Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί από εμάς έχουμε χαλάσει το καλώδιο των ακουστικών μας -που πολλές φορές μπορεί να τα έχουμε ακριβωπληρώσει- λόγω του ότι έχει κοπεί το καλώδιό τους από κάποιου είδους απροσεξία. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας κατασκεύασαν καλώδια που μπορούν να “τεντωθούν” μέχρι και οκτώ φορές το μέγεθός τους.Ουσιαστικά χρησιμοποιείται ένας πολυμερής ελαστικός σωλήνας στον οποίο τοποθετείται υγρό γάλλιο και κράμα ινδίου για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος. Με τη διατήρηση αυτών των στοιχείων ξεχωριστά, σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες επιτυγχάνονται ταυτόχρονα και η απαραίτητα αγωγιμότητα για να διέλθει από το καλώδιο το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και η ανοχή σε τραβήγματα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε “ηλεκτρονικές ραφές” ρούχων ή και επίπλων.

http://www.youtube.com/watch?v=QlVuIK5wAj0

Link.png Site: http://www.engadget.com/2012/12/19/nc-state-builds-very-stretchable-wires-from-liquid-metal/[/url]']engadget.com

Δημοσ.

Επιτέλους!!!!
Αν και δεν με ενδιαφέρει το streching αλλά το ότι θα μπορούν να διπλώνουν χωρίς να κόβονται...
Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχω δώσει πάνω από 300€ σε  ακουστικά...

Επειδή είμαι σε φάση που θα πρέπει να αγοράσω και πάλι ακουστικά καθώς αυτά που έχω είναι για πέταμα σχεδόν.

Δημοσ.

Αυτο ξαναπεστο, ειναι πολυ γνωστο το προβλημα των καλωδιων που απο την χρηση στριβουν  και τελικα τσακιζουν σε καποιο σημειο ,κλασικη αιτια που αλλαζουμε τα ακουστικα .Αφορα κυριως ατομα που κανουν πολυωρη χρηση  οπως gamers etc.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι ο σωστός χαρακτηρισμός είναι "ελαστικά": αυτά που επιμηκύνονται, και όχι "εύκαμπτα": αυτά που λυγίζουν. Τα καλώδια των ακουστικών ήταν ανέκαθεν εύκαμπτα. Το αναφέρεις κι εσύ παρακάτω: "... πολυμερής ελαστικός σωλήνας..."

Επίσης "ακριβοπληρωσει" με όμικρον.

Ελπίζω να μην έγινα πολύ σχολαστικός....

• Like 4
Δημοσ.
Ένα θεματάκι το 'χεις κι εσύ όμως παραδέξου το. :P

Όποιος βγαίνει για τρέξιμο συχνά αλλάζει μία φορά το μήνα οπότε το ποσό που αναφέρει είναι ρεαλιστικό για δρομείς και μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο ανάλογα με το τί ακουστικά ψωνίζεις. Δε γνωρίζω τί συμβαίνει με τους gaymers που λέει ο φίλος παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

oh,a little harsh words over here :P

εγώ πάντως είχα πετύχει κάτι sony μαύρα με 17 ευρώ τα οποία άντεχαν την χρήση,αλλά δεν άντεξαν το πλυντήριο με αποτέλεσμα το ένα ακουστικό να ακούγεται πιο σιγά.Αυτό έγινε 2 χρόνια,πριν.απο τότε ξανααγόρασα τα ίδια και όλα μια χαρά.

Πάλι καλά που πλεον τα κινητά έχουν jack υποδοχή γιατί αν συνεχίζαμε να δίνουμε κάτι 40άρια σε nokia/se..

• Like 1
Δημοσ.

Όπως λέει και ο φίλος Skylined πιο πάνω είναι αυτό ακριβώς, βρίσκομαι συνέχεια είτε σε κίνηση (τρέξιμο, περπάτημα) είτε με το ποδήλατο. :D
Ακουστικά στο pc δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.. :P
Τα ακουστικά που παίρνω είναι όλα για το mp3 player και το "θεματάκι" μου είναι θέλω να έχω καλό ήχο οπότε γύρω στα 30€ με 40€ μου φεύγουν τη φορά...

Πάντως τα ακουστικά τα οποία μου κράτησαν περισσότερο είναι κάτι skullcandy 34€ με αξιοπρεπέστατο ήχο και με καλά μπάσα.
Μετά από αυτά είπα να δοκιμάσω και το ebay και πήρα κάτι JVC (αυτά που έχω δηλαδή ακόμη και τώρα), απογοήτευση... :(
Μέτριος ήχος, καθόλου καλή εφαρμογή στο αυτί (βγαίνουν εύκολα) και μετά από 1 μήνα χρήσης άρχισαν τα μικροθεματάκια, πλέον όταν στρίβω το κεφάλι αριστερά - δεξιά υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει το δεξί ακουστικό να παίζει... :| 
Πολύ περίεργο, γιατί δεν δείχνει εξωτερικά κάποιο ίχνος κοψίματος ούτε κοντά στο ακουστικό ούτε κάπου αλλού.

Α! Να μην ξεχάσω!
Προς όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες...
Δεν θέλω μικρόφωνο στα ακουστικά μου!!!

Δημοσ.

Στην άκρη που είναι το φις αντέχει;; Εκεί μου έχουν διαλυθεί ΟΛΑ τα ακουστικά μέχρι στιγμής... Ακόμη και αυτά που φοράω αυτή τη στιγμή (ε ρε κολλητήρι που πέφτει πλέον). :-|

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...