Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε η ώρα επιτέλους να αγοράσω μια τηλεόραση να κάνω το κέφι μου. Η χρήση της θα είναι κυρίως για προβολές HD ταινιών (mkv με εξωτερικούς υπότιτλους), οπότε θέλω την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Το budget θέλω να μην ξεπερνά τα 2000€ (και πολλά λέω).

Τείνω προς τη Sony KDL55HX750, γιατί μπορώ να τη βρω 1385€, εκεί που όλα τα μεγάλα καταστήματα την έχουν τιμή φιξ 1599€. B)

Τα ερώτηματα είναι τα εξής:

1) Να επιλέξω Sony λόγω της καλύτερης εικόνας (και για το 3D) ή να πάω σε LG/Samsung που έχουν περισσότερες δυνατότητες όσων αφορά το Smart TV;

2) Η Sony παίζει όλα τα αρχεία που θέλω, ή θα μου κάνει νάζια;

3) Γενικότερα, παθητικό ή ενεργό 3D;

Βοηθήστε, όσο μπορείτε.

Δημοσ.

1. Για την τιμη της η Sony αυτη σε εικόνα  ειναι πολυ καλη επιλογη. Η ερώτηση πρέπει να γινει σε εσενα. Σε ενδιαφέρουν τα smart κτλ? Αν ναι τοτε την αποκλείσεις.

2. Οχι, δεν παιζει mkv, ηχο dts κτλ.

3. Το παθητικό ειναι πρακτικό καθώς δεν εχει μπαταριές  συγχρονισμό με την tv και ειναι πιο ξεκούραστο καθως τα γυαλια δεν τρεμοπαίζουν  Παρέχει ομως χαμηλότερη ανάλυση, απο κοντινή απόσταση φαίνονται οριζόντιες γραμμές απο τα fpr φίλτρα  Ενω οι οθόνες με παθητικό ειναι σκοτεινοτερες.

Το ενεργώ παρέχει full HD ανάλυση  πιο καθαρό 3d και οι οθόνες δεν επιβαρύνονται με φίλτρα που υποβιβάζουν την απόδοση τους στο 2D. Στον αντίποδα απαιτεί γυαλιά με μπαταρία και σε πολύ φως μερικοί άνθρωποι κουράζονται απο το shutering των γυαλιών.

Δημοσ.

Με ενδιαφέρουν κάποια πράγματα που σου παρέχουν οι smart tv, όπως πλοήγηση στο διαδίκτυο π.χ.

Το πρόβλημα με τα mkv και τον ήχο θα μπορούσε να λυθεί με την αγορά ενός media player και πόσο περίπου θα μου στοίχιζε ένας καλός, που δεν θα χρειάζομαι κάτι άλλο για να παίξει τα πάντα;

Κι αν απέκλεια τη Sony επειδή δεν παίζει από USB τα αρχεία που θέλω, οι άλλες δύο εταιρείες (LG/Samsung) τα παίζουν; Ή κι εκεί θα χρειαστώ media player;

Συγχωρέστε με για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά είμαι άσχετη. :-)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Υπάρχει μήπως κάποια λίστα με τις τηλεοράσεις που έχουν ενεργό 3D, ή το ανάποδο; Μια λίστα με τις παθητικές; Γιατί σπάνια αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ποια κατηγορία ανήκει η εκάστοτε τηλεόραση.

Δημοσ.

Την έχω κι αυτή στα υπ' όψιν μου πια. Έτεινα προς τη Sony και τώρα την έχω αποκλείσει. Προσπαθώ να καταλήξω μετάξυ LG και Samsung, με κριτίρια όπως το είδος του 3D (passive/avtive) και τις επιπλέον παροχές (SmartTV).

H τιμή εννοείται πως θα παίξει τεράστιο ρόλο επίσης. Το budget έχει κατέβει, εφόσον μπορώ να βρω κάτι με λιγότερα από 1500€.

Eσένα ποια είναι η προτίμησή σου;

Δημοσ.

Να πας να τις δεις. Μην βιαστεις να αποκλεισεις τη sony. Δε διαφωνω ομως οτι ειναι πολυ πιο βολικο και πιο ομορφο να μην εχεις αλλη μια συσκευη (media player) και καλωδια

Δημοσ.

O λόγος που σκέφτομαι την αγορά LED είναι λόγω του χώρου (μεγάλος και με πολύ φως). Θα έχω μεγάλο θέμα πιστεύω με την αντανάκλαση στην οθόνη.

Κι ας μην ξεχνάμε και τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

Δημοσ.
1. Για την τιμη της η Sony αυτη σε εικόνα  ειναι πολυ καλη επιλογη. Η ερώτηση πρέπει να γινει σε εσενα. Σε ενδιαφέρουν τα smart κτλ? Αν ναι τοτε την αποκλείσεις.

2. Οχι, δεν παιζει mkv, ηχο dts κτλ.

3. Το παθητικό ειναι πρακτικό καθώς δεν εχει μπαταριές  συγχρονισμό με την tv και ειναι πιο ξεκούραστο καθως τα γυαλια δεν τρεμοπαίζουν  Παρέχει ομως χαμηλότερη ανάλυση, απο κοντινή απόσταση φαίνονται οριζόντιες γραμμές απο τα fpr φίλτρα  Ενω οι οθόνες με παθητικό ειναι σκοτεινοτερες.

Το ενεργώ παρέχει full HD ανάλυση  πιο καθαρό 3d και οι οθόνες δεν επιβαρύνονται με φίλτρα που υποβιβάζουν την απόδοση τους στο 2D. Στον αντίποδα απαιτεί γυαλιά με μπαταρία και σε πολύ φως μερικοί άνθρωποι κουράζονται απο το shutering των γυαλιών.

το ενεργο δεν εχει τη μιση αναλυση απο το 2d?

Δημοσ.
το ενεργο δεν εχει τη μιση αναλυση απο το 2d?

Οχι στα νεα μοντελα ειναι 1080. Το passive μας δινει 540 υποχρεωτικά. 

Είμαι μεταξύ των:

LG 55LM620S & Samsung UE55ES6100

Η τιμή είναι ίδια. Ακούω γνώμες.

Βασικά εσύ θα μας πεις, οταν τις δεις σε καποιο κατάστημα και τις συγκρινεις.

Σε specs ειναι παρόμοιες. Παρόλα τα 400hz της LG στην κίνηση διαφορές δεν υπάρχουν. Σε εικονα σε προσωπικό επίπεδο μου αρεσει η δεύτερη. Εσυ ομως μπορει να εχεις αντίθετη γνωμη, καθως μην περιμένεις να δεις και κανα χασμα σε διαφορές..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...