blackm76 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 γεια σας.μολις εβαλα τα linux ubuntu 12.10.ειμαι ομως αρχαριος γιατι πρωτη φορα εβαλα linux για να δω πως ειναι και μπορω να πω πως μου αρεσαν πολυ.εβαλα το vlc απο το κεντρο λογισμικου του ubuntu αλλα θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να εγκαταστησω προγραμματα οπως παραδειγμα το utorrent η το skype.παραδειγμα σας εφερα αυτα τα δυο.ποια ειναι η διαδικασια;;;;παραδειγμα οταν κατεβαζω ενα βγαζειι ενα συμπιεσμενο αρχειο και δεν ξερω τι να κανω ακομα και οταν το αποσυμπιεζω με το 7zip.αυτο ειναι το κυριοτερο προβλημα μου προς το παρον γιατι τωρα τα ανακαλυπτω,αλλα ακομα και αν δεν γινετε να βαλω προγραμματα δικα του,των linux δηλαδη,γινετε να βαλω προγραμματα που εχω στα windows 7;;;;και αν ναι πως;;; αυτες ειναι οι αποριες μου.θα ηθελα σας παρακαλω αν μπορειται να μου απαντησετε και στις 2 ερωτησεις μου. σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα γιατι ξερω πως θα με βοηθησετε σιγουρα.καλο βραδυ και περιμενω νεα σας το συντομοτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από εδώ. Να ξέρεις ότι γενικά στO linux δεν κατεβάζουμε τα προγράμματα από το site και τα εγκαθιστούμε αλλά από τον PMS(package manager) της διανομής μας. Στο ubuntu που διάλεξες αυτός είναι ο apt αλλά εσύ χρησιμοποιείς το γραφικό του περιβάλλον που είναι το software center. Το linux, όπως και κάθε τι καινούριο, θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής. Να ξέρεις ότι τα πράγματα γίνονται διαφορετικά από ότι στα win. Μερικές φορές θα πρέπει να ψάξεις και να διαβάσεις για να κάνεις αυτό που θέλεις. Δώσε χρόνο στο να μάθεις το καινούργιο λειτουργικό. Αν θες γράψε μας ποια χρήση κάνεις στο pc και ποια προγράμματα θες/είχες στα win για να δούμε να υπάρχουν και στΟ linux, γιατί δεν μπορείς να τα βάλεις από τα win αν αυτό εννοείς. Οποιαδήποτε και αν είναι η απορία σου όσο χαζή και αν σου ακούγεται, πρώτα ψάξε στο google και μετά ρώτα εδώ. Όλο και κάποιος θα ξέρει να σου απαντήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 τα προγραμματα θα τα βαζεις απο το κεντρο λογισμικου ή απο το τερματικο τερματικο (σαν root , δηλαδη sudo μπροστα απο καθε εντολη + κωδικο χρηστη οταν ζητηθει) apt-get update (ενημερωνει τα αποθετηρια) apt-get install <πακετο> (εγκαθιστα το πακετο με ολες τις εξαρτησεις / απαραιτητα υποπρογραμματα-βιβλιοθηκες) apt-cache search string (ψαχνει στα αποθετηρια για πακετα που περιεχουν στο ονομα τους ή στην περιγραφη τους για το string) π.χ. apt-cache search chromium apt-get dist-upgrade (περναει τις διαθεσιμες ενημερωσεις στο συστημα..καλο ειναι να συνοδευεται απο το apt-get update ωστε να ειναι ενημερωμενα τα αποθετηρια πριν τις ενημερωσεις) apt-get remove <πακετο> (ε καταλαβαινεις τι κανει) προσπαθησε να αποφευγεις να πηγαινεις στις σελιδες των προγραμματων και να τα κατεβαζεις απο κει... τελος πρεπει να ξεχασεις τα προγραμματα που ειχες στα windows και να ψαξεις στο γοογλε για τα αντιστοιχα προγραμμα σε λινουξ. π.χ. αντι για utorrent υπαρχει το deluge (σχεδον ιδια φατσα με το utorrent εχει) , οπως και το transmission που ειναι καλο αλλα πιο λιτο εμφανισιακα. *το skype υπαρχει κανονικα. Αν μπορεις να βρεις αντιστοιχα προγραμματα σε λινουξ απεφευγε να τρεξεις προγραμμα των windows .Και 99,999% των περιπτωσεων θα υπαρχουν αντιστοιχα , εφαμιλλα ή και καλυτερα προγραμματα να κανεις την δουλεια σου. Μονο σε περιπτωσεις καποιων παιχνιδιων και οχι παντα τρεχουμε την windows εκδοση του παιχνιδιου για παραδειγμα και αυτο μεσω emulator (ο γνωστος και μη εξαιρετεος wine). ΥΓ: στο κεντρο λογισμικου σε καποιο μενου πανω πανω εχει επιλογη software sources , πηγαινε εκει και ενεργοποιησε το 3rd party repo ή καπως ετσι το λεει...για να εχεις προσβαση και σε επιπλεον λογισμικο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφοριες θα κατσω να το ψαξω και εγω απλα μια ερωτηση το skype παραδειγμα που το εγκατεστησα δεν βγαζει το εικονιδιο που μεχρι τωρα ηξερα αλλα ενα ερωτηματικο μπλε στον εκκινητη ετσι πρεπει να ειναι και γενικα και αλλα προγραμματα θα ειναι ετσι;;;και κατι αλλο κυριοτερο υπαρχει διαχειριση εργασιων οπως τα windows η οχι;;;ρωταω γιατι παραδειγμα ενω συνδεθηκα στο σκαιπ,εκλεισα το παραθυρο και μολις παω να ξαναμπω μου ζηταει παλι κωδικο και ενω τον βαζω μου λεει οτι ειμαι ειδη συνδεδεμενος και τωρα δεν μπορω να μπω.απο οτι καταλαβατε ειμαι αρχαριος ακομα στα λινουξ και δεν ξερω πραγματα για αυτο ρωταω.και οσο τα ξεψαχνιζω ολο και καινουργιες αποριες μου δημιουργουνται.σας ζητω συγνωμη προκαταβολικα γιατι μερικες ερωτησεις μου μπορει να ειναι χαζες αλλα ειπαμε ειμαι πολυ αρχαριος ακομα στα λινουξ.σας ευχαριστω πολυ περιμενω απαντηση σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 1. κανονικά όχι δεν πρέπει να είναι έτσι. Πρέπει να έχει το εικονίδιο του skype. 2. εγώ- το skype συγκεκριμένα- το κατεβάζω και το εγκαθιστώ από δω: http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-computer/linux/ (το 12.04 multiarch) 3. διαχείριση εργασιών: το αντίστοιχο ονομάζεται "gnome system monitor" ή "παρακολούθηση συστήματος". Αν ανοίξεις το dash (πατώντας το κουμπί με το σήμα windows) και πληκτρολογήσεις sys ή συσ θα το βρεις. 4. αν δεις ότι δεν σου αρέσει το περιβάλλον του Ubuntu, να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 ενταξει μετα την επανεκκινηση εστρωσε και το εμφανισε το εικονιδιο,και εγω απο το ιδιο λινκ το κατεβασα.εχει λιγο διαφορετικη εμφανιση αλλα θα το συνηθισω.σε ευχαριστω για την διαχειρηση την βρηκα.απο οτι καταλαβα ολα απο το dash ta βρισκω.τωρα σε αυτο που μου λες η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο ποιο δυσχρηστο απο τα windows και δεν ξερω αν υπαρχουν τοσο πολλα και καλα προγραμματα οσα εχουν τα windows απλα τα linux ειναι ποιο γρηγορα και ποιο ασφαλες.εγω θελω να μαθω για αρχη βασικα πραγματα πως βαζουν και βγαζουν προγραμματα γιατι αν και διαβασα διαφορα μπλοκ για το ποιους τροπους γινονται εγω κατι πρεπει να κανω λαθος........οταν βαζω παραδειγμα προγραμμα απο το κεντρο λογισμικου εχει επιλοφη απεγκαταστασεις.αν το κατεβασω και το βαλω εγω δεν εχουν ολα επιλογη απεγκαταστασεις,και το χειροτερο μου ειναι οταν βρισκω προγραμμα και πρεπει να το εγκαταστησω απο τερματικο εκει σιγουρα κανω κατι λαθος.........οπως ενα αλλο παραδειγμα για το πως βαζω συντομευση στην επιφανεια εργασιας γιατι μονο στη μπαρα εκκινησης μπαινουν.το καλυτερο μου θα ηταν αν μπορουσα να βρω οδηγιες λειτουργιας.....δεν ξερω αν υπαρχουν.........απο οτι καταλαβες ανακαλυπτω ακομα πως λειτουργει και για αυτο εκανα dual boot me ta windows,απλα αν χρειαστει να βγαλω τα λινουξ χωρις να πειραχτουν τα γουιντοους η και το αντιθετο δεν ξερω πως γινετε.η παραδειγμα αμα θελησω να βαλω μονο λινουξ πρεπει να κανω φορματ και να το τρεξω απο το σιντι μετα την επανεκκινηση οπως τα γουιντοους;;;και οταν λες εχω αλλες επιλογες....ποιες εννοεις δηλαδη;;;;εγω ξερω πως τα linux ububtu ειναι η καλυτερη εκδοση linux εκτος αν δεν ειμαι καλα πληροφορημενος.σας ευχαριστω προκαταβολικα γιατι ξερω πως καθε φορα με βοηθατε πολυ.