Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη γνώμη σας στο αν μπορώ να προσθέσω στο PC μου (desktop), έναν δεύτερο εσωτερικό σκληρό δίσκο, χωρίς να επιβραδίνει (σημαντικά τουλάχιστον) το σύστημα μου. Διάβασα διάφορα αλλά επειδή PC από PC διαφέρει θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Έχω 4 σκληρούς δίσκους, 1 εσωτερικό και 3 εξωτερικούς.

1.Western Digital Caviar Black 3.5" 640 GB SATA (WD6401AALS)

2. Toshiba Store Art 3.5'' 1.5 TB SATA

3. Toshiba Store Art 3.5'' 1 TB SATA

4. Seagate Barracuda LP 3.55'' 1.5 TB SATA (ST31500541AS)

Χαρακτηριστηκά Συστήματος:

Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 Ultimate SP1 32-bit

Motherboard: Gigabyte GA-EP45C-DS3R

Intel® Core2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz, 2666 MHz

Μνήμη RAM: 4GB Εγκατεστημένη (3,00 GB είναι δυνατή η χρήση - W7)

Κάρτα ήχου: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium

Κάρτα Γραφικών: ATI Radeon HD 4600 Series

Τροφοδοτικό: TAGAN SuperRock TG600-U33II 600W

Sony NEC Optiarc DVD RW AD-7200S ATA Device

Στην Αρχή είχα ως εσωτερικό τον Western Digital αλλά κάποια στιγμή που έκανα ένα format και λόγο του μικρού σχετικά μεγάθους του αποφάσισα να τον βγάλω και στη θέση του να βάλω τον Seagate. Τον WD τον έκανα εξωτερικό με το κουτί του Seagate.

Τους άλλους δύο Toshiba είχα σκοπό να τους κρατήσω ως έχουν (εξωτερικούς), τον έναν για τα data μου (ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσική) και τον άλλο για backup αποκλειστικά.

Με τον καιρό όμως διαπιστώνω ότι ένας εξωτερικός σκληρός δεν είναι τόσο εύχρηστος όσο ένας εσωτερικός. Οι μπροστινές θύρες usb είναι πολύ πιό αργές απο τις πίσω και οι πίσω θύρες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες. Έτσι σπάνια τους χρησιμοποιώ. Δεν διαχειρίζομαι τα αρχεία μου με την ίδια ευκολία όπως θα γινόταν αν ήταν μέσα στο PC και δεν παίρνω backup τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.

Αυτή τη στιγμή μέσα στον υπολογιστή βρίσκεται ο Seagate (1.5 TB). Είναι χωρισμένος σε δύο partitions C: 300 GB

D: 1 TB

...και ένα τρίτο Acronis Secure Zone με το υπόλοιπο 200 GB περίπου που φιλοξενεί 2 backup του λειτουργικού.

Ερώτησεις:

- Αν βάλω έναν ακόμη δίσκο ως εσωτερικό θα επιβραδίνει το σύστημα? Και αν ναι, σημαντικά?

- Λογικά απο άποψη τροφοδοσίας δεν πρέπει να έχω πρόβλημα, σωστά?

- Αν τελικά μπορώ να βάλω κάποιον έχει σημασία ποιός θα είναι αυτός? Και το ρωτάω γιατι απ' ότι πρόσεξα μελετόντας τα χαρακτηριστικά τους έχουν διαφορές όχι μόνο στο μέγεθος αλλά π.χ. και στα RPM.

Στη θέση μου τι θα κάνατε? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

εγω εχω 4 εσωτερικους μεσα, και δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα. με 600αρι τροφοδοτικο που εχεις δε, δε νομιζω να εχεις προβλμημα.

Δημοσ.

Μια χαρά τροφοδοτικό έχεις, εφόσον έχεις επάρκεια στις διαθέσιμες Sata ports της μητρικής σου, πρόσθεσε όσους θες, δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί το σύστημα σου. Άσε που αν μετακινήσεις το pagefile στην αρχή ενός άλλου δίσκου, θα ελαφρύνεις κιόλας το σύστημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για τις γρήγορες απαντήσεις. Θέμα συμβατότητας παίζει που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά (RPM) ή ούτε εκεί παίζει πρόβλημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...