Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ρε μεγάλε σου λέω, άστον αυτόν! FX 6300 αρκετά ανώτερος στην ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ! ;)

οκ τελικα θα πάρω τον 8120 απο τι δείχνουν τα πράματα

Δεκτή η συγνώμη από εμένα. Παραδέχομαι τα άτομα που λένε ανοικτά ότι έκαναν ψιλο-μαμακία, γιατί συνήθως οι περισσότεροι πίσω από την προστασία της ανωνυμίας ενός forum συνεχίζουν τις βλαχομαγγιές.

Ο επεξεργαστής αυτός μπαίνει. Απλά δεν θα δεις καμία διαφορά με αυτόν που έχεις τώρα (μπορεί και να είναι χειρότερος). Αν θα έβλεπες για άλλη CPU, αυτή θα ήταν ο 8120. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήταν τόσο καλύτερα. Μην υποτιμάς τον επεξεργαστή που έχεις.

Ένας 8120 μαζί με μια 7950 θα σου κάνουν μεγάλη διαφορά. Αλλά και πάλι δεν αισθάνομαι πολύ άνετα με το CX σου. Θα προτιμούσα μία 7870 όπως έβαλε παραπάνω ο XMORS. Σε 1080P που είναι η TV σου θα είσαι άριστα.

Κλείνοντας εγώ στην θέση σου θα έκανα αυτά που σου είπα και παραπάνω:

- Θα κρατούσα τον επεξεργαστή και θα τον κλοκάριζα. Αν δεν έχεις AM ψύκτρα και μια τέτοια

- Θα έπαιρνα α) 7870 β) 7950. Όχι 7970, ειδικά αν πας σε Bulldozer. Με τον 955 μπορεί και να είσαι ΟΚ

- Έναν SSD

- Παραπάνω RAM αν έχεις μόνο 4

Αυτά.Τώρα αν στα 740 δεν θα συμπεριληφθεί οθόνη, τότε μπορείς να αλλάξεις τα πάντα (σχεδόν). Μητρική επεξεργαστή-VGA-RAM-PSU (και να πουλήσεις φυσικά τα δικά σου)

Να σαι καλά καταρχην.

Λοιπον έχω 8 GB μνημη RAM απλα είχα ξεχάσει να το γράψω στην είκονα .είχα βάλει δλδ άλλα 4 GB ram

Εχω βάλει extra ψυκτρα στον επεξεργαστη  955

Επισης όθόνη θα πάρω καινούρια σε 2 μηνες(οπότε δεν συμπεριλαμβάνω νέα οθόνη τώρα στα 740€)

Τωρα για τον επεξεργαστη  8120 συμφωνω

Δημοσ.

Εγώ πάντως λέω καλύτερα 6300 ή 8320 από τον 8120... (piledriver vs bulldozer έχουν πλέον μεγάλη ιστορία).

Με gpu 7870 και έναν 180άρη ssd.

Δημοσ.

Aν δεν πας σε αλλαγή όλου του συστήματος και τελικά θέλεις σώνει και καλά να βάλεις την 7970 (εγώ λέω ότι πραγματικά δεν την χρειάζεσαι) δες μήπως μπορέσεις να πουλήσεις το τροφοδοτικό σου (τα corsair έχουν καλό όνομα και πιστεύω θα φύγει σχετικά εύκολα) να πάρεις ένα ελαφρώς μεγαλύτερ/καλύτερο.

Δημοσ.
Εγώ πάντως λέω καλύτερα 6300 ή 8320 από τον 8120... (piledriver vs bulldozer έχουν πλέον μεγάλη ιστορία).

Με gpu 7870 και έναν 180άρη ssd.

Είπαμε δεν σηκώνει Piledriver η μητρική του. Και σίγουρα ο 6300 δεν είναι καλύτερος από τον 8120 (κλοκαρισμένο σωστά, όχι δηλαδή τίποτα εξωφρενικό)

Γιατι όμως η 7970 HD δε μπορεί να μπει στην μητρικη μου δεν έχω καταλάβει μπορεί κάποιος να μου εξηγησει?

