spytoufe Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα πριν λιγες μερες αγορασα τον εν λογω επεξεργαστη. Οπως επισης και μητρικη gigabyte Gigabyte F2A75M-D3H (ενημερωμενη με το τελευταιο bios F3) τροφοδοτικο AEROCOOL VP550 550W ΜΝΗΜΗ CORSAIR VENGEANCE DDR3 8GB (2X4GB) 1866MHZ ψυκτρα ξεχωριστη της alpine η οποια ειναι καλυτερη απο την stockαδικη (δεν παρηγγειλα καρτα γραφικων εμεινα με την ενσωματωμενη) Tα παρελαβα και τα συναρμολογησα. Την επομενη μερα (με windows 7 64bit) ο υπολογιστης αρχισε κανει επανεκιννηση χωρις λογο αφου δεν ετρεχα κατι απαιτητικο ενω το ξαναεκανε μετα απο λιγο.Τελος παντων κατα τη διαρκεια παιχνιδιου (το deadlight) μου ξανακανει επανεκκινηση κατα τη διαρκεια αλλα και κατα τους τιτλους τελους.ετρεξα το memtest86 4.2 να δω μην τυχον εχω προβληματικη μνημη αλλα και ενα test των windows διχως να μου βγαλουν προβλημα. Μπηκα στο bios και ειδα οτι η θερμοκρασια του επεξεργαστη ειναι 40 βαθμοι.Οποτε μου μπηκε ευλογα(?) η ιδεα οτι γιαυτο το λογο κανει restart με το παραμικρο.Αλλαξα την ψυκτρα και εβαλα την εργοστασικη της amd καμμια ομως αλλαγη.οι στροφες του fan ανεβαιναν οπως και η θερμοκρασια.απενεργοποιησα το cool n quite αλλα και παλι τα ιδια.ο επεξεργαστης στο benchmark των windows επιασε συμφωνα με το cpuid 80+ βαθμους κελσιου ενω το χαμηλοτερο ειναι στους 41 σταθερα (idle).κατεβασα και το amd overdrive το οποιο ομως μου εβγαλε πως ο επεξεργαστης μου (καθε πυρηνας του) εχει θερμοκρασια 0 βαθμους κελσιου.τα ειχα και τα δυο προγραμματα ανοιχτα το ενα εδειχνε 40 το αλλο 0.δεν ξερω τι να υποθεσω απο το 97 ασχολουμαι τετοιο θεμα δεν εχω ξανααντιμετωπισει.ειναι θεμα ελλατωματικου επεξεργαστη ειναι θεμα ελλατωματικης μητρικης δηλαδη αυτη η αποκλιση των δυο προγραμματων ισως να οφειλεται σε ελλατωματικο αισθητηρα στο 4pin του cpu fan (καποια στιγμη βεβαια το εβαλα το καλωδιο της ψυκτρας και στο system fan 4Pin και αυτο μηπως και, αλλα τα αποτελεσματα ηταν τα ιδια).Πειτε καμμια γνωμη ρε παιδια.ευχαριστω πολυ και σορρυ για τους τονους που δεν υπαρχουν και για το μεγαλο κειμενο
deesnider Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μπηκα στο bios και ειδα οτι η θερμοκρασια του επεξεργαστη ειναι 40 βαθμοι.Οποτε μου μπηκε ευλογα(?) η ιδεα οτι γιαυτο το λογο κανει restart με το παραμικρο. Είναι ...εύλογο(!) το να κάνει επανεκκινήσεις ο υπολογιστής, με 40 βαθμούς θερμοκρασία επεξεργαστή; Γνώσεις ειδικές δεν έχω, αλλά δε μπορεί να φταίει η συγκεκριμένη θερμοκρασία για τις επανεκκινήσεις. Κάθε άλλο παρά υψηλή είναι. Αλλού πρέπει ν' αναζητήσεις την αιτία, αλλά πού, δεν ξέρω... ...εκτός κι αν - όπως κι εσύ υποψιάζεσαι - όντως υπερθερμαίνεται και οι ενδείξεις θερμοκρασίας που βλέπεις είναι λανθασμένες.
spytoufe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 ειναι 40 βαθμοι σε idle κατασταση και στο bios,ενω θα επρεπε να ηταν 15-25. με benchmark φτανει και 80+ δεν κανει επανεκινηση με 40 βαθμους απλα αυτη ειναι η αρχικη του θερμοκρασια χωρις να κανω τιποτα
javavall Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 .Αλλαξα την ψυκτρα και εβαλα την εργοστασικη της amd καμμια ομως αλλαγη.οι στροφες του fan ανεβαιναν Αφελής ερώτηση... πάστα έβαλες? Και εάν ναι ποια? Από εδώ: http://www.legitreviews.com/article/2047/16/ βλέπω πως σε idle τον μετρήσανε 17C και μετά από Prime πήγε max 61C.
spytoufe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 στο easytune μου βγαζει τωρα θερμοκρασια 14-44 με benchmark των windows 3 προγραμματα 3 διαφορετικες ενδειξεις ο υπολογιστης δεν εχει κλεισει σημερα παστα δεν εβαλα αυτη που ηταν στις ψυκτρες χρησιμοποιησα.
GothmogGr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δοκιμασε λίγο και τα Hwinfo και Hw monitor να δούμε τι ενδείξεις έχουν και αυτά!
spytoufe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 οταν τρεχω το windows benchmark το Hwmonitor μου δινει 40 idle και 80+ το easytune6 17-44 το amd overdrive 0
GothmogGr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 δοκιμασε και hwinfo να δουμε με πιο συγκλινει !!
antonl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Θερμοκρασίες <20C είναι πλασματικές εκτός κι αν στο δωμάτιο που χεις το pc είσαι με μπουφάν κι έχεις <10C. Πάντως απ ό,τι φαίνεται υπάρχει όντως θέμα με τους αισθητήρες και τα προγράμματα monitoring θερμοκρασιών με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Επίσης το ότι κάνει restart με παιχνίδια ή όταν είναι Idle αλλά όχι κατά το stress testing είναι περίεργο...
spytoufe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) και στο amd overdrive 0 σε καθε core απλα δεν χωραγε στην οθονη για να το κανω printscreen.τι να πω μνημες δεν ειναι ιος δεν ειναι εχει φαει φορματ σε win7 32 πλεον ειμαι με τα ιδια αποτελεσματα στο bios ακομα ειναι στους 40-41 βαθμους.τροφοδοτικο καλυπτει με τα 550w και με το παραπανω.δεν εχω ουτε καρτα γραφικων ξεχωριστη Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2012 από spytoufe
spytoufe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 παιδια με αυτο παραπανω και τις μετρησεις που δειχνουν εχει καποιο προβλημα ο υπολογιστης ή ειναι στα πλαισια του νορμαλ?
spytoufe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 βρηκα μια ακρη μου φαινεται προς το παρον τα coretemp επισημα δεν μπορουν μεχρι αυτη την εκδοση να αναγνωρισουν θερμοκρασια στους apu επεξεργαστες το ιδιο και το hwmonitor. στο bios ειναι νορμαλ το 40αρι γιατι καπου διαβασα πως ο επεξεργαστης δουλευει με 60% αρα δεν ειναι idle ο μονος μπουσουλας μεχρι στιγμης ειναι το easytune6 της gigabyte που δειχνει νορμαλ θερμοκρασιες idle 17-20 και full load εως 55+ κατι παραπανω.
guardianx71 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Η θερμοκρασία δεν είναι λόγος για επανεκκίνηση . Η υψηλή θερμοκρασία το 99% των περιπτώσεων προκαλεί shutdown (σβήσιμο) μέχρι να πέσει η θερμοκρασία . Είναι λειτουρία δικλίδα ασφαλείας των επεξεργαστών για να μην καίγονται. Το υπόλοιπο 1% προκείπτει σε όοοολα τα υπόλοιπα περίεργα που μπορεί να προκαλέσει ελλατvματικό cpu. Για τις επανεκκινήσεις αυτό που θα σου συνηστούσα είναι να ψάξεις τις μνήμες σου. Τρέξε memtest και ακόμη και αν σου περνάει τα τέστ δοκίμασε με μόνο 1 εναλάξ πως λειτουργεί για να βεβαιωθείς. Το τελευταίο το λέω γιατί είχα παρόμοια περίπτωση πριν λίγες μέρες που ενώ περνούσε memtest χωρίς λάθος μετά από 7 ώρες , ήταν τελικά πρόβλημα με τις μνήμες. Και ούτε καν πρόβλημα δηλαδή . Είχα όλα τα περίεργα , επανεκκινήσεις, atapi controller error και με το που τις έβγαλα και ξανακούμπωσα όλα διορθώθηκαν 1
spytoufe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 οκ ευχαριστω πολυ θα το κανω και θα πω εντυπωσεις.απλα δεν θα ειμαι κοντα στο συγκεκριμενο pc για 3 μερες οποτε επιφυλασσομαι με συμπερασματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα