Προς το περιεχόμενο

Λίστα με τις καλύτερες και χειρότερες Android συσκευές στο θέμα της αυτονομίας


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι δημιουργοί της εφαρμογής Battery Stats Plus για την πλατφόρμα του Android, δημοσίευσαν ορισμένα γραφήματα που δείχνουν τις 15 συσκευές που απαιτούν την περισσότερη ενέργεια και άλλες 15 που η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή και συνεπακόλουθα η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη.Τα δεδομένα αυτά συλλέχθηκαν από κατόχους συσκευών Android μέσω της ειδικής εφαρμογής Battery Stats Plus. Οι αναφορές που λήφθηκαν υπόψιν, προέρχονται από 474 συνολικά συσκευές, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

 

Να αναφέρουμε συγκεκριμένα ότι αρκετά δημοφιλείς συσκευές βρίσκονται στην κατηγορία των συσκευών που η μπαταρία τους διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την κορυφή της λίστας καταλαμβάνουν τα LG Optimus Pro, Αsus Nexus 7 ενώ χαμηλότερα στην λίστα ακολουθούν το Motorola Xoom και το HTC Sensation 4G. Αντίθετα πιο ενεργοβόρες συσκευές είναι τα Samsung Galaxy Mini (S5570B, S5570L), Sony Ericsson Xperia X8 E15a, LG Optimus G, με την λίστα να ολοκληρώνεται από τα Samsung Galaxy Ace και Nexus S 4G αλλά και το Vodafone Smart II. Αναφορά έγινε και στις εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια και οδηγούν στην γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι com.qualcomm.privinit, com.lge.internal, Cowboy, My Work Clock, Nexus Stock 4 Alert και άλλες.

 

top15dd.png

 

Το συμπέρασμα το οποίο έβγαλαν είναι ότι η μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας μιας συσκευής Android, είναι περίπου 20.4 ώρες ενώ καταλήγουν με την προτροπή ότι ο υποψήφιος αγοραστής πριν προβεί σε αγορά συσκευής θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον παράγοντα της αυτονομίας.

 

top15a.png

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Battery-Stats-Plus-creators-log-the-best-and-worst-Android-devices-and-apps-in-terms-of-battery-life_id37841[/url]']phonearena.com

Επεξ/σία από z4rx07
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου αρέσουν τέτοιες έρευνες! θα βάλω και εγώ το battery stats μου φαίνεται, είναι ωραίο να ξέρεις τέτοιες λεπτομέρειες από τη μέρια του χρήστη και όχι του κατασκευαστή (όλοι τάζουν 300 ώρες αυτονομία)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το γράφημα λέει "οι συσκευές πιο φιλικές για την μπαταρία" και κατατάσει τις συσκευές ανάλογα με το πόσο αυτή διαρκεί, ο τίτλος λέει "συσκευές με μεγαλύτερη κατανάλωση"... Άντε βγάλε άκρη. Δηλδή ο τίτλος του άρθρου λέει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δείχνει το γράφημα. Ότι να 'ναι λέει ο καθένας...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αμά το smartphone κινητό είναι με σβησμένη οθόνη, κλεισμένα όλα τα προγράμματα  και δεν δέχεσαι τηλέφωνα έχει αναμονή μία εβδομάδα. Αλλιώς κάθε μια το πολύ δύο  μέρες θέλει φόρτιση. 

Πάνε οι εποχές που τα Nokia  με ασπρόμαυρη οθόνη υγρών κρυστάλλων είχαν αυτονομία 15 μέρες. Το Nokia μου το φόρτιζα τρεις φορές τον μήνα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πάντως σαν περήφανος χρήστης galaxy y pro duos επιβεβαιώνω ότι είναι υπέροχο στην αυτονομία του (το 2ο καλύτερο κινητό με android σύμφωνα με τον πίνακα).

Εμένα μου κρατάει 4-5 μέρες με κανονική χρήση (20/30 λεπτά την μερα), λίγο καθόλου web/wifi, 2g only. 

 

Έχω screenshots από battery circle που το δείχνουν και 180 ώρες με μια φόρτιση (7,5 μέρες!!) και είναι το κύριο μου τηλέφωνο με 2 SIM πάνω..

 

αυτό για το mini με εξέπληξε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το mini 2 (S6500) παντως δεν εχει καμια σχεση με αυτα που γραφονται για το πρωτο mini.

Μου κρατα η μπαταρια με φυσιολογικη χρηση, γυρω στις 5 μερες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο το συμπέρασμα του άρθρου.. Η πικρή αλήθεια για τις μπακατέλες με android.. 20 ώρες μέσος όρος αυτονομίας.. tragic..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως τα note έχουν πολύ καλύτερή μπαταρία,και ειδικά το 2.

Επίσης το atrix που είχα κράταγε δυο μέρες με τηλέφωνα,πολύ browsing,και γενικά φουλ χρήση.

Παιδιά μιλάμε για πολύ μικρο στατιστικο δείγμα.

Οπότε πιο πολύ για φιλολογικούς σκοπούς το συζητάμε...

Μακάρι να επεκταθεί η έρευνά αυτή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...