Skylined Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το Instagram προέβη σε αλλαγές στους κανονισμούς ιδιωτικότητας οι οποίοι πλεον του δίνουν τη δυνατότητα να πουλάει φωτογραφίες χρηστών του σε διαφημιστές χωρίς καμία ειδοποίηση. Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν προθεσμία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου για να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους, ενώ μετά την εκπνοή της προθεσμίας οι καινούριοι όροι χρήσης θα είναι υποχρεωτικοί. Επίσης πληροφορίες που αφορούν τους χρήστες της υπηρεσίας θα μοιράζονται με τη μητρική εταίρία, το Facebook, αλλά και διάφορους συνεργάτες και διαφημιστές.Οι νέοι κανονισμοί έρχονται μετά την εξαγορά ύψους ενός δισεκατομυρίου δολαρίων από το Facebook τον περασμένο Απρίλιο και ενώ μόλις τον περασμένο μήνα υψηλόβαθμο στέλεχος του facebook δήλωνε ότι "τελικά θα βρεθή τρόπος για να αποκομίσουν κέρδη από τη δημοφιλή υπηρεσία". Από το instagram δηλώνουν ότι σκοπός τους είναι η καλύτερη συνεργασία της υπηρεσίας με το facebook, η πιο αποτελσματική καταπολέμηση του spam, ο ευκολότερος εντοπισμός προβλημάτων ασφάλειας και η βελτίωση των χαρακτηριστικών της υπηρεσίας μέσω της καλύτερης κατανόησης του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται. Επίσης αναφέρεται ότι με τους καινούριους όρους χρήσης δεν αλλάζει η κυριότητα των φωτογραφιών η οποία παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες ή το ποιος μπορεί να τις δει. Παρόλα αυτά αρκετοί δε φαίνεται να πείθονται από τα νέα μέτρα που έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις από χρήστες κονωνικών μέσων που απειλούν να αποχωρήσουν, ενώ ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδέχεται να αποτελέσουν πλήγμα στην εικόνα του facebook και να αποξενώσουν ορισμένους χρήστες. Ενημέρωση: Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Kevin Systrom, συνιδρυτής του Instagram, με επίσημη ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του δηλώνει ότι οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει στην υπηρεσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς και ότι θα αφαιρεθούν από τους όρους χρήσης οι εκφράσεις που προκάλεσαν αυτή την εντύπωση, ενώ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη χρησιμοποίηση "γλώσσας" (language) που οδήγησε σε παρερμηνείες. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωσή του στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Site: http://www.bbc.co.uk/news/technology-20767537[/url'>']BBC News Technology Site: http://blog.instagram.com/post/38252135408/thank-you-and-were-listening']Ανακοίνωση του Kevin Systrom Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2012 από Skylined
Aspidas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Κι όμως, σε μερικά ψώνια θα αρέσει αυτό... Ποτέ δεν ήμουν fun της συγκεκριμένης εφαρμογής-υπηρεσίας. 1
alex8850 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Ενώ αν εμείς αν "αντιγράψουμε" ένα έργο δικό τους το λέμε πειρατεία!!! Α ρε youtube που σας χρειάζετε... 3
xrdim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 http://www.theverge.com/2012/12/18/3780158/instagrams-new-terms-of-service-what-they-really-mean
Skylined Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Ήδη αναφέρεται στην είδηση ότι δεν αλλάζει η κυριότητα των φωτογραφιών, αυτό που αλλάζει είναι ότι το Instagram πουλάει δικαιώματα σε διαφημιστές για να μπορούν να βγάζουν κέρδη από φωτογραφίες που ανέβηκαν στην υπηρεσία χωρίς να ρωτηθούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες
AntonisKo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Ηδη σβηστηκε το δικο μου.. Να πανε στο καλο..
alexandergr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δεν έχω Instagram αλλά πραγματικά ελπίζω να πάρουν την κάτω βόλτα μετά απ'αυτό. 4
KilliK Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δεν έχω Instagram αλλά πραγματικά ελπίζω να πάρουν την κάτω βόλτα μετά απ'αυτό. και εγω. και ισιως με λιγη τυχη, να παρει μαζι του και το facebook. παντως καλα τους κανουν. καλα τους κανουν. μερικοι φωναζουμε εδω και χρονια, οτι το ιντερνετ γινεται σιγα σιγα το τσιφλικι των μεγαλο-εταιρειων, με τους χρηστες ως δουλοπαροικους. αλλα οταν ο αλλος εχει την νοοτροπια: "εγω στο ιντερνετ κατεβαζω τσοντες και αναρτω τις μαλακιες που σκεφτομαι τζαμπα, δεν με νοιαζει τι κανουν οι εταιρειες", τοτε ο ψηφιακος μεσαιωνας ειναι αναποφευκτος. 3
Moderators Gi0 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Ισχυει το χιλιοειπωμενο "If it's free, you're the product" 7
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 trolololowned...
Skylined Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Το Instagram προχώρησε σε ανακοίνωση ότι οι καινούριοι όροι χρήσης παρερμηνεύθηκαν, ζητείται συγνώμη για ατυχή επιλογή λέξεων και υπόσχονται να προχωρήσουν σύντομα σε επαναδιατύπωση για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Site: BBC
KilliK Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Το Instagram προχώρησε σε ανακοίνωση ότι οι καινούριοι όροι χρήσης παρερμηνεύθηκαν, ζητείται συγνώμη για ατυχή επιλογή λέξεων και υπόσχονται να προχωρήσουν σύντομα σε επαναδιατύπωση για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Site: BBC και μολις το ελεγα στο φιλο μου, οτι περιμενε σε λιγες μερες αλλαγη στον ορο.
norms Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Προσωπικά βρίσκω το instagram μια μπούρδα, αλλά με αυτή την αλλαγή (αν περάσει) όποιος το χρησιμοποιεί είναι καλό κοροιδο.
kurkosdr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Εγω ενα πραγμα θα πω: Cloud με μετρο. Τελικα αυτο που λεγαμε ηταν αληθεια. Με το cloud, μολις εχεις συνιθισει μια υπηρεσια, μπορουν μετα να στην κανουν πληρωτικη, να στην παρουν ή να βαλουν περιεργους ορους. Τουλαχιστον με τις τοπικες εφαρμογες μπορει να σου κοψουν τις αναβαθμισεις, αλλα το προγραμμα το χεις (παρα τις προσπαθειες που εχουν κανει με το DRM).
Προτεινόμενες αναρτήσεις