περιμενω συντομα νεα σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 προγράμματα να βάζεις μόνο από το κέντρο λογισμικού. μοναδικές εξαιρέσεις: skype, opera, google chrome, google earth, google talk και τυχόν παιχνίδια απ'το humble indie bundle. για τις απορίες περί dual boot κτλ δες τον οδηγό του Τρίτωνα σωστά, αν θελήσεις να βάλεις μόνο λίνουξ πρέπει να κάνεις αυτό που λες. άλλες επιλογές εννοώ σε γραφικά περιβάλλοντα. Αυτά θα τα δεις σιγά σιγά. π.χ. το Kubuntu έρχεται με KDE το Linux Mint με cinammon κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 εχω ακομα μερικες ερωτησεις.η πρωτη ειναι οτι ενω εχω εγκαταστησει το vlc οταν βαζω μια ταινια να παιξει η τελος παντον ενα αρχειο βιντεο ο ηχος δεν ακουγεται καλα,ακουγεται λες και ειναι ρομποτ.και η δευτερη ερωτηση ειναι ποια ειναι τα καλυτερα linux,εκτος απο τις διαφορες στην εμφανηση εχουν καμια αλλη διαφορα;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolas32 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 ποια ειναι τα καλυτερα linux αν με ρωταγες πριν κανα 6 μηνο θα σου ελεγα το ubuntu, τωρα http://www.linuxmint.com/download_lmde.php και καποια στιγμη θα περασει https://www.archlinux.org/ Γενικα φτιαξε ενα 2 κομματι στο σκληρο σου και δοκιμαζε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 μήπως ο ήχος είναι τέρμα ανεβασμένος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 και η δευτερη ερωτηση ειναι ποια ειναι τα καλυτερα linux,εκτος απο τις διαφορες στην εμφανηση εχουν καμια αλλη διαφορα;;; Πάρα πολύ καλή ερώτηση η οποία σηκώνει και μεγάλη συζήτηση. Με απλά λόγια (και, από ότι φαντάζομαι, στο πνεύμα που εσύ το εννοείς) δεν υπάρχει καλύτερη distro γενικώς. Υπάρχει καλύτερη για τις δικές σου ανάγκες/ιδιοτροπίες/γούστα/κτλ. Με λίγη περισσότερη ανάλυση (λίγη όμως γιατί είναι και προχωρημένη ώρα - Καλά Χριστούγεννα εβριμποντι!! ) η κύρια και μεγαλύτερη διαφορά είναι στον package manager. Μην σε ξεγελάει όμως αυτό και πεις "α! μόνο;!". Σχεδόν όλες οι διανομές, ασχέτως που μπορεί να παίζουν με τον ίδιο kernel, κάνουν κάποιες μικρο-αλλαγές πάνω σε αυτόν τον kernel για να "φιλοξενήσουν" κάποιες αλλαγές ή προσθήκες που θέλουν να έχει η δικιά τους διανομή. Αυτό λίγο πολύ σημαίνει ότι ο kernel κάθε διανομής είναι μοναδικός για αυτή και κατά πάσα πιθανότητα δεν κάνει για άλλες διανομές. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανή όταν πας σε κάποια εμπορική διανομή. Το ίδιο συμβαίνει επίσης και για τα βασικά προγράμματα που έρχονται με κάθε διανομή. Anw, για να τελειώνω εδώ σκέψου το ως εξής: Μπορεί να παίζεις τα δάχτυλά σου κάποιο ubuntu-ειδές και να πας πχ arch και να μην ξέρεις να βγάλεις τα μάτια σου (γι'αυτό δεν πάω και εγώ σε arch ) Νταξ, υπερβολικό το τελευταίο, αλλά μόνο και μόνο για να πιάσεις το νόημα. Πάντως το βασικό είναι ο package manager Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 οχι ο ηχος δεν ειναι τερμα,βασικα ειτε τερμα να ειναι ειτε οχι ακουγετε λες και ειναι ρομποτ.σας ευχαριστω για το ποια εκδοση ειναι καλυτερη αλλα ας μαθω λιγο πως λειτουργουν τα λινουξ και αλλαζω εκδοση αργοτερα.αλλα μολις ανακαλυψα και ενα ακομη προβλημα το οποιο ειναι οτι δεν μπορω να συνδεθω ασυρματα στο ιντερνετ,εκτος αν για αλλη μια φορα κανω κατι λαθος εγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Σόρυ για την παρέμβαση και απ ότι βλέπω είσαι και πολύ ευγενικός ΑΛΛΑ τι δουλεύει σωστά? Όπως τα περιγράφεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και μου φαίνεται ότι πρέπει να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα. Όπως το βλέπω εγώ έχεις μόνο δύο λύσεις: α) Γυρνάς στα win και ξεμπερδεύεις β) Ξεχνάς ότι ήξερες και κάθεσαι να διαβάσεις σοβαρά και να κατανοήσεις πως δουλεύει το αφιλότιμο ΤΟ linux. Εσύ προσπαθείς να μάθεις σουηδικά μέσω ιντερνετ. Γίνεται? Δε γίνεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα