Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε iMac

atssssss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

πήγα σήμερα σε μία φίλη που είχε πρόβλημα με το iMac της.

Γενικά η πάνω μπάρα δεν πατιέται τίποτα και όταν ανοίγει μία εφαρμογή (πχ το skype που φορτώνει μόνο του) ανοίγει κολλάει και βγάζει το να την κάνεις relaunch ή ignore κλπ.

Το ίδιο όταν ανοίγεις safari ή firefox κλπ.

Όταν πατάω κάποιες συντομεύσεις βγάζει μια μπλε εικονούλα ελάχιστα και είναι σαν επανακινεί το λειτουργικό (το γραφικό περιβάλλον)...

Ξερει κανείς τι μπορώ να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τι iMac μιλαμε κατ'αρχήν; Καινουργιο σχετικα (μετα το 2009) ή παλιότερο; Ρωτα την πότε το αγόρασε!

Πρέπει να κάνεις ένα απ τα 2 ανάλογα το λειτουργικό του μηχανήματος:

1)Άν με την αγορά είχε δισκάκι με το λειτουργικο συστημα του, να το βάλεις και να κάνει Boot απο κει κρατώντας μόλις εκκινήσει ξανα ο υπολογιστης το "D". (Αυτό ισχυει αν έχει Snow Leopard/Leopard/Tiger-10.6/10.5/10.4)

2)Ειδάλλως αν είναι σε Lion/Mountain Lion (10.7/10.8) κ ήταν εγκατεστημένο ήδη στον δίσκο μπορείς να κάνεις boot κρατώντας το Alt κατα την εκκίνηση του μηχανηματος για να επιλέξεις να μπεις στο recovery partition.

Για το 1) θα πας αφου μπουταρει πανω στη μπάρα επιλογων Utilities-> Disk Utility

Για το 2) Απ ευθειας επιλεγεις Disk Utility

Εκεί τρέχεις για αρχή 2-3 φορές repair disk permission και άλλες τόσες το verify disk permissions. Τελος κ σημαντικότερο Repair Disk κ έπειτα Verify. Restart το μηχάνημα, βλέπεις πως πηγαίνει κ μας λες.

Καινούργιο 24άρι είναι (2 χρόνων νομίζω)...

Νομίζω μου είπε όλα ξεκινήσανε κυρίως όταν προσπάθησε να φτιάξει τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου της (είχε πάρει καινούργιο)...

Το μοντέλο που έχει η φίλη σου είναι λογικα το Early 2009 (το τελευταιο μοντελο που βγηκε στις 24 ίντσες)

Δε γινεται με κατι τοσο απλο κατι να χαλασε. Κανε νέο χρήστη να δεις αν έχει κ κει τα ιδια προβλήματα.

Πας μηλαρακι(τερμα πανω αριστερα)->System Preferences->Users&Groups->κλειδαρια (για να μπορεσει να κανει αλλαγες)->+ (κατω αριστερα)

Στο μηλαράκι δεν μπορώ να πάω καν... Η πάνω μπάρα δεν πατιέται.. Το system preferences είναι στο dock, οπότε πιστεύω μπορεί να ανοίξει... Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με Mac, αλλά πρώτη φορά είδα τέτοια συμπεριφορά (κλασμένο λειτουργικό)

Καλησπέρα

Αρχικά ας κάνει ένα boot σε safe mode κρατώντας κατά το startup πατημένο το πλήκτρο Shift μέχρις ότου εμφανισθεί μια γκρίζα progress bar. Έτσι θα φορτωθεί το λειτουργικό σε μινιμαλιστικό configuration αποκλείοντας add-ons που μπορεί να προκαλούν το θέμα. Στη συνέχεια βλέπουμε.  

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αναβοσβήνει η πάνω μπάρα και δεν πιάνει τίποτα.

Εβγαλα τις μπαταρίες από το πληκτρολόγιο και δεν είδα διαφορά

και επίσης στο safe mode μου βγάζει ακριβώς τα ίδια προβλήματα...

έκανα και το reset pram και πάλι ακριβώς τα ίδια. Φορτώνει, η μπάρα πάνω αναβοσβήνει, φορτώνει skype, και μετά Τhe application Skype quit unexpectedly μπα μπα μπλα ignore  report relaunc

και με το που έκανα restore to defaults τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου, λύθηκε το πρόβλημα

Αυτό το κάνει και σε Safe Boot, οπότε το Skype απλά κρασάρει λόγω κάποιου προβλήματος του συστήματος. Γενικά το ότι στο κάνει σε Safe Boot, δεν είναι ενθαρρυντικό.

Έχει πειραχτεί κάτι από το λειτουργικό και μάλιστα όχι στο επίπεδο χρήστη, μιας και έκανες νέο account, αλλά στο επίπεδο Root ή System του Library.

Τελικά ποια έκδοση του OSX έχει το σύστημα;

Στην χειρότερη πιστεύω να ξαναπερασει το λογισμικο δίχως να χάσει αρχεία για να επαναφερθεί ότι έχει πειραχτεί απ το συστημα!

Αφού βεβαιωθείς για την έκδοση του λογισμικού κάνε τα βήματα που σου περιέγραψα πριν προχωρήσεις σε εγκατάσταση του λειτουργικού μπας κ δε χρειαστει να το κανεις.  Αν χρειαστεί πάντως δε θα σβηστεί τίποτα αν το "περάσεις" κανονικά κ με τα βήματα που θα σου δινει.

Για να γίνει φορμάτ κανονικό πρέπει να πας στο disk utility και να φορμάρεις τον δίσκο απο μόνος σου, οποτε μην ανησυχεις! ;)

Επειδή τα έγραφα στην σειρά δεν το είδατε...

Κατ'αρχάς χίλια ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Με το που απενεργοποίησα τις συντομεύσεις που έιχε βάλει στο πληκτρολόγιο και έκανα restore to defaults, όλα γίνανε όπως πριν.

Είχε Leopara (10.5.8) και αφού το έφτιαξα την πήγα σε 10.6.8...

Ίσως βάλει και Mountain Lion, εγώ δεν τα έχω δει να ξέρω αν αξίζουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...