Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται!

Έχω τον Acer Aspire 5920g με την 8600m gs.

Επειδή η NVidia μου κάηκε και διαπίστωσα ότι είναι γενικό το φαινόμενο, αγόρασα από το ebay την ATI RADEON MOBILITY HD 3650 ddr3 256mb.

Ενώ στα dos είναι κανονικά με το που πάει να μπει στα windows, δεν φαίνεται τίποτα.

Δεν κλείνει μαύρη η οθόνη, φαίνεται το led από πίσω αλλά στην ουσία είναι μαύρη.

Κάτι άκουσα για ένα φλασάρισμα των BIOS.

Κατέβασα ένα αρχείο, το acer3560.rom (αυτό μόνο).

Ποιος μπορεί να βοηθήσει;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
Χαίρεται!

Έχω τον Acer Aspire 5920g με την 8600m gs.

Επειδή η NVidia μου κάηκε και διαπίστωσα ότι είναι γενικό το φαινόμενο, αγόρασα από το ebay την ATI RADEON MOBILITY HD 3650 ddr3 256mb.

Με ποιο σκεπτικό την αγόρασες;;

Διάβασες ότι είναι συμβατή;;;

Το bios αυτό είναι απλά παλιότερη έκδοση της acer ή είναι παντελώς χακαρισμένη;;

Αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το κάνεις,κατέβασε το πακέτο bios από την acer

http://support.acer.com/us/en/product/default.aspx?tab=5&modelId=561

έχει το πρόγραμμα για να φλασάρεις το Bios.

Μιας και δεν μπαίνει όμως στα windows θα πρέπει να να το γράψεις με κάποιο ποιο κοινότυπο πρόγραμμα π.χ. από το Hiren’s BootCD που έχει αρκετά προγράμματα του είδους,θα πρέπει να βάλεις και το αρχείο rom μέσα στο iso πριν το κάψεις.

Καλύτερος τρόπος μέσου usb http://www.hirensbootcd.org/usb-booting/ απλά γράφεις και το rom μαζί με τον φάκελο hbcd.

Δημοσ.

Το link με το bios το έχω flashάρει μέσα από τα Windows.

Θα ήθελα να μου πεις, αν ξέρεις, (ή να μου δώσεις κάποιο κατατοπιστικό link) για το πως μπορώ να flashάρω το αρχείο acer3560.rom, ή γενικώς τα .rom, για να κάνω μια προσπάθεια!

Στο e bay έλεγε ότι είναι συμβατό με το μοντέλο μου (vBIOS Acer)

Δημοσ.

Εγώ γτ πιστευω ότι απο την στιγμή που η καρτα προβάλει κανονικα εικόνα στο bios απλα το ολο προβλημα βρίσκεται στα windows και στους drivers? δεν πατας ένα φορμάτ καλου κακου?

Δημοσ.

Έκανα format περνώντας τα Vista, βάζω την ΑΤΙ μπαίνει στα BIOS και ακούω τον ήχο εισόδου στα Windows, η οθόνη όμως μαύρη αλλά να έχει ανάψει το led φως...

Δημοσ.

Κατσε λίγο γτ με μπέρδεψες.. έκανες φορμάτ πριν ή μετα που έβαλες την κάρτα?

Εικόνα κατά το ποστ (bios) έχεις με την ΑΤΙ ή γενικά απο την στιγμή που θα ανοίξεις τον υπολογιστή δεν βλέπεις τπτ?

Δημοσ.

Έκανα format και έβαλα τα XP με την Nvidia μέσα (για να βλέπω τι μου γίνεται).

Με το που μπαίνω στα windows (με την nvidia), κλείνω το laptop και βάζω την ΑΤΙ και κάνω setup τους drivers της ATI.

Μετά έκανα format και έβαλα τα Vista με την nvidia.

