Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το 1998 εως και το 2011 η Nokia κατείχε διαρκώς την πρωτοκαθεδρία στις αποστολές συσκευών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, μπροστά ακόμα και από τις Apple και Samsung παρόλο που τα τελευταία χρόνια η κατάσταση για την φιλανδική εταίρια κάθε άλλο παρά ρόδινη ήταν.Όμως, για το 2012 στο τέλος του οποίου αισίως έχουμε φτάσει η εταιρία πληροφοριών iSuppli προβλέπει ότι η Nokia θα παραδώσει τα σκήπτρα στη Samsung ενώ η πάλαι ποτέ ηγέτης θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση αντιπροσωπεύοντας το 24% των αποστολών σε σύγκριση με το 29% της νοτιοκορεάτικης εταιρίας και μόλις 10% για την Apple.

Απ'ότι φαίνεται η περαιτέρω εξάπλωση των smartphone οδήγησε στο ψαλίδισμα του ποσοστού της Nokia μεγάλο συντελεστή των πωλήσεων της οποίας αποτελούν οι βασικές συσκευές και τα feature phones, ενώ οι προσδοκίες για τη ζήτηση των έξυπνων συσκευών σημαίνει ότι η πρωτοκαθεδρία της Samsung είναι πιθανό να διατηρηθεί για χρόνια. Το 2012 η Samsung αναμένεται να κυριαρχήσει και στην αγορά των smartphone με 28% συνολικές αποστολές σε αυτή την κατηγορία, σε σύγκριση με το 20% για την Apple και μόλις 5% για τις Nokia, HTC και Research in Motion.

Link.png Site: http://www.engadget.com/2012/12/18/isuppli-samsung-total-shipments/'>engadget

Δημοσ.

ΟΚ η nokia έχασε την πρώτη θέση. Αυτό έχει γίνει καιρό τώρα δεν χρειαζόταν να τελειώσει το 2012 για να το μάθουμε.

Το θέμα είναι τι θα γίνει απο εδώ και πέρα που βγήκαν τα WP8 και η nokia παίζει την ύπαρξη της.

Δημοσ.
ΟΚ η nokia έχασε την πρώτη θέση. Αυτό έχει γίνει καιρό τώρα δεν χρειαζόταν να τελειώσει το 2012 για να το μάθουμε.

Το θέμα είναι τι θα γίνει απο εδώ και πέρα που βγήκαν τα WP8 και η nokia παίζει την ύπαρξη της.

Λιγο πριν το καλοκαιρι θα παιζει παλι μπαλα η Νοκια και μετα θα ακολουθησουν και οι αλλες εταιριες και μετα θα βλεπουμε πως θα μειωνεται το Android και το iOs και θα κοπει η πιτα στα 3, και μετα θα δουμε WP στην κορυφη με τα iOS να εχουν σβησει απο τον χαρτη και τα android να χαροπαλευουν. Μεχρι τοτε ομως παω να φτιαξω ενα μπολ με κορν φλειξ.

• Like 3
Δημοσ.
και μετα θα δουμε WP στην κορυφη με τα iOS να εχουν σβησει απο τον χαρτη και τα android να χαροπαλευουν.
Αυτο θα γινει πριν ή μετα που βγει η Ελλαδα απο χρεωκοπια...?
Δημοσ.
Λιγο πριν το καλοκαιρι θα παιζει παλι μπαλα η Νοκια και μετα θα ακολουθησουν και οι αλλες εταιριες και μετα θα βλεπουμε πως θα μειωνεται το Android και το iOs και θα κοπει η πιτα στα 3, και μετα θα δουμε WP στην κορυφη με τα iOS να εχουν σβησει απο τον χαρτη και τα android να χαροπαλευουν. Μεχρι τοτε ομως παω να φτιαξω ενα μπολ με κορν φλειξ.

Δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα με τα WP αλλα από ένα nokia lumia που πέρασε από τα χερια μου δεν έμεινα καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένος...

παραμετροποίηση της συσκευής και του software? ΜΗΔΕΝΙΚΗ... δεν υπάρχουν βασικές επιλογές πατώντας την επιλογή "ρυθμίσεις" σε σχεδόν όλα τα apps και features του κινητού.. (και σε κάποια σημεία δεν υπάρχει καν πρόσβαση σε επιλογές/ρυθμίσεις!!!)

το SYMBIAN nokia μου αναγνωρίζεται απευθείας από τα windows PC μου χωρίς driver... το WINDOWS PHONE nokia όμως που πέρασε από τα χερια μου θέλει μια σουίτα εκατοντάδων MB για να μπορέσει να αναγνωριστεί από το λειτουργικό μου (windows 7) ακόμη και για μια απλή μεταφορά αρχείων στην μνήμη του κινητού.. δηλαδή έλεος WINDOWS ΜΕ WINDOWS και δεν μπορούν να συνεργαστούν χωρίς την μεσολάβηση extra software... (και το ίδιο το software είναι χάλια μαύρα δύσχρηστο απλοϊκό με απουσία πολλών επιλογών και με πολλά bugs)

τέλος έκανε ένας φίλος μου log in στο hotmail account του μέσω του κινητού μου και τώρα πια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ LOG OFF... με αποτέλεσμα ούτε εγώ να μην μπορώ να δω τα μηνύματα μου... η λύση είναι (λόγω της απουσίας ρυθμίσεων και γενικά το χαλια user interface που μονο windows δεν θυμίζει..)να κάνω ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ... και αυτά δεν τα λέω εγώ που ίσως δεν πρόσεξα κάτι αλλα υπάλληλος σε κατάστημα nokia στο τμήμα service.....

τα windows έχουν μια πολύ ωραία φιλοσοφία που δεν αρέσει τόσο στους άπειρους χρηστες και γενικά σε όσους δεν θέλουν να "σκαλίζουν" γιαυτο και προτιμούνε apple που ναι μεν κάποια πράματα γίνονται με το πάτημα ενός click... αλλα κάποια αλλα είναι δύσκολα έως αδύνατα να γίνουν γιατί είναι κλειδωμένη/περιορισμένη η παραμετροποίηση...

τώρα στα WP είναι σαν η microsoft να θέλει να μοιάσει στην apple με αποτυχημένο τρόπο... 

αν δεν επαναεισαγουν την λογική της ύπαρξης κουμπιού "ρυθμίσεις" και του "για προχωρημένους" και γενικά την λογική δέντρου/αρθρωτών επιλογων πχ "ρυθμίσεις>ομαδα επιλογων A> ρυθμίσεις σχετικά με A1>..." κτλ δεν βλέπω να φτουράνε...
Δημοσ.

Φίλε μου UncleBens όχι οτί μου πέφτει λόγος αλλά νομίζω ότι είσαι αρκετά σκληρός έως και άδικος. Δεν ξέρω ποιο μοντέλο έπεσε στα χέρια σου ή αν είχε κάποιο πρόβλημα, αλλά το lumia 800  που έχω (και που έχω πάρει και δώρο) είναι πάρα πολύ όμορφο κινητό, με πολύ καλά χαρακτηριστικά και το windows mango ένα αρκετά ευχάριστο λογισμικό. Προφανώς δεν είναι τέλειο όπως τίποτε άλλωστε και ισχύει αυτό που λες με το zune. Για να είμαι ειλικρινής, εμένα αυτό που με ενόχλησε αρκετά ήταν το γεγονός ότι από linux δεν μπορείς καν να δεις τα αρχεία που έχει μέσα το κινητό σου (το οποίο θεωρώ απαράδεκτο). Για το θέμα όμως πχ του log off που λες, λίγο δύσκολο μου ακούγεται. Υπάρχει ένας βασικός λογαριασμός windows hotmail που είναι συνδεδεμένος με το κινητό σου και χρησιμοποιείται πχ για να καθορίσει το marketplace κλπ, αλλά κατά τ'άλλα μπορείς να προσθέσεις όσους επιπλέον λογαριασμούς θέλεις είτε mail είτε fb/twitter/gmail κλπ, οι οποίοι επίσης διαγράφονται με ένα κουμπί...Όσο για το τι ρυθμίσεις έψαχνες και δεν έβρισκες δεν ξέρω, εγώ έχω βρει ότι ρύθμιση έχει τύχει να χρειαστώ, αν θέλεις μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Το interface γενικά της νέας γενιάς windows, είτε μιλάμε για κινητά είτε για υπολογιστές είναι κάτι καινούργιο και δε νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αρνητικοί. Θέμα συνήθειας είναι. Τα ίδια λένε και για το unity σε linux, το οποίο μόλις το συνηθίσεις νομίζω ότι γίνεται αρκετά πιο intuitive από το κλασικό desktop. Αλλά γούστα είναι αυτά και έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...