Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν ανοίγω θέμα στη σωστή κατηγορία, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια εφαρμογή η οποιοσδήποτε άλλος τρόπος, που να βάζω πχ το μοντέλο του αυτοκινήτου μου, τη μονάδα radio cd και τα ηχεία, και να μου βγάζει την κατάλληλη ρύθμιση του ήχου, χρησιμοποιώ το equalizer του nero όταν γράφω cd για τ'αμάξι, αλλά προσπαθώ να το ρυθμίσω εντελώς στην τύχη, επειδή στη συγκεκριμένη μονάδα radio cd, δεν υπάρχει δνατότητα να συνδέσω πχ την κάρτα ήχου του υπολογιστή για να κάνω δοκιμές...

Δημοσ.

Οχι κατι τέτοιο δεν υπάρχει, η ακουστική ενος αυτοκινήτου  με τον καθε συνδυασμό περιφερειακών (και υπάρχουν εκατοντάδες...) διαφέρει. Υπάρχουν μετρικά RTA που μετράνε απόδοση καμπύλης συχνοτήτων. Απο εκει παρεμβαίνει ο χρηστής στο EQ του RCD - ενισχυτή η ακόμα καλύτερα επεξεργαστή. Τα CD μας πρεπει πάντα να ειναι γραμμένα flat και να μην τα πειράζουμε  Ολες οι διορθώσεις γίνονται απο τα μηχανήματα και οχι απο το μέσον.

Δημοσ.

Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, απλά ψάχνω έναν δωρεάν τρόπο για να βελτιώσω τον ήχο, πάντος αν και όχι στο επιθυμιτό, σε κάποιο βαθμό το 'χω καταφέρει γράφοντας πολλά cd's με διαφορετικό equaliziation.

Δημοσ.

Δεν ειναι ομως σωστός καθως σε αλλο μηχάνημα θα παίζουν αλλιώς και μπορεί πολυ χειρότερα  Εαν έχει ρυθμιστικά το rcd σου, απο εκει πρέπει να κανείς οτι γίνεται. Αν οχι η αναβαθμίσεις το σύστημα η με τον τρόπω που δουλεύεις, αλλα μονό για εσένα.

Δημοσ.

Να γίνει κάποια αναβάθμιση δεν προβλέπεται, και τα συγκεκριμένα cd's τα χρησιμοποιώ αποκλειστικά στ' αμάξι μου, πάντως θα με βοηθούσε πολύ να βρω μια πατέντα να συνδέσω μια έξοδο της κάρτας ήχου με ένα από τα 2 rcd που έχω καβάτζα, επειδή συνδέονται μόνο με συγκεκριμένες ακριβές συσκευές της ίδιας μάρκας, για να επιτρέψουν αναπαραγωγή από άλλη πηγή, συγκεκριμένα έχω: το alpine CDE-9827, και το sony CDXCA700X. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα, τα μπροστινά ηχεία είναι διαιρούμενα κάποια στιγμή κάηκε το ένα tweeter και τα άλλαξα, το θέμα είναι τα καινούρια ακούγονται άσχημα κάπως σαν τσιριχτά ακόμα και αν χαμηλώσω τα πρίμα, ειδικά όταν οι στίχοι των τραγουδιών περιλαμβάνουν το γράμμα "σ". Υπάρχει τρόπος να διορθώσω αυτό το πρόβλημα; με κάποιο φίλτρο ίσως ή ηλεκτρονικό εξάρτημα;

Δημοσ.

Τα RCD σου εφόσον δεν έχουν line in μπορείς να τα συνδέσεις με το pc σου με κάποιο fm transmiter. Μεσώ της μπάντας του ραδιοφώνου  Αυτο βεβαία θα σου αποφέρει πολύ μέτρια ποιότητα. Κοινώς δεν αξίζει.

Απο οτι καταλαβαίνω το tweeter που πήρες πρέπει να ήταν του ''κιλού''. Λογικό να τσιρίζει καθως δεν ειχε καμιά σχέση σε κατασκευαστικά στοιχεία με το παλιό  Στα ηχεία σου λογικά πρέπει να υπάρχει κάποιο crossover, το οποίο ειχε σχεδιαστεί για τα παλιά  Αυτά συνήθως εχουν επιλογή οριου αποκοπής. Βαλτό στο -3 η -6 db εαν και εφόσον εχει τετοια επιλογή.

Στο χειρότερο σενάριο, εαν τα mid μεταξύ tweeter δεν εχουν καθολου crossover, μπορεις να βάλεις καποιο πυκνωτακι χωρίς πολικότητα (ΜΚΤ) μεγέθους 3.3 η 4,7 microFarad. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...