thyra_7 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 #include <cstdlib>#include <iostream>#include <math.h>using namespace std;int main(int argc, char *argv[]){ int gwnia; float b,rad,imitono,sinimitono,efaptomeni,c; cout<<"Dwse tin gwnia se moires"<<endl; cin>>gwnia; rad = gwnia *3.14159265 / 180 ; imitono=sin(rad); sinimitono=cos(rad); efaptomeni=tan(rad); cout<<"To imitono tis gwnias einai "<<imitono<<endl; cout<<"To sinimitono tis gwnias einai "<<sinimitono<<endl; cout<<"H efaptomeni tis gwnias einai "<<efaptomeni<<endl; system("PAUSE"); return EXIT_SUCCESS;} Γιατι οταν βαζω 90 μου βγαζει σκουπιδια;
ktiniatros Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 H εφαπτομένη γωνίας 90 δεν μπορεί να οριστεί. tan = sin / cos. Το cos(90) είναι ίσο με 0. Ότι διαιρείς με το μηδέν δεν ορίζεται.
lion2486 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 πιθανόν να υπάρχει κάποιο exception για να μπορείς να το ελέγξεις..
thyra_7 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 εχω μια ασκηση στην οποια πρεπει μεχρι και 90...Υπαρχει κανενας τροπος; 1
bird Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 εχω μια ασκηση στην οποια πρεπει μεχρι και 90...Υπαρχει κανενας τροπος; Βάλε έναν έλεγχο για το συνημίτονο, όταν είναι μηδέν να εμφανίζει ότι η εφαπτομένη δεν ορίζεται.
defacer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 εχω μια ασκηση στην οποια πρεπει μεχρι και 90...Υπαρχει κανενας τροπος; Αν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει τι πράγμα ρε συ; Να αλλάξουν τα μαθηματικά για τις ανάγκες του προγράμματος; Όπως ειπώθηκε παραπάνω, δεν ορίζεται. Το να γράψεις ένα if (sinimitono == 0) { ... } else { ... } όπως λέει και ο bird δε χρειάζεται διδακτορικό. 1
REDODIN7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Οπως ειπαν τα παιδια βαλε μια if για οταν δεν οριζεται του στυλ if gwnia=0 cout "h efaptomenh den orizetai gia mhden moires parakalo dwste mia allh timh".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα