Προς το περιεχόμενο

Cosmote usb stick με κάρτα wind

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα usb stick cosmote δε θυμάμαι μοντέλο και θέλω να βάλω μια κάρτα wind που είναι πιο οικονομική αλλά δεν ξέρω αν θα την αναγνωρίζει.

Μπορεί κάποιος άμεσα να με βοηθήσει?

Δημοσ.

Πρεπει να γραψεις οπωσδηποτε το μοντελο του USB stick, για να μπορεσει να σε βοηθησει καποιος που ισως γνωριζει.

Αν για παραδειγμα ειναι το Huawei Ε173 που εχω κι'εγω και το γνωριζω, γινεται πανευκολα η αλλαγη του dashboard (του software δηλαδη που εχει το στικακι), με αυτο της Huawei ωστε να το χρησιμοποιησεις και για τη Wind.

Δημοσ.

ΟΚ. Δοκιμασε με αυτο το αρχειο...

http://depositfiles.com/files/z6k6909l4

Θα πρεπει να ειναι εγκατεστημενο το στικακι (με drivers κομπλε) ωστε να αναγνωριστει απο το προγραμμα για το update.

Μετα το update, επεγκαθιστας τον driver και την εφαρμογη της Cosmote, το βγαζεις και το ξαναβαζεις.

Και θα ζητησει να εγκαταστησει την δικη του εφαρμογη, που ειναι "ανοιχτη" για να χρησιμοποιηθει με καθε SIM.

Σε περιπτωση που ειναι κλειδωμενο και δεν σε αφηνει να προχωρησεις, γραψε το πιθανο μηνυμα να σου πω τι πρεπει να κανεις...

NOTE:

Το update στα στικακια, ειναι σαν το BIOS update.

Κανεις δεν σου εγγυαται οτι θα παιξει και οτι ολα θα πανε καλα και θα συνεχισει να ειναι λειτουργικο το στικακι.

Αυτο σαν προειδοποιηση... :-)

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όχι flashαρισματα για ξεκλείδωτα ελληνικά USB modems. Ελεος.

Ως hardware ΚΑΘΕ ελληνικού παρόχου USB modem είναι ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ, άρα μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κάρτα SIM.

Η @@@ που κάνουν η Cosmote & η Wind είναι να "πειράζουν" τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα USB modems τους ώστε όταν διαβάσουν IMSI που δεν είναι δικό τους, να εμφανίζουν μήνυμα πως η SIM δεν υποστηρίζεται, για ευνόητους λόγους.

Η λύση είναι να βρεις μια εφαρμογή unbranded που να μπορεί να διαχειριστεί το USB modem σου και φυσικά να διαθέτει τους απαραίτητους drivers για να μπορεί να το οδηγήσει.

Με εξαίρεση κάποια USB modems της Wind που είναι της Alcatel, μπορείς να κατεβάσει την εφαρμογή της Vodafone, Vodafone Mobile Broadband 10.2.300.32558 που περιέχει drivers για τα περισσότερα USB modems των εταιρειών Huawei, ZTE, Option, Novatel.

Αν αναλογιστείς πως τα περισσότερα USB modems είναι των Huawei και ΖΤΕ, δεν νομίζω να έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ωστόσο μπορείς και με "πειραγμένη" εφαρμογή απλά να επωφεληθείς από τους drivers που διαθέτει και να φτιάξεις μια dial up σύνδεση και να κανείς την δουλειά σου.

Το μειονέκτημα στην περίπτωση αυτή είναι πως χάνεις παραμετροποίηση του modem για κλείδωμα σε 3G κλπ.

Για τα Alcatel USB modems της Wind νομίζω πως η εφαρμογή που δίνει δεν είναι "πειραγμένη" και μπορεί να παραμετροποιηθεί και να δουλέψει εξ αρχής με οποιαδήποτε κάρτα SIM.

Sent from my iPhone

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...