xarda Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Πρώτη φορα θελω να ασχοληθώ με την Java!Ποιοι θεωρείτε πως είναι το καλύτερο ""free"" IDE για προγραμματισμό που να μπορώ να φτιάξω καποια μικροεφαρμογή για κινητό ή για το pc μου; ( ξέρω ειναι λίγο γενική η ερώτηση... μα δεν εχω ιδέα )Επίσης αν γνωριζετε ενα καλό Ελληνικό αν ειναι δυνατό tutorial αρχαριων για java...
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Το καλύτερο IDE είναι το Eclipse. Όμως το NetBeans μπορείς να το μάθεις πιο γρήγορα και είναι επίσης καλό. Δεν έχει τις δυνατότητες του Eclipse αλλά είναι αρκετά καλό. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Προσωπικά Eclipse χρησιμοποιώ. Βέβαια το Juno που είναι η τελευταία έκδοση είναι λίγο "βαρύ". Αν το βρείς και εσύ βαρύ κατέβασε την παλιότερη έκδοση "Indigo". Είναι αρκετά πιο responsive. Αν θες...δοκίμασε και Netbeans αλλά εμένα ποτέ δεν μου άρεσε. Επίσης αν θες να ασχοληθείς με Android το Eclipse είναι μονόδρομος(Αλλά πρέπει πρώτα να μάθεις ΚΑΛΑ Java).
defacer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Επίσης αν θες να ασχοληθείς με Android το Eclipse είναι μονόδρομος Μονόδρομος με τίποτα. Εγώ χρησιμοποιώ IntelliJ IDEA μιας και υπάρχει (τουλάχιστον μέχρι πριν καναδυο μήνες που τσέκαρα τελευταία φορά) horrible performance bug στην τελευταία έκδοση του Eclipse. Επίσης γενικότερα έχω την αίσθηση πως πιο βαρύς από Eclipse => πεθαίνεις.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μονόδρομος με τίποτα. Εγώ χρησιμοποιώ IntelliJ IDEA μιας και υπάρχει (τουλάχιστον μέχρι πριν καναδυο μήνες που τσέκαρα τελευταία φορά) horrible performance bug στην τελευταία έκδοση του Eclipse. Επίσης γενικότερα έχω την αίσθηση πως πιο βαρύς από Eclipse => πεθαίνεις. Α είχα την εντύπωση ότι η Free Version δεν είχε το υποστήριζε. Nice. Όντως στο Eclipse Juno είναι τραγικό το performance. Το Indigo απο την άλλη ειναι ΟΚ.
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μονόδρομος με τίποτα. Εγώ χρησιμοποιώ IntelliJ IDEA μιας και υπάρχει (τουλάχιστον μέχρι πριν καναδυο μήνες που τσέκαρα τελευταία φορά) horrible performance bug στην τελευταία έκδοση του Eclipse. Επίσης γενικότερα έχω την αίσθηση πως πιο βαρύς από Eclipse => πεθαίνεις. Συμφωνώ... πιο βαρύς όντως πεθαίνεις.. Όμως, και εάν έχεις μέσα τα κατάλληλα addons, είναι σαν να ανοίγεις μαζί VS και Visio συν ότι υπάρχει συνεργασία για την παραγωγή κώδικα.... και εν γένει έχει της "παναγιάς τα μάτια" μέσα. Το κακό είναι πως πολλές φορές δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά (ούτε καν τα μισά).
moukoublen Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Προσωπικά θα σου πρότεινα το Site: http://netbeans.org/downloads/">NetBeans .Αν και γενικά και τα δυο μου αρέσουν (NetBeans και Eclipse).Και γενικά, αντικειμενικά, και τα δυο έχουν άπειρες δυνατότητες και plugins και τα δύο είναι σχεδόν τέλεια.Το Eclipse το χρησιμοποιώ πολύ λόγω android (όμως την προηγούμενη έκδοση, όχι την τελευταία.).Το NetBeans η αλήθεια είναι το έχω χρησιμοποιήσει λίγο λιγότερο όμως θεωρώ ότι είναι λίγο πιο εύκολο*. (* εξετάζοντας αρκετά αφαιρετικά το τι πάει να πει εύκολο στο παρόν θέμα) (To intellijIDEA το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα πιο λίγο και απο ελάχιστα, οποτε δεν έχω άποψη.) Γενικά μεταξύ αυτών των δυο η χρήση που κάνω είναι η εξήςJava SE : NetBeans, EclipseJava EE : NetBeans (κάτι Restful web services που χρειάστηκε να φτιάξω.)Android : EclipseC/C++ : Eclipse, NetBeans (σε linux)PHP : NetBeans (τις ελάχιστες φορές δηλαδή που για ασήμαντους λόγους μπορεί να έχω γράψει καμιά βλακεία -που ούτε βλέπεται- στην PHP)
nilosgr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ μόνο java γράφω (και για android αλλά και SE) και χρησιμοποιώ μόνο eclipse. Το θέμα είναι ότι με τη indigo ήταν πιο αργό, ναι όπως το ακούτε, κολλούσε, ειδικά εάν άνοιγα κανένα μεγάλο (150 γραμμές+) xml από android layout, ήταν θάνατος!! :/ Από τότε που χρησιμοποιώ το juno δεν αντιμετώπισα κάτι...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ μόνο java γράφω (και για android αλλά και SE) και χρησιμοποιώ μόνο eclipse.Το θέμα είναι ότι με τη indigo ήταν πιο αργό, ναι όπως το ακούτε, κολλούσε, ειδικά εάν άνοιγα κανένα μεγάλο (150 γραμμές+) xml από android layout, ήταν θάνατος!! :/ Από τότε που χρησιμοποιώ το juno δεν αντιμετώπισα κάτι... Για android σερνόταν και εμένα το Indigo (όχι ότι κάνω κάτι το ιδιαίτερο). Το Juno είναι σαφώς πιο responsive στον Windowbuilder...αλλά κατα τ'άλλα αν έχεις ανοίξει 5-6 αρχεία μαζί είναι θάνατος. Ελπίζω το 4.3 να ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα, εκτός αν θέλουν να αγοράσουμε i7 για να το τρέξουμε
iceblade Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Για Eclipse προτείνω την έκδοση 3.8.1. Συμβατότητα με παλιά και νέα plugins (για Eclipse Juno,), bug fixes και πολύ καλή απόκριση στο UI. Στην ουσία είναι Juno αλλά χωρίς το νέο, άσχημο και αργό interface 1
xarda Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δώστε το Link του indigo.Εχω χαθεί εκει μέσα.Και κανένα tutorial στα ελληνικά;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 http://www.eclipse.org/indigo/ Τώρα για tutorial στα Ελληνικά δεν ξέρω, αλλά αν το ψάξεις λίγο θα το καταφέρεις. Δεν θέλει install, απλά unzip και το τρέχεις.
doubleh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Για αρχη eclipse ή jdeveloper Πιο μετα intellij idea - ειδικα αν παίζεις με spring
xarda Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 ποια εκδοση εχει simulator για android;Είναι plugin ο simulator η οχι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα