Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τηλέψωνο Xperia P, αγορασμένο τον 11/2012

Μόλις το πήρα , μου ζήτησε αναβάθμιση σε Android 4 πράγμα που έκανα.

Πολύ ευχαριστημένος από το τηλέφωνο σαν λειτουργίες κλπ.

Το μεγάλο πρόβλημα. Ρυθμισμένο σε εξοικονόμιση ενέργειας, χαμηλωμένη φωτεινότητα, χρήση μόνο σαν τηλέφωνο, wifi, bluetooth , δεδομένα όλα απενεργοποιημένα, αδειάζει η μπαταρία μέσα σε μια μέρα.

Πήγα στον αντιπρόσωπο της Sony και μου είπε ότι το Android 4 έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα σ' όλα τα τηλέφωνα. Δηλ. καταναλώνει υπερβολικά πολύ ενέργεια και τους είναι γνωστό μόλις βγήκε. Δεν φταίει η μπαταρία του τηλεφώνου, δηλ. δεν τίθεται θέμα ελλατώματος.

Μου πρότεινε να το πάω για να το γυρίσει στην προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού.

Από τους γνώστες του φόρουμ ισχύει αυτό; Δικαιολογείται τέτοια αποφόρτιση με την συγκεκριμένη χρήση;

Και εν πάσει περιπτώσει, βλέπω στο φόρουμ ότι όλοι γκρινιάζουν αν το τηλέφωνό τους δεν περιλαμβάνεται στην επόμενη αναβάθμιση λειτουργικού. Από την άλλη η ίδια  η εταιρία ισχυρίζεται ότι το αναβαθμισμένο λειτουργικό είναι προβληματικό σ' αυτόν τον τομέα.

Τι ισχύει τελικά ;

Σημειωτέον ότι το προηγούμενο τηλέφωμό μου, Xperia Sole με τις ίδιες ρυθμίσεις και χρήση, κράταγε και 3 μέρες.

Δημοσ.

Ναι αυτο που σου ειπε ο ανθρωπος ισχυει το ics εχει πολυ μεγαλυτερη καταναλωση απο το gingerbread. Στο λεω και εγω εκ πειρας γιατι εχω το xperia u το οποιο το εχω αναβαθμισει σε ics και ναι καταναλωνει αρκετα πιο γρηγορα μπαταρια, αλλα πχ οταν εισαι εκτος σπιτιου και δεν πιανεις wi-fi αν το κλεινεις αυξανεις αρκετη ωριτσα ή με χαμηλη τη φωτεινοτητα. Παντως πλεον ειναι συνηθες τα smarphones να χρειαζονται καθε μερα φορτιση δεν ειναι σαν τα παλια τα nokia που τα φορτιζες μια φορα και καθαριζες  :P

Δημοσ.

Ok . Όλα τα tips για εξοικονόμιση ενέργειας τα έχω εφαρμόσει. Κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογείται αποφόρτιση σε μια μέρα με το τηλέφωνο κατά 99% σε κατάσταση αναμονής και 2-3 τηλεφωνήματα τη μέρα.

Θα μου πείτε τι το θέλεις το smartphone τότε; Τη χρήση αυτή την κάνω επίτηδες από την ημέρα που έβαλα το Android 4 για να δω μήπως με κάποια ρύθμιση βελτιωθεί η κατάσταση. Με πλήρη χρήση δηλαδή θα αποφορτίζει κάθε 6 ώρες; Να το χέσω τότε.

Δημοσ.

Κανε ενα restart στο κινητο σου.

Σε ενα sony sole με ics που ειχα, μετα απο 4-5 μερες χρησης(και 2-3 φορτισεις ενδιαμεσα) το κινητο αρχιζε να τρωει πολυ γρηγορα την μπαταρια. Σαν να κολλαγε κατι στο λειτουργικο μετα απο περιπου 5 μερες χωρις restart και να ετρωγε μπαταρια .

Ετσι εκανα ενα restart καθε 2-3 μερες και ημουν οκ.

Αν μαλιστα μπεις στο μενου με την καταναλωση, θα δεις οτι το μεγαλυτερο ποσοστο μπαταριας το εχει καταναλωσει το λειτουγικο και μετα η οθονη και οι φωνητικες κλησεις.

Αν κανεις ρεσταρτ , μπορει την επομενη μερα να δεις οτι θα εχει καταναλωσει περισσοτερο η οθονη και οι φωνητικες κλησεις απο το λειτουργικο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το έχω κάνει και άλλοτε την μεγαλύτερη κατανάλωση την είχε η οθόνη 70%, άλλοτε η ετοιμότητα κυψέλης (που είναι ρυθμισμένη να παίρνει μόνο GSΜ)και τώρα που γράφω , οθόνη 38%, κυψέλη 24%, λειτουργικό σύστημα 14%. Τι να πω, δεν βγάζω άκρη. 

Δημοσ.

Αφου το λειτουργικο υστημα ειναι χαμηλα σε ποσοστο, τοτε δεν προκειται για το προβλημα που αναφερα..

Ποσες ωρες ηταν ανοιχτη η οθονη?(το γραφει αναλυτικα αν πατησεις πανω στο ποσοστο της)

Δημοσ.

Αν εχει χρησιμοποιηθει τοσο λιγο η οθονη και εχει φαει την μπαταρια (ποσο μπαταρια σου εχει μεινει τωρα και απο ποτε ειναι εκτος πριζας?), τοτε υπαρχει σοβαρο προβλημα..

Δημοσ.

με λίγο ψάξιμο,είδα πως πολλοί αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.Ένας χρήστης στο xda βρήκε οτι το Weather widget του έτρωγε πολύ μπαταρία(20% κάθε βράδυ),δοκίμασε να το κλείσεις.

Επίσης,πες μας την αντίστοιχη σου εικόνα

screenshot2012111812215.png

αν δεις πως το κινητό είναι awake πολυ,τότε βάλε το "BetterBatteryStats" (υπάρχει στο xda το apk,νόμιμα και δωρεάν) και πες μας τι προκαλεί το κινητό να είναι awake.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά το πρόβλημα φαίνεται ότι λύθηκε με ένα απλό restart για 10 λεπτά. Από χτες μέχρι τώρα που γράφω η μπαταρία είναι στο 73% , με πολύ λίγο awake και χρόνος που πέρασε 21ω 29λ.  Να χαίρονται οι εταιρίες τους επίσημους αντιπροσώπους τους. :devil: Θα το πήγαινα για υποβάθμιση λειτουργικού σαν λύση.

Ευχαριστώ πολύ όλους και ιδιαίτερα τον haHa για την απλή λύση.

Δημοσ.

υπάρχει τρόπος ρε παιδιά να ξαναγυρίσουμε σε προήγουμενη έκδοση android?σαυτη που είχε το κινητό δηλαδή?με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν γίνεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...