Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον εξωτερικό μου σκληρό δίσκο που είναι wd my book (νομίζω edition 1) χωρητικότητας 500 gb, είχα ένα partition γύρω στα 250 gb ntfs με πολύτιμα δεδομένα τα οποία τα είχα κλειδώσει με το bitlocker. Κάθε φορά που ήθελα να το χρησιμοποιήσω το σύνδεα στο pc, έδινα το passphrase όποτε μου το ζητούσε και μπορούσα να το ξεκλειδώσω και να το χρησιμοποιήσω φυσιολογικά.

Επειδή ασχολούμαι και με το ps3 gaming, είπα να φτιάξω και ένα partition fat 32 με το σκεπτικό να φορτώνω από εκεί ορισμένα παιχνίδια που δεν μου τρέχανε από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο του ps3.

Το partition fat 32 το δημιούργησα σε θέση πριν από το ntfs. Στη διαχείριση δίσκων των windows πρώτο είναι το partition fat32 και μετά είναι το ntfs.

Το πρόβλημα είναι:

Πριν μερικές μέρες ανακάλυψα ότι όταν συνδέω τον εξωτερικό σκληρό στο pc μου δεν μου φορτώνει και τα δύο partitions παρά μόνο το πρώτο partition που είναι fat32 και το χρησιμοποιώ με το ps3 για games.

Στη διαχείριση δίσκων των windows μου βγάζει το σχεδιάγραμμα που έχω επισυνάψει.

Υπάρχει καμία λύση στην περίπτωσή μου?

Να πω ότι δεν έχω δεύτερο εξωτερικό σκληρό δίσκο για να έκανα κάποια αντιγραφή και να πειραματιζόμουνα εκεί και ούτε έχω πολύ χώρο στον εσωτερικό σκληρό.

Φαντάζομαι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνω είναι να αγοράσω ένα εξωτερικό σκληρό τουλάχιστον ίσης χωρητικότητας, σωστά?

Στην παρακάτω εικόνα που θα δείτε, μετά το πρώτο partition 149,99 GB που ονομάζεται PS3 GAMES είναι το δεύτερο partition ntfs. Δηλαδή όλα τα υπόλοιπα GB που απομένουνε είναι ένα ενιαίο partition ntfs με τα πολύτιμα δεδομένα μου. Δεν ξέρω γιατί σταμάτησαν τα windows να το αναγνωρίζουνε. Φαίνεται με το βάλε βγάλε στο ps3 θα καταστράφηκαν τα mbr. Sorry αν το διατυπώνω λάθος.

Please οποιαδήποτε γνώμη είναι δεκτή.

Εννοείται ότι δεν έχω πειράξει τίποτα ακόμα, ούτε format, ούτε προσπάθησα να διορθώσω κάτι, ούτε τίποτα.

Ο εξωτερικός σκληρός ανάβει κανονικά, επίσης μπορώ να γράψω οτιδήποτε στο partition με τα games και μετά να το σβήσω. Το fat32 δουλεύει δηλαδή άψογα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει το partition ntfs που είναι κλειδωμένο με το bitlocker των windows ultimate 64 bit που έχω.

post-226023-0-65699400-1355886105_thumb.gif

Επεξ/σία από Padaz Bloody
Δημοσ.

TESTDISK Επαναφορά διαμερισμάτων με το

Διάβασε προσεκτικά τον οδηγό,μπορείς να πειραματιστείς άφοβα όσο δεν θα κάνεις write.

Αν καταφέρει να βρει το δεύτερο διαμέρισμα θα είναι όλα όπως πριν,πάντως να ξέρεις αν τα καταφέρεις αντέγραψε τα πραγματικά σημαντικά αρχεία και σε κάποιο(α)dvd/usb ή ό,τι βρεις...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

thanks TheELF, θα δοκιμάσω το πρόγραμμα και θα ξαναεπανέρθω, πάντως είναι λίγο δύσκολο να το βγάλω από την εξωτερική θήκη, θα το τρέξω όπως έχει σαν εξωτερικός δίσκος και θα σου πω αν έγινε τίποτα.

Χθες που έτρεξα ένα utility της wd που είναι diagnostic tool, το extended test μου έβγαλε ένα μήνυμα αφού κόλλησε και σταμάτησε στο 20% της διαδικασίας:

too many bad sectors to continue.

Ελπίζω να είναι false alarm, γιατί αν έχει bad sectors την έβαψα για τα καλά.

Επίσης να πω κάτι τελευταίο, τα παιχνίδια στο ps3 τελευταία μου κολλάγανε πάρα πολύ, αργούσαν να φορτώσουν, τα cut scenes κόλλαγαν, κτλπ.

Λες να επιχειρήσω να το αποσυναρμολογήσω? Δεν ξέρω σε τι θα πέσω όμως. Με σύνδεση IDE ή sata? Στην περίπτωση sata είμαι οκ, αλλά δεν ξέρω αν η μητρική μου υποστηρίζει IDE.

Επεξ/σία από Padaz Bloody

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...