newlynx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Παίδες πάω να γράψω gameplay από το pc και ενώ το game όταν δε κάνω record μου βγάζει 120fps, όταν πατήσω να κάνω record μου πέφτει στα 25fps, έχω την r9 280x είναι τόσο βαριά αυτή η λειτουργία ή πρέπει να αλλάξω κάτι από τις ρυθμίσεις ? Όταν έριξα τη ποιότητα σε 720p το παιχνίδι έβγαζε 29fps Δεν έπρεπε να γίνεται αυτό... μάλλον κάτι στις ρυθμίσεις δεν είναι σωστό.
Luciddream Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Παίδες πάω να γράψω gameplay από το pc και ενώ το game όταν δε κάνω record μου βγάζει 120fps, όταν πατήσω να κάνω record μου πέφτει στα 25fps, έχω την r9 280x είναι τόσο βαριά αυτή η λειτουργία ή πρέπει να αλλάξω κάτι από τις ρυθμίσεις ? Όταν έριξα τη ποιότητα σε 720p το παιχνίδι έβγαζε 29fps η εγγραφή πρέπει να γίνεται στα 30fps(το πολύ) απο την στιγμή που θες να τραβήξεις video. μήπως προσπαθέις να κάνεις record σε περισσότερα fps? επίσης πρέπει να το κάνεις είτε με dxtory η με bandicam.. το καλό του dxtory ειναι οτι επιλέγεις τους codecs όπως x264... για μένα το bandicam είναι πιο εύχρηστο αλλα σε περιορίζει σε codecs (τουλαχιστον στις εκδόσεις που εχω δοκιμάσει)
zizu10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 η εγγραφή πρέπει να γίνεται στα 30fps(το πολύ) απο την στιγμή που θες να τραβήξεις video. μήπως προσπαθέις να κάνεις record σε περισσότερα fps? επίσης πρέπει να το κάνεις είτε με dxtory η με bandicam.. το καλό του dxtory ειναι οτι επιλέγεις τους codecs όπως x264... για μένα το bandicam είναι πιο εύχρηστο αλλα σε περιορίζει σε codecs (τουλαχιστον στις εκδόσεις που εχω δοκιμάσει) Νομίζω πως εννοεί ότι πέφτουν τα fps του παιχνιδιού και όχι του βίντεο που κάνει εγγραφή. Όσο για dxtory και bandicam είναι ακριβώς όπως τα λες. Απλό και εύχρηστο το bandicam πιο "ψαγμένο" το dxtory και νομίζω πως υποστηρίζει και εγγραφή σε 64-bit..
Luciddream Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω πως εννοεί ότι πέφτουν τα fps του παιχνιδιού και όχι του βίντεο που κάνει εγγραφή. yeap, ειναι λογικό να πέφτουν τα fps του παιχνιδιού οταν προσπαθεί να γράψει το video σε 120fps π.χ οχι απλα να πέφτουν, αλλα να σέρνεται το σύστημα επίσης αν δεν απαντήσει ο OP δεν προκειται να ξερουμε το γιατι γινεται.. επίσης κοίταξα λίγο το website του bandicam και βλέπω υποστηρίζει και h264 με χρήση κάρτας γραφικών... μάλλον εχω μείνει πίσω
zizu10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Σε εμένα η πτώση των fps in-game όταν κάνω εγγραφή με bandicam είναι σχετικά μικρή... Για παράδειγμα στο Planetside 2 από ~50fps άντε να πέσω στα 40. Τώρα σε τόσο ελαφρύ παιχνίδι που βγάζει 120 fps να πέφτει στα 25 κατά την εγγραφή μου κάνει εντύπωση...
