Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eθεσα στο bios ως πρωτη boot επιλογη το cd αλλα το συστημα το αγνοει και bootαρει απο τη 2η επιλογη,  το σκληρο.

Κανω reset στα factory defaults και τοτε bootαρει κανονικα απ το cd. Αυτο ομως εγινε γιατι ηταν σε ide mode. Αν το θεσω σε ahci mode, δεν.

Υπαρχει καποια εξηγηση?

Μηπως να βγαλω τη μπαταρια ή να (ξανα)περασω το firmware του bios?

Δημοσ.

Να σου πω ένα workaround. Θεωρώ ότι θα στήσεις Win7.

- Βάλε το SATA mode σε IDE

- Κάνε εγκατάσταση windows

- Όταν τελειώσει και μπουτάρει, προτού αρχίζεις να περνάς drivers και APPs κάνεις το εξής:

1. Exit all Windows-based programs.
  2. Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
  3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
  4. Locate and then click one of the following registry subkeys:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV
  5. In the pane on the right side, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
  6. In the Value data box, type 0, and then click OK.
  7. On the File menu, click Exit to close Registry Editor.

- Κάνεις reboot

- Μπαίνει BIOS και αλλάζεις το SATA mode σε AHCI

Αν κάνεις το τελευταίο βήμα χωρίς να έχεις κάνει πρώτα το registry-fix, θα φας BSOD

• Like 1
Δημοσ.

Tελικα μου ειπαν οτι το cd/dvd συνηθως δε θελει achi, ετσι ορισα το port του σε ide και εμφανιστηκε :)

Το κολπακι που εγραψες για να γυριζεις απο sata σε ahci κατοπιν εγκαταστασης το γνωριζα, αλλα πρoτιμω να θετω ahci εξ αρχης.

Αναρωτιεμαι αν θα επρεπε τωρα να γυρισω το dvd σε sata.

Eχει διαφορα στην αποδοση το dvd αν ειναι sata ή ide?

Δημοσ.

Κάτσε γιατί μπερσευτήκαμε λίγο. Ένας SATA controller υποστηρίζει IDE, AHCI και Raid modes. Οπότε δεν βγάζει νόημα αυτό που ρωτάς (το DVD σου SATA δεν είναι?)

Επίσης είτε ενεργοποιήσεις το AHCI από πριν, είτε μετά την εγκατάσταση το ίδιο είναι. Το workaround είναι για τις περιπτώσεις των ΜΒ που δεν μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά το κάθε κανάλι σε τι mode θα παίξει, αλλά αλλάζει όλος ο controller

Δημοσ.

Συγγνώμη που ρωτάω εδώ αλλά τι κερδίζει κανείς με αυτή την αλλαγή; Και τι απαιτείται για να δουλέψει; (γιατί εμένα δεν περνάει καν το POST :P)

Δημοσ.
Έχει νόημα μόνο για SSD. Κερδίζεις πολλά.

Αν το κάνεις όπως στο post 2 θα δουλέψει

Καλά SSD δεν έχω, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω γενικώς. 

Το θέμα είναι ότι μένει στο Bios POST και λέει: Auto-detecting ACHI Sata 1 κάτι τέτοιο.... και δεν βρίσκει καν τον δίσκο.

Οπότε δεν είναι θέμα από τα windows. 

Δημοσ.

Ναι αλλά είναι γενικώς λίγο παλιό το σύστημα. (Asus P5K-pro) αα είναι και λίγο πειραγμένο το bios (για OEM HP με SLIC 2.1 :P) δε ξέρω αν κάνανε τίποτα και το καταστρέψανε αλλά όσα χρόνια το έχω δεν είχα πρόβλημα με κάτι. Σίγουρα υποστηρίζεται αυτό το πράμα ή προϋποθέτει τίποτα special σε θέμα δίσκου και μητρικής; 

Σορρυ που μπλέκομαι στο thread του cuneo  ^_^

Δημοσ.
Κάτσε γιατί μπερσευτήκαμε λίγο. Ένας SATA controller υποστηρίζει IDE, AHCI και Raid modes. Οπότε δεν βγάζει νόημα αυτό που ρωτάς (το DVD σου SATA δεν είναι?)

Το dvd sata ειναι, αλλα μπορεις να ορισεις το port της μητρικης στην οποια θα συνδεθει(ξεχωριστη επιλογη) ως ide.

Aν δε το οριζα ως ide δεν εμφανιζοταν το dvd ως επιλογη bootαρισματος, συνεπως δε μπορουσα να περασω τα Windows...

Tωρα που τα περασα, μπορω να το ορισω σε sata

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι επιλογές σου δίνει εκτός από IDE? Δεν νομίζω να λέει SATA...

Ναι αλλά είναι γενικώς λίγο παλιό το σύστημα. (Asus P5K-pro) αα είναι και λίγο πειραγμένο το bios (για OEM HP με SLIC 2.1 :P) δε ξέρω αν κάνανε τίποτα και το καταστρέψανε αλλά όσα χρόνια το έχω δεν είχα πρόβλημα με κάτι. Σίγουρα υποστηρίζεται αυτό το πράμα ή προϋποθέτει τίποτα special σε θέμα δίσκου και μητρικής; 

Σορρυ που μπλέκομαι στο thread του cuneo  ^_^

Κανονικά όχι. Mε αντίστοιχης εποχής ΜΒ, P5Q3 (έπαιρνε DDR3 αυτή) το ενεργοποιούσα κανονικά. Τώρα αν έχεις modified bios...

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.
Τι επιλογές σου δίνει εκτός από IDE? Δεν νομίζω να λέει SATA...

Οπως ειπα πιο πανω φιλε μου, τωρα μπορω να το ορισω σε sata, συνεπως ναι, λεει και sata.

Πιο συγκεκριμενα, τα ports 5 και 6 εχουν επιλογη για ide και sata.

Γιατι σου φαινεται περιεργο?

Δημοσ.

Καλά με τα PC τίποτα δεν μου φαίνεται περίεργο πλέον με αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου...

Εμένα προσωπικά πάντως το SATA/IDE στον controller δεν μου λέει απολύτως τίποτα... Τι θέλει να πει ο ποιητής, θα το εξηγεί φαντάζομαι στο manual... Το SATA Mode ας πούμε απλά ... δεν υπάρχει :) Στο ξανάγραψα παραπάνω, τα modes ενός SATA controller είναι τρία: IDE, AHCI, RAID.

Απόσπασμα από ένα άρθρο από την HP:

SATA Controller Modes

Serial ATA (SATA) controller modes determine how the hard drive communicates with the computer. You can set a SATA hard drive to function in one of three controller modes: IDE, AHCI, or RAID. Enabling RAID mode also enables the AHCI features.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02961221&cc=us&dlc=en&lc=en&product=3970023&tmp_track_link=ot_search

Εξηγεί και αναλυτικά τι είναι το καθένα άμα θες να διαβάσεις...

Θεωρώ ότι με το SATA εννοεί AHCI... Οπότε αν ισχύει αυτό δεν έχει νόημα. Άστο IDE

Δημοσ.

Τα ports 1-4 εχουν επιλογη ide, ahci, sata. Tα ports 5-6 εχουν επιλογη ide, sata.

Προφανως αυτο γινεται για να μπορεις να εχεις το σκληρο σου ahci και το dvd μη ahci.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...