/page6.html Χμμμ,μαλιστα... Βλακειες λεει και ο Dyno και οσοι λενε οτι οι Amd δεν αποδιδουν το ιδιο σε non totally gpu παιχνιδια..
benign Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Παιδες με ολο το σεβασμο και φιλικοτητα που ξερετε οτι εχω σε ολους που γραφουν τις αποψεις τους σε αυτο το νημα αυτες οι κοντρες εχουν κουρασει. Για μενα ολες οι αποψεις που ακουστηκαν εχουν λογικη.Προσωπικα συμφωνω 100% με τον Heatspreader που θεωρω εξυπνο value for money χρηστη.Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα του νηματος. Η γνωμη μου ειναι να γραφει καποιος μια φορα την αποψη του και ο ενδιαφερομενος ας αποφασισει,δεν θα τον παμε με το ζορι εκει που θελουμε εμεις ,ουτε ειναι υποχρεωτικο να συμφωνουν ολοι μαζι μας.Λεμε μια γνωμη και το καθε μελος ας ζυγισει τις απαντησεις και ας κρινει ,βαση της διανοητικης του καταστασης που θελει να παει.Δεν ειναι επικοδομητικο το να εμμενουν δυο ατομα,που υποτιθεται οτι δινουν συμβουλες,σε μια διαφωνια,δεν βγαζει πουθενα και βγαινει off topic. Σε αυτο φταινε ολοι οσοι συνεχιζουν την ''διαφωνια''. Μια φορα την αποψη μας,εμπεριστατωμενα και τερμα.Ας κανει ο αλλος οτι θελει. 3
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Εστω σαν gamer αποφασισει να παιξει την Παιχνιδαρα Hitman Absolution,στο οποιο παιζει ρολο και η cpu για να δουμε τι θα γινοταν.http://www.techspot.com/review/608-hitman-absolution-performance-benchmarks/page6.html Χμμμ,μαλιστα... Βλακειες λεει και ο Dyno και οσοι λενε οτι οι Amd δεν αποδιδουν το ιδιο σε non totally gpu παιχνιδια.. Για το Hitman φυσικά θα πάρεις i7. Θα πάρεις όμως και μία GTX 680 για να το κουτσοπαίξεις. Το Hitman είναι το νέο Metro 2033, όπου όπως φαίνεται και στο link, δεν παίζει σε κανένα σύστημα. Οπότε μπαίνουμε στη φάση ποιος το κουτσοπαίζει καλύτερα με την καλύτερη κάρτα γραφικών της αγοράς πάντα. http://www.techspot.com/review/608-hitman-absolution-performance-benchmarks/page3.html
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 44FPS Average σε Ultra Quality με 4xAA/16xAF πιστεύεις ότι δεν είναι playable ; Το νέο Metro2033 ; Ούτε καν, το Metro2033 είναι Unoptimized και το Hitman έχει από τα καλύτερα Optimizations για 2012 σύμφωνα με το DSOgaming Το FC3 είναι το νέο Metro2033 αφού το θέτεις έτσι.(Παρόλο που και αυτό είναι στην κατηγορία του DSOgaming, σε Dx11 μαμιέται).
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Με GTX 680; Όχι. Δεν είναι. Τουλάχιστον τα διπλά έπρεπε να είχε. Είναι και Optimized; Φαντάσου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα