lary7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μαλισταααα... είχα πει ότι θα σταματήσω να ποστάρω στις αναβαθμήσεις αλλα μερικές φορές απλα δεν γίνεται.... Φιλε μου καλέ αρχιτέκτονα... Επαγγελματικό pc με 500Ε με την χρήση που μας περιεγραψες δεν γίνεται... ποσο μαλλον και μαζι με οθόνη... Ενας σωστός αρχιτέκτονας που εκτιμάει την δουλειά του τα 500 θα τα έδινε μονο για μια απλα αξιολογη οθόνη. Και για τον πύργο θα έδινε αλλες 3 φορες αυτά τα 500. Αν μιλούσαμε για ερασιτεχνική απασχόληση τότε ώς ένα βαθμό θα το δεχόμουν... Ενταξυ δεν θα δουλεψει Catia στον Gehry το παιδι, ποιο παλια βγαζαμε αριστη δουλεια με pentium 4 και ταπεινα διπυρηνα. Ο σωστος αρχιτεκτονας θα βγαλει δουλεια με οτι εχει, ισως σε περισσοτερο χρονο, ισως με λιγο εκνευρισμο αλλα το αποτελεσμα δεν εξαρταται απο το μηχανημα αλλα απο το "χερι". Ενα μεσο 4τραπυρηνο, με 8-16giga ram, οπωσδηποτε SSD και λιγο καλο κουτι για να ειναι ευπαρουσιαστο σε ενα γραφειο ειναι αρκετο. Η gpu καλο ειναι να ειναι quadro αλλα δεν την χρειαζονται ολοι, και με μια καλη καρτα γινεται η δουλεια. Συναδελφε βαλε ενα budget και μετα βλεπεις τι μπορεις να χωρεσεις εκει μεσα, δεν ξερω αν εξω εχεις δουλεια αλλα απο την δικια μου εμπειρια ποιο πολλες ειναι οι απαιτησεις σε υπολογιστη μεσα στην σχολη παρα εξω. Οσοι καλοι ρεντεραδες βγαινουν απο την σχολη φευγουν εξωτερικο.....
ariskaza Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ενταξυ δεν θα δουλεψει Catia στον Gehry το παιδι, ποιο παλια βγαζαμε αριστη δουλεια με pentium 4 και ταπεινα διπυρηνα. Ο σωστος αρχιτεκτονας θα βγαλει δουλεια με οτι εχει, ισως σε περισσοτερο χρονο, ισως με λιγο εκνευρισμο αλλα το αποτελεσμα δεν εξαρταται απο το μηχανημα αλλα απο το "χερι". Ενα μεσο 4τραπυρηνο, με 8-16giga ram, οπωσδηποτε SSD και λιγο καλο κουτι για να ειναι ευπαρουσιαστο σε ενα γραφειο ειναι αρκετο. Η gpu καλο ειναι να ειναι quadro αλλα δεν την χρειαζονται ολοι, και με μια καλη καρτα γινεται η δουλεια. Συναδελφε βαλε ενα budget και μετα βλεπεις τι μπορεις να χωρεσεις εκει μεσα, δεν ξερω αν εξω εχεις δουλεια αλλα απο την δικια μου εμπειρια ποιο πολλες ειναι οι απαιτησεις σε υπολογιστη μεσα στην σχολη παρα εξω. Οσοι καλοι ρεντεραδες βγαινουν απο την σχολη φευγουν εξωτερικο..... Ενταξυ δεν θα δουλεψει Catia στον Gehry το παιδι, ποιο παλια βγαζαμε αριστη δουλεια με pentium 4 και ταπεινα διπυρηνα. Ο σωστος αρχιτεκτονας θα βγαλει δουλεια με οτι εχει, ισως σε περισσοτερο χρονο, ισως με λιγο εκνευρισμο αλλα το αποτελεσμα δεν εξαρταται απο το μηχανημα αλλα απο το "χερι". Ενα μεσο 4τραπυρηνο, με 8-16giga ram, οπωσδηποτε SSD και λιγο καλο κουτι για να ειναι ευπαρουσιαστο σε ενα γραφειο ειναι αρκετο. Η gpu καλο ειναι να ειναι quadro αλλα δεν την χρειαζονται ολοι, και με μια καλη καρτα γινεται η δουλεια. Συναδελφε βαλε ενα budget και μετα βλεπεις τι μπορεις να χωρεσεις εκει μεσα, δεν ξερω αν εξω εχεις δουλεια αλλα απο την δικια μου εμπειρια ποιο πολλες ειναι οι απαιτησεις σε υπολογιστη μεσα στην σχολη παρα εξω. Οσοι καλοι ρεντεραδες βγαινουν απο την σχολη φευγουν εξωτερικο..... συμφωνω απολυτα μαζι σου απλα ο εκνευρισμος ειναι μεγάλος με το μηχανημα που δουλευω, δυσκολευομαι αφανταστα, αφου σε σχετικα μεγαλα αρχεια κολλαει υπερβολικα ή δεν τα ανοιγει καθολου... σιγουρα παιζει ρολο οτι δουλευω σε laptop προς το παρον. Δεν εχω τελειωσει ακομα, στην πτυχιακη ειμαι... ευχαριστω για τις πληροφοριες
lary7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Στα λαπτοπ το μεγαλυτερο προβλημα ειναι ο αργος σκληρος και η λιγη μνημη, που να ανοιξεις αρχειο 500mb με 5400 σκληρο. Παντως αν εχεις καμαρακι για την διπλωματικη μπορει να την παλαιψεις αλλαζοντας σκληρο γιατι ο σταθερος δεν βολευει λογω μεταφορας. 1
TEOKOS Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Γράφω από ταμπλέτα και ειναι μπελαλίδικο να ποστάρω σύνθεση αλλά Να η περίπτωση που ο FX 8120 της ΑΜD αποδεικνύεται λουκούμι. Στο ποσό που διαθέτεις με βάση τον παραπάνω επεξεργαστή φτιάχνεις σύστημα που ένας αρχιτέκτονας θα κάνει αξιοπρεπέστατα την δουλεια του χωρίς χωρίς καμία σχεδόν παραχώρηση. Ένα παράδειγμα bench για σχεδιαστικό πρόγραμμα http://www.anandtech.com/bench/CPU/33 1
XMorsX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Οριστε και μαι πιο φθηνη 27αρα οθοόνη: http://www.websupplies.gr/el/product/39363133373838/ProductDetails.aspx Κορυφαιες επιδόσεις με μονη εξαιρεση την αναλυση η οποια ειναι 1080p, κατι που δε νομιζω να σε πειραζει όμως.
GothmogGr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ρε θα μας τρελάνεται εσείς ... το παιδι μιλάει για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων και εσείς προτείνεται ΤΝ 27 αρες με 1080 αναλυση... Εχετε ιδέα τι θα πει επαγγελματικό ? Η απλα να μην ξαναασχοληθώ με το θέμα?
tasos555 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 παιδιά για επεξεργαστή τι θα λέγατε για έναν AMD FX-8350 Box με ένα μέτριο oc πιστεύω θα ήταν υπέρ αρκετός για την δουλια που τον θέλει το παιδί
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 ο/c δεν κανεις σε επαγγελματικό μηχάνημα. Αλλά και πάλι να επιλέξει κάτι χειρότερο για να γλυτώσει 70 ευρώ? Δεν είναι ο επεξεργαστής που του ανεβάζει την τιμή, άλλα parts είναι. Αν δεις την πρώτη σύνθεση, είναι βασισμένη στις εγγυήσεις των parts, τον θόρυβο κτλ.
TEOKOS Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Γκόθιε χαλάρωσεεε,εδώ μιλάμε για προγραμματα που δεν χρησιμοποιούν το Αdobe RGB όπως το photoshop.Mιά χαρά είναι και ένα καλό TN στο budget που αναφερόμαστε.Αρκετά σημαντική και εργονομική είναι η δυνατότητα Dual Monitor για να τοποθετεί τα εργαλεία σε ένα από αυτά. Και ξαναλέω σε ένα τόσο σφιχτό budget υπάρχουν λύσεις που η διαφορά τους από ένα σαφώς ακριβότερο δεν θα του στερήσει σχεδόν καθόλου δυνατότητες. Παρεπιπτόντως μήπως έχετε υπόψιν με τί μηχανήματα δουλεύουν οι σημερινοί επαγγελματίες του χώρου, πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες? Και όπως το θέτεις δεν είναι ακόμη με την ακριβή έννοια επαγγελματίας του χώρου που σκέφτεται πως θα βγάλει παραγωγή.Εαν ήταν το κόστος του pc θα ήταν το μικρότερο του βάσανο. Πρώτα θα ψαχνότανε για ploter των αρκετών χιλιάδων ευρώ
lary7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Και ομως, στο θεμα οθονης καλυτερα το IPS παρα το TN. Ειναι μανικι να βλεπεις αλλα πραγματα στο PS και αλλα να σου εκτυπωνονται, βεβαια αυτο ειναι και θεμα εκτυπωτη, αμα θελει καποιος αριστο αποτελεσμα πρωτα κανει μια δοκιμαστικη εκτυπωσε και μετα τα τελικα σχεδια. Εχετε ιδέα τι θα πει επαγγελματικό ? Η απλα να μην ξαναασχοληθώ με το θέμα? Μαλλον εσυ καπου εχεις μπερδεψει το οριο μεταξυ επαγγελματικο και μη επαγγελματικο. Αμα εχει ενα budget το παιδι τοτε καλο ειναι να μεινει σε αυτο γιατι δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος να δωσει μια περιουσια για κατι που δεν θα του κανει αποσβεση.
cabdik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ρε θα μας τρελάνεται εσείς ... το παιδι μιλάει για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων και εσείς προτείνεται ΤΝ 27 αρες με 1080 αναλυση... Εχετε ιδέα τι θα πει επαγγελματικό ? Η απλα να μην ξαναασχοληθώ με το θέμα? απο οτι εχω καταλαβει, δεν ειναι ακομα σε ΚΑΘΑΡΑ επαγγελματικο επιπεδο, διοτι αν ηταν, δεν θα ετιθετο τετοιο οριο μπατζετ, για επαγγελματικο μηχανημα..!! απο οτι καταλαβαινω εγω, θελει ενα entry level μηχανημα, που Α. δεν θα κοστιζει €3000 (που κανονικα θα επρεπε..!) και Β. να μπορει να κανει τη δουλεια του πολυ ανετοτερα απο οτι την κανει τωρα με το laptop. σε αυτη την περιπτωση, θεωρω οτι μπορει να αφησει ακομα και τον 3770 στην ακρη, αν δεν παιρνει οικονομικα, και να παει ειτε σε i5-3570K, ειτε σε FX-8320. και οι 2 ειναι πολυ καλοι, και οπως ηθελε να πει και ο Δεινο, αλλα δεν το ειπε, δεν παιζει ρολο μονο ο επεξεργαστης σε τετοια μηχανηματα, αλλα σημαντικο ρολο παιζουν και η μνημη, και ο σκληρος δισκος..!!!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 ο/c δεν κανεις σε επαγγελματικό μηχάνημα. Αλλά και πάλι να επιλέξει κάτι χειρότερο για να γλυτώσει 70 ευρώ? Δεν είναι ο επεξεργαστής που του ανεβάζει την τιμή, άλλα parts είναι. Αν δεις την πρώτη σύνθεση, είναι βασισμένη στις εγγυήσεις των parts, τον θόρυβο κτλ. Δεν σώζεται από τα 70 ευρώ του επεξεργαστή παιδιά. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Στην ποιότητα, την εγγύηση, την ησυχία, την αξιοπιστία και την στιβαρότητα παιζεται το ζήτημα. Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τον i7 αλλά με τα υπόλοιπα parts. Ο i7 είναι το φυσικό επακόλουθο.
GothmogGr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ενταξυ δεν θα δουλεψει Catia στον Gehry το παιδι, ποιο παλια βγαζαμε αριστη δουλεια με pentium 4 και ταπεινα διπυρηνα. Ο σωστος αρχιτεκτονας θα βγαλει δουλεια με οτι εχει, ισως σε περισσοτερο χρονο, ισως με λιγο εκνευρισμο αλλα το αποτελεσμα δεν εξαρταται απο το μηχανημα αλλα απο το "χερι". Ενα μεσο 4τραπυρηνο, με 8-16giga ram, οπωσδηποτε SSD και λιγο καλο κουτι για να ειναι ευπαρουσιαστο σε ενα γραφειο ειναι αρκετο. Η gpu καλο ειναι να ειναι quadro αλλα δεν την χρειαζονται ολοι, και με μια καλη καρτα γινεται η δουλεια. Συναδελφε βαλε ενα budget και μετα βλεπεις τι μπορεις να χωρεσεις εκει μεσα, δεν ξερω αν εξω εχεις δουλεια αλλα απο την δικια μου εμπειρια ποιο πολλες ειναι οι απαιτησεις σε υπολογιστη μεσα στην σχολη παρα εξω. Οσοι καλοι ρεντεραδες βγαινουν απο την σχολη φευγουν εξωτερικο..... Και ομως, στο θεμα οθονης καλυτερα το IPS παρα το TN. Ειναι μανικι να βλεπεις αλλα πραγματα στο PS και αλλα να σου εκτυπωνονται, βεβαια αυτο ειναι και θεμα εκτυπωτη, αμα θελει καποιος αριστο αποτελεσμα πρωτα κανει μια δοκιμαστικη εκτυπωσε και μετα τα τελικα σχεδια. Μαλλον εσυ καπου εχεις μπερδεψει το οριο μεταξυ επαγγελματικο και μη επαγγελματικο. Αμα εχει ενα budget το παιδι τοτε καλο ειναι να μεινει σε αυτο γιατι δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος