Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Τη Παρασκευή, καθώς εργαζόμουν στον υπολογιστή που μόλις πριν ένα μήνα περίπου αγόρασα και συναρμολόγησα μόνος μου, το σύστημα άρχισε να κολλάει για περίπου 10 δεύτερα, ξεκόλλαγε μετά για 2-3 δεύτερα και πάλι το ίδιο ώσπου έκανα επανεκκίνηση από το κουμπί του υπολογιστή. Κάνοντας boot άκουσα κάτι περίεργους αρκετά δυνατούς θορύβους οι οποίοι προέρχονταν από το σκληρό και ήταν επαναλαμβανόμενοι. Έμοιαζαν σα να χτυπούσε κάτι μέσα του. Το σύστημα δεν άνοιξε και κόλλησε στην αρχική οθόνη. Έκανα πάλι επανεκκίνηση, το ίδιο και όλο το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο είπα να τον θέσω πάλι σε λειτουργία και τελικά άνοιξε όμως μετά από λίγο κόλλησε και έκανε πάλι θόρυβο ο σκληρός. Για να μη τα πολυλογώ, τελικά κατάφερα κι έκανα φορμάτ μετά από κάποιες επανεκκινήσεις αφού έστρωσε ο θόρυβος. Όταν όμως δούλεψα μέσα στο νέο λειτουργικό, (διαδίκτυο ήμουν) ξανακόλλησε. Και από χθες έχει κολλήσει κάπου στις 20 φορές, μπορεί και περισσότερες (κάποιες εξ αυτών blue screen) και κάθε φορά που κολλάει ακούγεται ένας ήχος σα να χτυπάει κάτι το σκληρό μια φορά. Εν το μεταξύ το hd sentinel μου βγάζει στο performance 100% και στο health 13% και μου λέει ότι πρέπει να κάνω κάτι σύντομα αλλιώς θα χάσω τα αρχεία μου. Έχει bad sectors κάπου στους 500 και σε μία καρτέλα αυτού του προγράμματος ενώ όλα είναι με πράσινη ένδειξη, 2 εξ αυτών είναι με κίτρινο και θαυμαστικό. (δε θυμάμαι σε ποιά καρτέλα και τι αφορούσε αυτό γιατί ήδη έχω ετοιμάσει το σκληρό να τον στείλω αύριο στο κατάστημα που τον αγόρασα με εγγύηση). Πάντως έκανα όλα τα τεστ του hd sentinel και δε βρέθηκαν σφάλματα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος υποψιάζεται κάτι άλλο στο σύστημα που μπορεί να ευθύνεται για την αστάθεια αυτή. Προσωπικά μόνο το σκληρό υποψιάζομαι λόγω και του θορύβου.

το σύστημα είναι αυτό:

FX 8150

MB Gigabyte 970A - D3

8 GB RAM PATRIOT 1600

PSU DEER 600 WATT

GPU 7850 2 GB DIRECT U

HDD TOSHIBA 500 GB SATA 3 32MB Cashe 7200 RPM (Αγορασμένος από το ΠΛΑΙΣΙΟ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...