Το recovery disc έχει ενσωματωμένους τους οδηγους της nvidia. Μόλις τους κατήργησα και κατεβάζω της ATI,

Με την ΑΤΙ βλέπω την εκκίνηση κανονικά, τα BIOS ολα, το λογότυπο των Windows πριν μπει, αλλά εκεί που πάει να μπει στην επιφάνεια εργασίας, κλείνει η οθόνη. Βασικά δε κλείνει, ανοιχτή είναι (το led ανάβει από πίσω), απλά μαυρίζει. Οι ήχοι των Windows ακουγονται κανονικά. Μονο εικονα δεν εχω της επιφάνειας εργασίας.

Να δω τι θα κάνω και τώρα με τα VIsta

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά,και δεν ξέρουμε καν τι είναι αυτό το rom,μπορεί να είναι μέρος του bios του laptop,γιατί ολόκληρο bios σίγουρα δεν είναι στα 64kb,μπορεί όμως να είναι και για την κάρτα γραφικών οπότε κάνε μια ερώτηση και σε αυτό το θέμα

http://www.insomnia.gr/topic/416927-acer-5920g-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-ati-3650-ddr3/

και συγκεκριμένα αν μπορείς να βρεις τον ors_86,που φαίνεται να είναι η δουλειά του,ακόμα και με προσωπικά μηνύματα,να σου πει μια επαγγελματική άποψη,γιατί κρίμα είναι,μην την πετάξεις ακόμα δεν την πήρες ή ακόμα χειρότερα να το αχρηστεύσεις εντελώς το laptop.   

Δημοσ.

Μου φαίνεται πολυ περίεργο που δεν έχεις εικόνα μονο στα windows ενώ στο Post και στο bios είναι οκ...

Για δοκίμασε λίγο να τρέξεις κανενα linux livecd-liveusb να δούμε αν θα κανει το ίδιο και εκεί!

Δημοσ.

Ο ors είναι της pc2help. Ήδη συνομιλώ μαζί τους για να δω αν μπορώ να βγάλω κάποια άκρη

Θα δοκιμάσω και με linux να δω τι ΄μπορει΄να γίνει

Δημοσ.

Και με τα Linux, πάλι τίποτα...

Βάζω τα Linux σε ένα USB stick.

Κλείνω το laptop και αλλάζω κάρτα. Βγάζω την Nvidia και βάζω την ΑΤΙ.

Ανάβω το laptop και όλα καλά. Τα ΒΙΟS φαίνονται, το USB φαίνεται που το αναγνωρίζει.

Βλέπω την αρχική μωβ (κλασσική) εικόνα των linux, αλλά λίγο μετά πάλι blank screen με led φως από πίσω.

Οι ήχοι ακούγονται κανονικά!

Ξαναπροσπαθώ και πάλι!

Αυτή τη φορά (δε ξέρω πως και γιατί) φάνηκε για 30 δευτερόλεπτα η εικόνα μετά που έγινε blank την πρώτη φορά. Αλλά μετά, πάλι blank.

Μπήκα στα BIOS και συνέλεξα αυτά τα στοιχεία:

S/N: LXAN40X92880909A3C2500

UUID: 802719907AF7DB11958D001E681F1102

Όταν έχω την ΑΤΙ μέσα, γράφει:

011.000.000.000.027693

Όταν έχω την nVidia, γράφει:

nVIDIA 60.86.54.00.27

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εαν και νεκρό το topic απο το 2012 να επισημάνω καθώς αγοραστικέ πρόσφατα η ίδια κάρτα με το ιδιο laptop (και με τα ίδια θέματα με την σβησμενη οθονη στα windows) πως:

Η κάρτα για να παίξει σωστά θέλει Acer BIOS και όχι ATI (με μια αναζήτηση στο internet βρίσκεται εύκολα) ενω το προβλημα αυτο δεν παρουσιαζεται σε όλα τα acer...

Επίσης υπάρχουν moded drivers και για windows 10.

Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρει…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...