να δωσει μια περιουσια για κατι που δεν θα του κανει αποσβεση. απο οτι εχω καταλαβει, δεν ειναι ακομα σε ΚΑΘΑΡΑ επαγγελματικο επιπεδο, διοτι αν ηταν, δεν θα ετιθετο τετοιο οριο μπατζετ, για επαγγελματικο μηχανημα..!! απο οτι καταλαβαινω εγω, θελει ενα entry level μηχανημα, που Α. δεν θα κοστιζει €3000 (που κανονικα θα επρεπε..!) και Β. να μπορει να κανει τη δουλεια του πολυ ανετοτερα απο οτι την κανει τωρα με το laptop. σε αυτη την περιπτωση, θεωρω οτι μπορει να αφησει ακομα και τον 3770 στην ακρη, αν δεν παιρνει οικονομικα, και να παει ειτε σε i5-3570K, ειτε σε FX-8320. και οι 2 ειναι πολυ καλοι, και οπως ηθελε να πει και ο Δεινο, αλλα δεν το ειπε, δεν παιζει ρολο μονο ο επεξεργαστης σε τετοια μηχανηματα, αλλα σημαντικο ρολο παιζουν και η μνημη, και ο σκληρος δισκος..!!! Αν δεν είχε θέσει τον όρο επαγγελματική χρήση στο πρώτο του ποστ... θα συμφωνούσα απολυτα μαζι σας... αλλά όταν ζητας βοήθεια για επαγγελματικό μηχανημα θα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς ζητας!!
whocares Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Επειδή έχω βαρεθεί να στήνω μηχανήματα σε αρχιτέκτονες ας πω την άποψή μου. Αρχικά αναφέρεται επαγγελματική χρήση και μετά ότι ακόμα δουλεύει την πτυχιακή του το παιδί. Ομως όπως και να έχει η ταπεινή μου γνώμη στο θέμα είναι η εξής. ΠΟΤΕ σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα δεν μπαίνει για παράδειγμα ένας δίσκος. Οταν επιλέγεις σαν αποθηκευτικό σου χώρο ένα δίσκο, αυτόματα έχει μπει στο καλάθι και ένας δεύτερος δίσκος ίδιας χωρητικότητας. Ποτέ δεν επιλέγεις κουτιά τα οποία είναι "ζεστά" εκ κατασκευής. Ποτέ δεν στήνεις ένα επαγγελματικό μηχάνημα, χωρίς ψύκτρα. Ποτέ δεν στήνεις ένα επαγγελματικό μηχάνημα βάση τις ανάγκες του τώρα, αλλά δίνεις μία παραπάνω ώθηση στο μηχάνημα σε ισχύ και ας κάθεται αυτή τον πρώτο καιρό. Ποτέ δεν κάνεις πίσω στο θέμα οθόνης. Σε κάρτες γραφικών και ειδικά αν μιλάμε για 3D μία quadro είμαι must have, must buy. Είναι πραγματικό μαρτύριο για έναν επαγγελματία να κάνει εκ νέου εγκατάσταση και να ξαναστήσει απο την αρχή τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και να τον φέρει στα ίδια επίπεδα με πριν. Χώρια το γεγονός ότι οι περισσότεροι απο αυτούς (δεν αναφέρομαι στον δημιουργό του θέματος) δεν ξέρουν καν πως γίνεται μία εγκατάσταση και ένα στήσιμο λειτουργικού απο την αρχή. (ευτυχώς γιατί μερικοί δεν θα είχαμε δουλειά ) Δεν είδα να αναφέρεται κανείς στο θέμα software. Επαγγελματικό μηχάνημα σημαίνει το πρώτο πράγμα που βάζω στο καλάθι μου, είναι το λειτουργικό μου. Αυτά για τα πραγματικά επαγγελματικά μηχανήματα. edit: Και επειδή κάπου διάβασα για το αν γνωρίζουμε σε τι μηχανήματα δουλεύουν οι αρχιτέκτονες σήμερα η απάντηση είναι ξέρω πολύ καλά. Και δυστυχώς αυτό που διαπιστώνω με σπάνιες εξαιρέσεις είναι ότι ο Ελληνας δεν έχει μάθει να επενδύει σε αυτό που του δίνει ψωμί να φάει. Το τι κάνει ο άλλος δεν μας νοιάζει αν θέλουμε να λεγόμαστε επαγγελματίες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα