Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν καποιος γνωριζει επι του θεματος θα τον ευχαριστουσα πολυ για την απαντηση.η απορια εχει ως εξης:

Εστω οτι εχω τη καρτα καρτα γραφικων της Sapphire hd 4890.μπορω να κανω crossfire με μια αλλη Hd 4890 αλλης εταιριας ή πρεπει να ειναι της ιδιας εταιριας και ιδιο μοντελο? αν εχει αναφερθει προηγουμενος ζητω συγνωμη και να διαγραφει το ποστ μου.ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

και με 4870

Δεν θα εχεις προβλημα, και με διαφορετικης εταιριας δουλευει αρκει να ειναι ιδιο μοντελο (4890 με 4890) ;)

Μικρή διώρθωση ... ακι με διαφορετικο μοντελο γίνεται αρκει να είναι κοινα τα δύο πρώτα νουμερα!!

4850+4870, 4850+4890, 4870+4890, 5850+5870 κτλ κτλ

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!εχω και αλλον ενα προβληματισμο.αν η δικη μου καρτα ως ναυαρχιδα της κατηγοριας εχει αυτα τα χαρακτηριστικα:

• Engine Clock: 900MHz.
  • Memory Clock: 3.9GHz.
  • Steam: 800.

Σε περιπτωση που βαλω την 4890 μιας αλλης μαρκας με χαμηλοτερο engine clock ή memory clock, δε θα εχει σαν αποτελεσμα να ριξω την ταχυτητα και της δικης μου καρτας,και αρα να καταληξω να εχω κανει πιο αργο το συστημα απ οτι ηταν πριν?

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω κατι που παρατηρησα χτες ενω επαιζα ενα παιχνιδι;

Οπως βλεπετε απο την υπογραφη,εχω 2Χ5870 με 1gb vram εκαστη.Απο οσο γνωριζω σε διαταξη crossfire,η μνημη δεν αθροιζεται και παραμενει οπως και με μια καρτα(1gb στην περιπτωση μου).Ενα το κρατουμενο.

Οποτε παιζω,ειχω ανοιχτο και το on screen display του msi afterburner,που δειχνει διαφορες πληροφοριες που του εχω βαλει(θερμοκρασιες,χρηση κτλ).Χτες λοιπον εβαλα να μου δειχνει και το ποσο μνημη καταναλωνει το παιχνιδι απο την καρτα γραφικων.

Παρατηρησα λοιπον οτι πρωτον,μου δειχνει μονο μια ενδειξη για την μνημη(εγω περιμενα να δειξει μια για καθε καρτα) και αυτην να βαραει πανω απο 1500mb στο παιχνιδι.Μεγιστο πηγε γυρω στα 1900mb.Σβηνω το crossfire και το μεγιστο που πηγαινε ητανε γυρω στα 900-1000mb.Και ρωταω τωρα:Μηπως ειναι κανενα μπαγκ του software ή τοσο καιρο κανω λαθος και οντως η μνημη των καρτων αθροιζεται;Παιζει τιποτα αλλο;

Δημοσ.

@Hot

Καταρχάς θα έχεις δύο κάρτες. Ακόμα κι αν βάλεις μια 4850 (και όχι 4890 με χαμηλότερα timings όπως λες) η δικιά σου 4890 θα λειτουργεί ως μία 4850. Ναι αλλά 2x4850 είναι πολύ πιο γρήγορες από μια 4890, ακόμα και High-clocked όπως η δικιά σου. Οπότε πως θα γίνει αυτό που ρωτάς? ποιο θα ήταν το νόημα του CF/SLI τότε?

@Nemesiskp

Καλά τα ξέρεις. Η συνολική VRAM που βλέπει το σύστημα είναι το μέγεθος της μιας κάρτας. Αυτό δεν σημαίνει όμως φυσικά πως της δεύτερης αχρηστεύεται και οι δύο μετά χρησιμοποιούν την VRAM της Primary :eek:

Θα στο πω μπακαλίστικα. Οι μνήμες των δύο καρτών γίνονται Mirrored. Φορτώνουν τα ίδια δεδομένα με άλλα λόγια. Μετά οι GPU, τα επεξεργάζονται εναλλάξ. Η πρώτη ας πούμε παίρνει τα 1,3,5,7... και η δεύτερη τα 2,4,6,8.... Τα 1,2,3,4,5,6,7,8... όμως δεδομένα στις μνήμες των δύο καρτών είναι ίδια.

Τώρα το MSI AB δείχνει τον όγκο των δεδομένων που έχουν πάει και στις δύο κάρτες. Οπότε δεν είναι περίεργο που γεμίζει, αφού πάνε και στις δύο VRAM όπως είπαμε.

Ελπίζω να έγινα αντιληπτός (αν και χλωμό το κόβω)... :ph34r:

Δημοσ.

Ασφαλως και της δευτερης δεν αχρηστευεται η μνημη,αλλα εγω περιμενα το afterburner να μου δειχνει μονο 1gb.Οποτε ετσι ειναι φτιαγμενο το προγραμμα και ετσι τα δειχνει.Μαλιστα.

Μην ανχωνεσαι παντως,μια χαρα σε καταλαβα.Καλη και απλη αναλυση.Καπως ετσι ειχα και εγω στο μυαλο μου οτι δουλευει το cf,αλλα δεν το ειχα ψαξει παραπανω. ;)

Δημοσ.

Φιλε μου εγινες απολυτα αντιληπτος.Συμπεραινω ομως εγω οτι αν θελω να παρω το μεγιστο της αποδοσης απο το crossfire καλο θα ηταν να εβαζα μια αντιστοιχα high-clocked καρτα γραφικων ωστε να δουλευω σε οσο το δυνατον υψηλοτερο χρονισμο και σε αυτον να εχει προστεθει η δυναμη μιας αντιστοιχα καλης καρτας γραφικων.Και η διαφορα σε μια μεταχειρισμενη 4870 με μια 4890 δεν ειναι πανω απο 20 ευρω.οποτε πιστευω αξιζει.ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!

Δημοσ.

Αν πάρεις μια άλλη 4890, ακόμα και χαμηλότερα χρονισμένη, μπορείς πανεύκολα με το MSI Afternburner να την χρονίσεις εκεί που είναι και η δική σου. 99.999999% θα παίξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...