Προς το περιεχόμενο

Δημοσιεύτηκαν οι πλήρεις προδιαγραφές του HTML5


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άντε σιγά σιγά...

Επίσης τώρα που πήραν φόρα, δεν ρίχνουν μια ματιά και στο CSS, έτσι για να μην γράφουμε τα ίδια για 5 διαφορετικούς browsers...

LbrS3.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα τους κατέχοντες το θέμα. θα μπορούμε να εξαλείψουμε τελείως το flash content;

Εδώ υπάρχει μια σύγχιση κι είναι κι ο λόγος που συμβαίνουν ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ flash «fanboys» και λοιπών web developers.

 

Η HTML και το Flash είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, που το καθένα εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό. Όσο το Flash δε θα πάψει να είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία κάποιων web apps, άλλο τόσο κι η HTML δε θα πάψει να είναι εξαιρετική και μονόδρομος για τη παρουσίαση web content. Όποιος κι οπουδήποτε συγχέει αυτούς τους δύο ρόλους και χρησιμοποιεί τη μία τεχνολογία αντί της άλλης, τότε ή πηγαίνει παραλία με Land Rover ή ανεβαίνει βουνό με Ferrari. Ακριβώς η διαφορά στον τρόπο και στα εργαλεία δημιουργίας με HTML/Flash είναι που αυτόματα ορίζει τις δύο τεχνολογίες ιδανικές για διαφορετικό σκοπό. Αντίστροφα, η σκοπιμότητα ορίζει και το ιδανικό στη μέθοδο.

 

Όσον αφορά στο επιχείρημα πως «ένα Flash app στηρίζει safety/stability/portability στη ποιότητα του (κλειστού) κώδικα του plugin/player που διανέμει κάποια Adobe», εδώ θα πω πως βλέπουμε το δέντρο της Adobe και χάνουμε το δασος των εταιρειών που παράγουν browsers...

Διότι τα safety/stability/portability του Flash-αντίστοιχου HTML υπερ-προϊόντος θα στηρίζονται στο φιλότιμο ξεχωριστά κάθε εταιρείας που παράγει browser... κι αυτό ελπιδοφόρο δε το λες, εκτός αν διαφεύγει της αντίληψής σου η τωρινή κατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...