xtrmsnpr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Fraps Dxtory κτλ Είχα έναν διάλογο,που λέει ο λόγος,με έναν φίλο μου και πρώην συμφοιτητή για το fraps/dxtory κόβουν πόρους από το pc ενώ και μόνο τρέχουν.Οποίος με έπρηξε ότι έχω λάθος και ότι χάνω επιδόσεις από το pc. Μου λέει ότι και μόνο που τρέχει το fraps χωρίς να γράφω video χάνω το 20% 14:50 - TNT47: RE M** TO FRAPS XRISIMOPOIEI DX9 14:50 - GROF.XtrmSnpr: den grafw video omws 14:50 - TNT47: DEN EXEI SIMASIA RE 14:50 - TNT47: MATHE MAS GIA PC και να του λέω ότι τα έχω για να βλέπω απλώς τα fps μου και να συνεχίζει να μου λέει ότι έχω μειωμένες αποδόσεις με αυτό να τρέχει..Η κουβέντα επάνω,είναι στην προσπάθεια μου να του εξηγήσω ότι δεν κάνω record,αλλά το χω για να κοιτάω τα fps. Οπότε μπήκα σε σκέψεις,λόγω απορίας και έπιασα να ψάχνω να δω αν έχω λάθος τόσο καιρό ή μου λέει μπαρούφες. Όντως χάνω και μόνο που τρέχει για βλέπω τα frames?Τώρα που δεν τρέχει κάποια εφαρμογή καταναλώνει 40mb από την μνήμη μόνο.. Όταν γράφω gameplay χρησιμοποιώ το dxtory αλλά οκ,ξέρω ότι χρησιμοποιούνται πόροι στον υπολογιστή αλλά δεν μου επηρεάζουν το παιχνίδι,και πάω νερό. Αλλά όταν πάω να γράψω με fraps γονατίζει ο υπολογιστής.Αυτό πως μπορούμε να το ερμηνεύσουμε; Ευχαριστώ και συγνώμη αν είναι σκόρπιες οι σκέψεις μου.
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Μου λέει ότι και μόνο που τρέχει το fraps χωρίς να γράφω video χάνω το 20%To 20% είναι εντελώς αυθαίρετο. Στο επίσημο site αναφέρουν ότι θα υπάρχει κάποιο μικρό impact λόγω ότι ενημερώνονται σε overlay τα FPS, και ότι για πολύ πιο ακριβή αποτελέσματα καλύτερα να χρησιμοποιείται το benchmark mode (που δεν γράφει στο overlay)). Επίσης αναφέρει σωστά ότι κάποια παιχνίδια έχουν ένα δικό τους switch που σου δείχνει τα fps τους, οπότε μπορείς να τρέξεις δύο διαφορετικά sessions (ένα με fraps και ένα με το benchmark του παιχνιδιού) και να συγκρίνεις αποτελέσματα. There is a small overhead associated with drawing the framerate on screen. This may vary depending on your system configuration, but should remain relatively minimal. The best way to measure it on your own system is to find a game that allows you to benchmark it and compare the results obtained with and without Fraps loaded. When you are benchmarking the overlay is automatically disabled to provide the most accurate results. If you are recording a movie with Fraps there can be a noticable impact on the game. This is due to all the extra work involved in saving the screen data to disk από: http://www.fraps.com/faq.php#fps Αλλά όταν πάω να γράψω με fraps γονατίζει ο υπολογιστής.Αυτό πως μπορούμε να το ερμηνεύσουμε;Ίσως είναι λόγω του encoding που κάνει το fraps (χρησιμοποιεί ένα δικό του, υποτίθεται ελαφρύ encoder). Σε αυτό το σχετικά παλιό thread προτείνεται η σχετικά απλή λύση να αλλάξεις το CPU affinity για το fraps (σε αυτόν δούλεψε αρκετά καλά) http://www.insomnia.gr/topic/391081-game-recording-converting-tools-settings/
xtrmsnpr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 To 20% είναι εντελώς αυθαίρετο. Στο επίσημο site αναφέρουν ότι θα υπάρχει κάποιο μικρό impact λόγω ότι ενημερώνονται σε overlay τα FPS, και ότι για πολύ πιο ακριβή αποτελέσματα καλύτερα να χρησιμοποιείται το benchmark mode (που δεν γράφει στο overlay)). Επίσης αναφέρει σωστά ότι κάποια παιχνίδια έχουν ένα δικό τους switch που σου δείχνει τα fps τους, οπότε μπορείς να τρέξεις δύο διαφορετικά sessions (ένα με fraps και ένα με το benchmark του παιχνιδιού) και να συγκρίνεις αποτελέσματα. από: http://www.fraps.com/faq.php#fps Ίσως είναι λόγω του encoding που κάνει το fraps (χρησιμοποιεί ένα δικό του, υποτίθεται ελαφρύ encoder). Σε αυτό το σχετικά παλιό thread προτείνεται η σχετικά απλή λύση να αλλάξεις το CPU affinity για το fraps (σε αυτόν δούλεψε αρκετά καλά) http://www.insomnia.gr/topic/391081-game-recording-converting-tools-settings/ κατανοητό!Όντως ακούγεται το νούμερο που μου είπε τελείως random.Δεν ξέρω γιατί επέμενε έτσι ο φίλος. Συνήθως τα ingame είναι ίδια με του dxtory/fraps,οπότε ελάχιστο το κακό. -- όσο για την εγγραφή gameplay χρησιμοποιώ το dxtory,άψογα γράφω και πάει το pc.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Μονο όταν γραφεις έχεις πρόβλημα και αυτό λύνεται αλλάζοντας το format, fps cap, και κάνοντας save σε ssd, και resolution. Απλά ανοιχτό δεν τρώει fps θα ήταν χαζό, παρόλα αυτά το fraps είναι το πιο βαρύ γιατί it records uncompressed τελείως..
paxara Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Εμένα στα καλά καθούμενα μου το είχε κάνει αυτό. Τη μια μέρα έγγραφα κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και την άλλη που έκανα format και το ξανά πέρασα, πήγα να γράψω Vice City και από τόσα-φεύγα FPS που έπιανε, με το που πατούσες να γράψει το F9, έπεφταν στα 20 FPS (τότε είχα HDD, δεν έχω δοκιμάσει να γράψω στον SSD μου). Αυτό έγινε κάπου πριν κανένα εξάμηνο. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να έφταιγε η έκδοση, γιατί δεν δοκίμασα αν στις παλιότερες συνέβαινε αυτό. Από τότε χρησιμοποιώ Bandicam σε συνδυασμό με Nvidia CUDA H.264 Codec και η ποιότητα και το μέγεθος είναι άριστα χωρίς να ρίχνει τα FPS μου. Αυτό το βίντεο φτιάχνει το πρόβλημα αλλά η ποιότητα που θα εγγραφεί, είναι απαίσια. Σε 1080p μόνιτορ πρέπει να γράψω half-size (540p). Είναι απαράδεκτο.
Apoll Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Όσοι έχετε Nvidia κάρτες γραφικών, χρησιμοποιήστε στο Shadowplay που έρχεται με το Nvidia experience. Μακράν πιο εύχρηστο, δεν καταπίνει την κάρτα γραφικών ούτε τον υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται πληρωμή και με τρομερή ποιότητα εικόνας. Βέβαια το παιχνίδι θα πρέπει να υποστηρίζει true full screen mode, και όχι maximised window mode.
newlynx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Και εμένα η 1η μου επιλογή είναι το Shadowplay αν και υποστηρίζεται από συγκεκριμένες κάρτες τις nvidia. Παλιά χρησιμοποιούσα το Afterburner που και αυτό είναι πάρα πολύ καλό.
hurin Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Έχει δουλέψει κανείς playclaw σε multi-monitor setup? Δεν μου λειτουργεί, ενώ δείχνει τα fps στην οθόνη που έχω το παιχνίδι (AC4) δεν κάνει capture!
megaklhs Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Fraps Recording Καλησπέρα παιδιά γνωρίζει κανείς εάν γίνετε να μειώσω κάπως το μέγεθος ενός βίντεο με το fraps που έχω τραβήξει σε ένα παιχνίδι;
gianakakis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Αν εννοείς να κάνεις το fraps να βγάζει μικρότερα αρχεία δεν γίνεται.. Μόνο ύστερα μπορείς άμα το κάνεις edit και render σε κάνα mp4 κτλ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα