txcellas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ο υπολογιστης μου εχει τα εξης χαρακτηριστικαcpu Q6600 2,4 FSB 1066ram 4GB DDR2 667MhzGeforce gts 250 1gbM/B GIGABYTE 946GMX-S2τροφοδοτικο: raptoxx model RP 400 PSP Η καρτα γραφικων την πηρα προσφατα και μετα απο μηνυμα που μου εβγαλε απο την nividia οτι ειναι χαμηλη η παροχη ρευματος αποφασισα να παρω νεα. Τι προτεινετε; Ποια η διαφορα atx με micro atx κλπ κλπ;;; Παθητικη θερμοτητα τι ακριβως ειναι;
XMorsX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Οριστε ενα καλο και επαρκες τροφοδοτικο: http://www.skroutz.gr/s/332088/XFX-PRO550W-Core-Edition.html Πιο ειναι το budget σου?
txcellas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 μεχρι 50-60 ευρω το maximum. σχετικα με αυτες τις αποριες που εχω γνωριζεις να μ απαντησεις;
XMorsX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Οριστε και πιο οικονομικο: http://www.skroutz.gr/s/414060/Thermaltake-Hamburg-530W.html H atx ειναι πιο μεγαλες μητρικες απο τις micro-atx και διαθετουν μεγαλυτερη επεκτασιμοτητα. Για τον αλλο όρο που αναφερεσαι?
GothmogGr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Η καρτα γραφικων την πηρα προσφατα και μετα απο μηνυμα που μου εβγαλε απο την nividia οτι ειναι χαμηλη η παροχη ρευματος αποφασισα να παρω νεα. Στην κάρτα έβαλες την απαραίτητη παροχή ρεύματος απο το τροφοδοτικό?
txcellas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Στην κάρτα έβαλες την απαραίτητη παροχή ρεύματος απο το τροφοδοτικό? οχι μονο με την μητρικη την συνδεσα. θελει επιπλεον συνδεση;;;
rounsmith Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 οχι μονο με την μητρικη την συνδεσα. θελει επιπλεον συνδεση;;; Ναι (μάλλον) , κάνε μας link ακριβώς το μοντέλο το οποίο αγόρασες. Πάντως πολύ περίεργο να ξεκινήσει το πισί χωρίς η κάρτα να έχει extra τροφοδοσία. Στο 99% των περιπτώσεων η σφυράει η μητρική ή σου βγάζει μήνυμα στο Bios ότι θέλει extra ρεύμα η κάρτα γραφικών.
txcellas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 την καρτα την πηρα απο φιλο που αγορασε αλλη καρτα... http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gts250/specifications εδω αναφερει οτι η καρτα θελει σαν μινιμουν απαιτησεις 450 watt και το τροφοδοτικο μου 400. εγραφε οτι θα λειτουργει σε κατασταση safe mofe.. η παλια καρτα γραφικων που ειχα δν χρειαζοταν επιπλεον τροφοδοσια. Πως γινεται αυτο; μπορειτε να μ στειλετε ενα λινκ να δω εικονες;
rounsmith Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 την καρτα την πηρα απο φιλο που αγορασε αλλη καρτα... http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gts250/specifications εδω αναφερει οτι η καρτα θελει σαν μινιμουν απαιτησεις 450 watt και το τροφοδοτικο μου 400. εγραφε οτι θα λειτουργει σε κατασταση safe mofe.. η παλια καρτα γραφικων που ειχα δν χρειαζοταν επιπλεον τροφοδοσια. Πως γινεται αυτο; μπορειτε να μ στειλετε ενα λινκ να δω εικονες; Βάλε το Hwinfo ή Speccy , και ανέφερε ακριβώς την κάρτα , υπάρχουνε πολλές εκδόσεις από πολλές εταιρείες. Αυτό το λινκ κοίταγα και εγώ αλλά δεν είναι ξεκάθαρο !
GothmogGr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Ναι η κάρτα σου χρειάζεται έξτρα τροφοδοσία με ένα 6πινο pci-e καλώδιο Κοινώς ένα τετοιο... αν το τροφοδοτικό σου δεν έχει τετοιο θα χρειαστέις ένα τετοιο ανταπτορα... Η nvidia προτεινει 450αρι για να έχει καλυμμένο τον κώλο της ακομη και για χαλια noname τροφοδοτικά (οχι ότι το δικό σου είναι καλο) Απλά υπαρχει μια μικρή πιθανότητα να την σηκώσει εφόσον βέβαια την συνδέσεις σωστά!
txcellas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Eχει πανω στην καρτα καποια θυρα που να συνδεεται με την μητρικη; Ναι η κάρτα σου χρειάζεται έξτρα τροφοδοσία με ένα 6πινο pci-e καλώδιο Κοινώς ένα τετοιο... pcie6index.jpg αν το τροφοδοτικό σου δεν έχει τετοιο θα χρειαστέις ένα τετοιο ανταπτορα... 395559_0_original.jpg Η nvidia προτεινει 450αρι για να έχει καλυμμένο τον κώλο της ακομη και για χαλια noname τροφοδοτικά (οχι ότι το δικό σου είναι καλο) Απλά υπαρχει μια μικρή πιθανότητα να την σηκώσει εφόσον βέβαια την συνδέσεις σωστά! τετοιο βυσμα εχει μεσα ο υπολογιστης μου. συνδεεται πανω στην καρτα δλδ;
GothmogGr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Βαση αυτού http://www.raptoxx.org/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=291 Το τροφοδοτικό σου έχει 6pin pcie connector Eχει πανω στην καρτα καποια θυρα που να συνδεεται με την μητρικη; τετοιο βυσμα εχει μεσα ο υπολογιστης μου. συνδεεται πανω στην καρτα δλδ; Ναι Η κάρτα έχει αντιστοιχη θηλυκή εισοδο...
ninos30 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ο υπολογιστης μου εχει τα εξης χαρακτηριστικα cpu Q6600 2,4 FSB 1066 ram 4GB DDR2 667Mhz Geforce gts 250 1gb M/B GIGABYTE 946GMX-S2 τροφοδοτικο: raptoxx model RP 400 PSP Η καρτα γραφικων την πηρα προσφατα και μετα απο μηνυμα που μου εβγαλε απο την nividia οτι ειναι χαμηλη η παροχη ρευματος αποφασισα να παρω νεα. Τι προτεινετε; Ποια η διαφορα atx με micro atx κλπ κλπ;;; Παθητικη θερμοτητα τι ακριβως ειναι; H GTS χρειάζεται έξτρα τροφοδοσία για να λειτουργήσει σωστά. Βλέπεις την υποδοχή για ένα PCIE-6pin που έχει πάνω?: Υπάρχουν δε εκδόσεις GTS250 που θέλουν και 2 τροφοδοσίες: http://www.techpowerup.com/reviews/Galaxy/GeForce_GTS_250_1_GB/4.html Αλλά συνήθως είναι μία. Αν το τροφοδοτικό σου δεν έχει από μόνο του μια τέτοια τροφοδοσία χρησιμοποιείς ένα τέτοιο: Δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά στην ανάγκη την κάνει την δουλειά του Να σου απαντήσω και σε αυτά: - Ποια η διαφορα atx με micro atx κλπ κλπ;;; To ΑΤΧ είναι ένα πρότυπο που βγήκε κάποια στιγμή από την Intel, για να δημιουργήσει κάποια standard για το πως θα φτιάχνονται τα motherboards. Αφορά τόσο το φυσικό μέγεθος, όσο και I/O connectors, τα βύσματα τροφοδοσίας, την θέση και οριοθέτηση κάποιων υποσυστημάτων πάνω σε αυτήν και πάρα πολλά άλλα (όπως τις τάσεις του ρεύματος που θα δέχονται, τον τρόπο που επικοινωνούν οι δίαυλοι, την απαγωγή θερμότητας...). Ως φυσικό επακόλουθο, επηρέασε και δημιούργησε αντίστοιχα πρότυπα σε δυο άλλα κομμάτια του HW που έρχεται σε άμεση "επαφή: τα PSU (τροφοδοτικά) και τα Cases (κουτιά). Έτσι αντίστοιχα έχουμε και ATX-PSUs (έχουν συγκεκριμένο μέγεθος, και συγκεκριμένες προδιαγραφές στα ρεύματα που θα παράγουν) και τα ATX-cases (κουτιά που έχουν συγκεκριμένες εγκοπές, τρύπες και εσοχές για να φιλοξενούν τα αντίστοιχα MBs). Τα mATX MBs, έχουν μικρότερο μέγεθος, αλλά όλα τα άλλα ηλεκτρικά (και όχι μόνο) χαρακτηριστικά τους είναι ίδια. Λογικό είναι ότι αφού έχουν μικρότερο μέγεθος μπορούν να φιλοξενήσουν και πάνω τους λιγότερα περιφερειακά (είτε ενσωματωμένα, είτε μέσω θυρών επέκτασης) Παθητικη θερμοτητα τι ακριβως ειναι; Αυτό όπως το γράφεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό: α) Παθητική απαγωγή θερμότητας. Είναι ο τρόπος να χρησιμοποιείς ψύκτρες για να κρυώνεις τα υποσυστήματα χωρίς την χρήση ανεμιστήρων πχ NB, CPU, VGA κλπ Οι εν λόγω ψύκτρες συνήθως είναι πολύ πιο ογκώδης. β) Active/Passive PFC Στα ελληνικά αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες, αλλά επειδή μιλούσες για PSUs, μου κολλάει κάπως. Υπάρχουν δύο ειδών ΑΤΧ-PSUs, τα Active (ενεργά) και passive (παθητικά) PFC (power factor corrector). Δεν είμαι ηλεκτρονικός για να στο πω όσο καλύτερα γίνεται, οπότε θα το πω με δικά μου λόγια όσο απλά μπορώ. To ρεύμα που φτάνει στο PC μας κάθε άλλο παρά ιδεατό και κατάλληλο για τα υποσυστήματά μας είναι. Οπότε ένα PSU πρέπει να το στρώσει και να το μοιράσει σε 3 τάσεις, την 3.3, 5 και 12V. To passive-PFC το παίρνει όπως είναι, το στρώνει και το μοιράζει. Το Active-PFC το ενισχύει εκεί που πρέπει (ή το χαμηλώνει) και μετά στρώνει τα ημίτονα και το μοιράζει αντίστοιχα. (μην μπω σε παραπάνω λεπτομέριες γιατί θα μπερδευτούμε όλοι, και μαζί κι εγώ). Τώρα αν ήθελες να πεις κάτι άλλο με αυτό που ρώτησες, επαναδιατύπωσε EDIT Sorry έγραφα μία ώρα και έχετε απαντήσει στα περισσότερα Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2012 από ninos30 1
GothmogGr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 H GTS χρειάζεται έξτρα τροφοδοσία για να λειτουργήσει σωστά. Βλέπεις την υποδοχή για ένα PCIE-6pin που έχει πάνω?: Υπάρχουν δε εκδόσεις GTS250 που θέλουν ακι 2 τροφοδοσίες: http://www.techpowerup.com/reviews/Galaxy/GeForce_GTS_250_1_GB/4.html Αλλά συνήθως είναι μία. Αν το τροφοδοτικό σου δεν έχει από μόνο του μια τέτοια τροοφοδοσία χρησιμοποιείς ένα τέτοιο: Δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά στην ανάγκη την κάνει την δουλειά του Να σου απαντήσω και σε αυτά: - Ποια η διαφορα atx με micro atx κλπ κλπ;;; To ΑΤΧ είναι ένα πρότυπο που βγήκε κάποια στιγμή από την Intel, για να δημιουργήσει κάποια standard για το πως θα φτιάχνονται τα motherboards. Αφορά τόσο το φυσικό μέγεθος, όσο και I/O connectors, τα βύσματα τροφοδοσίας, την θέση και οριοθέτηση κάποιων υποσυστημάτων πάνω σε αυτήν και πάρα πολλά άλλα (όπως τις τάσεις του ρεύματος που θα δέχονται, τον τρόπο που επικοινωνούν οι δίαυλοι, την απαγωγή θερμότητας...). Ως φυσικό επακόλουθο, επηρέασε και δημιούργησε αντίστοιχα πρότυπα σε δυο άλλα κομμάτια του HW που έρχεται σε άμεση "επαφή: τα PSU (τροφοδοτικά) και τα Cases (κουτιά). Έτσι αντίστοιχα έχουμε και ATX-PSUs (έχουν συγκεκριμένο μέγεθος, και συγκεκριμένες προδιαγραφές στα ρεύματα που θα παράγουν) και τα ATX-cases (κουτιά που έχουν συγκεκριμένες εγκοπές, τρύπες και εσοχές για να φιλοξενούν τα αντίστοιχα MBs). Τα mATX MBs, έχουν μικρότερο μέγεθος, αλλά όλα τα άλλα ηλεκτρικά (και όχι μόνο) χαρακτηριστικά τους είναι ίδια. Λογικό είναι ότι αφού έχουν μικρότερο μέγεθος μπορούν να φιλοξενήσουν και πάνω τους λιγότερα περιφερειακά (είτε ενσωματωμένα, είτε μέσω θυρών επέκτασης) Παθητικη θερμοτητα τι ακριβως ειναι; Αυτό όπως το γράφεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό: α) Παθητική απαγωγή θερμότητας. Είναι ο τρόπος να χρησιμοποιείς ψύκτρες για να κρυώνεις τα υποσυστήματα χωρίς την χρήση ανεμιστήρων πχ NB, CPU, VGA κλπ Οι εν λόγω ψύκτρες συνήθως είναι πολύ πιο ογκώδης. β) Active/Passive PFC Στα ελληνικά αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες, αλλά επειδή μιλούσες για PSUs, μου κολλάει κάπως. Υπάρχουν δύο ειδών ΑΤΧ-PSUs, τα Active (ενεργά) και passive (παθητικά) PFC (power factor corrector). Δεν είμαι ηλεκτρονικός για να στο πω όσο καλύτερα γίνεται, οπότε θα το πω με δικά μου λόγια όσο απλά γίνεται. To ρεύμα που φτάνει στο PC μας κάθε άλλο παρά ιδεατό και κατάλληλο για τα υποσυστήματά μας είναι. Οπότε ένα PSU πρέπει να το στρώσει και να το μοιράσει σε 3 τάσεις, την 3.3, 5 και 12V. To passive-PFC το παίρνει όπως είναι, το στρώνει και το μοιράζει. Το Active-PFC το ενισχύει εκεί που πρέπει (ή το χαμηλώνει) και μετά στρώνει τα ημίτονα και το μοιράζει αντίστοιχα. (μην μπω σε παραπάνω λεπτομέριες γιατί θα μπερδευτούμε όλοι, και μαζί κι εγώ). Τώρα αν ήθελες να πεις κάτι άλλο με αυτό που ρώτησες, επαναδιατύπωσε Φανταζομαι οτι οσο εγραφες το σεντονι δεν ειδες τα προηγουμενα ποστ !! :P
txcellas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Σας ευχαριστω απειρα.Το τροφοδοτικο μου δλδ εχει αυτη την εξοδο σωστα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα