Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Είμαι σε αναζήτηση νέου CPU, κυρίως για games, και ενώ έχω κατασταλάξει στη μητρική (Ζ77) αμφιταλαντευομαι στον επεξεργαστή. Μιλώντας μόνο για Intel ποιον θα επιλεγατε ως VFM επιλογή κοντα στα 220 ευρώ?

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα πας σε Ζ77 chipset για έναν από τους δύο λόγους (ή και για τους δύο)

- Ξεκλέιδωτο επεξεργαστή για OCing, άρα 3570k, 3770k

- (Μελλοντικό) Crossfore/SLI

Αν είναι να πας σε κλειδωμένο επεξεργαστή, χωρίς σκέψεις για dual-κάρτες, επιλέγεις Η77 (προτιμότερο), Β75

Τέλος αν είναι να πας σε 2500k (το βρίσκω χαζό), καλύτερα Ζ68

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου χαζό να πάει σε 2500k, , θα γλιτώσει χρήματα με ίδιες επιδόσεις κ θα μπορεί να τα επενδύσει κάπου αλλού ( μνήμες κτλ.)

(Οι μητρικές με το z68 υποστηρίζουν ivy με τα τελευταία bios)

Δημοσ.

Ο μονος λόγος, για να πάει σε εναν 2500Κ, ειναι αν βρεί κάποιο σε καλή τιμή μτχ. Για ποιό λογο να αγοράσει έναν καινούργιο (διότι καπου πουλιούνται ακόμη), τη στιγμή που με τα ιδια χρήματα παίρνει τον 3570Κ;

Οχι οτι θα δεί καμμια διαφορα, απλώς τα χρήματα που διαθέτει, μπορούν να αγοράσουν κατι "καλυτερο".

• Like 1
Δημοσ.

Διαβάζοντας τα σχόλια, για ποιο λογο να μην παω σε 2500κ με Ζ77, αλλά με Ζ68? Υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας/επιδοσεων? Ποια τιμή θεωρείτε καλη για μεταχειριμένο 2500κ?

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας αλλά το z68 έχει καλύτερο optimization με του sandy όπως και το z77 με τους ivy.

Aπό την άλλη, αν βάλεις sandy σε z77 δεν θα έχεις κανέναν από τα πλεονεκτήματα του chipset οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο.

Σε ρώτησα και κάτι άλλο παραπάνω, απάντησε μου αν θέλεις.

Δημοσ.

Το χαζό ίσως να μην ήταν δόκιμη λέξη. Το περιττό ίσως να ταίριαζε καλύτερα και αναφερόμουν σε αγορά νέου συστήματος (έτσι κατάλαβα από το αρχικό Post), αφού οι ΙΒ έχουν αυτό το λίγο παραπάνω.

Αφού μιλάς τώρα για μεταχειρισμένα, αν βρεις σε καλή τιμή έναν 2500κ με μια αξιοπρεπής ΜΒ, τότε γιατί όχι. Καινούριος πωλείται στα ~200. Οπότε μια τιμή <150 με αρκετή εγγύηση θα ήταν ίσως θελκτική.

Δημοσ.

Αν και δεν έπιασα εγώ αυτό το κεφάλαιο,το πιάνω τώρα και σου λέω οτι σε z68 έχεις καλύτερα χαρακτηριστικά από τις z77 και σε καλύτερη τιμή.Τώρα πια από αυτά χρειάζεσαι είναι άλλο κεφάλαιο.Οπότε θεώρησε ασύμφορο το γεγονός να πας σε z77 με sandy εκτός και αν στο μέλλον θέλεις να περάσεις σε ivy,και πέρα από αυτά που σου έγραψαν και οι άλλοι.

Θα σου δώσω επίσης την καλύτερη συνταγή από τα Pc που έχω φτιάξει τα τελευταία 2 χρόνια.

Και είναι Ζ68Χ-UD3H με 2600κ αν δεν τα βρεις σε συμφέρουσα τιμή κατέβα στον 2500κ 

Έτσι όπως το θέτεις όμως είναι σαν να έχεις πάρει τις αποφάσεις σου και εμείς θέλεις να συνηγορήσουμε σε αυτό.

• Like 3
Δημοσ.
Δεν έχει κανένα νόημα η αγορά 2500Κ εκτός αν μιλάμε για μεταχειρισμένο. Γράψε λίγο όμως αν θες και τα υπόλοιπα parts και για ποιά χρήση προορίζεις το μηχάνημα.

Εγώ πάλι περιμένω να δω κάτι σ αυτό γιατί κάτι μου λέει ότι θα παίξει gaming και 7770....

Δημοσ.

για gaming προοριζεται,όπως γραφω και στο αρχικο μου ποστ, με τα υπολοιπα parts να ειναι gigabyte660ti oc, 120Gb vertex 2, 27'' 2560x1440 monitor.. Και όχι δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου ακόμη :)Απλά όταν λέτε σε συμφέρουσα τιμή, καλό θα ήταν να αναφέρετε και το ποσό.π.χ.για τον 2500κ ( <150 ) όπως αναφέρει ο φίλος ninos30 :)

Moviemaker ποια τιμή ΄θεωρείς καλή για σετ 2600κ/2500κ+Ζ68 σε μεταχειρισμένο?

Εγώ πάλι περιμένω να δω κάτι σ αυτό γιατί κάτι μου λέει ότι θα παίξει gaming και 7770....
Δημοσ.

Αυτό που ρωτάς είναι πολύ αόριστο. Υπάρχουν μητρικές Ζ68 που κοστίζουν/κόστιζαν 120 ευρώ και άλλες με +250. Βρες εσύ κάτι και το συζητάμε

Αυτήν την CPU με 2.5 χρόνια εγγύηση, λογικά την παίρνεις με 150 ευρώ

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/107356-2500k/

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...