Τα Α που δίνει στην +12V το CX-500 (μόλις 34) δεν είναι αρκετά για να σηκώσουν τις ενεργειακές ανάγκες ενός τέτοιου PC. Θέλεις πάνω από 40. Και ακόμα αν σου παίξει καλά τώρα που έχουμε σχεδόν 0 έξω, όταν θα καλοκαιριάσει θα τρώς το ένα BSOD πίσω από το άλλο (η θερμοκρασία μειώνει την απόδοση ενός PSU).

Δημοσ.
Είπαμε δεν σηκώνει Piledriver η μητρική του. Και σίγουρα ο 6300 δεν είναι καλύτερος από τον 8120 (κλοκαρισμένο σωστά, όχι δηλαδή τίποτα εξωφρενικό)

Τα Α που δίνει στην +12V το CX-500 (μόλις 34) δεν είναι αρκετά για να σηκώσουν τις ενεργειακές ανάγκες ενός τέτοιου PC. Θέλεις πάνω από 40. Και ακόμα αν σου παίξει καλά τώρα που έχουμε σχεδόν 0 έξω, όταν θα καλοκαιριάσει θα τρώς το ένα BSOD πίσω από το άλλο

Εννοείς πέρα από αυτά που έχει ανακοινώσει η gigabyte για την 970Α-UD3? ότι δηλαδή και οι 3 αυτοί επεξεργαστές υποστηρίζονται από το bios F7?

Καλά για το τροφοδοτικό εννοείται ότι έτσι είναι τα πράγματα, έχω γράψει τα ίδια παραπάνω περί πιο δυνατού απ' το cx500. ;)

Δημοσ.
Εννοείς πέρα από αυτά που έχει ανακοινώσει η gigabyte για την 970Α-UD3? ότι δηλαδή και οι 3 αυτοί επεξεργαστές υποστηρίζονται από το bios F7?

Καλά για το τροφοδοτικό εννοείται ότι έτσι είναι τα πράγματα, έχω γράψει τα ίδια παραπάνω περί πιο δυνατού απ' το cx500. ;)

Ώπα μισό γιατί και οι 2 δίκιο έχουμε. Η rev 1.0-1.1 που έβλεπα εγώ δεν υποστηρίζει:

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3908

Η rev 3.0 τους υποστηρίζει:

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4395

Οπότε αν έχει την 2η (έχει και άλλες rev) εννοείται καλύτερα 8320

EDIT

Piledriver υποστηρίζουν τα rev 1.4 και 3.0. 1.0 μέχρι 1.3 δεν...

Α δλδ το τροφοδοτικό μου φταίει?αμα είναι να το αλλάξω..

Ρε τρελοκομείο, αυτό δεν λέω από το πρώτο post? CX δεν γράφω συνέχεια?...

Dino έχεις δίκιο. Αλλά στα νεώτερα, και ότι θα βγει στο μέλλον προφανώς, τα περισσότερα threads θα παίζουν ρόλο. Αλλά είναι εύκολο να χρονίσεις τον 8320/8120 σε αυτήν του 6300, οπότε δεν χάνει πουθενά. Ο 8320 δε, είναι πάνω

Δημοσ.

ΟΧΙ φυσικά. Η συνδεσμολογία των τροφοδοτικών είναι η ίδια εδώ και πάρα πολλά χρόνια (ATX). Και δεν σκοπεύει να αλλάξει στο εγγύς μέλλον (εφ όσων γνωρίζω). Η 7970 κουμπώνει κανονικά στο MB σου επίσης.

Τσέκαρε ποια rev έχεις στο ΜΒ, να δούμε ποιον επεξεργαστή μπορείς να πάρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...