Προς το περιεχόμενο

usb wifi pta01

vtiiii

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω μια απορία σχετικά με ένα usb wifi PTA01 για την tv μου.απο τι εχω καταλάβει μπορεί να διαβάσει μόνο το συγκεκριμένο usb wifi ίσως γιατί εχει κάποιους driver που αναγνωρίζει η tv. Μπορούμε με ένα άλλο usb wifi gia pc να περάσουμε η να βρούμε τους driver?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι. Και εξηγω.

Οι τηλεορασεις σαν τη δικη σου τρεχουν λινουξ. Σχεδον παντα εχουν ενα παλιοτερο πυρηνα απο αυτον που εχουν οι κοινες διανομες λινουξ. Μπορει πχ να ειναι 3-4 ή και παραπανω χρονων παλιος, που για την ταχυτητα που εξελισεται το λινουξ ειναι σαν να λεμε παλιοτερο των windows 2000 :P

Εκτος απο αυτο, ο καθε πυρηνας ειναι φτιαγμενος για να εχει συγκεκριμενους drivers προεγκατεστημενους, και λογικο ειναι η καθε εταιρια να εβαλε ΜΟΝΟ αυτον που δουλευει με το δικο της hardware. Αν πχ το ασυρματο του εχει καποιο τσιπακι της atheros, λογικο ειναι να υποστηριζει ΜΟΝΟ το συγκεκριμενο τσιπακι της εταιριας και μονο αυτο, αρα να μην εχει κανεναν αλλο driver περα απο αυτον που του χρειαζεται.

Η εγκατασταση νεου driver εκτος πυρηνα ειναι πολυ επιπονη διαδικασια, εφοσον γινεται, γιατι δεν νομιζω η εταιρια να δινει τη συσκευη της (τηλεοραση) με δικαιωματα root (administrator).

---

However, αν οσα λεγονται εδω ισχυουν οντως, και χρησιμοποιει τον ath9k_htc, μπορεις να βεις μια αλλη καρτα που να θελει τον ιδιο driver και να δοκιμασεις.

http://wikidevi.com/wiki/Philips_PTA01

Μερικες καρτες με το ιδιο τσιπακι αναφερονται εδω

http://linuxwireless.org/en/users/Devices/USB

υ.γ. Αν οντως εχει τον ath9k_htc, δεν εχει και τοσο παλιο πυρηνα. Το πολυ να ειναι 2 χρονων.

Επεξ/σία από jim_p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...